• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera acull la XL Mini Marató Memorial John Tunks

foto minimarato 2018El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Esports i en col·laboració amb el Grup Esportiu Espalmador, informa que demà dijous, 06 de desembre, es disputarà la 40a edició de la Mini Marató Memorial John Tunks.

La prova partirà a les 10.30 del matí de la plaça Constitució de Sant Francesc i constarà de dues modalitats esportives: Atletisme i Patinatge. Podran prendre part a la cursa totes aquelles persones que ho desitgin, segons els límits d'edat que s'estableixen per cada categoria.

Horaris de sortida i distàncies
10.30 hores; sortida Mini Marató Memorial John Tunks, de 12 km de recorregut.
10.40 hores; sortida Cursa de Patinatge única categoria.
11.10 hores aproximadament; sortida 2.800 m des de Sant Ferran de ses Roques per a totes les categories que corresponguin a la distància segons especifica el següent punt del reglament. En tot cas després del pas de la moto de la Guàrdia Civil de Tràfic que estarà al capdavant de la cursa de 12 km.
12.00 a 12.30 hores; sortides de les categories SUB 6 (recta de 100 m), SUB 8 (recta de 200 m), SUB 10 (1 volta de 500 m a circuit tancat) i SUB 12 (2 voltes a 500 m a circuit tancat).
L'horari de finalització per als/les atletes de la prova de 12 km està previst a les 12.10 hores.

Talls de trànsit i transport

L’organització de la cursa preveu talls a la circulació de vehicles entre les 10.20 i 12.30 hores. El trànsit rodat s’anirà restablint després del pas de la cursa.

Així mateix, s’habilitarà un servei de bus de franc per als/les atletes i patinadors/es des del port de la Savina a Formentera fins la sortida a Sant Francesc i a Sant Ferran i la tornada. A més, els participants que vinguin d’Eivissa obtindran un descompte en el trajecte amb la companyia Baleària presentant el resguard d'inscripció a les taquilles corresponents.

Formentera commemora el Dia Internacional del Voluntariat

foto dia-internacional-del-voluntariatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, recorda que demà dimecres, 5 de desembre, es commemora el Dia Internacional del Voluntariat.

Des del Consell Insular de Formentera es vol agrair la gran tasca que desenvolupen els voluntaris i voluntàries de l'illa any rere any. Moltes àrees del Consell necessiten l'ajuda i participació d'aquestes persones, que treballen i col·laboren en l'engranatge de l'organització i execució de quasi tots els esdeveniments que es duen a terme des d'aquesta institució.

Els voluntaris i voluntàries, amb la seua feina desinteressada, són els protagonistes anònims i moltes voltes gairebé invisibles de la majoria de celebracions, esdeveniments i projectes que es duen a terme a l'illa. Actualment, el cos de voluntariat suma aproximadament uns 200 efectius.

Per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, demà dimecres de les 9.30 a les 13.30hores, s’instal·larà una taula informativa a la plaça de la Constitució amb fullets informatius i alguns materials, tant per a les persones voluntàries com per la gent interessada en saber més d'aquesta figura. Així mateix, també penja al balcó de l'Ajuntament una pancarta dedicada a aquestes persones i la seva tasca desinteressada en benefici de tots.

El Consell de Formentera aprova el pressupost per al 2019

foto 2018 ple nov 1La Sala de Plens del Centre de Dia ha acollit aquest divendres la sessió plenària ordinària del mes de novembre, una sessió on ha destacat l’aprovació inicial del pressupost del Consell Insular de Formentera per a l’exercici 2019.

El pressupost de la institució per a l’any vinent, que ascendeix a 30.150.000€, ha estat aprovat amb els vots a favor de Gent per Formentera, mentre que el PSOE s’ha abstingut i tant PP com Compromís hi han votat en contra.

Bartomeu Escandell, conseller d’Hisenda, ha qualificat els comptes del 2019 com a “equilibrats i realistes. Conformen un pressupost destinat a millorar l’illa i els pobles, amb una inversió estructural que s’aboca a Sant Ferran, per tal de mirar de canviar el poble, però també a la Savina i a es Pujols”. Escandell ha volgut destacar també l’inici de la construcció de la nova residència de majors de Formentera, “juntament amb el tanatori, que ja tenim quasi llest, i afegint-hi el Centre de Dia i l’Hospital, completarà un espai sociosanitari que permetrà allò que sempre havíem parlat des d’aquí; poder néixer i morir a Formentera, però a més passar els darrers anys amb dignitat a la nostra illa”.

Altres propostes

En el Ple d’avui s’ha resolt també el contenciós amb la Delegació del Govern referent a l’aprovació del catàleg de llocs de treball del CIF, que entrarà en vigor a partir del proper any. La proposta ha estat aprovada sense cap vot en contra.

Així mateix, també han rebut el vistiplau de tot el plenari altres propostes com el traspàs de les competències en matèria de polítiques de gènere, Dona i LGTBI, mentre que la proposta relativa a les al·legacions formulades per la UTE GIREF a l’acord sobre la inversió a la planta de triatge de residus i tractament de la matèria orgànica ha tirat endavant amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut.

Finalment, s’ha procedit a la lectura d’un manifest institucional relatiu a la violència contra les dones, i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, ha comparegut davant el Ple per presentar la feina desenvolupada durant l’any en curs per l’àrea de Participació Ciutadana, així com en matèria de transparència i bon govern.

L’obertura del Centre d’Esports Nàutics i la construcció de l’Skate Park, temes destacats del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera

foto 2018 consell joventut 4La Sala de Plens del Consell de Formentera ha acollit avui la celebració del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut. El President del Consell, Jaume Ferrer, ha donat la benvinguda i ha presentat als estudiants de les tres escoles de l'illa i de l’institut que conformen aquest òrgan.

Tot seguit, s’ha projectat el vídeo resum del VI Parlament Infantil de les Illes Balears editat per UNICEF com a resum de les propostes sobre els objectius referits a la temàtica tractada el 2017 «En quin mon volem viure? Mirant l’Agenda 2030» amb propostes sobre medi ambient i s’ha passat també en vídeo el moment en què els representants de Formentera exposen les seves propostes d’enguany per evitar la violència. En acabar el visionat, els membres que van assistir a aquest Parlament en representació de la nostra illa han explicat la seva experiència a la sessió.

El següent punt de l’ordre del dia ha consistit en la valoració de consellers i conselleres de l’equip de govern sobre les actuacions de millora realitzades i altres projectes previstos segons les demandes proposades en Plens anteriors.

En aquest sentit, el conseller d’Infraestructures i Mobilitat, Rafa González, ha exposat el projecte de l’skate park i el seu estat actual.

González ha explicat amb detall les diferents zones del parc (zona d’skate, zona de patinatge, zona dedicada a la tercera edat amb màquines d’exercicis, etc.) fent ús d’imatges dels plànols del projecte. Així mateix, ha donat compte del procés que s’ha seguit fins arribar a obtenir les llicències que permetran la seva construcció i, a continuació, ha fet aclariments a les preguntes que li han fet els representants del CPIJF i ha informat que és probable l’inici de la seva construcció una vegada hagi finalitzat l’estiu i que la durada de les obres serà d’uns 4 mesos.

El conseller ha continuat exposant alguns dels punts del pla de mobilitat sostenible que afecta a infants i joves. En aquest cas, ha destacat la gratuïtat dels serveis de bus per a menors de 18 anys i una major freqüència d’horaris que permeti millorar l’ús del transport públic i afavorir que siguin més autònoms a l’hora de desplaçar-se per participar en activitats extraescolars i esportives entre altres.

A continuació el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha donat compte de l’estat del Centre d’Esports Nàutics i ha presentat imatges dels diferents espais amb que comptarà aquesta instal·lació, indicant a més que es preveu poder obrir a principis del 2019. Al final de l’exposició els representants assistents han pogut fer preguntes al conseller.

Finalment, s’ha obert torn de preguntes que han estat tractades segons cada cas pels consellers de l’equip de govern i el President del Consell.

En aquest capítol, infants i joves s’han interessat per l’ús i funcionament de les màquines d’envasos d’eco punts i han manifestat la importància que té el fet que cadascú redueixi l’ús d’envasos sense que sigui necessari premiar-ho amb punts.

El calendari de finalització de la construcció de la nova escola de Sant Ferran, el maltractament d’animals (abandonament de gossos), la limitació d’entrada de vehicles a l’illa, la preocupació pel gran nombre d’embarcacions que fondegen a les nostres costes o la importància de la neteja de platges han estat d’altres temes tractats en la segona sessió anual d’aquest Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera.

Més articles...

Pàgina 7 de 152

7