• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Actuació de la colla Es Pastorells a Gran Canària

colla-es-pastorellsjLa colla de ball pagès Es Pastorells va participar el passat cap de setmana en una trobada musical a Gran Canària. La colla de ball de Formentera ha mostrat el ball típic de Formentera en un encontre fet amb els balladors de les agrupacions musicals Facaracas i Acataifa de les Illes Canàries. D'aquesta manera els formenterers tornaven la visita que ja varen fer els balladors canaris el passat mes de març a Formentera, quan varen participar en II Festival Folklòric de la nostra illa.

El Consell de Formentera ha sufragat les despeses de desplaçament de la colla Es Pastorells fins a Gran Canària. “Donem suport als intercanvis culturals de les colles de ball per fomentar el coneixement i seguir impulsant un dels béns més preats del patrimoni immaterial de Formentera", segons ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador.


4 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentacions de llibres i contacontes per infants omplen les activitats del mes de novembre de les biblioteques de Formentera

biblios-nov-19-xarxes-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat les activitats organitzades per les biblioteques de Formentera per aquest mes de novembre. Durant aquest mes es faran 4 presentacions de llibres de diferents temàtiques i 4 activitats dirigides a infants.

Presentacions de llibres
La primera presentació de llibres serà demà dimecres 6 de novembre, Pedagogia per a indígenes, a càrrec de l'autor Bernat Joan. L'acte estarà presentat per Maria Teresa Ferrer, l'Obra Cultural Balear de Formentera col·labora amb aquesta activitat. La presentació tracta sobre aquest llibre de microcontes inspirats, com en els contes de Pere Calders, en algun fet real que Bernat Joan "tuneja" per convertir-lo en literatura. L'autor reivindica el plaer crític obtingut a través de la creació literària, i espera compartir-lo amb el públic lector.

El divendres 8 de novembre es farà una altra presentació del llibre, De qui venim, a càrrec dels autors Josep Mª Garcia-Borés (director i coordinador) i Hermínia Gil. L'acte, organitzat per la conselleria de Patrimoni, compta amb la col·laboració de la biblioteca i estarà presentat per Jaume Escandell. El llibre és una recerca psicocultural que s'endinsa en la Formentera tradicional. Mitjançant la història oral, es dona veu a la gent gran de l'illa perquè reflecteixi la manera de viure, de relacionar-se, de ser, en aquella Formentera encara viva en els illencs.

El dilluns 18 de novembre hi haurà una nova presentació del llibre Història d'Eivissa i Formentera: des de la prehistòria fins al turisme de masses. La presentació es farà a càrrec dels autors Felip Cirer, Benjamí Costa, Antoni Ferrer Abárzuza i Joan Lluís Ferrer (coordinador). Aquest llibre fa un viatge fascinant a través de la vida dels nostres avantpassats que s'inicia fa 4200 anys, amb l'assentament dels primers humans a les illes Pitiüses, i arriba fins a l'actual procés de massificació turística. Per primera vegada, un volum recull de manera íntegra, de principi a fi, la història d'Eivissa i Formentera. Aquesta és la biografia col·lectiva del poble pitiús.

Per últim, el dimecres 27 de novembre es farà la presentació del llibre Les incapacitats. Proposta d'argument, es tracta de la presentació del 12è poemari d'en Bartomeu Ribas que farà el mateix autor. L'acte estarà presentat per Maria Teresa Ferrer i es farà una lectura de poemes a càrrec de l'autor i Joan Ferrer, així com una actuació musical a càrrec dels alumnes de l'Escola de Música. Aquesta activitat l'organitza l'Obra Cultural Balear de Formentera amb la col·laboració de la Biblioteca Marià Villangómez.

Totes les presentacions dels llibres es fan a les 20h a la Biblioteca Marià Villangómez

Contacontes i activitats infantils
Avui dimarts 5 de novembre torna el cicle de contacontes "Contes per parlar amb la lluna" dirigit a infants de 0 a 4 anys i que té lloc cada primer dimarts de mes, fins al mes de desembre, a les 17.30h a la Biblioteca Marià Villangómez. Les famílies que desitgin participar han d'enviar un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la per inscriure's.

El dimecres 13 de novembre a les 17.30h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà el contacontes "El senyor dels contes" dirigit a infants de 5 a 9 anys per part de Lluís Valenciano de la companyia Myotragus teatre. El senyor dels contes és un llibreter balear amb família de Menorca, nascut a Mallorca i que actualment viu entre Eivissa i Formentera. D'aquesta manera el nostre personatge ens contarà les rondalles d'El gegant d'es Vedrà de l'illa d'Eivissa, El mestre Gelabert de Menorca, En Pere festejador de Mallorca i la llegenda d'El tresor de Formentera. Un conjunt d'històries de la cultura popular de les nostres illes plenes de valor i tradició. A càrrec de Lluís Valenciano. Ho organitza: Biblioteca Marià Villangómez.

El dimecres 20 de novembre a les 17h al Punt de Lectura de Sant Ferran es farà el taller creatiu "Cal·ligrafia artística" dirigit a infants de 3 a 12 anys. Els menors de 7 anys han d'anar acompanyats. El taller a càrrec de Maria Vila, i organitzat per la Biblioteca Marià Villangómez, pretén donar a conèixer i valorar la cal·ligrafia des dels seus aspectes de composició fins a les seves manifestacions en el món artístic i el del disseny. Consta d'una part teòrica i d'una altra pràctica de les diferents cal·ligrafies amb el propòsit de trobar el desenvolupament del propi estil.

Per últim, el dijous 28 de novembre a les 17.30h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà un contacontes en anglès, "Goldilocks", adreçat a infants de 3 a 8 anys. L'espectacle a càrrec de Mary Ramirez (Elàstic Nou Produccions) ha estat organitzat per la Biblioteca Marià Villangómez i és un contacontes interactiu on els infants gaudiran de la llengua anglesa.

La història tracta sobre la coneguda Millie Potter que serà l'encarregada de traslladar-nos al món fictici de la Rinxolets d'Or. Basat en el conegut conte popular, les aventures comencen quan la tafanera Rinxolets d'Or surt a passejar pel bosc i troba una preciosa casa, portada per la seva obsessiva curiositat l'envaeix i ho investiga tot... inesperadament, retornen els amos. Però us podeu imaginar quins amos? Una família d'óssos! Els problemes sols acaben de sorgir per a la nostra entremaliada protagonista.

5 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La sostenibilitat i els valors naturals, eixos principals de la promoció turística de Formentera a la World Travel Market

wtm-2019--2-vp1La World Travel Market, la fira de turisme de Londres, ha obert avui les portes amb la presència, una edició més, de la delegació de Formentera encapçalada per la presidenta i consellera de Turisme del Consell, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carles Bernús. Aquest any, Formentera torna a compartir espai amb la resta d'illes a l'estand de Balears i tindrà la sostenibilitat i els valors naturals i culturals com eixos principals de la seva promoció.

Demà se celebra el Dia de les Illes Balears, en el qual es presentarà un programa basat en Balears com a destinació de qualitat i on la presidenta del Consell destacarà la riquesa natural, cultural i patrimonial de l'illa, ideal també per a la pràctica de l'esport o per descobrir la nostra gastronomia. En aquesta edició, la promoció de Formentera també posa en valor les estratègies que es duen a terme a la recerca de la sostenibilitat, com la limitació de vehicles que s'ha aplicat per primera vegada aquest estiu o les actuacions posades en marxa per a la protecció de la posidònia.

La presidenta del Consell ha destacat des de la fira londinenca que "el mercat britànic està canviant els seus hàbits de reserva i comença a crear els seus propis paquets de viatjar a través d'Internet; això suposa una oportunitat de tornar a captar aquest mercat a través de la venda directa i millorar les seves dades d'ocupació".

D'altra banda, la delegació de Formentera també aprofitarà la WTM per dur a terme reunions amb agents de viatges i agències de comunicació, tant britàniques com del mercat holandès i dels Estats Units, per començar a planificar l'any 2020. Paral·lelament, se celebraran trobades amb portals especialitzats en línia i amb algunes companyies aèries.

La WTM d'enguany ve marcada per la fallida de l'operador turístic Thomas Cook i per la incertesa creada pel brexit. “Si bé, la incidència del mercat britànic a Formentera no és molt elevada, un 5%, sí que representa un mercat important per visitar-mos majoritàriament fora de temporada alta”, ha assegurat la presidenta del Consell, que hi ha subratllat, que "Formentera participa en l'estratègia conjunta amb tots els consells i el Govern balear" per veure "com es pot encaixar el cop i de quina manera s'encamina la promoció per recuperar-se, bé dirigint-nos a nous mercats o treballant amb nous turoperadors, en definitiva, aplicant noves estratègies de promoció".

4 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

210 inscrits als cursos de català per persones adultes que organitza el Consell de Formentera

cursos-catala--1El Consell de Formentera, a través, de l'àrea de Política Lingüística del Consell Insular de Formentera i del seu Servei d'Assessorament Lingüístic, ha finalitzat el període d'inscripcions del primer mòdul dels cursos de català per a persones adultes. En total, enguany s'han inscrit 210 persones en algun dels cinc nivells i grups que ofereix el SAL (tres grups d'A2, dos de B1, dos de B2 i dos de C1 i C2, conjunts) amb grups de matí, tarda i nit.

Aquests cursos, que han començat a mitjans d'octubre, preparen per a les proves oficials convocades per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears previstes per al mes de gener de 2020.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que "des del Consell es dóna molta importància a la formació perquè és l'avantsala de l'extensió de l'ús". "Estem molt contents per la resposta de la gent”, ha assegurat.

Així, cal destacar que el nivell amb una inscripció més nombrosa és, a banda de l'A2 (nivell inicial), el B1, que agrupa un perfil d'alumnat que s'ha iniciat en l'aprenentatge de la llengua i que, una vegada ha superat la prova oficial de l'A2, hi continua.

31 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 199

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat