• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera celebra el Dia del Turista

foto 2021 dia del turistaAmb motiu del Dia del Turista que se celebra avui, l'àrea de Turisme del Consell de Formentera ha preparat una taula amb coca de sofregit, orelletes, flaó i herbes, entre altres productes típics de l'illa, per convidar els turistes i totes aquelles persones que vulguin apropar-se a la plaça de la Constitució. La taula està ambientada amb cançons populars de Formentera.

27 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

200 persones han participat en el Formentera Zen durant aquest cap de setmana

foto 2021 formen zenAquest cap de setmana 200 persones han participat en el Formentera Zen que s’ha celebrat a la platja de Cala Saona on els assistents han pogut contactar amb l’essència de l’illa des de primera línia de mar.

Entre el divendres 24 i diumenge 26 de setembre s’ha celebrat la VII edició del Formentera Zen a la nostra illa. Aquest és un esdeveniment dedicat al benestar holístic i que ha permès als assistents gaudir de classes magistrals, tallers i xerrades sobre dermatologia, cosmètica, bellesa, psicologia, psiquiatria, divulgació científica i de benestar, nutrició, cuina per lots, benestar a casa, exercici físic, ioga, entre d’altres.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, va ser l’encarregada de tancar l’acte i s’ha mostrat satisfeta per la satisfacció que li han transmès els participants d’aquest esdeveniment que impulsa el Consell, amb la direcció de l’empresa Puro Bienestar. “L’objectiu d’actes com aquests és oferir als nostres visitants i residents un espai dedicat a la reconnexió de cos i ment. A més, té el valor afegit que se celebra a final de temporada, i la nostra illa s’identifica amb el món de la salut i el benestar físic i emocional”, segons ha recordat.

L’aforament del festival Formentera Zen 2021 ha estat limitat segons les mesures Covid actuals. Formentera ofereix un marc únic i incomparable per la seva llum, el silenci i la bellesa, per viure una experiència de salut, benestar i felicitat, segons han destacat des de l’organització. Igual que ja va succeir el 2020, en aquesta edició es respectaran totes les mesures de seguretat sanitària vigents en el moment de la celebració.


27 de setembre 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell s’adhereix a la celebració del Dia Europeu de les Llengües

foto 2021 dia europeu llenguesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Política Lingüística, s’ha sumat a la celebració del Dia Europeu de les Llengües, que es commemora avui dia 26 de setembre, que promou el respecte a la diversitat lingüística, d’acord amb la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries i la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Aquesta efemèride va néixer l’any 2001 de la mà del Consell d’Europa i la Unió Europea amb la intenció de fomentar la diversitat lingüística, l’aprenentatge de llengües i, en definitiva, l’entesa intercultural entre els milions de ciutadans europeus. Enguany, per tant, fa vint anys d’aquest compromís per la defensa del tarannà lingüístic i cultural divers d’Europa, un territori amb més d’una setantena de llengües.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que “amb aquesta adhesió es va posar de manifest la importància de vetllar per la supervivència de les llengües i la normalització lingüística”. Guasch ha subratllat que “les llengües representen l’essència de les diferents cultures i, a la vegada, són el principal canal de comunicació. Per tant, preservar una llengua és protegir una manera de mirar, de comprendre i d’interpretar el món”.

En aquest sentit, la llengua catalana, com a pròpia del territori, és la contribució de les Illes Balears, juntament amb la resta de territoris on es parla, a la diversitat lingüística i cultural europea. Amb deu milions de parlants aproximadament, és la llengua sense estat més parlada a la Unió Europea i, de fet, té més parlants que algunes llengües amb estat.

Experiències d’alumnes dels cursos de català a Ràdio Illa

Per tal de conèixer algunes de les llengües parlades a Formentera, el Servei d’Assessorament Lingüístic, emetrà a través de Ràdio Illa al llarg de la setmana que ve una sèrie de breus entrevistes realitzades a alumnes dels cursos de català perquè parlin de la seua llengua. A més, cada un d’ells llegirà les primeres estrofes de la cançó “Visc a Formentera” en la seua llengua materna


26 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ha gaudit quatre dies de la millor banda sonora de la mà de la setena edició del Formentera Jazz Festival

foto 2021 fjfAEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival s’ha celebrat entre el 23 i el 26 de setembre a Formentera. Després de la celebració el 2020 amb un programa exclusivament virtual, a causa de la crisi de la covid-19, aquesta setena edició del FJF ha combinat un programa d’actes presencials amb algunes activitats virtuals.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït a l’organització que hagi pogut tornar a oferir aquest festival que porta a l’illa música de qualitat i que és una opció d’oci cultural tant per turistes, com residents.

Per a la seva setena edició, el FJF s’ha reafirmat amb el seu objectiu de connectar el públic amb la naturalesa i la màgia de l’illa a través de la música en viu, segons ha explicat el seu director Maxwell Moya.

A nivell sonor el Formentera Jazz Festival continua apostant per mostrar la intersecció del jazz en diferents gèneres musicals, incentivant de nou el talent nacional, així com el local de les Illes Balears. A més, ha impulsat xerrades i tallers, i ha creat diferents espais de reflexió, sobre els reptes de futur de l’illa i de la indústria musical en termes de sostenibilitat.

El Formentera Jazz Festival va néixer l’any 2015 de la mà del formenterer Maxwell Moya, i des de la seva primera edició ha comptat amb el suport del Consell de Formentera.


27 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell i l’IBEAM inicien l’estudi d’un vaixell romà del segle IV dC enfonsat en aigües de Formentera

foto 2021 ibeamEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, i l’Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM) han començat una campanya destinada a estudiar en detall les restes d’època romana (segle IV dC) submergides a 77 metres de profunditat.

Els objectius d’aquesta campanya se centraran en l’estudi del carregament que encara es conserva al jaciment, a través d’un model digital del terreny en 3D i de l’estudi dels materials extrets el 2006 i que es troben dipositats al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. Aquest derelicte va ser declarat Bé d’Interès Cultural l’any 2007.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat “l’interès del Consell a investigar i protegir el patrimoni històric subaquàtic de Formentera”, i ha avançat que aquesta tasca suposa “el punt d’inici d’un projecte d’una durada de quatre anys (2022-2025) que estarà dedicat a estudiar els derelictes submergits a mitja profunditat al llarg de la costa de Formentera”.

Renovació del conveni amb l’IBEAM

Així, el Consell ha renovat el conveni amb l’IBEAM per continuar treballant en la investigació, protecció i difusió del patrimoni arqueològic subaquàtic de Formentera que tendrà, a més, l’objectiu de localitzar aquestes restes arqueològiques i explorar noves metodologies d’estudi que permetin extreure el màxim volum d’informació d’aquestes troballes.

La campanya, que s’ha iniciat aquesta setmana i es perllongarà fins a finals de mes, està dirigida per dos arqueòlegs de l’IBEAM, el dr. Enrique Aragón Núñez i Javier Rodríguez Pandozi, que dirigeixen des de 2014 el projecte d’elaboració de la Carta Arqueològica Subaquàtica de l’illa de Formentera. A més, comptarà amb la col·laboració del doctor Alejandro Quevedo, especialista de cultura material romana procedent de la Universitat de Múrcia, autor de mig centenar publicacions i que ha treballat en centres d’excel·lència internacional. Aquest projecte comptarà també amb la participació del fotògraf Jordi Chias, professional de gran renom en l’àmbit internacional que participa en alguns dels projectes més capdavanters de conservació marina, com el Projecte Gombessa, i de Joseba Alberdi, bussejador tècnic i personal docent de CIFP Blas de Lezo, que actuarà com a cap d’equip de busseig.


25 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 134 de 403

134

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat