• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Infraestructures i serveis

Formentera reactiva l'execució de les obres menors

El Consell de Formentera ha aprovat un decret de Presidència per reactivar l'execució de les obres menors, que queden subjectes a fer una declaració responsable amb comunicació prèvia al Consell. D'aquesta manera es pretén agilitzar l'execució d'aquestes obres.

Les persones interessades han de realitzar la comunicació de forma telemàtica a través de l'OVAC, https://ovac.conselldeformentera.cat. L'àrea de Territori ha actualitzat durant l'estat d'alarma aquest i altres tràmits disponibles per poder donar un millor servei públic a la ciutadania.

Tràmit
“El tràmit és senzill i es pot fer íntegrament de manera telemàtica, les obres menors s'han de comunicar al Consell amb una declaració responsable i aquestes es poden iniciar al dia següent o als 10 dies d'haver fet aquesta comunicació, segons el cas”. Així ho ha explicat el conseller de Territori, Rafael González, que ha afegit que amb aquest servei “esperam agilitzar la tramitació d'aquests permisos i, en aquests moments de crisi sanitària, intentar ajudar a la reactivació de l'economia”.

Paral·lament però des del Consell s'augmentaran les inspeccions per garantir que tots els treballs comunicats s'executin correctament, segons ha destacat el conseller.

Suspesa temporalment l'ordenança de remors
Cal recordar que, l'ordenança de remors està suspesa temporalment durant el període de desescalada del confinament, el que permet l'execució d'obres als nuclis urbans quan altres anys la seva execució estava suspesa des de l'1 de maig al 15 d'octubre.

Per acabar, es destaca l'obligat compliment de les ordres i directrius establertes per les autoritats sanitàries en el sector de la construcció i el protocol d'actuació en matèria de salut laboral aprovat pel Govern balear per assegurar la no propagació de la Covid-19 a la nostra illa.


11 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La ITV de Formentera reobri demà 11 de maig el servei de manera gradual

foto ITV covidEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Serveis d'Inspecció, informa que, demà dilluns 11 de maig, es reprèn el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de manera progressiva a l'illa seguint les indicacions de l'Ordre SND/399/2020, del BOE publicat ahir 9 de maig, amb la qual es permet la reobertura de les estacions d’ITV en aquesta Fase 1 de desescalada.

El conseller de Serveis d'Inspecció, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “durant els últims dies, s'ha estat treballant en la preparació de les mesures de prevenció de riscs laborals, així com en l'adequació de les instal·lacions de l'estació a la nova situació del Covid-19 per poder començar com més aviat el servei”. “Així, demà es comencen a donar les cites prèvies i els propers dies es donarà pas, en primer lloc, als vehicles de transport públic i de mercaderies”, ha assegurat el conseller de Serveis d'Inspecció.

A més, les persones amb la cita anul·lada durant l'estat d'alarma, seran trucades a partir de demà per rebre una nova cita; no han de trucar per demanar-ne una de nova. També des del Consell es recorda que totes aquelles persones amb la ITV caducada abans de l'estat d'alarma, poden contactar amb l'estació d’ITV al mail itv@conselldeformentera.cat.

El servei es reprèn amb nous protocols:
-S'accedirà a les instal·lacions només amb cita prèvia.
-El tràmit administratiu es farà en una finestra lateral sense accés a l'oficina, des del mateix vehicle.
-S'han instal·lat dispensadors de solució hidroalcohòlica al llarg de tota l'estació per a l'ús dels usuaris i es recorda que s'ha de portar mascareta.

“És la nostra intenció restablir el servei amb normalitat d'una manera progressiva i recordam que els vehicles amb la ITV caducada durant l'estat d'alarma es troben dintre de la pròrroga vigent mentre duri aquest estat i en tot allò que indiquin les ordres procedents”, ha assenyalat el conseller Sanz.

Per qualsevol dubte o aclariment, a partir del dimarts es pot contactar amb el telèfon de cita prèvia 971 32 31 30.


10 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Manteniment Jardí de ses Eres

foto-2020-jardi-de-ses-eres-1La brigada d'Obres de l'àrea de Serveis Insulars del Consell de Formentera ha començat aquesta setmana els treballs de pintura, reparació i manteniment del Jardí de ses Eres de Sant Francesc. Els treballadors estan eliminant les pintades, repintant les parets i reparant els desperfectes. Així mateix, l'empresa Ferrovial s'encarrega aquests dies també del desbrossament, neteja i manteniment de la jardineria.

Per altra banda, continuen els treballs de reasfaltat de diferents camins i vies de l'illa. El dilluns l'empresa Islasfalto farà el reasfaltat d’un tram del camí de ses Vinyes, a Sant Ferran, que obligarà a tancar durant un dia el tram d'entrada des de la circumval·lació. L'entrada per es Pujols romandrà oberta.

21 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Treballs de millora i reasfaltat de diferents trams de vies i camins de l’illa

foto 3 reasfaltat-camins1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Serveis Insulars, informa que avui han començat els treballs de neteja, desbrossament, millora i reasfaltat de diferents trams en camins i vies de l’illa. En concret, els treballs es duen a terme al camí a ses Bardetes, al camí de s’Abocador, al camí de ses Vinyes, a Sant Ferran, i en un tram intermedi al camí des Arenals, a Migjorn. L’empresa Islasfalto és l’encarregada dels treballs, que compten amb un pressupost de 43.046,54 euros i tenen una durada aproximada d’una setmana.

19 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell destina prop de cent mil euros a la millora i adequació d’instal·lacions esportives

pista-es-cap-1jEl Consell de Formentera, a través de les àrees d’Esports i de Serveis Insulars, informa que en els últims mesos ha destintat prop de cent mil euros a la millora i adequació de diferents instal·lacions esportives de l’illa.

La principal inversió s’ha fet a les pistes poliesportives des Cap, amb un cost de 35.758,13 euros. En aquesta pista s’ha instal·lat una nova tanca, s’ha col·locat una barana de separació entre el perímetre esportiu i les grades, s’ha instal·lat enllumenat per control remot i s’han pintat les grades, s’han col·locat papereres i s’ha retirat la vegetació que envaïa el recinte. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha destacat que aquesta millora a la pista des Cap era "molt necessària" i ha subratllat que "a més, allibera una mica l’ocupació del poliesportiu".

Substitució de la bomba de calor deshumectadora

També hi ha hagut intervencions a la piscina municipal, on s’ha sanejat la coberta i s’han fet treballs d’impermeabilització, amb un cost de 18.872,98 euros. Pel que fa a les millores de la piscina, la consellera Ferrer ha destacat que els tècnics estan ultimant la redacció dels plecs per triar a concurs la substitució de la bomba de calor deshumectadora i solucionar els problemes actuals de temperatura a la piscina. L’objectiu és que entri en funcionament durant el primer semestre de l’any.

La brigada d’obres també ha fet intervencions al camp municipal de futbol, on s’ha habilitat un nou aparcament i també s’ha adquirit una nova barana (pendent de col·locació), amb un cost total de 14.380,94 euros.

D’altra banda, a les pistes de pàdel de Sant Francesc s’ha reparat la base de la pista, s’ha col·locat una nova gespa i s’ha substituït la il·luminació antiga per focus led. El cost d’aquests treballs ha estat de 26.268,06 euros.

Altres intervencions

La brigada d’obres també ha fet diferents intervencions en altres instal·lacions, com ara l’Escola de Música, on s’ha posat aire condicionat i s’han adquirit dos equips de música, un de fix i un altre de mòbil, tot amb un cost de 17.350 euros. També s’ha instal·lat un tren de rentada a la cuina de l’Escoleta sa Miranda, per 7.000 euros, i un nou quadre elèctric al pàrquing de sa Senieta per als esdeveniments que s’organitzen a l’envelat, amb un cost de 3.500 euros.

30 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 21

10

Ens trobareu a:
C. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
infraestructures@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE