• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Recepció per Mateo Sanz

foto 2021 Sanz ALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha rebut avui el regatista formenterenc Mateo Sanz Lanz, per felicitar-lo pel seu recent diploma olímpic a la classe RS:X de vela en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

A la recepció, a la qual també han assistit la vicepresidenta, Ana Juan, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, la presidenta li ha lliurat una joia d'una silueta amb el perfil de l'illa, com símbol de la gran representació que ha fet en Mateo Sanz de Formentera a Tòquio. Les representants institucionals hi han desitjat molts encerts al regatista illenc per als pròxims reptes esportius.

3 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entrada gratuïta al Far de la Mola aquest dissabte 7 d’agost

cartell 2021 far de la mola gratuitaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el 7 d’agost coincidint amb el Dia Mundial dels Fars l’entrada al Far de la Mola serà gratuïta. A l’estiu i fins al 31 d’octubre l’horari al far és de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i les tardes de dimecres i diumenge, de 17 a 21 h. Els dilluns roman tancat.

El Far de la Mola està dividit en dues àrees expositives. D’una banda, una exposició permanent amb la mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, un espai reservat a exposicions artístiques de caràcter temporal. Cal recordar, que l’entrada per als residents de Formentera és sempre gratuïta.

3 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Editats els volums 5 i 6 de la revista ‘Formentera’

foto 2021 revista formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, ha editat els volums 5 i 6 de la revista “Formentera”, corresponents a les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona dels anys 2015 i 2016.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat: “Hem reprès l’edició d’aquesta revista i volem posar-la al dia perquè des de l’àrea de Patrimoni consideram que contribueix a enriquir la producció científica relacionada amb el patrimoni cultural de l’illa”. La consellera ha avançat, a més, que “tot i que l’any 2020 no es varen celebrar aquestes jornades per mor de la covid-19, es farà una publicació amb els articles que s’havien d’haver presentat”. També, si la situació sanitària és favorable, a l’octubre tornaran a celebrar-se de manera presencial.

Com en els volums anteriors, les àrees del coneixement a les quals s’adscriuen els articles són diverses, però sempre dins l’àmbit de les humanitats i les ciències socials.

D’aquesta manera en el volum 5, hi ha la contribució de Fanny Tur Riera sobre les mestres de Formentera i les primeres escoles; Ángel Custodio Navarro Sánchez se centra en la protecció que es fa des de Formentera del dret civil de les Pitiüses; María José Escandell Torres exposa el resultat del control arqueològic de les obres de restauració de la casa rectoral de Sant Francesc Xavier; Francesca Tugores Truyol analitza a fons l’obra de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, i Virgilio Martínez Enamorado fa una posada al dia de l’epigrafia àrab trobada a l’illa de Formentera.

En el volum 6, Maria Bofill Martínez arriba a conclusions sobre les comunitats prehistòriques de Formentera a partir de l’estudi de l’utillatge macrolític; sense sortir de l’arqueologia, Enrique Aragón Núñez i Javier Rodríguez Pandozi, a partir del derelicte de s’Espardelló, fan una proposta sobre les interrelacions marítimes en el mar Balear en època Baix imperial. Sense abandonar l’àmbit marítim, però centrat en època moderna, Santiago Colomar Ferrer, estudia com Formentera es va convertir en una base de corsaris nord-africans. Ja en terra, Olga Cardona Guasch, explica, des del punt de vista del dret, la qüestió de la titularitat dels camins i les servituds de pas. Finalment, Enric Ribes i Marí aprofundeix en el tema de la toponímia formenterera.

2 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Noves mesures de restricció a Formentera

foto 2021 noves mesures covid ALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, han explicat avui les noves mesures previstes per contenir la pandèmia a l’illa que seran vigents a Formentera, igual que a la resta de les illes, a partir del pròxim cap de setmana.

Els principals canvis que afecten a la nostra illa seran:
-No es permetran reunions socials o familiars de persones, en l’horari comprès entre les 1.00 i les 6.00 h, excepte que es tracti de persones convivents.
-Les platges romandran tancades de 22.00 a 6.00 h.
-El sector de la restauració haurà de tancar a la 1.00 h de la matinada, i no a les 2.00 h com fins ara. (Aquest punt està pendent d’una possible revisió, segons ha sol·licitat la presidenta.) A l’interior les taules passaran de ser de 6 a 4 persones per taula i a les terrasses de 12 a 8 persones per taula.

La presidenta ha explicat que Formentera es troba hores d’ara amb 109 casos, un nombre alt, i amb un incidència acumulada també elevada tot i que segons ha destacat “es continua calculant damunt les persones residents, no sobre la realitat de persones que es troben a l’illa”. Tot i això, des del Consell “sempre hem defensat que s’apliquin mesures de contenció coherents, justes i efectives i en aquest cas demanam la revisió d’una d’elles”.

En concret, Alejandra Ferrer ha demanat que repensin la mesura de reduir una hora l’horari d’apertura de la restauració. “Per al sector una hora menys significa molt, fins i tot alguns d’ells es plantejaran tancar, i pensam que en el cas de Formentera no tendrà l’efectivitat que es desitja i inclús pot ser contraproduent”. En aquest sentit, la presidenta ha dit que és quan s’acaba l’horari d’apertura dels locals quan es produeixen moltes de les botellades i festes privades que estam intentant controlar. “Volem tenir el suport dels establiments, perquè ens ajudin, i els volem ajudar. A més, en general els locals de Formentera tenen terrasses a l’exterior on es pot mantenir la distància, i no consideram que sigui just fer pagar als que ho fan bé, per uns quants que ho facin malament”, ha concretat.

Agraïment a les forces de seguretat
D’altra banda, la presidenta ha agraït la feina tan important que estan fent els cossos i forces de seguretat, en especial, a la Policia Local i al Servei d’Inspecció del Consell, “estan fent una enfeinada, però no són suficients per controlar i per això ja vàrem demanar la setmana passada reforços al Govern balear”, ha declarat. Des del Consell s’ha demanat més presència dels inspectors de Treball i Inspecció de Salut del Govern balear, i també d’Emergències, “que està present a tota la resta d’illes, ajudant a controlar que es compleixen totes les mesures de prevenció de la covid, menys a Formentera”, segons la presidenta.

Finalment, Alejandra Ferrer ha fet una crida a la responsabilitat i ha agraït als formenterers i formentereres el seu comportament.

2 d’agost 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Festes de Santa Maria 2021

santa-maria-protocol-xarxes1

Més articles...

Pàgina 142 de 403

142

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat