• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

S’inicien les classes de Dansa Teràpia adreçades als usuaris del Centre de Dia de Formentera

curs-dansa-tera--pia-foto-cent1Avui han començat les classes de Dansa Teràpia adreçades als 36 usuaris del Centre de Dia de Formentera, tant gent gran com discapacitats. Els usuaris del Centre de Dia faran una sessió setmanal adaptada al seu nivell de funcionament.

Les classes estaran impartides pels professors de l’Escola de Música i Dansa i comptaran amb l’ajuda de la fisioterapeuta del centre per treballar la millora de la mobilitat i l’enriquiment sensorial a través de la música, entre altres aspectes. Cada dijous els professionals es reuniran durant una hora amb el grup de persones amb discapacitat, i els divendres amb el grup de gent gran.

El passat mes de maig i juny es va fer una prova pilot d’aquest projecte i després dels bons resultats s’ha decidit continuar amb la iniciativa, que s’ha introduït dins la programació de l’escola i es farà durant tot el curs escolar. Les classes es duen endavant gràcies a la col·laboració entre l’Escola de Música i Dansa i el Centre de Dia, ambdos depenents del Consell de Formentera.

16 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Premis campanya Nadal Compra a Casa

nadal-compra-a-casa1El Consell de Formentera i la Pimef han lliurat avui el primer premi de la targeta regal que es va sortejar amb motiu de la campanya ‘Al Nadal Compra a Casa’. La consellera de Comerç, Ana Juan, ha entregat la targeta regal de 200 euros a l’afortunat guanyador, Luigi Piacenzi, en presència de la gerent de la Pimef, Lidia Alvarez. El segon premi, de 100 euros, ha estat per Neus Marí Riera.

Els avantatges de comprar al petit comerç de l’illa continuen els pròxims mesos amb la nova campanya d’hivern impulsada des del Consell i Pimef. Així, totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant l’última setmana de cada mes (gener, febrer i març), podran accedir al sorteig d’una targeta amb un saldo cadascuna de 50 €.

Per poder accedir al sorteig han de fer una compra mínima de 15€. El sorteig del mes de gener es realitzarà la primera setmana de febrer; el de febrer, la primera setmana de març; i el de març, la primera setmana d’abril.


15 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest cap de setmana se celebra la XIII Mostra d’Espectacles Infantils a Formentera

2019 mostra infantil 2El Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que durant els pròxims dies se celebrarà la XIII edició de la Mostra d’Espectacles Infantils. Els espectacles es representaran aquest divendres 17, dissabte 18 i dilluns 20 de gener i “conformen una variada oferta cultural adreçada al públic infantil”, segons ha explicat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador.

La primera actuació serà aquest divendres 17 de gener a les 18h a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc. La companyia Festuc Teatre presentarà el Carretó de Contes, una història de superació. La companyia de Lleida ha ideat un espectacle “màgic i divertit” per a tots aquells que vulguin pujar al seu carretó i endinsar-se al paradís de somnis. Un muntatge de proximitat, amb estímuls tàctils, visuals i sonors que està recomanat per a nens i nenes a partir de 2 anys. L’entrada és gratuïta.

La segona actuació serà aquest dissabte 18 de gener a les 18h a la Sala de Cultura (Cinema). La mateixa companyia de teatre presentarà a Formentera Adéu Peter Pan. Un espectacle de titelles i actors, sensible i divertit, que buscarà en tot moment la complicitat de petits i grans amb una posada en escena que et captivarà des del primer moment. Un conte d’ara i sempre, per a gaudir-lo amb tota la família. El preu de l’entrada 5 euros per a infants. Adults, gratuït.

Adéu Peter Pan, ha set guardonat amb el Premi Fetén 2019 al Millor Espai Escènic, Premi al millor espectacle a la 21a Fira de teatre de Castella i Lleó, candidat Premis Max 2019 de les arts escèniques, finalista Premi Xarxa Alcover de la 30a Fira de Teatre Infantil i Juvenil La Mostra d’Igualada 2018, entre d’altres.

I el dilluns 20 de gener en horari escolar, la companyia La Impaciència representarà La minyonia d’un infant orat, Premi Bòtil 2019. La representació de l’obra La minyonia d’un infant orat, de l’escriptor mallorquí Llorenç Riber és un espectacle per viure, veure i tornar-se sentir com un nen. Aquesta obra ha estat guardonada amb el Premi Bòtil “Balears ofereix teatre i literatura”.

Festuc Teatre
Es va fundar a Lleida l’any 2003 gràcies a les inquietuds artístiques de n’Íngrid Teixidó i Pere Pàmpols i amb l’interès de poder fer de la seva passió una forma de vida. Els seus principals objectius són que l’espectador/a gaudeixi de l’espectacle, convidar-lo a reflexionar sobre els diversos valors que es transmeten dins de l’obra.

La Impaciència
És una companyia de teatre professional que neix de la mà de Luca Bonadei, Rodo Gener i Salvador Oliva, tres actors de reconeguda experiència en el panorama teatral. La companyia ha creat espectacles de gran ressò com Una nit vaig somiar que mon pare era Déu (2004), Radiografies (2006) o In-consciència (2009), entre d’altres. Al llarg de la seva trajectòria, han obtingut nombrosos premis.

Sa Xerxa
La Mostra està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera

“La cultura és un dret essencial de les persones”: aquesta idea acompanya a Sa Xerxa des de fa més de quinze anys i és la motivació principal de totes les activitats que promou. Tot va començar amb la FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, que enguany ha reunit a gairebé divuit mil espectadors a Vilafranca, i que s’ha convertit en una de les trobades més importants de tot l’Estat, tant pels professionals com per al públic familiar.

14 de gener de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell duplica l’oferta de cursos gratuïts pel sector agrícola i ramader de l’illa

cursos-agricultura-2020 v21El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura, informa que aquest mes de gener comença una nova oferta de cursos gratuïts pel sector agrícola i ramader de l’illa. Aquest any s’ofereixen un total de 9 cursos, duplicant així l’oferta de l’any passat. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a l’OAC, Oficina d’Atenció al Ciutadà, o telemàticament a l’OVAC.

El primer curs que se celebra és de nivell bàsic per usuaris professionals de productes fitosanitaris. El curs es desenvolupa del 20 al 25 de gener i té una durada de 25 hores. Amb aquesta formació s’obté el carnet de manipulador de productes fitosanitaris, nivell bàsic.

A més, per usuaris professionals de més de 10 anys amb carnet s’ha organitzat un curs complementari de nivell qualificat per renovar els seus coneixements. Aquest curs té una durada de 12 hores i es desenvolupa del 28 al 30 de gener.

La resta de cursos són els següents:
• 27 gener: Planificació de Cultius Hortícoles (4h)
• 13 febrer: El cultiu de fruiters a Formentera (4h)
• 18 febrer: Bones pràctiques d’higiene a la producció primària agrícola (3h)
• 24 febrer: Elaboració de l’oli d’oliva (3h)
• 25 febrer: El cultiu de l’olivera a Formentera (4h)
• 29 febrer: Maneig integrat de Xylella fastidiosa (5h)
• 19 març: La gestió del reg en cultius hortícoles (4h)

El conseller d’Agricultura, Josep Marí, ha destacat que aquest any s’ha incrementat el nombre de cursos per satisfer les peticions d’agricultors i ramaders, com el curs d’elaboració de l’oli d’oliva. “Cada vegada hi ha més interès per part dels agricultors de l’illa per millorar la seva formació i cal recordar que per al Consell és molt important continuar treballant en la recuperació del nostre camp”.

Aquest any també s’han incorporat cursos que s’havien fet anteriorment, com el del maneig integrat de Xylella fastidiosa, o un nou curs com el de la gestió del reg en cultius hortícoles, una vegada que ja ha entrat en funcionament la bassa de reg de Formentera.

14 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 205

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat