• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els bombers de Formentera intervenen a un accident de trànsit

foto cotxe 2018Els bombers de Formentera han intervingut aquesta tarda en un accident que s’ha produït pels volts de les 16.30 al camí del Mal Pas.

En l’accident s’ha vist implicat un cotxe elèctric que ha quedat bolcat enmig de la via. A resultes del mateix, una dona ha estat traslladada en ambulància a l’hospital de Formentera, per bé que les ferides sofertes han estat de caràcter lleu.

Al lloc de l’accident s’hi ha desplaçat varis efectius dels bombers, amb un camió i un vehicle d’intervenció ràpida, així com dotacions de la Guàrdia Civil, una ambulància del 061 i un camió grua que s’ha encarregat de carregar el vehicle accidentat.

Formentera presenta els dos projectes guanyadors del Save Posidonia Project

foto posi 2018La consellera de Turisme i Territori, Alejandra Ferrer, així com la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, han presentat avui matí els dos projectes guanyadors de la primera edició del Save Posidonia Project (SPP). A la presentació hi han assistit representants del Consell, els titulars dels projectes guanyadors, membres del comitè tècnic, patrocinadors i associacions implicades en el projecte.

Els 16 membres del comitè tècnic, format per representants del Govern de les Illes Balears, del Consell de Formentera, del sector científic, així com de l’universitari, dels pescadors, el sector nàutic, els bussejadors, ONGs ecologistes i l’Associació de Veïns de Formentera, han triat dos dels 14 projectes que s’havien presentat a la convocatòria: els proposats per IMEDEA i pel GEN-GOB.

En total els col·laboradors han apadrinat mes de 132.000 metres quadrats de posidònia. Els mes destacats han estat Puleva (11.000m2), Trasmapi (10.000m2), Insotel (10.000 m2), Beso Beach (6.250m2), Red Elèctrica (6000m2), Ibifor (5000m2), Estrella Galícia (5000m2), Es Bàsic (5000m2) i Ferrovial (4000m2).

Projectes escollits
L’Institut Mediterràni d’Estudis Avançats, IMEDEA, projecta un estudi anomenat “Antroposi” que cerca esbrinar com afecten les activitats humanes directes a les praderies de posidònia. La durada prevista de l’estudi és d’un any i mig i està dotat amb un pressupost de 83.822€. S’avaluarà l’afectació del tràfic marítim en àrees poc profundes per on naveguen ferris i embarcacions recreatives. La influència d’aportació de nutrients a causa dels emissaris submarins provinents de depuradores i de l’abocament d’aigües de sentina de les embarcacions serà també objecte d’estudi, així com el canvi de posidònia i la seva funció d’embornal de CO2 a causa dels impactes del clavegueram i els vaixells.

L’Associació ecologista GEN-GOB ha presentat un estudi de diagnosi mediambiental de les àrees de fondeig a tot el litoral de Formentera. Es tractarà de geolocalitzar els punts on es generen els impactes més rellevants i desenvolupar mapes d’usos per aquestes zones, a més de determinar la salut ambiental de les praderies de posidònia afectades per l’ancoratge d’embarcacions. Aquest projecte ha rebut una dotació de 48.836€ i es desenvoluparà durant els propers dos anys.

Continuïtat del Save Posidonia Project
La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera ha anunciat la continuïtat del SPP, “aquest estiu continuarem amb la mateixa línia que vam seguir en la primera edició, farem campanyes de conscienciació i buscarem la implicació de tothom, tant des de l’àmbit local com des de l’internacional i l’estatal. Volem que la posidònia sigui un emblema de l’illa de Formentera” ha destacat la titular de Medi Ambient, que ha recalcat la necessitat de conservar l’illa per “seguir sent un destí sostenible amb un model turístic diferenciat que permeti gaudir del espais naturals a tots aquells que ens visiten”.

Des del Consell s’agraeix la participació de les empreses i particulars que han col·laborat econòmicament i mitjançant accions que han permès la divulgació del projecte, “ja que d’aquesta manera s’aconsegueix conscienciar i implicar a tots els nivells en la millora de la conservació i es posa en valor el tresor que tenim a les nostres aigües amb aportacions i donacions”, ha declarat Aguilera.

El Consell d’Entitats tracta la regulació d’entrada de vehicles a l’illa

foto CdE entrada vehicles 2a 2La Sala de Plens del Centre de Dia va acollir ahir dimarts la segona sessió extraordinària del Consell d’Entitats de Formentera per tractar de la regulació d’entrada de vehicles a l’illa. La sessió, que va comptar amb la participació de representants del teixit associatiu, empresarial i polític de l’illa, va ser presidida per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, el conseller d’Infraestructures i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Rafael González, i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona.

Després de l’exposició inicial dels tràmits fets fins ara, s’hi va presentar el text final de l’Avantprojecte de la llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera, un text que es retornava a la valoració del Consell d’Entitats després del procés d’al·legacions. S’hi ha presentat un total de 20 al·legacions per part de diverses administracions, empreses i grups polítics. D’aquestes, se n’han estimat el 40%.

La futura norma facultarà al Consell de Formentera per limitar l’entrada de vehicles i la seva circulació en funció de criteris mediambientals, establir un nombre màxim de vehicles de lloguer i potenciar l’ús de vehicles elèctrics i no contaminants tant en el sector públic com en el privat.

Novetats de l’avantprojecte
Aquells que tinguin casa a Formentera o que tot i viure a Eivissa treballin a Formentera seran considerats com a residents a l’illa i no se’ls aplicarà cap regulació d’accés als seus vehicles. També s’equiparen en condicions als residents els formenterers que resideixen fora i han de tornar per motius familiars greus.

Així mateix, el Consell de Formentera establirà una quota específica per als residents d’Eivissa per facilitar el seu accés a Formentera. Aquesta quota, que serà prioritària, prendrà com a base les dades d’afluència que es recolliran aquest estiu.

Les companyies navilieres tindran l’obligació d’informar els clients sobre la necessitat de disposar d’autorització per circular amb vehicle a Formentera, encara que no estan obligades a impedir l’accés al vaixell, el seu desembarcament o la compra de bitllet. La responsabilitat de circular per l’illa sense autorització recau totalment en el titular del vehicle.

Tots els vehicles hauran de dur un distintiu que acrediti que poden circular per Formentera. Les sancions per aquells que no duguin distintiu o autorització aniran de 1000 a 10.000 euros segons la gravetat de la infracció.

Tramitació i aprovació
Després de l’exposició i valoració d’ahir per part del Consell d’Entitats, ara l’avantprojecte s’enviarà al Consell Econòmic i Social i es preveu que a l’agost sigui aprovat pel Consell de Govern. Posteriorment, s’enviarà al Parlament per la seva aprovació, que es preveu per a finals d’aquest 2018.

Així, la regulació d’entrada de vehicles a Formentera ja es podrà començar a aplicar de cara a la propera temporada.

Preinscripcions per a l’escola de Música i Dansa de Formentera

foto escola de musica 2018El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que encara és obert el període de preinscripcions per a l’Escola de Música i Dansa de Formentera per al curs 2018-2019.

El termini roman obert fins el proper dimecres 20 de juny i es podrà realitzar presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), o bé de manera telemàtica a l’OVAC.

La preinscripció l’ha de formalitzar tant l’alumnat antic com els de nova inscripció i és absolutament necessària per a poder realitzar a continuació la matrícula per al curs vinent.

Oferta de l’Escola de Música i Dansa de Formentera
A l’Escola s’hi imparteixen estudis oficials de música i dansa d’Ensenyaments Elementals i d’Ensenyaments Professionals, oferint les titulacions elementals de les especialitats de flauta travessera, guitarra i piano.

Com a escola autoritzada, l’Escola de Música i Dansa de Formentera pot impartir estudis reglats (oficials) i no reglats. Amb aquest avantatge, s’imparteixen des d’estudis d’Iniciació a la Música per a nens de 6-7 anys, fins a tallers de Música Tradicional passant per estudis d’Ensenyaments Professionals abastant així totes les edats i opcions que els alumnes puguin tenir.

A més, donat el caràcter obert d’aquesta institució, cada curs es va ampliant i modificant l’oferta formativa del centre.

+ info a: http://escolamusica.conselldeformentera.cat

Més articles...

Pàgina 2 de 122

2