• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Els bombers de Formentera sufoquen un conat d’incendi a una xemeneia

foto 122018 incendi 2Els bombers de Formentera va haver de sufocar un conat d’incendi ahir dijous a un habitatge unifamiliar situat a la venda de Porto Saler.

Poc abans de les 15 hores es va rebre un avís del 112 referent a un incendi a una xemeneia. Es van desplaçar a la direcció assenyalada un camió i tres integrants del cos de bombers a més d’una patrulla de la policia local i efectius de protecció civil.

En arribar a la casa afectada, els bombers van comprovar que no s’havia produït cap dany material ni personal destacable i procediren a la ventilació de l’habitatge, que patia una forta acumulació de fum.

Posteriorment, es va refredar la xemeneia i es van enretirar les restes d’un ocell mort, que fou el causant que el tir de la xemeneia no ventilés bé i generés espurnes dins el conducte a més de taponar-lo com a sortida de fums.

El servei es va finalitzar en 25 minuts des de la recepció de la cridada.

Formentera ja té Pla de Mobilitat

foto 201812 ple 1La Sala de Plens del Centre de Dia ha acollit aquest divendres la sessió plenària ordinària del mes de desembre, una sessió on ha destacat l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa.

Rafael González, conseller de Mobilitat, ha explicat que “aquest pla, que es desplegarà a partir del 2019, haurà de regir la mobilitat dels propers anys a aquesta illa. S’estan donant passes per aconseguir una illa més sostenible, millor per als residents, però també perquè tota aquella gent que ens visiti vegi una diferència respecte a d’altres destinacions”.

El nou pla cerca que el cotxe cedeixi el seu protagonisme a d’altres tipus de transport més sostenibles com la bicicleta o el transport públic.

Terreny per a habitatges de protecció oficial

El Ple d’avui ha donat també el vistiplau per unanimitat a la proposta d’aprovació de conveni urbanístic per a la cessió d’una superfície d’espai públic i equipament municipal divers situat a Sant Ferran, promogut pel conjunt de propietaris dels terrenys.

Es tracta d’una parcel·la de 775 m2 qualificada que permet edificabilitat d'1,2 m2 per m2 , amb un 60 % d'ocupació en planta baixa i pis que es preveu cedir a l’IBAVI per a la construcció de futurs habitatges de protecció oficial (HPO).

Altres acords

També s'ha aprovat per unanimitat la proposta de l'equip de govern de Gent per Formentera (GxF) relativa a les tarifes del taxi, així com la proposta de ratificació dels nomenaments de vocals titulars i suplents en representació d’associacions al Consell d’Entitats.

Així mateix, el PSOE ha aconseguit aprovar, amb els vots a favor de GxF, Compromís, i l’abstenció del PP, una proposició relativa a l'adhesió de Formentera a la campanya "Ciutat 30", un projecte que impulsa la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i que sol·licita al Govern central que modifiqui el Reglament general de circulació perquè inclogui per defecte la limitació de 30 km/h a tots els nuclis urbans.

Formentera considera imprescindible que el Decret de Transport Marítim prohibeixi les excursions

foto consell 2018El Consell de Formentera, a través del seu president, Jaume Ferrer, informa que durant la fase d’audiència pública per a administracions, la institució formenterera ha presentat al·legacions al Decret de Transport Marítim que impulsa el Govern de les Illes Balears. Segons ha detallat el president, aquestes al·legacions "fan referència al transport regular, però en cap cas a la prohibició de les excursions d’un sol dia, mesura que aplaudim".

En les al·legacions presentades, es demana que en el decret s’asseguri que "sempre hi haurà una barca que connectarà l’illa de Formentera amb Eivissa a primera hora del matí, i una altra a última hora de la nit, així com que es prohibeixi que hi hagi sortides de més d’una barca a la mateixa hora i es demana que tots els viatges estiguin adaptats per persones amb mobilitat reduïda", ha afegit Jaume Ferrer.

Pel que fa a la prohibició de l’arribada d’excursions turístiques, el Consell de Formentera es mostra totalment d’acord amb aquesta mesura i en cap cas es planteja demanar una rectificació de la seva petició perquè es prohibeixin. De fet, el president ha destacat que "és imprescindible que el Decret de Transport Marítim posi fi a aquesta situació i solucioni bona part del problema de massificació que hi ha a l’estiu a l’illa, i és coherent dur-la endavant perquè persegueix el mateix objectiu que la Llei per la Sostenibilitat Mediambiental i Econòmica de l’Illa de Formentera, que ja ha set aprovada pel Consell de Govern".

El president espera que el decret estigui enllestit abans de final de legislatura i ha aprofitat per felicitar al Govern de Francina Armengol per haver complert amb un compromís pendent des de fa 3 legislatures i que es bàsic per Formentera, ja que regula l’única via d’entrada i sortida de l’illa.

La ITV de Formentera tanca per vacances i manteniment

foto itv 2018El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Infraestructures, informa que el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles, ITV, s'interromprà a partir d’aquest proper divendres 21 de desembre, i fins el divendres 25 de gener.

El motiu de la interrupció és facilitar les vacances del personal i realitzar tasques de manteniment a la instal·lació. El servei ha intensificat horaris les darreres setmanes, incloent algunes tardes, per a donar resposta a tota la demanda existent i deixar la llista d'espera a zero. Això ha suposat un increment de producció de 25%.

El servei d’inspecció de vehicles tornarà a obrir el dilluns 28 de gener, tant la part administrativa i de cites com l’àrea de taller. Recordem que l’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 08.30 a 14.00 hores i que també s’hi pot contactar cridant al 971 32 31 30 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Formentera organitza un curs bàsic per a bombers

foto curs bombers 2018 3El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que del 10 al 22 de desembre s’està realitzant a Formentera el curs bàsic de bomber col·laborador.

El curs, adreçat als aspirants al cos de bombers de Formentera que han superat el procés selectiu i que formen part de la borsa de treball, té una durada de 72 hores de contingut tant teòric com pràctic adaptat a la realitat dels tipus de serveis que es presten més habitualment a l'illa de Formentera.

Les hores lectives es reparteixen en 5 mòduls relacionats amb àmbit de l'atenció sanitària inicial, accidents de transit, mercaderies perilloses, treballs en altura, incendis interiors i exteriors, i un mòdul de control i comandament.

La formació, que compta amb una quinzena d’alumnes, està dissenyada i impartida per part d’un equip de 9 instructors de l’empresa Emergency Staff format per bombers experimentats així com instructors sanitaris.

Més articles...

Pàgina 10 de 54

10

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1