• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Presentació del llibre ‘Perdidos en las islas’ a la Biblioteca Marià Villangómez

cartell 2021 perdidos en las islasEl pròxim dijous 16 de setembre a les 20.00 hores es presentarà a la Biblioteca Marià Villangómez el llibre “Perdidos en las islas”, de Diego Encinas. Aquesta és la primera novel·la de l’autor, en la qual la comunicació entre dos amics estructura l’estranya aventura d’un d’ells en la recerca d’una il·lusió perduda temps enrere. Diego Encinas Cerezo (Madrid, 1961) ha escrit dues novel·les, dos volums de contes i les memòries literàries d’una dècada.

10 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou horari d’hivern a la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, anuncia que el proper dilluns 13 de setembre, la Biblioteca Marià Villangómez començarà el nou horari d’hivern. Durant aquest període, la biblioteca obrirà els matins de dilluns a dijous de 9.30 a 13.00 h, les tardes de 16.00 a 19.30 h, i els divendres de 9.30 a 15.00 h.

En aquest horari, la biblioteca oferirà serveis de préstec i devolucions, informació bibliogràfica i servei de reprografia. També es posen al servei dels usuaris cinc ordinadors per consultar, treballar i estudiar, i un ordinador exclusivament per a la consulta. A més, s’amplia a divuit llocs l’aforament de la sala, per poder estudiar i utilitzar l’ordinador personal. També s’han habilitat tres llocs de lectura.

Cal recordar que també es poden enviar documents per a ser impresos a reprografia@conselldeformentera.cat, que es podran recollir en l’horari d’obertura de la biblioteca, una vegada s’hagi rebut la prèvia confirmació per part d’un membre de l’equip de la biblioteca. A més, s’ofereix assistència tècnica al Telecentre les tardes de dilluns a dijous i els matins de divendres.

La sala infantil es reobrirà amb un aforament total de vuit persones de les quals dos podran estar escollint documents i/o DVD infantils, i hi haurà un total de sis llocs d’estada.

El punt de lectura de Sant Ferran estarà tancat fins a nou avís.

Per a més informació, podeu contactar amb l’equip a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86.

10 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Usuaris del Centre de Dia col·laboren en difondre la prevenció del consum d’alcohol en menors

foto 2021 centre dia no t ofeguisUn grup d’usuaris del Centre de Dia de Formentera s’ha posat la camiseta de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per ajudar en la difusió d’aquest missatge entre la població de l’illa. La campanya és una iniciativa impulsada des de l’àrea de Benestar Social del Consell i té com a principal objectiu prevenir i retardar l’edat d’inici de consum d’alcohol entre els menors de l’illa, així com combatre la venda il·legal de begudes alcohòliques. La campanya va començar el passat mes de maig i continuarà aquest hivern amb noves accions de conscienciació. A més, compta amb la col·laboració d’altres àrees del Consell, de les forces i cossos de seguretat, comerços, pimes, centres educatius, famílies, clubs esportius... amb la finalitat d’aconseguir els objectius marcats i portar a terme iniciatives preventives dirigides als joves i als empresaris.

9 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Treballs de mudança, manteniment i reparació als centres escolars de Formentera

foto 2021 manteniment escoles AEl Consell de Formentera, a través de les conselleries d'Educació i de Serveis Insulars, informa que al llarg dels mesos d’estiu s'han desenvolupat diferents obres de manteniment als centres escolars de l'illa davant l’inici del curs. Aquestes tasques s'han realitzat després de recollir les peticions de les direccions dels centres, les associacions de mares i pares i els consells escolars. A més, les darreres setmanes la brigada de Serveis Insulars ha estat treballant en col·laborar en la mudança i el trasllat dels materials de l’escola de Sant Ferran i en la mudança de l’escoleta des Camí Vell als nous edificis. També s’ha contractat aquest estiu una empresa de neteja per deixar enllestit tot per a l’inici del curs.

Les intervencions realitzades són les següents

CEIP Sant Ferran:
En el nou col·legi s’instal·laran rafals per al pati de primària, una pèrgola en el pati d'infantil i els jocs infantils de pati de l'escola vella per instal·lar-los al pati d'infantil, a més de col·laborar en el trasllat.

CEIP Mestre Lluís Andreu:
En aquest col·legi, s'han fet treballs de neteja i pintura de les façanes, pintura del mur de tancament exterior, treballs de poda, manteniment de les baranes exteriors, substitució de rajoles trencades, manteniment de mòdul de lavabos exteriors d'elements de porteries i cistelles del pati en l’edifici Dalt, i manteniment i canvi de xarxes d’instal·lació de pals per a il·luminació de pistes.

CEIP El Pilar de la Mola:
A l'escola de la Mola, la brigada ha repassat la pintura en interior de les aules i l’exterior, aviat se substituiran les aixetes dels banys d'infantil, s’ha fet revisió i reparació de zones de la tanca, i s’ha fet la neteja i preparació de l'hort, a més de pintar la caseta de fusta d'educació física i la substitució de les cordes de separació de la zona exterior del pati.

Escoleta Sa Miranda:
A l’escoleta Sa Miranda, s’han pintat aules i passadissos, s’ha substituït la mosquitera, els tendals i s’han reparat les tanques de fusta dels patis.

Nova escoleta Sant Ferran:
Els operaris de la brigada han fet el trasllat de material i s’han fet totes les feines de posada a punt junt amb les educadores del centre.

En tots els centres educatius també s’han fet totes les tasques de neteja prèvies al començament de curs.

9 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La sostenibilitat intel·ligent centra el IV Fòrum Save Posidonia Project que se celebra el 24 i 25 de setembre a Formentera

cartell 2021 forum SPP cLa presidenta i consellera de Turisme del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat avui la quarta edició del Fòrum Save Posidonia Project, que tendrà lloc els dies 24 i 25 de setembre a Formentera, i la nova campanya de promoció i conscienciació ‘Conservem el nostre gran secret’. Sota el títol ‘Sostenibilitat intel·ligent per a la recuperació del turisme i la preservació del territori’, el Fòrum torna a ser “un espai d’exposició d’idees i intercanvi d’experiències amb un objectiu comú: acompanyar Formentera en el seu camí cap a la sostenibilitat en un any difícil en què hem vist créixer encara més la pressió damunt la nostra illa", segons ha destacat la presidenta en la roda de premsa.

En la presentació, Alejandra Ferrer ha fet un repàs a les darreres edicions del Fòrum, “una iniciativa que va néixer l’any 2017 i, encara que està assolint els objectius marcats de protegir els recursos naturals de l’illa de Formentera i, concretament, de contribuir a la conservació de la posidònia oceànica, ha d’actualitzar-se a les necessitats d’avui en dia”. La presidenta també ha agraït les donacions de particulars i empresaris que des de l’any 2017 ja han apadrinat 251.052 m2 de posidònia.

Nova campanya
Precisament, amb aquest objectiu de conscienciar, difondre la importància de la posidònia i ajudar a apadrinar-la, des de l’àrea de Turisme s’ha impulsat la campanya ‘Conservem el nostre gran secret’, que, ideada per l’agència Viernes, “mostra persones de l’illa i de diferents generacions que transmeten el gran secret de Formentera que és conservar la posidònia i diferents missatges, com ara no fondejar sobre posidònia, practicar la pesca responsable i poder respirar aire pur”.

Amb la recaptació de l’apadrinament de la posidònia des de 2019 s’han finançat i coordinat des de l’àrea de Medi Ambient el projecte ‘Antroposi’ de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) i un estudi de diagnòstic mediambiental de les àrees de fondeig en tot el litoral de Formentera, del grup ecologista GEN-GOB, amb un pressupost total de 90.000 euros. Els projectes s’han finalitzat i presentat al públic aquest any. En la darrera convocatòria, va resultar guanyador el projecte ImPeFora, de la Universitat de les Illes Balears, que compta amb un pressupost de 112.000 euros i analitzarà l’impacte dels contaminants emergents sobre la posidònia.

“En aquesta edició es presenta un programa molt complet que comptarà amb ponents internacionals experts en la tecnologia de sostenibilitat i la presència de mig centenar de periodistes de diferents nacionalitats, que ha d’ajudar a donar veu al nostre secret i a conscienciar de la necessitat de protegir la nostra illa”, ha assenyalat la presidenta.

Fòrum Save Posidonia Project

- Divendres 24 de setembre:
El primer dia es desenvolupa en tres blocs. En el primer, es donarà la benvinguda als participants i la presidenta del Consell oferirà la ponència inaugural en la qual presentarà el full de ruta d’enguany i es presentaran les conclusions del treball de camp fet durant el Posidonia Mediterranean Network, que se celebra a l’illa els dies anteriors.

En el segon bloc, ‘Sostenibilitat intel·ligent: conservant la posidònia’, es combinaran taules de treball i conferències en les quals els experts abordaran el present, el futur, el desenvolupament de nous models innovadors de sostenibilitat territorial i els casos d’èxit de la tecnologia aplicada a la sostenibilitat.

A la tarda, el tercer bloc, sota el títol ‘Illes neutres en carboni’, abordarà les emissions locals i possibles solucions, i es tancarà amb una taula rodona sobre els líders del futur del turisme sostenible i l’acte de cloenda.

- Dissabte 25 de setembre:
El segon dia, s’oferiran activitats voluntàries. A les 9.30 h, neteja de la platja de s’Estufador. I a les 12.30 h, visita de les prades de posidònia: sortida amb barca, explicació de l’ecosistema de la posidònia i activitat de busseig amb l’acompanyament d’un guia.

Tota la programació del Fòrum Save Posidonia Project es pot consultar aquí.

8 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 137 de 403

137

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat