• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Presidency

Formentera aprova el pressupost del Consell de 2018

Foto ple novembre 2017Avui s’ha celebrat el ple ordinari del Consell de Formentera del mes de novembre. A la sessió plenària s’ha donat el vist i plau a la proposta d'aprovació inicial del Pressupost General del Consell Insular de Formentera de l’any 2018. El vicepresident i conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell ha explicat que el pressupostos del Consell de 2018 ascendeix a 26.860.000 €, sent un 12,78% superior al pressupost ordinari del 2017.

Segons ha exposat el conseller l’increment es deu a l’augment dels recursos provinents de la Caib, amb partides com la de l’Impost de Turisme Sostenible, i de l’Estat. Bartomeu Escandell ha remarcat que la solidesa econòmica del Consell de Formentera amb endeutament zero “fa palesa la fortalesa econòmica del Consell i la no necessitat de recórrer a finançament extern”. La proposta ha comptat amb els vots a favor de l’equip de Govern i PSOE, l’abstenció de Compromís per Formentera i el vot en contra del partit popular.

Principals inversions
En el 2018 el Consell de Formentera invertirà 4,5 milions d’euros de manera directa a la nostra illa. Un dels projectes prioritaris pels que s’ha reservat partida és el d’ordenació i protecció de l’Estany des Peix, pel qual s’ha reservat una partida de 400.000€. A més de la cura del medi ambient, també destaca la rehabilitació d’elements patrimonials que contemplen. En aquest sentit, Bartomeu Escandell ha destacat la partida de 500.000 € reservada per la rehabilitació del far de la Mola per usos culturals. Així mateix, es reserven partides per l’inici de les obres Can Ramon, el projecte de rehabilitació de la finca de Sa Senieta, o l’adquisició de terrenys amb valor patrimonial, com el d’Es Campament. El conseller també ha remarcat que la creació del Centre d’Esports Nàutics compta amb una partida de 1.100.000€ i és “altre dels projectes prioritaris per a l’any que ve”.

Far de la Mola
A la sessió plenària s’ha donat suport, amb els vots a favor de l’equip de govern i el grup socialista i l’abstenció de Compromís i el PP, a la proposta d'encomana de gestió a Tragsa per a les obres de restauració i adequació del far de la Mola per a equipament públic cultural per un pressupost de 765.549,64€. La vicepresidenta i consellera de Cultura, Susana Labrador ha explicat que les obres començaran en breu, tenen un termini d'execució de 9 mesos, i consisteixen en la rehabilitació de la planta baixa del far i també de la façana per adequar “aquest element d’alt valor patrimonial a usos culturals, sempre mantenint i respectant la seva protecció”.

A la planta baixa es crearà un espai destinat a la creació d'un centre d'interpretació del far de la Mola i dels fars de Formentera. També albergarà un altre espai de col·lecció museogràfica sobre el patrimoni marítim de Formentera. I per últim es crearà un espai polivalent per actes de diferent caràcter cultural, com ara exposicions, concerts, conferències, recitals o representacions teatrals, entre d'altres. A la zona exterior, és a dir al pati d'entrada, també s'habilitarà per poder acollir actes culturals i educatius a l'aire lliure. Per l'adequat funcionament s'habilitarà una zona de recepció, uns lavabos i magatzems. Aquesta rehabilitació és possible gràcies al conveni de cessió d'usos signat amb Autoritat Portuària de Balears.

Unanimitat
D’altra banda, s’ha donat suport unànime del ple a la transformació del lloc de Formentera de la Guàrdia Civil en un Lloc Principal i que es traslladi als responsables balears de l’Institut Armat, a la delegació del Govern d’Eivissa i Formentera i a la conselleria d’Administracions Públiques del govern balear perquè tinguen constància de la petició.

També ha obtingut el vot favorable de tots els grups polítics la proposició del grup Compromís relativa a la instal·lació de canviadors de nadons als banys dels edificis del Consell, que també demana que es realitzi una campanya de conscienciació al sector privat sobre aquesta necessitat, i en què també s’insta al Govern balear perquè en les instal·lacions que té a la nostra illa faci les mateixes accions.

Així mateix hi ha hagut unanimitat del ple per donar suport a la proposició del grup Compromís relativa a la possibilitat de realitzar tràmits de la Capitania Marítima a Formentera sense haver de desplaçar-se a Eivissa. En aquest sentit el Consell instarà a Capitania Marítima a que un funcionari vingui a Formentera uns dies concrets al mes per donar el servei.

Per últim, ha obtingut el suport de tots els grups la proposició del grup Compromís, transaccionada per Gent per Formentera, per instar al Govern balear a la incorporació de desfibril•ladors a les seves instal•lacions i la regulació de l’obligatorietat de la seva instal·lació en espais públics, i que així mateix garanteixin el seu correcte funcionament i la formació de personal per fer-lo servir. Així mateix el Consell estudiarà la possibilitat incorporar desfibril•ladors a les seves instal•lacions públiques.

Lieutenant colonel's send-off

Comiat del fresnoThe Formentera Council gave the head of the Eivissa-Formentera Guardia Civil, Antonio del Fresno, an official send-off as he prepares to relocate to mainland Spain to continue employment. Secretary of the president's office, Bartomeu Escandell, offered the parting lieutenant colonel a series of books about the history of Formentera. Also on hand for the ceremony were the administration's senior cabinet members and representatives of assorted forces of order, including Guardia Civil, local police, civil protection, firefighters, the island's small and medium-sized business association (PIMEF) and a coalition of hotels.

Formentera firefighters put out three blazes

Incendi garatgeA vehicle fire on a stretch of private road in Punta Prima was put out by Formentera's fire brigade. Notice of the incident was received at 10.50pm and firefighters reported flames under control by 12.30am. A three-person team of firemen, pick-up and water truck in tow, was joined by members of civil defence and Guardia Civil forces. The latter is currently heading up the accompanying investigation.

Early in the morning on Saturday, Formentera's fire crew brought another fire under control, this time in an Es Cap de Barbaria garage. The alarm was sounded at 12.36am and the flames were reported contained at 3.15am. In addition to smoke- and heat-fuelled damage to the structure's interior, a van parked inside was completely destroyed. A three-person team of firemen, pick-up and water truck in tow, was joined by members of civil defence and Guardia Civil forces. The latter is currently heading up the accompanying investigation.

Lastly, the fire crew was alerted at 2.15pm when a single-family home in Punta Prima caught fire last Thursday. Firefighters declared the scene under control at 4.45pm.. The entire house sustained smoke damage and one room was damaged by flames. A three-person team of firemen, pick-up and water truck in tow, was joined by members of civil defence and Guardia Civil forces. The latter is currently heading up the accompanying investigation. No one was injured in the three fires.

Civil protection volunteers of Eivissa and Formentera meet

Foto grup proteccio civil premsaYesterday Formentera welcomed 250 civil protection volunteers from across the Pityuses for a day of festivities. The day-long celebration, or “Diada,” brought together civil defence groups from Eivissa, Sant Josep, Sant Antoni, Sant Joan, Santa Eulària, Vila, Formentera and the day's special guests from Marratxí, Mallorca.

Following a tour of Can Marroig, participants headed to IES Marc Ferrer gymnasium, where, after a look at some the arsenal of Formentera's civil protection forces and fire brigade, volunteers watched a demo of Formentera Local Police's canine unit before sitting down for lunch.

Also on hand at the Diada were Council president Jaume Ferrer, Govern minister Fanny Tur and other officials.

Formentera welcomes visiting economic and social council

Reunio ces formenteraThe Formentera Council has received an official visit from representatives of the Balearic Islands' council on economic and social affairs, or CES (Consell Econòmic i Social). Today at 12.30pm, Jaume Ferrer and the administration's senior councillors sat down with CES spokespeople in the Council's hall of ceremonies. After the meeting, CiF vice-president Bartomeu Escandell and CES chair Carles Manera gave a press conference before members of the media.

Escandell thanked the CES reps for their visit and applauded the group's reactivation. In the vice-president's words, CES “can count on our administration's full cooperation providing information pertinent to their analytical work”. He also highlighted the Formentera Council's insistence since its creation that data be broken down, or “disaggregated,” between the individual islands, rather than bundled together for Eivissa and Formentera.

According to Carles Manera, the CES's reactivation in July 2017 after shuttering in 2012 signals “an exciting new era” for the group. One project already in development involves a yearly publication on economic, social, cultural and environmental data with two new features: disaggregated data between the islands and a systematisation of a database on current business trends employing commercial registry data.

More Articles...

Page 1 of 28

Start
Prev
1

Presidency

Press Office
Cap de Comunicació i Premsa
Sr. Isidor Torres
Tel. 971 32 23 09
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

horaris_eng_baix_1

rss_formentera_1