• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Infraestructures i serveis

Obres de remodelació i millora de dues vies des Pujols

foto 2021 obres es pujols 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Infraestructures, informa que ja està en marxa l’obra de remodelació de l’avinguda Miramar i el carrer Punta Prima des Pujols. Aquestes dues vies passaran a ser d’ús per a vianants parcialment, s’eliminaran les barreres arquitectòniques i s’embellirà el carrer amb nou mobiliari urbà i il·luminació.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que “amb aquesta remodelació es dona continuïtat a les anteriors obres de millora del centre del nucli urbà i té com a objectiu millorar la imatge del poble, fer-lo més accessible per als vianants i beneficiar el sector de la restauració, comerç i turístic en general”. Amb aquesta actuació es vol fomentar la presència de les persones en el poble, com ja s’ha fet a altres nuclis, i desviar la circulació de vehicles cap a la circumval·lació, segons ha afegit el conseller.

La reforma es va iniciar el passat mes de desembre i finalitzarà a final de maig. Les obres han estat adjudicades per un valor de 1.087.286,02 € a la UTE Xix Avenida Miramar.

26 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La ITV de Formentera finalitza l’any 2020 amb llista d’espera zero i prop de 6.000 vehicles inspeccionats

foto 2020 ITVEl servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles del Consell de Formentera ha finalitzat l’any 2020 amb llista d’espera zero, després d’un any on va haver de suspendre el servei des de mitjans de març fins a l’11 de maig a causa de la crisi sanitària de la covid-19.

El servei va començar l’any 2020 amb una llista d’espera de 20/30 vehicles i quan es va reprendre l’activitat al mes de maig a més es van haver de recol·locar prop de 350 vehicles de lloguer programats per aquests mesos. El conseller de Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, ha destacat “l’esforç desenvolupat pel personal de l’àrea en aquest any tan complicat” i ha assenyalat que “la incorporació d’un tercer mecànic i la reorganització del treball han estat essencials per aconseguir la llista d’espera zero i millorar l’atenció a l’usuari”. “Ja des del mes de setembre estam treballant sense llista d’espera i per el pròxim any volem millorar el servei amb nova maquinària”, ha anunciat el conseller.

El mes de juliol, amb 1.542 vehicles va ser el mes amb més inspeccions; i el 28 de setembre, amb 108 revisions, el dia amb més vehicles inspeccionats de l’any. En total, l’any 2020 s’han inspeccionat prop de 6.000 vehicles.

En l’actualitat, el servei d’ITV de Formentera compta amb una plantilla de tres mecànics i dos auxiliars administratius. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 7.30 a 14.00 hores, i enguany també s’ha ampliat l’horari dels dijous, que serà de manera ininterrompuda de 7.30 a 20.30 hores.

El Consell recorda que per sol·licitar cita per a la inspecció de vehicles es pot cridar al telèfon 971 32 31 30 o també per correu electrònic itv@conselldeformentera.cat.

31 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera instal·la mesuradors d’aire en els seus principals equipaments

foto 2020 mesurador aireEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Serveis Insulars amb coordinació amb l’àrea d’Educació i Cultura, informa que s’han adquirit 80 mesuradors d’aire per instal·lar en els equipaments de la institució per assegurar que la qualitat de l’aire és la correcta. El cost d’aquestes màquines ha estat de 8.258€. Els mesuradors de C02 agafen aire ambient i l’analitzen per obtenir el resultat precís en temps real de la qualitat de l’aire. El detector de qualitat d’aire multifuncional detecta CO2 (diòxid de carbó), la temperatura i la humitat amb funció de rellotge i registre.

Recordem que dins del Pla de mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 (aprovada al BOIB de 28 de novembre i posteriors modificacions) es fa referència a les Mesures de ventilació d’espais i promoció d’ús dels espais a l’aire lliure. Entre d’altres mesures es recomana l’ús de mesuradors de CO2. La concentració de CO2 no ha de superar en cap moment les 800ppm, tal i com es recull en el Pla i en cas que se superin, s’ha d’incrementar la ventilació o disminuir la cabuda fins que se situï per sota d’aquest indicador.

La brigada de manteniment s’encarrega de la instal·lació dels mesuradors prioritzant la col·locació de les instal·lacions on hi ha persones de risc (Clubs de Majors i Centre de Dia), oficines amb zones d’atenció al públic (OAC i altres oficines del Consell) i tenint en compte que per la reobertura després de les vacances de Nadal de les escoletes, l’Escola de Música i Dansa i el Poliesportiu, ja hauran d’estar operatius. A més, també s’instal·laran a la Sala de Plens, Sala d’Actes de Cultura, Sala d’Actes del Consell, biblioteques, a la sala de formació del Centre d’Esports Nàutics, al Casal de Joves i Ràdio Illa, entre d’altres.


28 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell elimina barreres arquitectòniques de vuit passos de vianants des Pujols

foto 2020 barreres es pujols 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Serveis Insulars, informa que en les darreres setmanes s’estan desenvolupant 11 actuacions per l’eliminació de les barreres arquitectòniques en vuit passos de vianants des Pujols. Aquests passos estan localitzats a l’avinguda Miramar i els carrers Espalmador i Fonoll Marí.

L’eliminació de barreres arquitectòniques, com ha recordat la consellera de Serveis Insulars, Paula Ferrer, és una actuació que està recollida dins del Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera. Els treballs tenen un pressupost de 25.000 euros, IVA inclòs.

10 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Treballs de poda en altura a la PM-820 per millorar la seguretat viària

foto 2020 poda PM820El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Serveis Insulars, informa que avui han començat els treballs de poda en altura d’un tram de la carretera PM-820 amb l’objectiu de millorar la seguretat viària. La feina es porta a terme des del kilòmetre 12,5 de la carretera fins al 16,5, a l’entrada del nucli urbà de la Mola. Els treballs consisteixen en la poda de les branques d’una alçada de fins a 6 metres per facilitar la circulació de vehicles de gran envergadura i tenen una durada prevista de tres setmanes.


4 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 21

7

Ens trobareu a:
C. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
infraestructures@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE