• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els usuaris del Servei Municipal de l’Aigua de Sant Ferran rebran la factura mensualment amb lectures reals

Telectura formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient i Aquàlia, informen que a partir d’aquest mes de març, i un cop totalment operatiu el sistema de comptadors d’aigua “intel·ligents”, la facturació per als usuaris de Sant Ferran passarà a ser mensual i amb lectures reals.

Aquest sistema de telelectura permet controlar els comptadors cada dia, en temps real, sense necessitat de desplaçar a cap operari. El sistema facilita la lectura remota i automàtica dels comptadors d’aigua, enviant dades directament a una central situada a l’oficina d’Aquàlia. Cada comptador emet via ràdio la seva lectura cada 8 segons. Aquesta informació de consum d’aigua viatja a l’ordinador del centre de control on, a través d’un programa informàtic de gestió, es realitza automàticament la facturació per consum.

D'aquesta manera, els consumidors podran realitzar un millor control de la seva despesa d’aigua i dels imports facturats. A més, podran dosificar el pagament de la factura d’aigua de forma mensual i podran detectar amb major antelació qualsevol problema en la facturació, possibles fuites a la seva instal·lació interior, consums elevats, etc.

Això no suposarà cap alteració de les tarifes aplicades, ja que totes les quotes s'adaptaran a la nova periodificació.

Així mateix, Aquàlia recorda que els usuaris del Servei Municipal d’Aigües disposen de l’aplicació gratuïta per a dispositius mòbils “Smart aqua”, des de la qual poden controlar el consum del seu habitatge des de qualsevol lloc. A més, tothom pot demanar la factura electrònica, més sostenible i amb la mateixa validesa que la factura en paper. Aquest tràmit que es pot fer cridant al telèfon d'atenció al client 902 18 60 18 o a través de la pàgina web local d’Aquàlia: www.aqualia.com/ca/web/aqualia-formentera.

Comencen a tractar-se els pressupostos participatius del 2018

foto CdE 2018Aquest dimarts s’ha celebrat la sessió ordinària del Consell d’Entitats de Formentera a la Sala de Plens del Centre de Dia. A la sessió s’ha donat compte davant els representants del teixit associatiu de l’illa de l'execució dels projectes derivats dels Pressupostos participatius del 2017 i s’han posat les bases per començar a elaborar els Pressupostos participatius d’aquest 2018. Les associacions representades han decidit el calendari per a presentar les propostes i han conegut com es tramitaran aquestes.

Pressupostos 2018
A la sessió s’ha donat també compte dels tres projectes aprovats el 2017. D’aquests, el de l’embarcació de vela adaptada ha estat ja adquirida i forma part de l’escola de vela, mentre que els altres dos projectes, un parc infantil i un circuït de gent gran a Sant Ferran, han estat consignats als pressupostos del 2018, ja que s’està a l’espera que els terrenys on s’ubicaran passin a ser titularitat del Consell.

D’altra banda, el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell ha explicat els pressupostos de la institució per a aquest 2018, uns números que ascendeixen a 26.860.000 euros. Per tercer any, serà el Consell d’Entitats l’encarregat de decidir a on es destina el 10% del pressupost d’inversió, que per segon any ascendeix a 325.000 euros.

Així mateix, s’ha acordat que les associacions tindran de termini fins el 23 de març per a presentar projectes. Les entitats rebran tota la informació necessària per a evitar duplicitat en projectes que ja estiguin contemplats en els pressupostos del 2018, així com notificació de les competències i serveis del Consell de Formentera per tal d’adequar els projectes que vulguin presentar.

Tots els projectes presentats es sotmetran a una anàlisi de viabilitat i després es farà un retorn d’aquest estudi al Consell d’Entitats per tal que abans del mes de maig es pugui decidir el procés per a seleccionar els projectes que s’acabaran escollint.

A dia d’avui, hi ha 104 associacions inscrites al registre d’entitats ciutadanes per les 96 de l’any passat, mentre que les associacions que conformen el Consell d’Entitats han passat de les 71 del 2017 a les 78 d’enguany.

La XV Regata Ophiusa torna a unir Sitges i Formentera per Setmana Santa

Ophiusa-2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui s'ha fet la presentació a la seu del Consell de Formentera de la XV edició de la Regata Ophiusa que uneix Sitges amb Formentera i que tindrà lloc entre el 29 i el 31 de març. Així ho han explicat el cap de Promoció Turística de Formentera, Carlos Bernús, i l'organitzador d'esdeveniment, Josep Maria Ferrer.

Per a aquesta quinzena edició s’espera la participació d’unes 45 embarcacions i 250 navegants que, un any més, s'adhereixen a la campanya del Save Posidonia Project i apadrinaran metres quadrats de posidònia a través d'un codi QR. Així mateix, es farà una presentació especial per sensibilitzar-los sobre la necessitat de protecció d'aquesta planta. L'organitzador ha explicat que "si bé els navegants són un dels col·lectius que més gaudeix de la mar durant tot l'any, també han de contribuir en la seva conservació vetllant per la conservació de les praderies de posidònia".

Patrocinada per l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) amb la col·laboració de l'àrea de Turisme del Consell de Formentera, la Regata Ophiusa arriba enguany a la XV edició amb la mateixa filosofia que l’ha caracteritzat fins avui; obrir les seves portes a la participació dels velers més competitius, però també a la concurrència de creuers familiars que volen passar les vacances de Setmana Santa en regata i en una època en què Formentera, fora dels mesos de temporada alta, és més autèntica”. Tots hi tenen cabuda dins els diferents grups i classificacions que ofereix la regata", ha explicat Josep Maria Ferrer.

Visitants de temporada baixa
Carlos Bernús ha apuntat que “l’Ophiusa és un dels nostres millors reclams per reivindicar la Formentera de temporada baixa. Estem segurs que els navegants que ens visitaran se’n duran un bon record de la nostra illa i el compartiran amb amics i familiars en tornar a casa”.

La regata és 100% Made in Formentera, des del seu nom d'Ophiusa que és com els grecs coneixien l'illa, fins als noms de les classificacions, Savina d'Espalmador, Savina d'es Cap, Savina la Mola, Mola i així fins a arribar al guanyador absolut de la General que s'emporta la Savina de Plata d'Ophiusa o els trofeus que són representacions de savina.

Des de l’organització s’ha volgut destacar el suport i patrocini econòmic de l’ATB i del Consell de Formentera, així com de les nombroses marques que hi aporten materials i subministres diversos que fan possible any rere any la celebració d’aquesta regata.

Formentera recorda aquest dijous les víctimes de la repressió franquista

Cementeri sant ferranEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Patrimoni, informa que aquest proper dijous, dia 1 de març, es durà a terme un acte de descobriment d’una escultura u una placa instal·lada pel Govern de les Illes Balears en memòria de Jaume Ferrer Ferrer, Josep Ribas Marí, Joan Tur Mayans, Jaume Serra Juan i Vicent Cardona Colomar, els cinc formenterers assassinats a Formentera l'1 de març de 1937 a la tàpia de darrere del cementiri de Sant Ferran.

D’aquesta manera, es pretén recuperar part de la memòria històrica i dignificar aquest espai per a què hi resti constància d'aquells tràgics fets just el dia que es compleixen 81 anys des de que es produïren.

L’acte es durà a terme el proper dijous, a les 17 hores al cementiri de Sant Ferran i comptarà amb la presència de familiars de les víctimes, representants del Fòrum per la Memòria d'Eivissa i Formentera, així com de la consellera de Cultura i Participació de les Illes Balears Fanny Tur, la consellera insular de Cultura i Patrimoni, Susana Labrador i varis conselleres i consellers de l’equip de govern entre d’altres.

Des del Consell de Formentera es fa extensiu el convit a tots aquells que vulguin tenir un record per les víctimes de la repressió.

Més articles...

Pàgina 8 de 113

8