• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Horari especial obertura biblioteques durant Setmana Santa

foto biblioteca formentera maria villangomezEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que la Biblioteca Marià Villangómez farà un horari especial durant aquesta propera la Setmana Santa.

Els horaris quedaran de la següent manera:

-El 26, 27 i 28 de març es farà horari de tarda (de 16.00 a 2000 hores).

-El 3, 4, 5 i 6 d'abril l'horari de matí serà de 9.00 a 12.00 hores i per la tarda de 16.00 a 20.00 hores.
Aquests dies (3, 4, 5 i 6 d'abril) el Telecentre restarà obert, però no es realitzarà assistència tècnica.

El XVI concurs de fotografia de Beni Trutmann incorpora la categoria de Fotodenúncia

3er bn alvaro mendoza tan lluny i tan a prop El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ja s'ha obert el termini de presentació de fotografies pel Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 13 d'abril. Aquest certamen celebra la seva XVI edició i és ja el referent fotogràfic de l’illa.

El concurs de fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís  enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor vers l’illa i la seva natura. És per això, que la natura de Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l'objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient a més de donar a conèixer aquesta figura entre el públic jove.

Categories Color i Blanc i Negre
En les categories Color i Blanc i Negre, els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals). Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Categoria Fotodenúncia
Enguany, com a novetat, s’obre la nova categoria de fotodenúncia amb l’objectiu de denunciar, reivindicar o fer reflexionar sobre qualsevol qüestió ambiental. Els premis seran dotats de 500 euros pel primer classificat, 300 euros pel segon i 200 euros pel tercer.

Fotografia amb telèfon intel·ligent
Una categoria consolidada i enfocada a joves d'entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ), enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb telèfons intel·ligents.

Presentació de les fotografies
Les fotografies es podran presentar al Consell Insular de Formentera, acompanyades d’un sobre en blanc on a l’interior hi figuri el nom i llinatges de l’autor, direcció, correu electrònic i un telèfon de contacte.

Aquest sobre només serà obert en el cas de concursants premiats. L’anonimat estarà assegurat per un número d’ordre d’inscripció que se li donarà a la persona concursant amb el registre, d’aquesta manera, el sobre en blanc, el dors de les fotos i el rebut tindran el mateix número per a què l’autor pugui recuperar les fotografies.

Els dos sobres també es podran presentar per correu certificat a Consell Insular de Formentera, Plaça de la Constitució,1, 07860 Sant Francesc Xavier, Formentera. En aquest cas el sobre amb les dades del concursant haurà de dur una plica que permeti la identificació del concursant.

Jurat
Pel que fa al jurat, es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera i un representant de l'Obra Cultural Balear de Formentera a més de 3 persones de reconeguda experiència en les arts visuals sota la presència d'un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l'Arxiu d'Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria
Els 16 anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb aproximadament 1200 fotografies i la participació de més de 300 persones. L'expansió d'aquest certamen s'ha fet palesa amb l'arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot, d’altres països europeus.

Exposició i entrega de premis
El concurs culminarà en la mostra d'una cinquantena de fotografies seleccionades que s'exposaran a la Sala de l’Ajuntament Vell a partir del dilluns 30 d'abril, dia en que es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d'aquesta XVI edició. Aquesta exposició restarà oberta fins al 12 de maig.

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs al web del Consell de Formentera.

Formentera dona suport al foment de l’oferta cultural de l’illa amb la signatura d’un conveni amb Espai Frumentària

Foto EF CdPEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president d'Espai Frumentària, Miquel Costa, han signat avui un conveni de col·laboració en matèria de promoció i difusió cultural per a aquest 2018.

L'objectiu d’aquest conveni és contribuir a reforçar el ventall d'oferta cultural de Formentera durant aquest any. Entre les activitats que s’organitzaran, hi destaquen actes culturals i artístics com "El 7 a les 6", la Filmoteca o diversos concerts i exposicions, així com l'aula de teatre i espais de creació i producció teatral. El Consell Insular col·labora econòmicament amb una aportació de 6.000 euros per a ajudar a fer possibles aquestes activitats.

L'associació Espai Frumentària va arrencar el 2009, si bé no fou constituïda com a tal fins l'any 2013. Des de llavors, treballa pel foment i difusió de la creació i la producció teatral, així com per la dinamització i divulgació d'activitats artístiques i culturals. Compta, a més, amb l’organització de tallers, cursos de formació i d’altres ofertes educatives.

Formentera celebra aquest dissabte el seu 1r Festival Folklòric

Festes sant ferran ball pages davidvergaraCinc colles de Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera seran protagonistes aquest proper dissabte, dia 10, al Primer Festival Folklòric Illa de Formentera, una trobada que forma part dels actes programats per a la celebració del Dia de les Illes Balears d’aquest 2018.

La jornada, que se celebrarà a la plaça de la Constitució de Sant Francesc a partir de les 12 del migdia, comptarà amb l’actuació dels menorquins Grup Tramuntana de Ciutadella, amb els mallorquins Grup S’Estol des Gerricó, de Felanitx, amb sa Colla de Sant Rafel d’Eivissa i amb les dos colles formentereres, el Grup de Ball es Xacoters i el Grup de Ball es Pastorells.

Per a la consellera insular de Cultura, Susana Labrador, “aquesta és una ocasió immillorable per poder gaudir de les danses de totes les illes de la nostra comunitat i comprovar la riquesa d’un folklore que ha sabut evolucionar en balls molt diversos”.

El 1r Festival Folklòric es clourà amb una paella popular a càrrec de l’Associació Es Forn a partir de les 14 hores a l’envelat de l’aparcament de sa Senieta.

Podeu reservar-ne els tiquets cridant als números 669 828 915 / 651 188 537

'Algodón', teatre per a nadons a Formentera

Obra teatre algodonEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que l'obra de teatre Domenica, prevista per al dissabte 17 de març a les 20.30 h se suspèn per raons alienes al Consell.

En el seu lloc es farà l’obra de teatre per a nadons d'1 a 3 anys Algodón, a càrrec de la companyia Escena Miriñaque. Aquesta és una obra de petit format que permet que hi hagi a l’escenari un màxim de 30 nadons amb un adult cada nadó. Així, un total 60 persones podran pujar dalt de l'escenari, mentre que la resta d'adults podran seure al pati de butaques per a seguir l’escenificació.

Sinopsis d’'Algodón'
Perquè sortim de casa mirant a terra, no veiem que tenim cels sempre nous. Paisatges de cotó canviants, únics, eteris.

Si ens detenim i aixequem la mirada, veurem na Violeta, un núvol alt, prim i presumit, o en Gastón, gran, gris i panxut. Núvols com a emocions engabiades com el nostre cor. Núvols alegres, grocs de sol, d’altres espantats amb la por de la llum apagada. Cadascun amb el seu nom, la seva olor, la seva emoció. Allà dalt, viuen els habitants d’Algodón.

L'obra es podrà veure el dissabte 17 de març a partir de les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i les entrades tindran un preu de 3 euros per persona, tant adults com nadons.

Important: caldrà inscriure’s prèviament a l'àrea de Cultura cridant al telèfon 971 32 12 75 o enviant un correu electrònic a la conselleria de Cultura: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Més articles...

Pàgina 10 de 37

10

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera