• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

La web agendaformentera.cat renova la seva imatge i sistema operatiu

foto 2020 renov agendaFormenEl Consell de Formentera ha presentat avui la renovació de la web agendaformentera.cat. Després de 4 anys del seu naixement s'ha canviat la imatge de portada i millorat el sistema operatiu per actualitzar la web i fer més atractius els seus continguts. Aquesta web aglutina tots els esdeveniments que el Consell de Formentera organitza i amb què col·labora i està adreçada a residents i turistes per apropar l'oferta d'activitats que hi ha a l'illa.

A la nova versió de l'agenda digital hi ha en primer lloc una capçalera amb una imatge renovada i dinàmica per presentar el web i convidar a visitar-lo. Tot seguit hi ha un carrusel en el que van apareixent el pròxims esdeveniments que hi haurà a l'illa en els pròxims dies. Baix es troba el calendari, que ha estat millorat visualment, on es poden consultar totes les activitats del mes, dia per dia, i on s'ha implementat una eina perquè els usuaris es puguin descarregar els cartells. A dalt hi ha un nou apartat amb informació de mercats i béns patrimonials. La web es pot consultar en tres idiomes, català, castellà i anglès.

Nou butlletí d'informació
El Cultura Informa també ha canviat de format i es farà a mode de butlletí d'informació i notificacions, amb una periodicitat setmanal. Tots els interessats es poden subscriure a un apartat creat específicament amb aquesta finalitat a agendaformentera.cat. Avui s'ha enviat el primer butlletí de notificacions que inclou totes les activitats a una setmana vista que hi haurà a Formentera.

En aquest sentit la consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que amb aquestes renovacions “ens volem adaptar als nous temps i tornar a donar un impuls a la manera de comunicar les moltes activitats que el Consell organitza o amb què col·labora, i ho fem en línia, deixant ja de banda l'agenda mensual en paper per fer un pas endavant també pel que fa a la sostenibilitat”.

El Facebook d'Agenda Formentera també ha canviat la seva imatge de perfil i portada per adaptar-se al nou disseny.


3 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobre la Col·lecció Etnogràfica de Formentera amb entrada pel carrer Santa Maria

Foto 2020 museu etnoLa Col·lecció Etnogràfica de Formentera ha obert avui les seves portes amb novetats de seguretat arran de la crisi sanitària de la covid-19. Així, per poder mantenir la distància de seguretat entre els visitants, s'ha tancat l'entrada pel carrer de Jaume I i ara només té una entrada pel carrer de Santa Maria. També s'ha fet una redistribució de les peces per habilitar un recorregut dins de la Col·lecció Etnogràfica amb entrada i sortida al mateix carrer però per portes diferents.

L'horari de visites és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores.

2 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el servei de consulta a la Biblioteca Marià Villangómez sense cita prèvia però amb aforament limitat

foto 2020 bibliotecaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa de la Biblioteca Marià Villangómez torna a obrir al públic per consultes en sala, sense necessitat de cita prèvia, però amb restriccions en l'aforament a partir d'avui 1 de juliol. L'horari establert serà de dilluns a divendres de 10.30 a 13.00 h i de dilluns a dijous de 17.00 a 19.30 h.

El servei de préstec es realitzarà preferiblement amb cita prèvia a través d'un correu electrònic a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 durant l'horari d'obertura. També es podrà demanar informació del fons bibliogràfic i es pot consultar el catàleg a través de http://caiblib.uib.es. No obstant això, els usuaris podran demanar informació bibliogràfica i de préstec al taulell de la biblioteca.

Es mantindrà el servei de reprografia amb cita prèvia enviant un correu electrònic a reprografia@conselldeformentera.cat on s'adjuntarà el document que es vol imprimir, el nombre de còpies i si es vol imprimir en b/n o a color.

La bústia de devolucions continuarà a disposició dels usuaris en horari d'obertura de la biblioteca. Tot el material retornat romandrà 24 hores en quarantena.

Hi haurà 12 llocs de consulta en sala, estudi i ús d'ordinador personal per als usuaris amb torns de 20 minuts. Els documents consultats s'apartaran durant almenys 24 hores.

Es posaran a disposició dels usuaris 6 ordinadors del Telecentre, amb torns de 20 minuts. No es proporcionarà assistència en horari de matí. Es recomana demanar cita prèvia a reprografia@conselldeformentera.cat.

Els usuaris hauran de mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres entre ells i entre el personal de la biblioteca. S'hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i és obligatori l'ús de mascareta per a persones de més de 6 anys. És obligatori desinfectar-se les mans amb solució hidroalcohòlica.

La sala infantil romandrà tancada al públic i els usuaris només podran accedir a les col·leccions acompanyats d'un membre de l'equip de la biblioteca. No s'acceptaran donacions de cap mena i no s'efectuarà préstec. El punt de lectura de Sant Ferran roman tancat.

1 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Juliol”, d'Anna Ametller, arriba demà al centre ‘Gabrielet’

cartell 2020 juliolL'artista Anna Ametller inaugura demà l'exposició “Juliol” al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’, una mostra d'escultures fetes amb materials reciclats i que és un recorregut per l'imaginari visual de la sensació d'estiu, “una sensació”, tal com assenyala l'artista, “agradable, fresca, poètica i infantil”.

Anna Ametller rescata per a aquesta exposició materials reciclats, molts d'ells trobats a les platges, com ara fustes, ferros, plàstics i pedres. Cadascun d’ells transmet una emoció diferent per a l'artista, per exemple les fustes aporten calidesa; els plàstics, fredor...

La mostra obre demà dia 1 a les 17 hores i romandrà oberta fins al 10 de juliol, de dilluns a dissabte de 10.30 a 14 h i de 18 a 20 h.

30 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

LLUN3S, un cicle de trobades musicals amb la lluna plena al Far de la Mola

cartell 2020 LLUN3SEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el  cicle LLUN3S, una nova iniciativa del col·lectiu cultural Espai F_ que consisteix en tres trobades musicals a celebrar durant els tres plenilunis de l'estiu, al pati del Far de la Mola, a Formentera.

Les trobades amb la lluna plena, programades per a l'hora exacta en què la lluna començarà a aparèixer per l'horitzó dels penya-segats de la Mola, estaran acompanyades per diferents duets musicals.

Per a aquesta primera edició, els músics convidats són els següents: el duet Imaràntia, de la formenterera Maria José Cardona i el mallorquí Miquel Brunet, que inauguraran les trobades el 5 de juliol a les 21.58 h; Meritxell Gené i Txabi Ábrego, que ens presentaran el nou disc de la cantautora lleidatana Sa Tanca d'Allà dins, el 3 d'agost a les 21.21 h; i, per tancar el cicle d'enguany, el duet mallorquí format per la cantant Júlia Colom i el pianista Toni Vaquer, amb un repertori de música tradicional mallorquina, que tindrà lloc el 2 de setembre a  les 20.57 h.

L'aforament està limitat a 100 persones com a part de les mesures de seguretat del projecte que ha estat organitzat tècnicament perquè sigui respectuós amb l'indret natural on se celebra. Les entrades s'han de reservar a l'adreça electrònica info.espaifrumentaria@gmail.com, indicant nom i nombre de localitats. El públic haurà d'arribar mitja hora abans del començament de cada trobada. Seguint recomanacions sanitàries, s'habilitarà un sistema de “taquilla inversa”, amb el qual el públic farà la seva aportació en concepte d'entrada en acabar la trobada, a la sortida del recinte.

LLUN3S és un projecte creat específicament per al pati del Far, un homenatge respectuós a les festes de lluna plena dels anys 70 i 80 als penya-segats de la Mola. La iniciativa està organitzada conjuntament per Espai F_ i l'àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració de Ports de Balears i Ràdio Illa.

29 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 64

3

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera