• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera, epicentre de la música Jazz

Foto presentacio 4 formentera jaz festivalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Festes i l’àrea de Turisme, ha presentat avui la celebració de la quarta edició del Formentera Jazz Festival que es celebrarà entre aquest dijous 31 i el proper diumenge 3 de juny. La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, així com el director del festival, Maxwell Wright, han explicat totes les activitats que es faran durant els 4 dies de festival i que tornaran a situar Formentera en l’epicentre de la música Jazz.

La consellera de Cultura, Susana Labrador ha volgut destacar l’aposta que el Consell fa pels projectes culturals de qualitat “el Formentera Jazz Festival dona el tret de sortida a la música en directe a l’illa, precedint el cicle de música a les places a més de les festes patronals i els concerts de Sant Jaume”. Així mateix, Labrador ha recordat la importància del festival com a oferta musical gratuïta i de qualitat “tant pels residents com per a tots aquells que ens visiten a inicis de temporada”.

Durant aquestes 4 jornades hi haurà tallers, concerts, sessions de dj i jam sessions amb artistes locals, estatals i internacionals. La plaça de Sant Francesc tornarà a ser l’escenari central del Formentera Jazz Festival, mentre que al Jardí de ses Eres es farà el taller d’improvisació, i Blue Bar i Chezz Gerdi seran els espais triats per inaugurar i tancar el festival d’enguany.

Des de la seua creació, aquest festival compta amb el suport del Consell de Formentera, que enguany hi aporta 12.500€ així com part de la infraestructura logística.

Podeu trobar tota la informació ampliada al web: http://www.formenterajazzfestival.com/

Programa:
31 MAIG
20.00h INAUGURACIÓ FESTIVAL
Blue Bar
Platja Migjorn, carretera Sant Ferran a la Mola, km 7,8

1 JUNY
21.30h PERE NAVARRO QUARTET
Plaça de Sant Francesc
23.00h OKOU
Plaça de Sant Francesc
00.30h DJ PANKO
Plaça de Sant Francesc

2 JUNY
17.00h TALLER D’IMPROVISACIÓ JUNIOR
Carpa jardí de ses Eres
Sant Francesc
21.30h IRENE ATIENZA
Plaça de Sant Francesc
23.00h JORGE PARDO & JESUS PARDO 'ELECTRODJINN'
Plaça de Sant Francesc
00.30h MIDI JAZZ CLUB
Plaça de Sant Francesc
02.00h PROFESOR ANGEL DUST
Plaça de Sant Francesc

3 JUNY
20.00h JAM SESSION
Chezz Gerdi
Es Pujols

Els bombers de Formentera participen a un simulacre d’incendi amb Ibanat i Protecció Civil

foto bombers 2018 1Els bombers de Formentera, conjuntament amb efectius d’Ibanat i voluntaris de Protecció Civil han participat avui en un simulacre d'incendi forestal a una finca propera a sa Roqueta.

El simulacre, que s’ha iniciat al migdia i s’ha donat per finalitzat a les 14 hores, ha comptat amb la participació de 4 bombers amb 2 vehicles, 1 vehicle amb un remolc de Protecció Civil que ha dut la carpa d’emergències que serveix per muntar el lloc de comandament de l’incendi, i Ibanat i l’agent de medi ambient en 3 vehicles.

Aquest exercici s’ha efectuat amb la finalitat de preparar i coordinar en cas de que fos necessària la participació d’aquests mitjans d’extinció en cas d’incendi forestal.

Cal recordar que aquest ha estat un hivern molt pluviós, i que, per tant, aquesta primavera es registra un major creixement de la massa forestal a l’illa. Per això és important realitzar aquest tipus de simulacres cara a donar una resposta ràpida i organitzada en cas de produir-se algun foc als nostres boscos. D’altra banda, des del Consell es recorda que és prohibit fer focs des del passat 1 de maig fins l’1 d’octubre en terrenys rústics i boscosos a fi d’evitar en la mesura del possible el risc d’incendis.

Formentera aprova bonificacions per als vehicles híbrids

foto ple abril 2018 1El Consell de Formentera ha celebrat aquest divendres el Ple ordinari del mes de maig, una sessió on ha destacat l’aprovació per unanimitat de vàries propostes per bonificar els vehicle híbrids, així com una proposta reclamant al Govern de l'Estat que cobreixi la plaça del funcionari del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

En quant a les bonificacions per vehicles híbrids, aquestes cerquen afavorir la mobilitat sostenible i consisteixen en bonificar al 50% l'impost sobre vehicles de tracció mecànica als cotxes híbrids, una bonificació que, en el cas dels vehicles elèctrics ja s’aplica amb una reducció del 75%. Així mateix, els híbrids també tindran una reducció del 50% en l’accés a Illetes i en l’aparcament de la Plaça Europa d’es Pujols. En el cas dels abonaments, siguin anuals, mensuals o setmanals, la bonificació per a cotxes elèctrics serà del 75% i per als híbrids del 50%.

D’altra banda, i en quant a la proposta reclamant al Govern de l'Estat que cobreixi la plaça del funcionari del SEPE, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha reclamat que es torni a comptar amb un funcionari fix a Formentera, de manera que es pugui donar el mateix servei que a la resta d’illes i es comptin amb els mateixos recursos que a la resta de la comunitat.

Altres proposicions
El Ple del Consell també ha aprovat, amb el suport de tots els grups, la proposta de Gent per Formentera (GxF) relativa a sol·licitar al Govern central que compleixi amb els acords signats en el Pacte d'Istanbul i es destinin recursos a la lluita contra la violència de gènere, fomentant la conscienciació i la perspectiva de gènere en tots els àmbits.

També s’han aprovat per unanimitat la proposta de GxF de demanar a Correus la reobertura de les oficines de Sant Ferran, el Pilar de la Mola i la Savina, així com la proposta socialista relativa a la instal·lació de banys públics a Can Marroig.

Beca d’investigació del Consell Insular de Formentera

Restes arqueologiques epoca bizantina a sant francesc iiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Patrimoni, informa que la beca d'investigació del Consell per l'any 2017, dotada amb 6000 euros, ha estat concedida al projecte titulat “Estudi antropològic de les restes humanes de la necròpolis d’època bizantina de sa Tanca Vella”, projecte dirigit per la Doctora Maria Eulàlia Subirà de Galdàcano, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que compta amb altres dos investigadors: la Doctora Núria Montes Salas i el Doctor Diego López Onaindia.

Aquest estudi té per objectiu realitzar una aproximació a les característiques, als hàbits de vida i a les relacions de parentiu dels individus que es localitzaren a la necròpolis del c/ del Metge Vicent Riera de Sant Francesc Xavier. A través de l’estudi de les restes s’espera poder reconstruir aspectes de la dieta, de les malalties patides, de la mobilitat i de la seua assignació a un grup poblacional, tot a partir d’anàlisis bioquímiques i genètiques que es preveuen realitzar a la Unitat d’Antropologia Biològica de la Universitat Autònoma de Barcelona, a l’Hospital General de Catalunya i a l’Institut für Geowissenschaften de la Universitat de Tübingen (Alemanya).

L’interès científic d’aquest projecte és elevat, tenint en compte que pot aportar informació abundant i innovadora sobre les persones que habitaren Formentera durant els segles VI i VII, un dels períodes de la història insular dels quals es té, ara per ara, menys informació.

Les cinc sol·licituds presentades en aquesta convocatòria varen ser totes admeses a tràmit, i després que la Comissió Avaluadora valorés els projectes presentats en base a l’interès científic, la coherència i metodologia, així com els currículums dels investigadors, el projecte mencionat quedà en primera posició.

Més articles...

Pàgina 7 de 125

7