• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera acull la celebració de la ‘Formula Kite Spain Series de Kitefoil’

foto 2020 kitefoilAquest cap de setmana se celebra en aigües de Formentera la regata de kitefoil “Flying Sardine FKSS 2020 Formentera”. La Formula Kite Spain Series és l’únic circuit europeu de classe de vela olímpica. La competició té durant aquest 2020 un calendari de cinc proves de les quals ja s’han disputat tres (Alarcón, Castelló i Mallorca). La darrera prova es farà a Tarifa el mes de desembre.

Més d’una quarantena de regatistes de vuit nacionalitats diferents s’han inscrit en la competició de Formentera que es divideix en dues classes: la Open, en la qual competeixen les grans estrelles mundials de l’especialitat, i la F-One, competició Amateur de nous regatistes.

El gerent de l’àrea de Turisme, Carlos Bernús, ha explicat que “aquests 30 esportistes venen acompanyats d’entrenadors, familiars i amics, el que suposa que al final han arribat a Formentera més d’un centenar de persones de la mà d’aquesta prova, uns visitants que són especialment benvinguts en aquesta època de l’any”.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports i de l’àrea de Turisme, ha donat suport a la competició. Per part seva, la consellera d’Esports Paula Ferrer ha explicat que amb la celebració d’aquesta prova en aigües de Formentera es dona visibilitat a uns tipus d’esports, els de vela, que tenen molts de seguidors a l’illa i els ha convidat que vagin a gaudir de l’espectacle a la zona de Ses Illetes.

Cal destacar que una de les competidores és Gisela Pulido, líder del circuit i deu vegades campiona del món en l’especialitat de “free style”. És la primera vegada que competirà a Formentera i assegura que la regata estarà molt disputada perquè Julia Damasiewicz, la seva oponent, és una gran regatista i “ens posarem les coses molt difícils”.

Les regates es disputaran en aigües del Parc natural de ses Salines. Demà divendres a partir de les 12h es faran els entrenaments oficials, i el dissabte a partir de les 12h i diumenge a partir de les 9.30h es disputaran les proves oficials.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera estableix un protocol anticovid al cementeri municipal de Sant Francesc per Tots Sants

foto 2020 cementiriEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que en vista a la pròxima festivitat de Tots Sants s’ha creat un protocol de seguretat amb mesures preventives anticovid i s’ha ampliat l’horari de visita al cementeri municipal de Sant Francesc: el pròxim dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre l’horari d’obertura serà de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 21.00h. Durant els dies anteriors i posteriors es respectarà l’horari habitual: de 9.00h a 18.30h.

Segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, l’objectiu és “que aquestes jornades transcorrin amb normalitat i seguretat, per assegurar-ho es faran controls d’aforament i camins segurs pel recinte, garantint així que el veïnat de la nostra illa pugui retre homenatge als seus familiars en aquests dies tradicionals de visita als cementeris”.

L’aforament màxim del cementeri municipal de Formentera, per garantir la distància mínima de seguretat d’1.5 m entre assistents, és de 250 visitants. Els accessos i sortides es realitzaran de manera ordenada i escalonada amb sentits diferenciats d’entrada i la sortida. El control d’accessos estarà supervisat pels membres de protecció civil, personal del Consell i efectius de la Policia Local.

El conseller ha demanat a la població que en la mida del possible facin les visites al cementeri amb antelació “per evitar aglomeracions”. La missa que tradicionalment s’oficia el dia 2 al cementiri tendrà un aforament de 50 persones. Les instal·lacions es desinfectaran amb freqüència i en tot moment s’hauran de respectar les mesures de seguretat de distància interpersonal, ús de mascareta i higiene de mans.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell TOTS SANTS 2020

La campanya ‘Recicla vidre per elles’ atraca a Formentera

foto 2020 recicla per elles ecovidrioLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la vicepresidenta Ana Juan, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Formentera, Pepita Gabaldar i el representant d’Ecovidrio, Iván Tolsà han presentat avui la campanya d’Ecovidrio “Recicla vidre por elles” amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama celebrat aquesta setmana.

Des d’aquesta setmana s’han instal·lat a la plaça de la Constitució de Sant Francesc dos iglús roses per dipositar envasos de vidre, els diners que es recaptin del seu reciclatge es donaran a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer. Aquesta fundació sense ànim de lucre lluita i fomenta la investigació contra el càncer de mama, segons ha explicat el responsable d’Ecovidrio.

El conseller de Medi Ambient ha mostrat la seva satisfacció per poder col·laborar amb aquesta campanya que té un doble objectiu, “per una banda col·laborar amb la investigació i per altra conscienciar sobre la importància del reciclatge”. En aquest sentit, Antonio J. Sanz ha destacat que per cada ampolla de vidre que reciclem es deixen d’emetre 300 grams de C02, ajudant amb un petit gest al medi ambient.

Reciclatge de vidre a Formentera
Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Formentera van reciclar un total de 971 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 80,2 kg. Respecte a la taxa de número de contenidors, Formentera se situa amb una mitjana de 148 habitants per contenidor, comptant amb un total de 82 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

D’altra banda, com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i recerca del càncer.

La campanya s’ha estès per més de 140 ciutats de tot el territori nacional. Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país.

21 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de la campanya d’embelliment urbà: ‘Formentera es cuida a cada racó’

foto 2020 F es cuida a cada racoLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Territori, Rafael González, han presentat avui la campanya d’embelliment urbà “Formentera es cuida a cada racó”. Amb aquesta campanya que s’iniciarà al mes de novembre i es perllongarà fins al 30 d’abril, el Consell agilitza els tràmits i bonifica taxes i impostos associats a les reformes i millores en els nuclis urbans. “L’objectiu és aconseguir que els ciutadans i comerciants s’impliquin i ens ajudin a millorar la imatge dels pobles”, segons ha explicat la presidenta.

Per la seva banda, des del Consell també es reforçarà l’arranjament i el manteniment dels jardins, parcs i altres espais públics, així com edificis municipals, segons ha afegit Alejandra Ferrer. “En un any tan complicat pel que fa a la situació generada per la covid-19, amb aquestes obres de millora es fomentarà l’economia local tant per part dels ciutadans, com de l’administració, ja que una part de les millores seran assumides per personal propi del Consell, però per altra es subcontractarà a empreses locals per impulsar el sector”.

Per fomentar la campanya, el Consell informarà a la Pimef, Cambra de Comerç de Formentera, les comunitats de propietaris, administradors de finques, empreses constructores i locals comercials sobre la bonificació de taxes i impostos i agilització de tràmits per millorar l’estètica dels edificis i el seu entorn, segons ha explicat la presidenta.

Taxes i impostos bonificats i agilització de tràmits
Rafael González ha destacat que “les taxes i impostos que quedaran bonificats seran les d’obres de manteniment o millora, no les de nova edificació o les que suposin un augment de superfície”. Les taxes quedaran bonificades al 100% i els impostos al 95%, que és el màxim legal permès. A més, pel que fa a l’agilització dels tràmits, el conseller ha destacat que “només entregant al Consell a través de l’OAC o l’OVAC una comunicació prèvia dels treballs (omplint dos formularis), les feines es poden iniciar en un termini d’un dia. Tota la informació es troba a l’OVAC, per a resoldre dubtes respecte a la campanya es poden dirigir les consultes a urbanisme@conselldeformentera.cat o demanar cita prèvia a l’àrea d’Urbanisme telefonant al 971321087.

“La finalitat és aconseguir l’embelliment dels nostres nuclis i del nostre paisatge que finalment és un dels actius més valuosos de Formentera, que ens farà també més competitius com a destinació, i es pretén aconseguir amb la col·laboració de tots els ciutadans i l’impuls sector públic”, segons ha destacat Alejandra Ferrer.

La campanya també es podrà veure a les principals cartelleres del Consell de Formentera així com als OPIS (Objectes Públics Il·luminats), situats a les parades d’autobusos, entre d’altres, així com a diversos mitjans de comunicació en els que el Consell difon les seves campanyes institucionals a través de falques i baners publicitaris.


21 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

A3 FINAL EMBELLIMENT

Més articles...

Pàgina 1 de 245

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat