• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

"Safari", un espectacle infantil que a través dels animals de la sabana reflexiona sobre el tema de l'assetjament

foto-la baldufa safari1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest dissabte 24 de novembre a les 18.00h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà l'obra de teatre Safari adreçada als més petits de la casa. Safari és un espectacle de titelles de la companyia La Baldufa, una de les més aplaudides en el panorama del teatre infantil a Catalunya i que ha actuat per quasi tots els països europeus. El preu de l'entrada serà de 3 euros.

Sinopsis
Safari conserva els dos protagonistes d'Embolic a la Granja: en Pinyot i en Carabassot. Ara, aquests dos personatges ens expliquen el conflicte en què s'han trobat immersos a la sabana, on s'han desplaçat després d'haver rebut la notícia que els advertia de la misteriosa desaparició del lleó. En la seva tasca d'investigació interpel·len la girafa, el mico, l'elefant, el cocodril... i en plena aventura, topen amb el lleó, capmoix i pensarós, que no sap rugir. Amb la ferma voluntat de resoldre el cas i donar-li un cop de mà, els intrèpids investigadors de La Baldufa miren d'esbrinar quins són els motius d'aquest pesar.

La consellera de Cultura, Susana Labrador ha explicat que l'assetjament és la qüestió que es tracta de rerefons. "Amb aquesta obra es pretén que de manera lúdica els infants reflexionin sobre comportaments cruels que poden tenir amb els altres, a la vegada que es donen eines per tenir una convivència pacífica", segons ha detallat. La preocupació d'en Pinyot i en Carabassot és similar a la dels pares i mestres.

La companyia té el convenciment que, per mitjà de l'educació i el treball, es poden potenciar actituds i comportaments en positiu que permetin una convivència dolça i tranquil·la. La Baldufa porta més de 20 anys als escenaris realitzant espectacles d'alta qualitat artística i ideològicament compromesos amb els valors de solidaritat, tolerància i respecte.

Safari s'inclou dins el programa Platea del Ministeri de Cultura i dins el cicle de teatre impulsat pel Consell de Formentera "L'Illa a Escena".

Collective Signatures torna a Formentera

foto collective signatures 1El Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, Educació i Patrimoni dóna suport a la segona edició del projecte cultural Collective Signatures, un projecte que compta amb la col·laboració de la Venice International Performance Art Week, l’Studio Contemporaneo, l’ED 520 École Doctorale des Humanités (adscrita a l’Universitat d’Estrasburg) i el Formentera Film.

Collective Signatures es un programa de residència itinerant per a artistes que es durà a terme a Formentera del 12 al 22 de novembre. El seu objectiu és cercar la reflexió així com la resposta crítica davant qüestions culturals contemporànies, al mateix temps que es promou la producció textual i artística dels seus participants, concentrant-se en el valor de l'escriptura individual i col·lectiva, creativa i experimental.

Durant la residència, tots els participants es formaran a través d’una sèrie de propostes artístiques i exercicis pràctics (corporals, gestuals, sensorials, verbals i intel·lectuals) inspirats en Formentera i els seus paisatges naturals. Fruit d’aquestes experiències, els artistes hauran estat reflexionant, escrivint, actuant, produint textos i explorant processos d’escriptura sintonitzats amb el paisatge i les formes característiques de l’illa.

Posada en comú

A banda de l’esmentada residència artística, Collective Signatures ha programat dos actes a la Sala de Cultura Cinema on el públic podrà copsar de primera mà les evolucions d’aquest projecte.

Així, el dissabte 17 de novembre, a partir de les 19.00, tindrà lloc la conferència mecatrònica Systematurgy. Accions, Dispositius i Dibuixos a càrrec de Marcel·lí Antúnez, que presentarà i mostrarà la seva carrera des del seu inici a principis de la dècada dels 90s fins avui. Tot seguit es farà la presentació del curtmetratge Signum, produït a Formentera durant la primera edició del projecte per VestAndPage en col·laboració amb Francesca Carol Rolla i La Pocha Nostra.

L’acte de final de la residència es celebrarà el dijous 22 de novembre, a partir de les 20.00 h, els participants presentaran una sèrie de performances individuals i col·lectives, així com diverses lectures originades a partir dels treballs amb VestAndPage, Antúnez Roca i Rolla. La performance final està pensada com un procés creatiu i col·laboratiu de treballs originals concebuts i produïts durant el taller.

CROTCH, la desaparició experimental del gènere

foto crotch 1Aquest dissabte, 10 de novembre, dins de la programació de la setmana del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització de les Identitats Trans*, es presenta a Formentera CROTCH, un espectacle de llenguatges escènics com la dansa, i la performance de la companyia mallorquina Baal que reflexiona sobre la identitat de gènere.

L’objectiu d’aquesta peça és aportar llum i donar visibilitat als cossos i als pensaments desobedients i dissidents, a l’acceptació de la sexualitat, a la desaparició del gènere com a solució a la desigualtat entre gèneres i presentar l’experiment que tots podem ser dones, homes i tot el que es troba en el contínuum que va de l’un a l’altre, en un mateix cos.

Una fresca i peculiar mirada cap a la dansa. Es deslliga dels convencionalismes per a articular el seu propi llenguatge i investigar com establir nous diàlegs amb el públic i la tecnologia.

L’espectacle, inclòs dins del circuit TalentIB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, es podrà veure a la Sala de Cultura Cinema aquest dissabte a les 20.30 h i està recomanat per a majors de 18 anys.

Prèviament a l’escenificació de CROTCH, aquest divendres s’ha organitzat una classe magistral amb els alumnes de l’Escola de Dansa i professionals de les arts escèniques.

Formentera acull el segon Curs pràctic de conservació de metalls subaquàtics

foto-curs-conservacio---sub-1El Consell de Formentera, a travès de l’àrea de Cultura i Patrimoni, informa que avui s’ha iniciat el II Curs Pràctic de Conservació de Metalls de Procedència Subaquàtica.

La consellera de Patrimoni, Susana Labrador, ha destacat la importància de donar suport a iniciatives com aquesta, ja que “tenim un patrimoni que cal conservar i que, de ben segur, s’ampliarà amb futures troballes. Per això, és capital disposar de professionals amb coneixement específics que ens hi puguin ajudar“.

Aquesta és la segona ocasió que Formentera acull un curs d’aquestes característiques. Des d’aquest dimecres i fins el proper dissabte, una desena de conservadors-restauradors de diverses procedències, es concentren a l’illa per aprendre de primera mà de dos experts de màxim nivell, Philippe de Viviés i Jean-Bernard Memet, les darreres tècniques destinades al tractament d'objectes metàl·lics de procedència subaquàtica.

El curs, teòric i pràctic, està organitzat pel Consell de Formentera i l’Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM), i compta amb la col·laboració del Museu Arqueòlogic d'Eivissa i Formentera i el suport de la naviliera Trasmapi.

Per a l’arqueòleg subaquàtic Javier Rodríguez, coordinador del curs, es tracta de “donar una visió sobre la figura d’un conservador-restaurador en el procés d’una excavació subaquàtica, des de la planificació de la intervenció fins a l’actuació in situ i el posterior tractament dels objectes extrets al laboratori per a acabar exposats al museu”.

Per a que els alumnes puguin aprofundir en les tècniques de conservació, les jornades pràctiques preveuen la restauració d’una àncora extreta l’any 1997 en aigües properes al far de la Mola que data dels segles XVII/XVIII.

“Las 2 en punto” a Formentera

foto-las-2-en-punto1De mà de la companyia As Marias arriba a Formentera, Las 2 en punto, una tragicomèdia, guanyadora del certamen de Creació Teatral d’Art Jove 2016, basada en dues conegudes dones anarquistes de Santiago de Compostel·la que, després de rebre abusos de poder, es converteixen en personatges carismàtics i estrambòtics que passegen per un món propi de bogeria que crea un espai de revolució i convicció.

Un espectacle divertit i reivindicatiu que llança a l'espectador un missatge compromès i ret homenatge a aquestes dues germanes i a totes "aquelles figures que amb la seua lluita han obert durant segles noves vies de llibertat per a les generacions posteriors".

La companyia

Després d’anys de feina en conjunt, Lluki Portas i Lucía Sánchez decideixen unir-se i crear la seva pròpia companyia en comú, As Marias. Una aposta per la creativitat, la imaginació i noves experiències per al públic.

L’espectacle es podrà veure aquest dissabte 27 d’octubre a partir de les 20.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema) i tindrà un cost de 5 €. L’entrada es podrà adquirir a taquilla el mateix dia.

Aquest espectacle arriba a Formentera dins del circuit TalentIB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics del Govern de les Illes Balears.

Més articles...

Pàgina 10 de 45

10

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera