• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Exposició: “TRES”

Cartell 2020 TresDins la programació de les Festes de Sant Jaume de 2020 el Consell de Formentera presenta l’exposició TRES.

Aquesta mostra és el resultat del diàleg entre els artistes Enric Majoral, Jordi Sarrà i l’illa de Formentera. Un diàleg que s’ha prolongat al llarg dels anys basat en una relació d’amistat i estima.

La sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” i el Centre Educatiu i Cultural “Far de la Mola” seran els dos espais que albergaran les dues instal·lacions que estaran obertes al públic de manera simultània durant tres setmanes, i que en el cas del “Far de la Mola” es prolongarà fins la tardor.

L’obertura de portes es farà de manera escalonada. Començarà a la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, a Sant Francesc Xavier, el dimarts 14 de juliol a les 19.00h on romandrà oberta fins al dissabte 1 d’agost en els horaris de visita a l’espai. La sala del “Far de la Mola” obrirà les seves portes el dimecres 15 de juliol a les 12.00h, i romandrà oberta fins al dijous 15 d’octubre, també dins els seus horaris de visita.

El catàleg de l’exposició conté material gràfic i text preparat per na Maia Creus, Doctora en Història de l’Art per la Facultat de Geografia e Historia de la Universitat de Barcelona i membre de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya. En l’actualitat Maia Creus, Enric Majoral i Jordi Sarrà treballen en el projecte del llibre Enric Majoral. La joia expandida, en col·laboració amb el dissenyador Martín de Azúa.

TRES és una producció de Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera, i està comissariada per Manolo Oya.

13 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del nou decret que regula les infraccions per contenir la covid-19 a les illes

foto 2020 regulacio covidLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb la consellera d’Administracions Públiques del Govern balear, Isabel Castro, per parlar sobre mesures de seguretat per evitar la propagació de la covid-19 a l’illa de Formentera. A la trobada també han assistit el conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció Antonio J. Sanz i el conseller d’Interior, Josep Marí.

La presidenta ha declarat que “el nou decret que ha elaborat el Govern per poder exigir el compliment de les mesures de seguretat com higiene, distància i ús de mascareta és molt important, així com ho és la coordinació d’esforços per part dels diferents cossos de seguretat, inspectors, socorristes o cossos de voluntaris com Protecció Civil en aquesta situació de pandèmia”.

“Treballarem conjuntament amb totes les administracions implicades”, ha afegit Alejandra Ferrer, que ha tornat a destacar la gran responsabilitat que han demostrat i estan demostrant els formenterers i formentereres, així com els empresaris, per poder evitar la propagació de la covid-19 a l’illa. “Ara estem demanant aquesta responsabilitat també als nostres visitants i seguir amb campanyes informatives és altra de les feines que continuarem fent”, segons ha especificat.

Per part seva, la consellera Isabel Castro ha donat a conèixer el nou decret llei que regularà les infraccions derivades de la normativa sanitària establerta per contenir la pandèmia a les Illes. La consellera ha apuntat que “es tracta d’establir mesures unificades i coordinades que permetin agilitar la tramitació i resolució dels procediments sancionadors derivats dels incompliments de la normativa vigent per fer front a la covid-19”. “No podem permetre que la irresponsabilitat d’alguns malbarati tot el que hem aconseguit amb l’esforç de tots”, ha remarcat.

Respecte a les infraccions i sancions, es classifiquen en lleus, greus i molt greus. Es graduen tenint en compte la naturalesa de la infracció i les circumstàncies concurrents, atenent criteris relacionats amb la intencionalitat; la transcendència del dany o perjudici causat a la salut pública; el nombre de persones afectades; el benefici obtingut a conseqüència de la infracció; la reincidència; la posició de l’infractor al mercat, i la categoria de l ’establiment o les característiques de l’activitat, segons ha detallat la consellera. Les infraccions lleus contemplen sancions d’entre 100 i 3.000 euros. Les infraccions greus d’entre 3.001 i 60.000 euros, i les molt greus, d’entre 60.001 i 600.000 euros.


13 de juliol 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la diada de Sant Jaume amb un programa de festes de proximitat

cartell 2020 Sant JaumeEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta les activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Jaume. Enguany, la Diada de l’illa té un programa de festes de proximitat que aposta per artistes locals i actuacions de petit format que, a més, es realitzaran de manera simultània el dia 25 de juliol a Sant Francesc, la Mola, es Caló, Sant Ferran i es Pujols per evitar l’aglomeració d’espectadors en un sol indret, i per al dia 26 a Sant Francesc i la Savina.

El tret de sortida serà dimarts 14 de juliol i es conclourà dissabte 28 de juliol i inclou actuacions musicals, espectacles de teatre, exposicions i espectacles infantils. La consellera de Cultura, Susana Labrador ha destacat que aquest any a causa de la crisi provocada per la covid-19 hem “preparat aquest Sant Jaume especial, en format petit i que aposta per difondre els espectacles dels artistes locals, tot i això trobarem a faltar part de la nostra tradició, com són les demostracions de ball pagès que normalment representen les colles de l’illa i que aquest any per complir amb els protocols sanitaris no hem pogut programar”.

Diada de Formentera
El dia 24 es celebrarà a les 20.30h a la plaça de la Constitució l’Acte institucional de la Diada de Formentera en agraïment a tots els treballadors i treballadores dels serveis essencials de l’illa. L’aforament és limitat i només es podrà assistir amb invitació prèvia a causa de les mesures de seguretat derivades per la crisi de la covid-19. Per acostar la celebració a tota la ciutadania, l’acte serà retransmès en directe pel canal de YouTube del Consell de Formentera.

El 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, a les 20.00h tendrà lloc la missa a l’església de Sant Francesc.

Activitats culturals
El programa de Sant Jaume s’obre dimarts 14 de juliol amb l’exposició TRES. Una mostra que és el resultat del diàleg entre els artistes Enric Majoral, Jordi Sarrà i l’illa de Formentera. Un diàleg que s’ha prolongat al llarg dels anys basat en una relació d’amistat i estima. TRES és una producció de Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera, i està comissariada per Manolo Oya.

La sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” i el Centre Cultural “Far de la Mola” seran els dos espais que albergaran les dues instal·lacions que estaran obertes al públic de manera simultània durant tres setmanes, i que en el cas del Far de la Mola es prolongarà fins a la tardor.

Dimarts 14 de juliol a les 19.00h obrirà les portes la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” i dimecres 15 a les 12.00h la mostra del Far de la Mola.

Dimarts 21 de juliol, dins de la programació del Cinema a la Fresca, es projectarà el clàssic de cinema mut The Kid (El Chico), amb la interpretació en directe de la banda sonora a càrrec del pianista Jota Hidalgo. El film dirigit per Charles Chaplin es podrà veure a les 22.00h al Jardí de ses Eres.

Activitats infantils
I per gaudir en família, dijous 23 de juliol tornen a Formentera els Xiula. Un grup d’animació musical que ha revolucionat l’animació infantil gràcies a cançons que beuen de ritmes actuals com hip-hop, el reggae, la rumba catalana, el dubstep o el pop-rock. Música per a nens i joves que combina sons adults i lletres reivindicatives per al públic infantil.

El concert serà el dia 23 de juliol a les 19.30h al pati de l’IES Marc Ferrer.

L’aforament serà limitat, és important reservar entrada al correu reserves@conselldeformentera.cat, i indicar-hi l’acte pel qual es reserva l’entrada i el nombre de persones de la unitat de convivència que volen assistir.

Actuacions musicals (25 i 26)
Amb l’objectiu de poder oferir un programa per a tots els públics, la nit del 25 de juliol, a les 22h, s’ha organitzat de manera simultània els següents concerts:

-A la plaça de la Constitució es podrà gaudir del clàssic Jazz a la Plaça amb convidat especial: Muriel Grossmann & Soul Jazz Explosion. La compositora i saxofonista que viu a Eivissa, és la líder d’aquesta banda de soul jazz.

-Al pati de sa Senieta, els Aires Formenterencs oferiran un concert únic. La banda de Formentera, que a partir dels instruments tradicionals, com les castanyoles, el tambor, la flaüta i l’espasí, fusionats amb altres de més moderns, han forjat un so tan personal.

Aquest concert tendrà un aforament limitat, i s’haurà de reservar entrada a reserves@conselldeformentera.cat.

- A la plaça de l’Església de Sant Ferran, actuarà Jam Factory, el grup integrat per Kelly Neuenschwander, Ekki Hoffmann, Isaac Robles i Paul Castejon. La formació local ens farà gaudir del bon rock, pop i blues acústic.

- A la plaça del Pilar de la Mola, la banda formenterera Allsex ha preparat una versió acústica del seu repertori, que recorre bandes emblemàtiques del rock i el grunge dels noranta, com Nirvana, Foo Fighters o Red Hot Chili Peppers.

- I as Caló, el duet Sweet Lure format per Julia Benevelli i Miquel Tur, ens delectarà amb un concert de rock acústic.

- En darrer lloc, a la plaça d’Europa des Pujols els més joves gaudiran de la Nit Jove amb l’actuació de Juan Vidal, Bsoul i Dj Manceboss & The Babymilo Official.

Diumenge 26 de juliol podrem gaudir dels solposts musicals a càrrec de diferents discjòqueis. Al jardí de ses Eres, DJ Javi Box farà una sessió de música dels 50, 60, 70 i 80 punxant amb vinil, i al carrer de Calp de la Savina, el Dj Gioele Brizio posarà música new disco en clau tranquil·la. Aquestes sessions tendran lloc a les 20.30h.

I per acabar amb el programa de festes, las Moskitas Muertas presenten una nova càpsula cultural. Amb l’objectiu d’apropar la cultura, valorar les seves arrels i reinterpretar la seva ànima sense filtres, dimarts 28 de juliol al centre d’interpretació de Can Marroig podrem gaudir d’aquesta nova proposta artística en forma d’instal·lació.

L’aforament serà limitat. Per tant, s’ha de reservar entrada a capsulesculturals@gmail.com.

Activitats esportives
L’esport formarà part també dels actes de les festes patronals, que comptaran amb el Torneig de tennis i pàdel Memorial John Tunks que se celebrarà a les Pistes Municipals del 24 al 26 de juliol.

Recordem que totes aquestes i altres activitats que s’organitzen durant aquest estiu des del Consell de Formentera són de petit format per evitar aglomeracions, s’hi controlarà l’aforament i s’hi respectarà el distanciament i ús de mascareta.

Per últim, la consellera Susana Labrador ha volgut agrair el suport de tots els col·laboradors i en especial de la naviliera Trasmapi en la celebració de les festes i la promoció de la cultura a la nostra illa.


13 de juliol 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició de Sol Courreges al Centre “Gabrielet”

cartell 2020 todo va a estar bienEl pròxim dilluns obre portes l'exposició de l'artista Sol Courreges que du per títol “Todo va a estar bien”. Amb aquesta mostra l'artista vol explicar que després dels mesos tan durs de confinament que hem viscut sempre es pot fer una lectura positiva per a partir d'ara tenir més cura del planeta i de naltros mateixos, la nostra alegria i el nostre cos. L'artista presenta part de la seva obra feta sempre amb materials reciclats. La mostra romandrà a la sala d'exposicions del Centre Antoni Tur “Gabrielet” entre el 13 i el 22 de juliol. L'horari de visita és de 10 a 14h i de 19 a 22h.

10 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 240

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat