• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Usuaris d’APNEEF passen un dia en família en el veler adaptat

Formentera vela 30 sep 4El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports i en col·laboració amb APNEEF, Associació de Persones amb Necessitats Especials, ha organitzat una sortida al mar amb els nens i nenes d’aquesta associació en l’embarcació de vela adaptada que va adquirir la institució l’estiu passat.

La jornada es va celebrar el passat dissabte 30 setembre i es va adreçar tant als infants com als seus familiars, en total hi varen participar 10 usuaris. L’activitat va consistir en una sortida de tres hores per recórrer part de la costa de Formentera, a la vegada que coneixien en família el món de la Vela.

“Així es dóna resposta a un dels objectius de l’escola de Vela, fomentar les activitats inclusives d’apropament a la mar amb aquesta embarcació que fou adquirida amb el suport de l’Obra Social La Caixa”, segons ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vidal.
 
 “Es preveu que periòdicament, i segons la demanda, es tornin a repetir aquestes activitats”, segons ha manifestat el conseller. També s’organitzaran sortides amb usuaris del Centre de Dia, ha afegit Jordi Vidal. La sortida també va comptar amb la col·laboració del Club Surf Formentera.

Cerimònia d’entrega dels premis de la Gala de l’Esport de Formentera

Premis esport formentera 201710Aquesta nit s'ha celebrat a la Sala de Cultura (Cinema) la Gala de l’Esport 2016/2017 de Formentera. Un acte amb el qual s'ha volgut reconèixer i premiar els mèrits de les persones, associacions, club esportius i entitats privades que, en l'àmbit de l'illa de Formentera es dediquen a l'esport.

Els guardons que s'han entregat han estat el de:

-Millor esportista de la temporada 2016/2017, a Mateo Sanz, per estat classific pels Jocs Olímpics de Rio 2016, haver obtingut el títol de 7è del món i 4t millor regatista d’Europa en la modalitat RSX.

Els altres nominats d'aquesta categoria han estat: Andrea Romero (atletisme), Marcos Contreras (futbol), Gemma Lairón (tennis), Mia Chastaing (judo), Jacobo Domínguez (tir al plat).

-Millor entitat patrocinadora, a Protecció Civil, per la gran tasca realitzada pels seus voluntaris que participen en les proves esportives que es fan a l'illa, i sense els quals no seria possible la seva organització.

Els altres nominats han estat Trasmapi, Balearia, Carbónicas Tur, Frufor i Caixabank.

-Millor entitat esportiva, SD Formentera, pel seu ascens a Segona Divisió B i la classificació per setzens de final de la Copa del Rei, que el va enfrontar a un equip de Primera Divisió per primera vegada en la història.

-Nomenament de la persona física amb més relleu en la tasca del foment de l'esport, Eugenio de la Dueña Medina, (6è DAN de Judo) per haver-se dedicat durant més de 30 anys a l'ensenyament i promoció del judo a Formentera.

També s'han entregat dues mencions especials a títol pòstum per decisió del Jurat a: Josep Marí i Antoni Torres, per la seva trajectòria com a jugadors i directius de la SD Formentera durant tota una vida vinculada al club.

El Jurat, compost per 15 vocals de les diferents entitats esportives i dels grups polítics amb representació al Ple del Consell, presidit pel conseller d'Esports i amb la presidència d'honor del president del Consell, Jaume Ferrer, es va reunir el dia 17 de juliol a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. L'acte d'entrega s'ha fet aquesta nit de divendres 29 de setembre i ha comptat també amb la presència de la consellera balear d'Esports, Fanny Tur.

El Ple aprova definitivament la modificació de les normes subsidiàries que permetrà donar la llicència de construcció de l’escola i escoleta de Sant Ferran

Foto ple setembre 2017Avui s’ha celebrat la sessió ordinària del Ple del Consell de Formentera del mes de setembre. En l’ordre del dia s’ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació definitiva de la modificació puntual núm. 2 del Pla Territorial – NNSS, relativa a la redelimitació dels conjunts històrics de Sant Francesc Xavier, Sant Ferran de ses Roques i el Pilar de la Mola.

Segons ha explicat la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, aquest canvi normatiu ve motivat per la sentència del 57/2014 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears , que considerava que la delimitació dels nuclis històrics no s’havia fet amb prou justificació i que no s'havia seguit el tràmit legalment establert. “Hem realitzat una justificació més extensa i específica de cadascun dels àmbits de protecció i també aquells que queden fora de la redelimitació per augmentar la justificació. L’única modificació que hi ha hagut és el solar de Ca Ses Castellones que queda inclòs dins l’àmbit de protecció”, ha declarat.

Alejandra Ferrer s’ha mostrat satisfeta perquè amb aquesta aprovació, l’anulació que afectava als centres històrics per mor de la sentència judicial s’aixeca, i projectes com la construcció de l’escola i escoleta de Sant Ferran, prioritaris per l’equip de Govern, es podran dur endavant.

D’altra banda, la consellera ha destacat que l'informe de la UIB relatiu a Patrimoni tot i que informa favorablement sobre els conjunts redefinits, recomana fer plans especials per garantir la conservació dels valors, una feina que el departament d’Urbanisme i el de Patrimoni ja ha començat a elaborar.

Impost turisme sostenible
A la sessió plenària també s’ha donat suport unànime a la proposta relativa a l'increment de l'impost de turisme sostenible a la temporada baixa. Amb aquesta proposta s’ha instat al Govern balear a considerar el cas de les illes de major estacionalitat la bonificació total de la quota durant la temporada baixa. Així mateix s’ha demanat estudiar novament la possibilitat d’establir la temporada baixa per a les illes amb major estacionalitat de l’1 d’octubre a l’1 de maig. I en qualsevol cas realitzar les modificacions necessàries per garantir que no s’incrementi la taxa turística als mesos de temporada baixa.

Catàleg LLocs de Treball
D’altra banda, també ha rebut el vot favorable de tots els grups la proposta d'aprovació inicial del Catàleg de Llocs de Treball del Consell Insular. Un document elaborat entre els representants de la institució i sindicats i que recull els llocs de treballs ordinaris, els requisits que han de complir els treballadors per ocupar-los i les retribucions i característiques de cada lloc.

Ara s’obri un període d’informació pública de 15 dies mitjançant la publicació de l’edicte corresponent al BOIB per tal que els interessants puguin realitzar reclamacions en aquest termini.

La consellera de Recursos Humans, Vanessa Parellada, s’ha compromès a continuar els treballs i les negociacions amb els representants legals de la institució per fer efectiva una nova Valoració de llocs de treball que incorpori un Reglament de gestió de la Relació de Llocs de Treball. Així mateix, ha explicat que el Catàleg de Llocs de Treball es publicarà al Portal de Transparència de la institució.

Així mateix, el ple ha aprovat, amb el suport de tots els grups menys el popular, la proposta d'aprovació de conveni amb la conselleria de Serveis Socials i Cooperació de la CAIB per a la reserva i l'ocupació de places d'estades diürnes per a persones en situació de dependència per un període de dos anys.

D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat dos proposicions del grup Compromís; una relativa a senyalització i marcació vial i altra relativa a complement de residència dels funcionaris. En aquest sentit, també s’ha aprovat amb el vot de tots els grups menys el popular una proposició del grup PSOE, relativa al model salarial i nou pacte de rendes. També s’ha aprovat per unanimitat de tot el ple una proposició del grup socialista relativa a la gravació de les sessions plenàries.

ITV
Per últim, el PP ha presentat una moció d'urgència relativa al Servei de la ITV. Cal destacar que aquest servei ha tengut que posposar les cites que tenia previstes des de la passada setmana quan el mecànic es va donar de baixa. Les cites s'han tornat a recol·locar a partir del 16 d'octubre quan es preveu que el treballador es pugui reincorporar. El conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, ha explicat que en vista al 2018 es crearà una nova plaça d'inspecció d'ITV, que evitarà que es torni a donar aquesta situació.

Compareixença
Avui ha comparegut davant el ple el conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, que ha exposat el principal objectiu per la present legislatura de les àrees que encapçala: “Aquest objectiu és posar aquestes tres àrees al servei d'un model d'illa: una Formentera més sostenible i que ofereixi una alta qualitat de vida als seus ciutadans”, ha assegurat.

Com a exemples de mesures que potencien la mobilitat sostenible, el conseller ha destacat la creació de les Rutes Verdes, i com a novetat aquest any, ha destacat “la prova pilot de regulació de l'accés de vehicles a motor al Far des Cap de Barbaria”.

D’altra banda, com a exemples de mesures que milloren la qualitat de vida dels ciutadans, ha fet especial incidència en “la millora dels nostres nuclis urbans amb l'objectiu de pacificar-los, revitalitzar el comerç i garantir la mobilitat a tots els ciutadans”. Rafael González també s’ha referit a “la construcció de nous equipaments i la millora dels existents”, com feines que també milloren la qualitat de vida dels ciutadans ha ressaltat “la imminent construcció d’un tanatori, la rehabilitació del Far de la Mola i la construcció d’un Centre d’Esports Nàutics”.

Així mateix, el conseller ha explicat que “el manteniment i millora de la xarxa viaria és un altre de les feines principals”.

Com a exemples de mesures que faciliten la vida quotidiana a la gent, Rafael González també ha destacat la implantació de l'administració electrònica, ja que segons ha declarat “a dia d'avui, tot resident o visitant de l'illa disposa en la seva butxaca d'informació actualitzada del Consell i la possibilitat de comunicar-se directament amb ell”.

Per últim el conseller ha explicat tot el suport que donarà la institució insular a la SD Formentera per possibilitar que el pròxim 25 d'octubre s’enfronti a l'Athletic Club de Bilbao en partit de setzens de final de la Copa del Rei, en aquest sentit ha avançat que “adaptarem l'estadi per a 3.000 espectadors”.

Rafael González també ha detallat que: “Tornarem a millorar la il·luminació de l'estadi reutilitzant el material adquirit l'any passat. Habilitarem una amplia zona de premsa i les xarxes de connexió necessàries per albergar a tots els mitjans de comunicació que es desplaci per a l'ocasió. Tornarem a implantar el Pla d'Autoprotecció per la celebració del partit. Tornarem a implantar el Pla de Mobilitat Especial preparat per esdeveniments d'aquestes dimensions:

-Un únic sentit de circulació en el tram asfaltat del camí Vell de la Mola
-Accés en vehicle restringit als organitzadors i veïns
-Accés a peu des de Sant Francesc pel públic en general
-Serveis d'autobusos llançadora per persones amb necessitats especials
-Serveis d'autobusos llançadora des del Port de la Savina a la circumval·lació de Sant Francesc”.

Així mateix, Rafael González ha explicat que “degut a que tan el cap de setmana anterior com el posterior al 25 d'octubre, la SD Formentera jugarà a casa contra dos equips exprimera divisió com són el Hercules CF i el RCD Mallorca; davant la gran afluència d’aficionats prevista i la petició d’entrades que ja han efectuat els equips visitants, s’està estudiant amb la SD Formentera la viabilitat de mantenir part de la infraestructura projectada per al partit de Copa del Rei”.

Al mes de novembre obrirà el nou punt de lectura de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació i Cultura, informa que instal•larà un punt de lectura a una planta baixa, situada al carrer Mallorca, n13, de Sant Ferran, que el Consell ha adquirit en règim de lloguer. Fins ara, la biblioteca d'aquesta localitat es trobava a les mateixes instal•lacions del col•legi públic de Sant Ferran, però per necessitats educatives del centre es va haver de tancar amb l'inici d'aquest curs escolar.

Ara, s'està adequant aquesta planta baixa, de 61,14m2, per poder tornar a donar aquest servei durant el mes de novembre. La consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que "si bé fins ara la biblioteca de Sant Ferran era només infantil, en el nou centre es donarà servei també per joves i adults". El seu fons estarà conformat per una petita col•lecció permanent i lots temporals provinents de la biblioteca central del servei, la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc. A més, disposarà també de servei d'internet.

Més articles...

Pàgina 7 de 92

7