• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera, capital del judo per Setmana Santa

Foto judokesEl poliesportiu Antoni Blanc acollirà, des d’aquest proper dijous fins diumenge, el XXVI Stage Internacional de Judo de Formentera i el XII Trofeu de Judo Memorial JL de Frutos.

Uns 170 practicants d’aquest art marcial es citaran una any més a Formentera durant aquest llarg cap de setmana per competir, formar-se i entrenar-se. A banda dels alumnes del Club Dojo Formentera, també hi prendran part judokes de diversos clubs d’Eivissa, Mallorca, Alacant i Toledo, a més de la selecció balear de judo en categories sènior, júnior, cadet i infantil.

El conseller insular d’Esports, Jordi Vidal, ha volgut destacar un stage que “edició rere edició reuneix multitud de judokes, tant formenterers com arribats de la resta de Balears i de la península. És una ocasió única i especial per a gaudir d’aquest esport i fomentar la convivència i companyonia entre els practicants més joves”.

Enguany les classes estaran dirigides per en Carlos Montero, mestre nacional de sisè dan. Així mateix, es comptarà com a convidada especial amb na Maria Bernabeu, medalla de bronze al passat mundial de Budapest.

Primavera d’esports a Formentera
Aquesta trobada se suma a d’altres esdeveniments esportius com la Regata Ophiusa, la cursa Far a Far, la Mitja Marató Illa de Formentera o el Trofeu de ciclisme en Ruta, proves i competicions que cerquen posar en valor Formentera com a destí turístic i esportiu en temporada baixa així com promoure l'esport entre la població local.

Presentació als veïns des Pujols de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

foto presentacio parking regulat epLa Sala de convencions de l’hotel sa Volta ha acollit aquest vespre la presentació de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà des Pujols. Els veïns han pogut seguir les explicacions del Consell sobre com s’implantarà la mesura a partir del proper mes de juny en proves i al juliol de mode definitiu. Això suposarà l’establiment de 320 places de zona blava que se sumen a les 135 de l’aparcament soterrani de la plaça Europa. En total, la població des Pujols disposarà de 455 places d’aparcament regulat per a cotxes. Els aparcaments dissuasius continuaran essent d’aparcament lliure i gratuït.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat inicialment els motius de la regulació de l’aparcament a es Pujols, una formula que afavorirà la rotació en les zones blaves d’aparcament i la dinàmica comercial i hotelera de la població.

Així mateix, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha exposat l’experiència de la regulació d’aparcament a la Savina, població que anys enrere registrava els majors problemes d’aparcament a l’illa, una problemàtica a la que s’ha donat solució amb la regulació de l’aparcament amb zona blava a la part més comercial i zona verda a la part residencial.

González ha explicat que en el cas des Pujols es pretén donar solució a l’aparcament amb l’establiment de regulació per zona blava. Així, quedaran regulats tots els carrers no peatonals de la població així com la circumval·lació.

Funcionament de la zona blava des Pujols
Els residents a Formentera tindran l’aparcament bonificat al 100% seguint el criteri d’un cotxe per persona. Sols hauran de tramitar una única petició anual per a aconseguir l’autorització per a totes les zones regulades de l’illa, a símil del que ja es fa amb l’autorització d’estacionament de la Savina. Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa i el mateix tiquet serà vàlid durant 24 hores a l’estiu.

En principi, l’horari de pagament per als no residents tindrà un cost d’1.20 euros l’hora i serà de dilluns a diumenge de 10.00 del matí fins a les 24.00h (mitjanit) de maig a octubre, tot i que el servei de control es mantindrà fins a les 02.00 de la matinada.

D’altra banda, per donar resposta a les necessitats d’aparcament a les proximitats de les zones amb major concentració comercial, es crea un nou tiquet de 15 minuts gratuït per a tots els usuaris. En el cas des Pujols, l’aparcament de novembre a abril serà lliure.

Així mateix, les persones amb mobilitat reduïda tindran aparcament lliure, com també les motocicletes. Els vehicles elèctrics aparcaran de franc i els híbrids tindran una bonificació del 50%. En quant als vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderies, aquests podran estacionar fins un màxim de 30 minuts a les zones assenyalades, mentre que l’aparcament de quads es prohibeix a totes les zones regulades i aparcaments dissuasius.

Nova edició de les jornades formatives 'Fent Pimef'

curs jornades formatives fent pimefPIMEF, Petita i Mitjana Empresa de Formentera, organitza amb el suport del consell de Formentera un nou cicle de les Jornades Formatives "Fent Pimef".

En total són 7 cursos que s’oferiran a la seu de la Pimef entre el 4 i el 30 d’abril. Els cursos, subvencionats pel Consell de Formentera, són gratuïts i estan oberts a tothom. Aquest cicle de jornades forma part del conveni de formació i assessorament per a empreses signat entre PIMEF i el Consell Insular de Formentera.

CICLE DE JORNADES FORMATIVES
04/04 Selecció de personal; qui selecciona a qui?. de 16.00h a 20.00h. Seu Pimef
09/04 Prevenció en el consum d’alcohol i drogues. 16.00h a 20.00h. Seu Pimef
10/04 Vendre més gràcies a Internet (inclús sense web propi). 16.00h a 20.00h. Seu Pimef
12/04 Comunicació i habilitats socials. 16.00h a 20.00h. Seu Pimef
24, 26 i 30/04 Curs de Desfibril·lació semiautomàtica. 16.30h a 20.00h. Seu Pimef
11 i 13/04 Burnout. Mindfulness per l'estrès laboral. 16.00h a 19.00h. Seu Pimef
16, 18 i 23/04 Taller de fotografia per a empreses. 18.00h a 20.00h. Seu Pimef

Les inscripcions estan obertes i es poden fer telefonant al 971 32 25 20 o enviant un correu a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Horari especial obertura biblioteques durant Setmana Santa

foto biblioteca formentera maria villangomezEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que la Biblioteca Marià Villangómez farà un horari especial durant aquesta propera la Setmana Santa.

Els horaris quedaran de la següent manera:

-El 26, 27 i 28 de març es farà horari de tarda (de 16.00 a 2000 hores).

-El 3, 4, 5 i 6 d'abril l'horari de matí serà de 9.00 a 12.00 hores i per la tarda de 16.00 a 20.00 hores.
Aquests dies (3, 4, 5 i 6 d'abril) el Telecentre restarà obert, però no es realitzarà assistència tècnica.

Més articles...

Pàgina 10 de 119

10