• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La fiscalia de Balears no dóna suport a una demanda per vulneració de drets fonamentals contra el Consell de Formentera

En relació a la demanda contra el Consell de Formentera per vulneració de drets fonamentals, el Ministeri Fiscal una vegada analitzada el contingut de la mateixa ha manifestat que "interessa la desestimació del recurs interposat, al no apreciar vulneració alguna del drets fonamentals".

La fiscal afegeix en aquest escrit que ha enviat al Jutjat que es fa càrrec del cas que "no aprecia ni tan sols en veu indicis" que el Consell de Formentera volgués impedir la labor sindical del demandant, que segons la Fiscalia "es desenvolupava amb normalitat."

L'actuació fa referència a una denúncia que el sindicat UGT va fer pública per mitjà d'un comunicat el passat 5 de novembre. Es dóna el cas que finalment la demanda per aquesta suposada vulneració de drets fonamentals no l'ha presentada el sindicat sinó a títol particular José Ramón Mateos Martín.

A la vista d'aquest document, els responsables jurídics de la institució mantenen una posició prudent ja que el posicionament del Ministeri Fiscal no implica la resolució del cas, que dependrà del judici que se celebrarà a l'octubre. Tot i així, els tècnics i juristes del Consell de Formentera valoren positivament que el Fiscal entengui que les actuacions de la institució lluny de buscar conflictes s'han fet en respecte de la legalitat vigent.

Formentera assegura la seva plantilla de bombers

foto 2018 bombersEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que ha finalitzat el curs bàsic de bomber col·laborador. La formació, adaptada a la realitat dels tipus de serveis que es presten a l'illa de Formentera s’ha realitzat entre el 10 i el 22 de desembre a Formentera.

En total han superat el curs i el procés selectiu 13 aspirants a bombers, que han passat a formar part de la borsa de treball. Dels 13 s’han contractat a dos que ja exerceixen com a bombers del cos de Formentera. Actualment, el cos de Bombers de Formentera està format per 7 treballadors, 5 bombers a temps complet i 2 a règim de disponibilitat.

Resum actuacions 2018
Els bombers de Formentera durant aquest 2018 han realitzat un total de 183 serveis. D’aquests 25 han estat referents a incendis, 14 salvaments o rescats, 26 falses alarmes, 50 assistències tècniques i 68 preventius.

Si el comparem amb el 2017, en total varen fer 191 serveis, 8 serveis més que el 2018. Durant el 2017 es varen sufocar 56 incendis, es varen atendre 20 salvaments o rescats, 23 falses alarmes, 65 assistències tècniques, i 27 preventius.

Durant el 2018 han baixat el nombre d’incendis a més de la meitat si el comparem amb el 2017, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell que ha afegit que “d’aquesta manera s’han pogut augmentar els serveis preventius per fer tasques com faixes de prevenció d’incendis forestals a la zona de la Mola, així com les rutes de vigilància forestal mòbil, a zones d’alt risc de Formentera”.

D’entre els focs a zones de vegetació, destaquem que durant el 2018 hi ha hagut 4 incendis que han afectat 70 metres quadrats, mentre que el 2017 es varen cremar devers 30 hectàrees de vegetació, a causa dels 3 incendis forestals que hi hagué a la zona de Cala Saona.

Nou material
Per últim, cal destacar que aquest any l’Autoritat Portuària de Balears ha cedit un camió autobomba urbà, dotat de material per extinció i salvament amb un capacitat per 6 bombers i 1800 litres d’aigua. Actualment el parc mòbil el conformen 2 vehicles d’intervenció ràpida (pickup), 1 bomba rural pesada i 1 bomba urbana lleugera.

Els Reis d’Orient visiten Formentera aquest dissabte

foto 2018 reis 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Festes, informa que les Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al port de la Savina a les 17.30 hores d’aquest proper dissabte 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses recorreran tots els pobles de l’illa.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc cap a les 18.30 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant pel carrer Jaume I i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats entraran a l’església. En sortir del temple, es dirigiran al balcó del Consell, on les autoritats de l’illa els faran la rebuda institucional i saludaran el poble.

Cap a les 19.30 hores, Reis i comparsa continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal. Ja dins del poble, passaran pel carrer Sant Jaume per arribar després a peu a la plaça. Allí entraran a l’església per adorar el bon Jesús. La gent que esperi l’arribada dels Reis podrà saludar-los a l’envelat de festes i els nens i nenes de la localitat en podran rebre els regals.

Cap a les 21.00 hores, la cavalcada continuarà en direcció a la Mola per la carretera principal per arribar fins al poble, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar, on Les Majestats entraran a l’església per començar l’esperat repartiment de regals a les nenes i nens d’aquesta població.

Els boixos i les boixes de Sant Francesc hauran d’esperar al diumenge 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags. El repartiment tindrà lloc a Ca ses Monges una volta finalitzada la Missa de Reis, que es celebrarà a l’església del poble a les 11.30 hores.

Espectacle d’animació
La cavalcada ve acompanyada d’animació, enguany amb l’espectacle Rats! de la companyia Campiquipugui, que mitja hora abans de l’arribada dels Reis ambientarà carrers i places de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola mentre petits i grans esperen amb il·lusió l’arribada de ses Majestats més estimades.

Rats! és un espectacle itinerant de carrer, basat en el conte tradicional d’El flautista d’Hamelí. Una versió gegant i brètola de la història en la que les rates fan de les seves amb tot allò que troben seguint les passes del flautista que les guia des de les alçades amb la seva flauta. Un espectacle divertit, dinàmic i visual per a totes les edats.

«Un altre any els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera», segons ha declarat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador. La consellera ha volgut agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a Formentera, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Casal de Joves, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Trasmapi, Baleària, Pitiüsa Sud, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur i la brigada del Consell.

Localitzen sa i estalvi un major perdut a la zona des Ram

foto dispositiu es ram 2El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Presidència, informa que ahir diumenge pels volts de les 19.00 hores es van activar els serveis d’emergència de l’illa per una cridada al 112 on un familiar alertava de la desaparició d’un major d’uns 90 anys a la zona de sa Talaiassa. L’home va sortir a passejar a les 17.00 hores i no havia tornat a casa, cosa que va amoïnar a la família.

De seguida es va posar en marxa un dispositiu de localització en el que van participar una dotzena de voluntaris de Protecció Civil, 2 parelles de la Guàrdia Civil, 2 bombers del Consell de Formentera, així como una dotzena de persones entre familiars, amics i coneguts, que varen fer la recerca pels camins habituals de passeig del senyor.

Cap a les 20.00 hores, un grup de Protecció Civil amb l'ajuda d'un ca va trobar el rastre i localitzar al senyor major a un zona propera del camí des Ram, els bombers de Formentera se n’encarregaren de transportar l’home a l'hospital, conscient i en bon estat, per bé que amb certa afectació a causa del fred.

Aquesta és la segona recerca en una setmana a l'illa de Formentera, ja que la setmana anterior es va fer una recerca d’una altra persona extraviada a la zona des Cap. Amb aquestes dos recerques es demostra que l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil de Formentera és un servei de desplegament ràpid amb un nombrós grup de voluntaris preparat per ajudar i col·laborar amb la resta de serveis d'emergència de l'illa a fi de donar un bon servei als residents i visitants de manera altruista i professional.

Més articles...

Pàgina 8 de 157

8