• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Balanç de les Escoles Municipals Esportives de Formentera

nens-escola-de-vela-2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha fet balanç avui del funcionament de l’estructura de les escoles municipals esportives. Aquest model de funcionament persegueix assolir una gestió sostenible que permeti seguir amb l’increment d’alumnat, l’augment del nombre d’escoles i modalitats esportives, així com la gestió i coordinació amb els diferents clubs esportius de l’illa.

Nova estructura
Tot això es fa en base a un sistema de coordinació amb un màxim responsable i una direcció de la que depenen els coordinadors d’esports i escoles, que a la seva volta s’encarreguen d’organitzar la tasca dels tècnics, entrenadors i monitors de cada escola. Aquests equips mantenen reunions periòdiques per a avaluar el funcionament de les escoles així com per a analitzar les incidències i necessitats que es puguin produir.

Escoles i alumnes
Les escoles municipals esportives s’inicien el curs 2015/2016 amb l’Escola Municipal d’Atletisme (EMAF) i un nombre inicial de 50 alumnes. Al curs següent s’hi suma l’escola de Tennis (EMTF), augmentant a 116 el nombre d’alumnat. Al curs 2017/2018 es compta ja amb 4 escoles, EMAF, EMTF, escola de Tir amb Arc (EMTIF) i escola de Vela (EMVF), que organitza també 200 cursos els mesos d’estiu. El nombre d’alumnes ascendeix en aquest curs als 143.

Per al curs 2018/2019 es preveu un total de gairebé 400 alumnes i un augment a 250 cursos d’estiu a l’escola de Vela, 50 cursos més que en el passat exercici. Així mateix, es mantenen convenis amb diferents entitats i clubs esportius de l’illa que tenen escola per a ajudar-los en el seu funcionament i en la contractació de personal especialitzat.

Escola municipal de futbol
Essent preguntat per un futur augment en el número d’escoles municipals i modalitats esportives, el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha destacat que l’esport que més practicants té a Formentera és el futbol, “L’SD Formentera compta amb 14 equips de menors de 16 anys inscrits a les diferents competicions. Sabem de la dificultat que comporta tenir una estructura d’aquesta grandària i estem estudiant com poder-los ajudar”. Vidal ha recordat que els darrers anys el Consell manté un conveni d’us i manteniment d’instal·lacions amb la SD Formentera per a la pràctica i aprenentatge del futbol i s’ha mostrat obert a establir algun tipus d’acord amb l’entitat per seguir garantint el funcionament del futbol base a l’illa. 

Formentera accepta les crítiques a la OAC

Foto oac atencio al publicEl Consell de Formentera accepta las crítiques que ha realitzat el grup polític PSOE pel temps d'espera a la OAC i demana disculpes a tota la ciutadania i els grups polítics per aquesta espera, que a les primeres hores del dia d'aquest mes d'agost ha arribat a ser d'una hora. La situació es resoldrà en els propers dies amb la presa de possessió dels nous auxiliars administratius. El Consell de Formentera va iniciar un procés selectiu per cobrir necessitats de provisió temporal el passat dia 7 de juny. Al procés selectiu s'hi varen apuntar 51 persones, de les quals finalment 17 han participat en les proves, que varen acabar el passat dimecres 1 d'agost. La llista definitiva dels aprovats està prevista pel proper dilluns dia 6 d'agost. El Consell de Formentera agraeix la paciència i la comprensió de la ciutadania i sobretot la professionalitat i del personal adscrit a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, que en pocs dies es veuran reforçats ab noves i nous companys.

Pel que fa a la versió telemàtica de l'OAC, l'Oficina Virtual, s'informa que als darrers 30 dies no s'ha registrat cap incidència en el seu funcionament.

La ITV de Formentera tanca per vacances i manteniment

foto-itv-formentera1El Consell de Formentera informa que el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles s'interromprà un mes entre el 15 d'agost i el 15 de setembre. El motiu de la interrupció és facilitar les vacances del personal i realitzar tasques de manteniment a la instal·lació. La ITV de Formentera ha treballat en torns de matí i tarda els mesos d'arbril, maig, juny i juliol, i al moment d'arribar a aquesta aturada no hi ha vehicles en llista d'espera.

Formentera presenta el catàleg de la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell

foto cataleg 2018 2.jpgEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha editat el catàleg de la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' del 2017, un testimoni de l'expressió artística que s'ha pogut veure en aquesta sala de referència destinada a acollir exposicions d'artistes, exposicions col·lectives i mostres d'associacions i entitats socials. Es dona resposta així a una petició expressa del sector artístic i cultural de l’illa.

L’arrelament a Formentera, a partir del qual mirar i entendre el món, és el leitmotiv de les nombroses mostres de pintura, escultura, fotografia, arquitectura o artesania que s'han exposat en aquest espai.

Durant el 2017, per exemple, s’hi han exhibit les pintures i il·lustracions de na Rocio Fraile, Aida Miró, Ana Celada, Robert Hawkins, Elena Montesinos, Julie Aubrun; els collages d'en Jorge Traverso, i la mostra de pintura i joieria de na Raquel Caramazana i Gustavo Fernández Molinari (Amaicha).

També les instantànies han set protagonistes, amb la tradicional exposició del Concurs de fotografia Beni Trutmann, la mostra del fotògraf Jordi Sarrà produïda per Espai F i les imatges abstractes de na Fabiana Schulz.

A més, i amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, la sala va acollir les fotografies corresponents al Concurs sobre lactància materna d'Eivissa i Formentera. Així mateix, la fotògrafa Isa Sanz va ser l'encarregada de presentar la seva obra fotogràfica per commemorar el Dia contra la Violència de Gènere. També, i amb col·laboració amb el Fons Pitiús de Cooperació, Formentera va ser testimoni d'una mostra del fotògraf Alex Oriol sobre l'èxode sirià.

D'altres disciplines també han passat per la Sala, com ara la instal·lació d'en Michel Mouffe comissariada per Manolo de Oya (Espai F), la mostra multimèdia d'en Wolff Kahlen, les peces tèxtils de n'Antonieta Airoldi, els tapissos i pintures de na Lia Bottanelli, l'exposició col·lectiva de l'associació Es Far i l'exposició "La primera pedra", dedicada a la Formentera prehistòrica i comissionada per Maria Bofill i Pau Sureda, el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, i l'àrea de Patrimoni del Consell Insular.

La Sala també ha acollit la mostra sobre diversitat lingüística presentada per la Comissió de normalització lingüística i estudiants de l'IES Marc Ferrer, així com les creacions dels alumnes de pintura de na Teresa Matilla i els de talla de fusta de n'Aaron Keydar.

Per concloure, l'any la sala va acollir la ja clàssica exposició "Col·lectiva de Nadal" que reuneix diferents artistes destacats de la nostra illa.

Gestionada per l'àrea de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular de Formentera, la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' duu gairebé vint anys de programació estable ininterrompuda, oferint exposicions temporals durant tot l'any amb l'objectiu de promocionar i estimular la creació artística.

Més articles...

Pàgina 2 de 129

2