• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Infraestructures i serveis

La pròxima setmana s'inicien les obres per crear el vial d'accés a la Residència de Formentera

foto 2021 residenciaAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures, informa que la pròxima setmana s'inicien les obres de construcció del vial que donarà accés a la Residència de Formentera i millorarà l'ordenació dels accessos de la zona sociosanitària de l'illa. Aquestes obres tenen un pressupost d'adjudicació de 901.796 € i un període d'execució de cinc mesos.

Les obres consistiran en la creació d'un vial de sentit únic, que unirà el carrer del Metge Vicent Riera Ferrer (carrer d'accés a l'hospital) amb el vial que dona accés al cementeri. A més, s'urbanitzarà i s'embellirà el seu entorn, es crearan itineraris per a vianants, una parada d'autobús, vint-i-vuit places d'aparcament per a cotxes, així com d'altres per a bicicletes i s'hi posarà mobiliari urbà.

La presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció "perquè aviat el vial d'accés a la residència serà una realitat", i ha assegurat que "mentrestant s'estan ultimant els darrers tràmits per poder obrir-la". I és que, en paraules de la presidenta "és de justícia que puguem donar a la gent gran i a les persones dependents de Formentera aquest servei, perquè en cas de necessitar-lo, no hagin de marxar de la nostra illa".

"A més de l'accés a la residència s'urbanitzarà l'entorn del seu edifici i del Centre de Dia, les feines es faran respectant els criteris d'integració paisatgística i els accessos a la xarxa sociosanitària es milloraran", segons ha explicat el conseller de l'àrea, Josep Marí.

Recordem que aquesta xarxa està formada per l'hospital, la residència, el tanatori, el cementeri i el centre de dia. Les obres les realitzarà l'empresa Matias Arrom Bibiloni SL.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comencen les obres del tercer cable elèctric de Formentera

foto 2021 tercer cableBEl Consell de Formentera informa que avui comencen a Formentera les obres de construcció del tercer cable submarí que connectarà la subestació de Torrent a Eivissa amb la des Ca Marí per millorar la cobertura elèctrica de Formentera. Aquesta interconnexió inclou el desplegament de dos enllaços de 132 quilovolts (kV), i permetrà cobrir la demanda de Formentera de manera segura i estable, segons expliquen des de Red Eléctrica de España, des d'on afegeixen que també impulsarà el procés de transició ecològica en l'arxipèlag.

La infraestructura té un pressupost de 96 milions d'euros i l'obra civil, per construir la canonada per on anirà el cable, té un període d'execució estimat de sis mesos. "És una de les inversions més grans que s'han fet en la història de la nostra illa", segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, que espera que "amb aquesta infraestructura es resolguin els problemes de remors que des de ja fa massa anys pateixen els vesins de la zona". Alejandra Ferrer, però, ha anat més enllà i ha assegurat que el full de ruta a seguir a Formentera és "continuar fomentant la implantació d'energies renovables" i treballar per fixar "el calendari de descarbonització de la central".

L'enllaç submarí sortirà d'Eivissa per Talamanca i recorrerà sota el mar un tram de 27,15 quilòmetres de longitud, amb una profunditat d'un màxim de 62 metres. El pas del cable submarí no afectarà el Parc Natural de ses Salines, "ja que el recorregut va ser consensuat amb el Consell de Formentera per evitar fer malbé les praderies de posidònia", ha afegit la presidenta.

Informació de les obres

El tram terrestre a Eivissa serà de 5,26 km, des de Torrent fins Talamanca. A Formentera serà de 4,8 km, i el punt d'aterratge serà la zona des Carnatge, des d'on arribarà a la PM-820 per desviar-se a la carretera des Ca Marí fins a la subestació. Els traçats seran soterrats, el cable es col·locarà majoritàriament en zones de titularitat pública. Hi haurà talls de parts de camins i de la carretera, però no es restringirà totalment el trànsit, excepte a l'arribada, as Ca Marí. Tota la informació sobre l'avanç i les restriccions de mobilitat que provocarà aquesta obra es podran consultar al web del Consell de Formentera, en un apartat a l'àrea d'Infraestructures destinat a actualitzar aquesta informació d'utilitat pública.

Cal destacar que el passat dilluns 11 d'octubre els responsables de les obres de Red Elèctrica es varen reunir amb els representants de la Junta de Portaveus per explicar aquest projecte.


13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El servei de l'OAC es traslladarà cada dilluns a la Mola

foto 2021 oac a la molaALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la vicepresidenta, Ana Juan, i el conseller de Serveis Generals, Bartomeu Escandell, han visitat aquest matí el servei de l'Oficina a l'Atenció a la Ciutadania (OAC), que des d'avui s'ofereix tots els dilluns de 9 a 14 hores a la Casa del Poble de la Mola.

“D'aquesta manera es pretén acostar l'administració al poble més allunyat de Sant Francesc com és la Mola per evitar desplaçaments dels residents en aquesta zona”, segons ha explicat la presidenta que ha afegit que “es podran realitzar els mateixos tràmits que s'ofereixen a l'OAC de Sant Francesc”.

El conseller de Serveis Generals ha destacat que “el fet que l'Administració estigui cada vegada més informatitzada ha permès que el servei de l'OAC es pugui desplaçar a la Mola. Només ens fa falta un ordinador, amb connexió al nostre sistema i a la xarxa d'internet, per poder acostar els tràmits a qualsevol indret de l'illa”, ha concretat Bartomeu Escandell.

A l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, bé sigui la física ubicada al carrer Ramon Llull número 6, o a través de l'oficina virtual (OVAC), els ciutadans poden fer els tràmits i gestions de caire municipal i insular, com ara el padró d'habitants, el pagament de taxes, la inscripció a cursos, entre molts d'altres. També s'ofereix un servei de finestra única en què es poden realitzar sol·licituds a altres administracions.

4 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Treballs de mudança, manteniment i reparació als centres escolars de Formentera

foto 2021 manteniment escoles AEl Consell de Formentera, a través de les conselleries d'Educació i de Serveis Insulars, informa que al llarg dels mesos d’estiu s'han desenvolupat diferents obres de manteniment als centres escolars de l'illa davant l’inici del curs. Aquestes tasques s'han realitzat després de recollir les peticions de les direccions dels centres, les associacions de mares i pares i els consells escolars. A més, les darreres setmanes la brigada de Serveis Insulars ha estat treballant en col·laborar en la mudança i el trasllat dels materials de l’escola de Sant Ferran i en la mudança de l’escoleta des Camí Vell als nous edificis. També s’ha contractat aquest estiu una empresa de neteja per deixar enllestit tot per a l’inici del curs.

Les intervencions realitzades són les següents

CEIP Sant Ferran:
En el nou col·legi s’instal·laran rafals per al pati de primària, una pèrgola en el pati d'infantil i els jocs infantils de pati de l'escola vella per instal·lar-los al pati d'infantil, a més de col·laborar en el trasllat.

CEIP Mestre Lluís Andreu:
En aquest col·legi, s'han fet treballs de neteja i pintura de les façanes, pintura del mur de tancament exterior, treballs de poda, manteniment de les baranes exteriors, substitució de rajoles trencades, manteniment de mòdul de lavabos exteriors d'elements de porteries i cistelles del pati en l’edifici Dalt, i manteniment i canvi de xarxes d’instal·lació de pals per a il·luminació de pistes.

CEIP El Pilar de la Mola:
A l'escola de la Mola, la brigada ha repassat la pintura en interior de les aules i l’exterior, aviat se substituiran les aixetes dels banys d'infantil, s’ha fet revisió i reparació de zones de la tanca, i s’ha fet la neteja i preparació de l'hort, a més de pintar la caseta de fusta d'educació física i la substitució de les cordes de separació de la zona exterior del pati.

Escoleta Sa Miranda:
A l’escoleta Sa Miranda, s’han pintat aules i passadissos, s’ha substituït la mosquitera, els tendals i s’han reparat les tanques de fusta dels patis.

Nova escoleta Sant Ferran:
Els operaris de la brigada han fet el trasllat de material i s’han fet totes les feines de posada a punt junt amb les educadores del centre.

En tots els centres educatius també s’han fet totes les tasques de neteja prèvies al començament de curs.

9 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou horari a la ITV des del 26 de juliol fins al 15 de setembre

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Serveis d’Inspecció, informa que a partir del dilluns 26 de juliol i fins al 15 de setembre l’horari del servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles, ITV, serà de dilluns a divendres de 7.30 a 14.30 hores i tancarà els dijous a la tarda. L’horari del matí s’ha ampliat mitja hora més (fins ara tancava a les 14.00 h) per poder ubicar totes les cites setmanals. Es calcula que amb aquest canvi es poden ubicar 30 cites setmanals addicionals, enfront de les 18 cites que es permetien els dijous a la tarda.

Des de la ITV s’han posat en contacte via SMS amb els usuaris amb cita l’agost per s9i volen avançar la seva revisió, ja que hi ha moltes hores disponibles al juliol. El Consell recorda que per sol·licitar cita per a la inspecció de vehicles es pot cridar al telèfon 971 32 31 30 o també per correu electrònic itv@conselldeformentera.cat.

La ITV de Formentera va finalitzar l’any 2020 amb llista d’espera zero i prop de 6.000 vehicles inspeccionats.

16 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 21

5

Ens trobareu a:
C. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
infraestructures@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE