• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera torna a posar en marxa el servei d’informació i seguiment per possibles afectats de la covid-19 o contactes estrets

cartell 2020 telefons atencio covid CAEl Consell de Formentera informa que torna a posar en marxa el registre telefònic per informar i fer un seguiment a persones de l’illa que tenguin símptomes compatibles amb la covid-19 o hagin tengut algun contacte estret amb persones afectades. Des de la institució es destaca que, en primer lloc, les persones que tenguin símptomes i necessitin atenció urgent han de telefonar al 061. Si la seva situació no és urgent poden cercar informació a la web del Govern balear coronavirus.caib.es, on hi ha informació detallada de com actuar i altres telèfons de contacte.

Tot i això, el Consell de Formentera, després del repunt de casos que s’està donant a l’illa, torna a posar en marxa el servei d’atenció telefònica. El registre i atenció telefònica es donarà a través de la centraleta del Consell, telefonant al 971321087 en horari de 8.00 a 20.30h. L’objectiu del servei és donar suport a la feina de la conselleria de Salut i fer d’enllaç si alguna consulta de la ciutadania de Formentera no arriba al canal adequat o no s’ha pogut atendre.

Seguiment dels casos
Des de la centraleta es farà un registre de les trucades, se’ls agafarà nota sobre les seves peticions i sobre la seva situació, se’ls facilitarà informació general sobre els protocols d’actuació i els telèfons de contacte. Després es farà un seguiment dels casos per veure l’evolució de la seva situació. El servei es donarà de manera coordinada amb la conselleria de Salut a la qual, si és el cas, se li facilitarà tota la informació recollida.

Recordem que a l’inici pandèmia el Consell de Formentera ja va posar en marxa un registre telefònic i va fer el seguiment i traslladar informació a les persones que arribaven a l’illa i volien fer aïllament voluntari.

17 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana al Govern que faciliti la realització de tests PCR de forma senzilla i amb preu taxat

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat avui una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en la que ha mostrat la seva preocupació pels darrers esdeveniments a nivell internacional de l’establiment de quarantenes o altres propostes similars, per part de països com Gran Bretanya o Itàlia, als viatgers provinents del nostre país i els efectes negatius que poden tenir en el sector turístic.

La presidenta del Consell li ha recordat que “des del primer moment, des de la nostra illa hem plantejat la necessitat d’abordar un debat per arribar a un consens internacional per establir un sistema que garantís una mobilitat segura, fet que serviria perquè els països es protegissin mútuament”.

Tot i això, i en vista que aquest consens no existeix i en vista que cada vegada més països apliquen restriccions als viatgers que arriben o tornen d’Espanya, Alejandra Ferrer ha proposat “prendre mesures que, a més de protegir-nos davant la covid-19, no ens restin competitivitat davant la resta de mercats. Una de les més importants, tenint en compte les darreres decisions dels nostres països emissors principals en relació a l’obligatorietat de realitzar un test per evitar la quarantena a la tornada, és la de facilitar la realització de tests PCR a totes les persones abans de tornar al seu país d’origen de forma senzilla i amb un preu taxat, per garantir que visitar les nostres illes no tingui obstacles inassumibles”.

A més, la presidenta ha afegit que “si es realitzen aquestes proves també a nivell nacional per visitar les illes, podríem treballar millor el concepte de ‘corredors segurs’ amb el compromís dels països amb els que s’estableixi de garantir també l’arribada segura amb PCR realitzat o facilitar la realització a l’arribada i, d’aquesta manera, podríem treballar per convertir-nos en una destinació realment segura per al turisme estranger i nacional”.

14 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Abandonament de gats

cartell som gatsDes del Consell es vol sensibilitzar la població sobre l’increment d’abandonament de gats a l’illa. Les últimes setmanes s’han trobat diverses ventrades de gats en contenidors de recollida d’escombraries de Formentera. El Consell recorda que l’abandonament d’animals està prohibit i que els propietaris dels animals que no els vulguin es poden posar en contacte amb l’àrea de veterinària de Consell. Cal recordar que segons l’ordenança, les infraccions comeses per abandonament d’animals seran sancionades amb multes de 30 a 15.000 euros.

Per a més informació es pot contactar amb el servei de veterinària de Consell (tel. 971 32 10 87, ext. 3164 / e-mail: veterinari@conselldeformentera.cat).

3 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El ple del Consell insta a l’Estat perquè treballi per consensuar acords nacionals i internacionals per garantir la seguretat sanitària dels viatgers

foto 2020 ple juliolEl Consell de Formentera ha celebrat avui la sessió ordinària del ple de juliol que ha aprovat, entre altres propostes, una proposta presentada per Sa Unió i transaccionada amb l’equip de govern de GxF i PSOE, que insta al govern de l’Estat que “treballi per consensuar els acords internacionals necessaris” amb l’objectiu de controlar el moviment de les persones contagiades per la covid-19 abans que surtin dels seus països d’origen; així com establir un sistema a nivell nacional i internacional que acrediti que la persona titular no està contagiada. També es demana un protocol que garanteixi la cobertura de les despeses per l’aïllament d’una persona estrangera afectada per la covid-19 i que estableixi un preu màxim per a les proves de contagi.

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha assegurat que “l’objectiu és aconseguir un consens nacional i internacional per poder garantir la seguretat sanitària a nivell europeu quan es viatja”. “Tenim claríssima l’enorme complexitat d’aquest problema, per això la demanda és que es consensuï i continuï treballant en l’àmbit europeu perquè pugui trobar solucions que permetin l’equilibri de la seguretat sanitària i la reactivació econòmica turística”, ha remarcat la presidenta.

A més, s’ha aprovat instar al govern de l’Estat que respecti i garanteixi l’autonomia de les entitats locals per a la gestió dels seus propis recursos econòmics i que així mateix, l’Estat flexibilitzi les condicions perquè les administracions locals “puguin fer servir els seus superàvits i romanents per impulsar els plans d’actuacions necessàries per a superar la crisi causada per la covid-19”, tal com ha destacat el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell. El conseller ha assenyalat que les entitats locals han assumit, “moltes vegades, competències que no són pròpies, sense rebre en molts dels casos, el finançament adequat per part de les comunitats autònomes i l’Estat”.

Ampliació de l’entorn de protecció del molí Vell de la Mola
El ple ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició l’ampliació de l’entorn de protecció del molí Vell de la Mola, en resposta a les recomanacions de l’Institut d’Estudis Eivissencs. La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat les aportacions fetes per poder continuar amb l’expedient d’incoació d’aquest molí com Bé d’Interès Cultural: “Es tracta d’una protecció més innovadora que també s’aplica a altres llocs de les Illes; d’aquesta manera l’entorn proposat del molí Vell de la Mola s’adapta més a la realitat del terreny”, ha assenyalat la consellera Raquel Guasch.

El ple també ha aprovat una altra proposta de Sa Unió, transaccionada amb els partits de l’equip de govern, GxF i PSOE, en la qual el Consell estudiarà la possibilitat d’implantar la cita prèvia telemàtica en serveis com l’ITV, OAC, etc.

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat les bases de l’acció concertada entre el CIF i l’Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF) per la producció de continguts de l’emissora pública Ràdio Illa per a l’any 2020. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha aprofitat per destacar “la tasca desinteressada que fa ACAF com a associació per a fer realitat una ràdio de proximitat” i també agrair “la feina que fan els professionals d’aquesta emissora per informar als ciutadans de l’illa i en especial durant el confinament”.

Compareixença de la consellera Raquel Guasch
La consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació, Raquel Guasch, ha comparegut davant del ple de Consell per fer balanç de la seva gestió en el primer any de govern. En primer lloc, Guasch ha agraït la feina dels tècnics de les àrees que gestiona i ha fet una cridada a “la necessitat de conservar el patrimoni, ja que té un valor social i utilitari: el patrimoni no té sentit si la societat no l’utilitza”.

“El patrimoni material i immaterial ha d’interaccionar amb la gent, ha de ser un instrument d’educació, de gaudi i de desenvolupament social, econòmic i cultural", ha assenyalat la consellera, que ha destacat entre els projectes posats en marxa el darrer any, l’impuls donat a la declaració dels BIC del Consell, la promoció i la divulgació del patrimoni subaquàtic i terrestre, amb noves troballes; la posada en marxa del primer catàleg de camins de Formentera, els més de 350 alumnes matriculats als cursos de català i noves propostes de normalització com els Apunts en net, la revisió del nomenclàtor; els avanços en la redacció del Pla director del Museu de Formentera així com el treball conjunt amb la Comissió de Memòria i Recuperació democràtica i la Comissió de desapareguts i fosses.


31 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Pla de gestió de Formentera Xarxa Natura 2000 es presenta a l’illa i es constitueix la mesa de seguiment per a l’ordenació de fondeigs a s’Estany des Peix

foto 2020 xarxa natura 2La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern balear, Llorenç Mas, i el conseller insular de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, han presentat avui el Pla de gestió de Formentera Xarxa Natura 2000, així com la mesa de seguiment per a l’ordenació de fondeigs a s’Estany des Peix, que s’ha constituït avui mateix.

El pla de gestió engloba un total de 8.518,49 hectàrees repartides en cinc espais de la Xarxa Natura 2000. D’aquests, n’hi ha dos (la Mola i cap de Barbaria) que són espais maritimoterrestres mentre que els altres tres (cala Saona, platja de Migjorn i ses Platgetes) són exclusivament marins. En tots aquests espais, s’hi ha contrastat la presència de 12 tipus d’hàbitat d’interès comunitari, cinc dels quals de tipus prioritari.

“Aquest pla és molt important per a Formentera, ja que tot l’àmbit marí que envolta l’illa queda protegit de manera efectiva i és una passa endavant en el camí que hem emprès des de fa anys per tenir una illa protegida”, ha assenyalat Alejandra Ferrer. En aquest sentit, Ferrer ha recordat que des del Consell “s’està treballant juntament amb el Govern perquè es desenvolupi el projecte de regulació dels fondejos a tot el litoral de l’illa”.

A més, la presidenta del Consell ha destacat “la importància de la concessió de la gestió de s’Estany des Peix per poder regular aquest espai protegit que és patrimoni de Formentera”.

Els usos i activitats amb aquest pla queden regulats per fer-los compatibles amb la conservació de l’espai, així com amb l’execució de mesures de gestió que afavoriran l’estat favorable dels diferents hàbitats i espècies. Així, per exemple, es preveuen mesures concretes per a mesurar els impactes humans sobre el dofí mular o la tortuga babaua.

Regulació s’Estany des Peix
D’altra banda, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha anunciat que el Consell ja disposa de la concessió administrativa de la Demarcació de Costes per gestionar i ordenar els fondeigs a s’Estany des Peix. Aquesta concessió és per un període de 15 anys, prorrogables a 15 anys més.

Aquest projecte es va signar l’any passat entre el Consell i el Govern balear i contempla la instal·lació de 285 fondejos (207 ecològics i 78 a una zona de pantalans flotants) a més de la regulació d’activitats i neteja de la zona.

En primer lloc, el conseller Sanz s’ha mostrat “molt satisfet perquè es fan dues passes molt importants per protegir el medi terrestre i també el medi marí”. El conseller ha destacat que s’ha aconseguit desencallar aquest projecte “emblemàtic per a l’illa” i hi ha subratllat que “aquest projecte permet recuperar l’equilibri ecològic amb usos tradicionals d’aquest indret”.

Després de la roda de premsa, s’ha celebrat la primera reunió de seguiment, formada per tres persones del Consell i tres persones del Govern, en la qual s’ha començat a elaborar un calendari per a la gestió de s’Estany des Peix. El conseller ha destacat el treball conjunt i de coordinació amb el Govern perquè sigui el Consell, “l’administració més propera”, la que gestioni aquest espai.

Tal com recull el conveni, per l’adjudicació dels amarraments, el Consell elaborarà i proposarà un reglament d’ús que establirà els requisits mínims per accedir a un amarrament que vetlli per la conservació dels valors mediambientals i tradicions propis de l’estany.

Per part seva, el Govern assumeix el seguiment i el control científic dels efectes de les instal·lacions en la flora, la fauna i el medi ambient i, si escau, l’execució de projectes de recuperació i de conservació dels hàbitats associats a l’estany, amb la col·laboració del Consell insular. El projecte està finançat amb 652.154€ provinents dels fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS).

28 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 75

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1