• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Arriba a Formentera “Eso que tú me das”, el documental amb l’última entrevista de Jordi Évole a Pau Donés

cartell 2020 eso que tu me dasEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que Eso que tú me das, el documental amb l’última entrevista de Jordi Évole feta a Pau Donés, es podrà veure en sessió de cinema el pròxim divendres 4 de desembre a les 20.30h i diumenge 6 de desembre a les 20.00h a la Sala de Cultura (Cinema).

El cantant Pau Donés, líder de la banda Jarabe de Palo, va lluitar durant 5 anys contra el càncer. Va viure fins als seus últims dies amb ganes de comunicar als altres i compartir la seva alegria de viure. Dies abans de morir va voler tenir la seva última xerrada amb Jordi Évole i deixar el seu testimoni i agraïment per tot el que havia rebut.

L’equip de Producciones del Barrio va acudir a casa del cantant a la Vall d’Aran i va gravar una entrevista que, per desig exprés del líder de Jarabe de Palo, només podia exhibir-se després de la seva mort. Eso que tú me das, dirigida per Jordi Évole i Ramón Lara, és el resultat d’aquesta xerrada.

El documental alterna moments emotius propis d’una situació tan extrema amb uns altres més reflexius sobre com viure i aprofitar millor la vida. En la xerrada hi ha lloc també per a moments distesos on l’humor és present, en els quals periodista i cantant no defugen abordar entre riures ‘comptes pendents’ del passat.

Cal destacar que Pau Donés va ser una persona fortament lligada a l’illa de Formentera on hi va passar llargues temporades i tenia molts amics i persones estimades. Tots els que vulguin veure aquest documental amb el darrer missatge del cantant han de fer reserva prèvia d’entrada fins al 4 de desembre a les 10.00h al correu electrònic reserves@conselldeformentera.cat.

Recaptació solidària per al VHIO i la Fundació Fero
Eso que tú me das s’ha pogut estrenar en més de 280 sales de tot Espanya gràcies a la voluntat i esforç de productors, distribuïdor i exhibidors, en un context de dificultat per a tot el sector cultural.

A més, la recaptació corresponent als productors de la pel·lícula serà destinada a la recerca de la lluita contra el càncer que duu a terme el VHIO, Vall d’Hebron Institute of Oncology de Barcelona, que va tractar i continua estudiant la malaltia de Pau Donés i ara se suma a aquesta iniciativa la Fundació Fero, centrada també en la recerca oncològica.

24 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició i conferència de Yolanda Domínguez amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

cartell 2020 LBD“Little Black Dress” una mostra per reflexionar sobre la invisibilització de la diversitat del cos femení

Dilluns 23 de novembre a les 18h obre les portes l’exposició “Little Black Dress” de Yolanda Domínguez. LBD és l’abreviatura de “Little Black Dress”, un terme de moda que es refereix a un vestit negre, curt i versàtil que qualsevol dona hauria de tenir en el seu fons d’armari.

Aquest projecte tracta sobre la influència i la pressió que exerceixen els cànons del món de la moda en la construcció del cos femení. En els seus inicis la moda era feta a mida de cada clienta: el sastre confeccionava els vestits del dissenyador adaptant-los al cos de cada dona. Amb l’arribada de la producció industrial, les peces comencen a fabricar-se en massa donant lloc al “prêt-à-porter” (peces llestes per a ser portades). Les talles predefinides plantegen un canvi significatiu: a partir d’aquest moment és el cos de la dona el que ha d’adaptar-se a la forma del vestit i no a l’inrevés. Des de llavors les col·leccions, els catàlegs i les desfilades es presenten en una única talla: la 38 europea. El model de dona blanca, jove i prima es converteix en l’estereotip i s’estén també al cinema, la televisió i els mitjans de comunicació, i invisibilitza la diversitat del cos femení quant a talles, formes, raça i edat.

Per a aquest projecte, Yolanda Domínguez ha triat un LBD (little black dress) de la talla 38 d’una marca de “fast fashion”. Amb aquest vestit està fotografiant dones de totes les talles, races i edats amb l’objectiu de generar un imaginari que mostri la diversitat dels cossos en contraposició al model limitant. A algunes dones el vestit els queda petit, a altres gran, però totes posen en actitud de poder i orgulloses del seu cos.

Una reflexió sobre gènere i consciència social. Una mirada crítica a la representació de la dona en la moda. Una invitació a abraçar la diversitat.

La mostra es podrà visitar del 23 de novembre al 5 de desembre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11 a 14h i de 18 a 20h. Els diumenges i dilluns la sala romandrà tancada. Inici de l’exposició dilluns 23 de novembre a les 18h.

“Canviar les imatges per canviar el món”, una conferència que analitza com a través de les imatges podem transformar l’imaginari col·lectiu

Si produeixes imatges, les comparteixes o simplement les mires, t’interessa saber què és el que tens entre mans. Algunes persones les utilitzen per a informar, unes altres per a expressar-se i altres per a influir o manipular. Hi ha els qui coneixen els seus mecanismes i les usen d’una manera conscient i hi ha els qui simplement repeteixen patrons, copien i peguen, sense saber quines conseqüències pot tenir aquest gest en la societat.

Fent un recorregut per història de les imatges (des de la pintura fins als mass media) Yolanda Domínguez explica en aquesta conferència com ens relacionem amb les imatges, quines són les seves implicacions socials i com utilitzar-les d’una forma compromesa i conscient. A través d’exemples del seu propi treball planteja la necessitat de transformar l’imaginari col·lectiu per a acabar amb les desigualtats socials.

Aquesta conferència tindrà lloc el pròxim dimarts 24 de novembre a les 19h al Centre d’Esports Nàutics. L’aforament és limitat, per assistir cal fer inscripció prèvia a espaidonesformentera@gmail.com o via WhatsApp al 697941016.

Yolanda Domínguez
És artista visual, fotògrafa i activista espanyola. Desenvolupa temes de consciencia feminista i crítica social relacionats amb el gènere, el consum con a eina social.

Va estudiar Administració i Direcció d’Empreses i Belles Arts en la Universitat Complutense de Madrid, completant la seva formació amb un Màster en Art i Noves Tecnologies en la Universitat Europea de Madrid i un altre en Fotografia Contemporània a l’Escola de Fotografia EFTI de Madrid. Ha estat professora en el Màster Experiencial en Direcció de Màrqueting per a les indústries creatives a Madrid School of Marketing i professora i tutora del Màster Concepte i Creació de l’Escola de Fotografia EFTI de Madrid. En l’actualitat col·labora setmanalment en l’El Huffington Post Espanya on escriu sobre la representació de la dona en els mitjans.

Utilitza la ironia i la descontextualització com a estratègies principals i defensa el riure com a element d’alliberament. Centra la temàtica de la seva obra amb freqüència en gènere i consum. Sobre el món de la moda considera que les persones que tenen el poder de generar una imatge han de ser responsables del que estan generant, i practica l’art d’acció, una disciplina basada en l’impacte i el desconcert.


19 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mostra de curtmetratges ‘Cine a los cuatro vientos’ torna a Formentera

cartell 2020 cine als 4 ventsLa mostra “Cine a los cuatro vientos” és un projecte cultural de foment del cinema que depèn del Certamen Internacional de Curts de Sòria. El seu principal objectiu és portar els curtmetratges del festival arreu de la geografia espanyola.

És la vuitena ocasió en què la mostra visita la nostra illa. Primer convidats pel Posidònia Festival, més tard amb la Casa del Poble de la Mola i el Formentera Film Festival, amb qui s’estableix una col·laboració conjunta i es desenvolupen diferents activitats paral·leles a la Mostra, com ara projeccions a les escoles.

La mostra d’enguany, que podrem veure a Formentera la setmana vinent, ens porta 16 curtmetratges de producció nacional i internacional, premiats en el Soria Film Festival i en molts altres festivals nacionals i internacionals, com ara els Goya o els Óscar. En aquesta selecció s'alternen els gèneres de ficció, animació i documental. Els països representats són França, Brasil, Espanya, Noruega, Marroc, Estats Units, Canadà i Colòmbia.

Els curtmetratges de la mostra 2020 es projectaran a la Casa del Poble de la Mola, els dies 25, 26 i 27 de novembre, a partir de les 19 h, en sessions d’una hora i mitja per a les que és imprescindible la reserva prèvia al correu info.espaifrumentaria@gmail.com.

El projecte arriba a la nostra illa amb la col·laboració del Formentera Film Festival, Espai F, Consell Insular de Formentera, Mediterrània Pitiüsa, Proauto i Moto Rent Pujols.

17 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Concert benèfic Apneef

cartell 2020 concert apneef 2El pròxim dissabte 21 de novembre l’associació Apneef (Associació de Personas amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera) farà una gala benèfica a Formentera. L’esdeveniment tindrà lloc a la Sala de Cultura (Cinema) a les 20h. Es poden reservar les entrades telefonant al 971317360. El preu de l’entrada amb venda anticipada és de 12€, i a les taquilles, el mateix dia de l’espectacle 30 minuts abans que comenci, és de 15€. L’aforament serà limitat.

13 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’exposició fotogràfica “Homenatge a la dona de Formentera en el món rural” es trasllada al Far de la Mola

cartell 2020 dona rural far molaL’exposició fotogràfica Homenatge a la dona de Formentera en el món rural es trasllada a la Sala d’Exposicions del Far de la Mola. A partir d’aquest dijous 12 de novembre es podrà visitar en horari de 10 a 14h de dimarts a dissabte. La mostra ha estat abans exposada al pati interior del Centre Antoni Tur “Gabrielet” de Sant Francesc.

L’exposició fotogràfica recull una selecció de 25 fotografies on estan representades dones del món rural de Formentera en diferents situacions. Les fotografies estan datades entre l’any 1950 i l’actualitat i pertanyen al fons de l’Arxiu d’Imatge i So del Consell de Formentera. Els autors de les instantànies són Pere Català i Roca, Helga Sittl, Melba Levick, Rafael Bataller i Giralt i participants del concurs de fotografia de Beni Trutmann.

Amb aquesta mostra, impulsada per l’àrea d’Agricultura del Consell, s’ha volgut representar totes les feines que feien les dones al món rural de la nostra illa per commemorar el Dia de la Dona del món rural que tingué lloc el passat 15 d’octubre. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que ara “traslladam la mostra al Far de la Mola perquè els ciutadans que no l’hagin pogut visitar s’acosten a veure-la i a la vegada coneguin l’altra part expositiva sobre el nostre passat marítim que alberga el far”.

10 de novembre 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 62 de 132

62

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera