• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La III Cantada Pagesa, cançó d’autor i teatre conformen el cartell de L’Illa a Escena

gemma-humet-estel-sole---21El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals previstes per aquest inici d'any: "L'Illa a Escena". La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que la Sala de Cultura (Cinema) acollirà sis propostes adreçades a diferents tipus de públic per "promoure i fomentar la vida cultural a l'illa. Hi haurà presència d'expressions artístiques, tant del món del teatre, com del musical, passant pels espectacles infantils".

Febrer
El cicle s'inicia amb la “III Cantada Pagesa”. La cantada oferta per l'àrea de Música Tradicional de l'Escola de Música i Dansa de Formentera comptarà amb la presència d'una quinzena de cantadors, tant de noves generacions com d'antigues que interpretaran cant formenterer glosat i redoblat.

El concert tendrà lloc dissabte 2 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i l'entrada serà gratuïta.

El 16 de febrer, dins del projecte cultural Barnasants, festival internacional de cançó d'autor, Gemma Humet i Estel Solé presentaran "A cau de les paraules”. Les dues artistes oferiran un viatge poètic i musical que sacseja les emocions. Solé a través de la seva poesia i Humet a través de les seves cançons.

El concert tendrà lloc dissabte 16 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i l'entrada és gratuïta.

També cal destacar que dins d'aquest programa la cantautora formenterera, Maria José Cardona, actuarà el pròxim dijous 7 de febrer a Barcelona al Harlem Jazz Club de Barcelona.

Per acabar el mes, la companyia Javier Aranda presenta a Formentera Vida, un espectacle de titelles per a nens a partir de 10 anys. L'obra combina moments plens de tendresa, tractats amb un humor elegant. L'espectacle ha estat guardonat amb premis com: Millor espectacle de Teatre Fira Internacional de teatre de Huesca, Premi al millor espectacle de petit format a Feten, Millor espectacle a la Fira de Titelles de Lleida, entre d'altres.

L'obra es podrà veure dissabte 23 de febrer a la Sala de Cultura (Cinema) i té un preu de 3 euros.

Març
I al mes de març arriba a Formentera Refugi, de la companyia eivissenca Clownidoscopio. Un espectacle sense paraules per a tota la família, on el duet format per David Novell i Monma Mingot utilitza els ingredients que millor domina —lirisme, enginy i jovialitat— amb les més acurades tècniques de clown, per a recrear una mirada aguda, delicada i intensa, per les relacions humanes.

L'espectacle es podrà veure el 9 de març a les 18.00 h a la Sala de Cultura Cinema i té un preu de 3 euros.

Per últim, a final de març a Formentera es representarà La Classe, de la companyia El Somni Produccions. La Classe planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre als quals anirem seguint al llarg de tota la seva vida. Una obra que parla de molts de temes, tots ells presents en les nostres vides.

La Classe es podrà veure dissabte 30 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i té un preu de 5 euros.

Abril
El mes d'abril arriba a Formentera el segon dels concerts de Barnasants. Giorgio Conte i Joan Isaac presenten "Dues cultures, un sol mar". Les veus d'Isaac i Conte se sumen en aquests concerts especials per retre homenatge a la cançó d'autor italiana i catalana. Ho faran com si fossin dos mercaders venecians: intercanviant-se aquest material tan valuós que són les cançons. El Mediterrani els uneix i reuneix.

El concert es podrà veure el dissabte 13 d'abril a la Sala de Cultura (Cinema) i l'entrada és gratuïta.

Suport cultural
La consellera ha agraït el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques que ha fet possible la realització d’aquest programa que “esper que gaudeixin tots els formenterers i formentereres”.

Formentera celebra l’aprovació de la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera

parlament 2018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el vicepresident segon Bartomeu Escandell, el conseller de Mobilitat, Rafael González, i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, han assistit avui a la sessió plenària del Parlament balear que ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups de la cambra i per unanimitat la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera.

“Avui és un dia molt important per Formentera. El Parlament ha aprovat donar a Formentera una eina per decidir quants vehicles volem damunt de l'illa”, ha declarat el president. Tot aquest projecte va començar, segons ha recordat Jaume Ferrer “al setembre de 2014 en el Consell d'Entitats. Ara, la capacitat que ens dona el parlament la utilitzarem amb seny i sempre tenint en compte el mateix Consell d'Entitats”.

El president ha assegurat que a partir de demà començarà la feina d'aplicació, “fins avui no érem competents, òbviament hem estat fent treballs perquè això no ens agafi de nou, però ara queda molta feina per endavant i serà els pròxims dies quan ja parlarem de com s'aplica”.

“Però avui és dia d'agrair que tenim aquest nou instrument i valorar la gran passa que significa per Formentera”, ha destacat Jaume Ferrer. A més, el president ha afegit que “esperem que la regulació de l'entrada de vehicles no molesti a ningú, ja que l'objectiu és que tothom que vengui a Formentera pugui disfrutar-la i trobar el que s'espera que sigui, un lloc tranquil amb una natura impressionant”.

“A Formentera des de fa 5 anys és unànime el pensament de què un excés de vehicles podia amenaçar la imatge turística de la qual vivim, aquesta llei ens facilitarà que pugui seguir sent una illa tranquil·la que els turistes volen visitar i que els residents hi volem viure”, ha conclòs el president.

UOM a Formentera

Aquest divendres 1 de febrer comença el cicle de Conferències que la UOM (Universitat Oberta per Majors) fa a Formentera. Sota el lema "Aprendre no té edat" la UOM ha organitzat aquestes xerrades adreçades a persones majors de 50 anys. La inauguració del cicle serà aquest divendres a les 17 hores al Club de Jubilats i Pensionistes de Sant Francesc amb la conferència "Recerca i construcció de la nostra història local. Un plantejament pràctic, a càrrec de la senyora Lina Sansano". La cloenda del cicle serà el 24 de maig, en total es faran 8 conferències a Formentera. Totes elles gratuïtes.

Formentera acull la celebració de la VII Conferència de Presidents

foto-confere--ncia-presidents 2El Consell de Formentera ha acollit avui la celebració de la Conferència de Presidents, en què ha participat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, així com el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el d'Eivissa, Vicent Torres, de Menorca, Susana Mora, i de Mallorca, Miquel Ensenyat. Per part del Govern també hi ha assistit la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, la consellera de Presidència, Pilar Costa, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

Una vegada que ha acabat la trobada els presidents i presidentes han atès a la premsa. Per part seva, Jaume Ferrer ha agraït l'assistència a totes les autoritats i professionals del món de la comunicació sobretot en una jornada com la d'avui. I és que, el president del Consell de Formentera ha recordat que la celebració d'aquesta conferència estava prevista pel passat 26 de novembre, i que aquell dia es va ajornar a causa d'un temporal marítim. La casualitat ha fet, segons ha destacat Jaume Ferrer, que avui també hagi estat un dia de vent i mala mar, "amb la incertesa de no sabre si el port tancarà, pel que heu pogut conèixer de primera mà la realitat de Formentera".

Pel que fa al contingut de la sessió, Jaume Ferrer s'ha referit al punt sobre la previsible aprovació demà al Parlament de la Llei de mesures urgents de sostenibilitat ambiental i turística per a l'illa de Formentera. El president Jaume Ferrer ha explicat que el Consell de Formentera fa molts anys que treballa per aconseguir aquesta regulació i que és un tema sobre el qual hi ha "un consens polític i social absolut, que hem aconseguit en el marc del Consell d'Entitats de Formentera". Ferrer ha destacat que el projecte de Llei elaborat per la conselleria de Territori del Govern balear va rebre el vistiplau del Consell d'Entitats. Si tot va bé i demà es pot aprovar "estarem molt contents perquè és una demanda històrica de Formentera per regular l'entrada de vehicles que venen a l'illa sobretot en temporada alta", ha declarat.

'La legislatura dels Consells'
Per part seva, la presidenta del Govern Francina Armengol ha agraït "la col·laboració institucional que permetrà que demà el Parlament aprovi una pionera Llei de sostenibilitat ambiental i econòmica de Formentera". Armengol també ha dit que "a més de reduir les emissions contaminants i donar resposta a les necessitats dels formenterencs, acompanyam la norma d'una ajuda directa de 350.000 euros per reforçar la xarxa de transport públic de l'illa i donar alternatives al transport privat".

D'altra banda, la presidenta del Govern ha destacat tota la feina feta aquesta legislatura amb les institucions insulars "la millora del seu finançament, el traspàs de competències, el reforç de la col·laboració institucional i el fet de celebrar la setena Conferència de Presidents, posen de manifest que aquesta és la legislatura dels Consells".

Més articles...

Pàgina 4 de 157

4