• Català
  • Castellano
  • English
Premis

Concurs de Fotografia Beni Trutmann

Beni TrutmannL’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera convoca el Concurs de Fotografia Beni Trutmann amb l'objectiu d’adquirir un compromís amb la natura i la defensa del medi ambient. Amb aquest concurs anual de fotografia que porta el seu nom, el Consell Insular de Formentera, en vol mantenir viva la memòria. Les persones que decideixin presentar-se a aquest concurs tenen davant seu el repte d’apropar-se a la feina i l’exemple que Beni Trutmann deixà a les futures generacions.

Biografia:
Karl Werner Thomas Trutmann, conegut per tothom amb el nom de Beni, va néixer el 26 de novembre de 1935 a Locarno, Suïssa. Cursà estudis superiors a l’Escola d’Arts de Zuric, on es revelà la seva afició per la fotografia. Amb 22 anys viatjà a París per treballar com a ajudant del fotògraf Harry Meerson, i dos anys més tard s’independitzarà com a fotògraf professional. Visità Formentera el 1958, on descobrí una de les passions de la seua vida.
Podem dividir-ne la trajectòria professional en dos períodes: l’època publicitària, que va del 1965 al 1984, i l’època de maduresa i humanisme, compresa entre el 1985 i el 1995.

Beni Trutmann i Formentera:

Bojament enamorat d’aquesta illa, de la qual se sent ciutadà, no deixà de fotografiar-la durant 44 anys deixant un llegat de més de 30.000 fotografies. Per a ell era important  preservar el patrimoni cultural per a les generacions futures, li preocupaven les transformacions urbanes, i per això posà el seu talent al servei de l’associació ecologista GOB. Els seus treballs fotogràfics recolzaren l’exposició “Bellesa i destrucció d’una illa” organitzada a Formentera.
Karl Werner morí a la casa que tenia a la Mola el 28 d’abril de 2002.

Llegiu-ne més...

Concurs de Punts de Llibre Antoni Tur "Gabrielet"

Ceràmica d'Antoni Tur

L’àrea de Cultura amb col·laboració amb l’Associació Amics de la Biblioteca Internacional de Formentera convoca aquest premi, per estimular treballs d’arts plàstiques i fomentar fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera.

Biografia:
Antoni Tur Costa, conegut per tothom com “Gabrielet”, va néixer a Santa Eulàlia des Riu (Eivissa) l’any 1917. S’instal·la a Formentera el 1961, amb 44 anys, on va portar a terme la major part de la seua obra i on va aconseguir el seu major reconeixement com a ceramista, tot i que també va treballar el modelatge i el dibuix.

“Gabrielet” i Formentera:
El reconeixement de “Gabrielet” li va donar el seu taller a la Fira artesanal de la Mola, on exposava les seues ceràmiques, les quals bevien de les fonts mediterrànies (mar, cel, pescadors, galls, sargantanes o cabres).

La seva mort va tenir lloc a Eivissa el 23 d’abril del 1998, als 82 anys. L’any 1997 fou declarat per l’Ajuntament fill il·lustre de Formentera.

Llegiu-ne més...

Premi Literari Infantil "Robert Lewis Baldon"

Bob BaldonL’àrea de Cultura amb col·laboració amb l’Associació Amics de la Biblioteca Internacional de Formentera convoca aquest premi en el marc de la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, per estimular treballs de creació literària i fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera. Els escrits, cada any versen sobre una temàtica diferent aprofitant temes d’actualitat social i mediambiental.

Biografia:
L’arquitecte nord-americà, Robert Lewis Baldon, popularment conegut com a Bob Baldon, va arribar a Formentera per recuperar-se d'un greu accident de moto. A ca seua, des de 1967 es començaren a aplegar llibres i llibres, que tothom podia consultar. Primer se li va dir la "Casa de Libros". Després, aquest espai es va convertir en la Biblioteca Internacional de Formentera. Tothom qui volia llegir llibres de diferents idiomes a Formentera tenia aquí el seu petit, i en aparença desordenat, racó. Personatges famosos com Nina Hagen, Bob Dylan, Chis Rea, Pete Sinfield (de King Crimson) varen visitar aquesta biblioteca.

Robert Baldon i Formentera:
Bob Baldon donà aquest fons a l'Ajuntament de Formentera abans de la seua mort. Aquests 27.000 llibres editats en una dotzena d'idiomes que havien restat emmagatzemats durant anys, són a l'abast del públic a la biblioteca Marià Villangómez com a fons internacional per als lectors i lectores de l'illa des de l’any 2008.

Llegiu-ne més...

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera