• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera dona suport a la revisió de les pensions en funció de la pujada de l’IPC

Foto ple mar 018 1El Consell de Formentera ha celebrat avui dijous el Ple ordinari del mes de març, una sessió on ha destacat l’aprovació per unanimitat de tots els grups la proposta d'aprovació de les bases reguladores de l'acció concertada entre el Consell Insular de Formentera i l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF) per a la producció de continguts de l'emissora pública insular Ràdio Illa. D'aquesta manera, es dóna suport a un mitjà de comunicació públic, independent i de qualitat perquè els residents a Formentera puguin tenir coneixement de les notícies i activitats que s'esdevenen a l'illa.

Altres proposicions
El Ple del Consell també ha aprovat, amb el suport de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut, la proposta de Gent per Formentera (GxF) relativa a sol·licitar al Govern central la revisió de les pensions perquè augmentin en funció de la pujada de l'IPC.

Així mateix, també s’ha donat el vistiplau a una altra proposta del PSOE que demanava la derogació de l'anomenada Llei Montoro i la possibilitat de que les administracions locals puguin invertir el seu superàvit i contractar nous funcionaris. Aquesta proposta s’ha aprovat amb el vot positiu de GxF, PSOE i Compromís, mentre que el PP s’hi ha abstingut.

Compareixença
Per a finalitzar la sessió plenària, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha fet un balanç de la seva acció de govern durant el passat 2017, destacant la voluntat de la seva àrea per a seguir ajudant les famílies i treballant per les persones més vulnerables: atenent les majors i dependents, protegint les menors, dissenyant noves polítiques de joventut, donant visibilitat i integrant les que tenen discapacitat i avançant en matèria d’igualtat. Així mateix, des de Benestar Social es proposen continuar creant oportunitats de formació, ocupació i ajuda a les persones nouvingudes per a integrar-se a Formentera.

En matèria de Recursos Humans, Parellada ha ressaltat que es troben de ple en una etapa de consolidació, donant continuïtat al treball amb els sindicats amb la prioritat d’ordenar, regular i gestionar directament amb convocatòries pròpies les noves incorporacions, unes incorporacions que es podran consultar a la web de Consell.

La consellera ha donat compte també de la inversió en nous equipaments. D’una banda, el tanatori ja s’està construint, i d’altra banda, la futura residència està en vies de licitació.

El Consell de Formentera aprova la transferència de promoció turística

Foto transferencia turismeEl Consell de Formentera ha aprovat avui dijous en Ple extraordinari la transferència de la competència de promoció turística. L’aprovació, que s’ha fet amb la unanimitat de tots els grups polítics representats en la institució, permetrà que Formentera rebi una dotació anual aproximada d’un milió d’euros.

Finançament per a promoció turística
Així, des d’aquest 2018 fins el 2013, Formentera rebrà un fix anual de 675 mil euros, al que se li sumarà una quota variable que es fixa en un 1,82% (74.100 euros) i que plegats sumen 749.100 euros anuals més un finançament addicional repartit en els propers cinc anys. Aquest suposa un global de 7 milions distribuïts entre les quatre illes, dels que Formentera en rebrà l’11,07%, un total de 774.894 mil euros que suposarà que en els pròxims anys es rebrà aproximadament 1 milió d’euros anual per promoció turística.

Aquest 2018 el Consell de Formentera ingressarà 970.498 euros, encara que aquest és un càlcul estimatiu, ja que el primer trimestre la competència encara pertany al Govern de les Illes.

La transferència també inclou quatre noves places
Amb aquest decret, el Govern transfereix quatre places de personal al Consell de Formentera. Aquestes places, destinades a promoció turística, permetran treballar en la creació de productes, confecció d’estudis i estadístiques, així com la creació d’un nou observatori per a la recollida i anàlisi de les dades turístiques que permetin una millor incidència en els mercats als que vagi dirigida la promoció turística de l’illa.

L’entrada en vigor de la transferència de promoció turística quedarà fixada per al proper 1 d’abril, després de la propera reunió de la comissió mixta i de rebre el vistiplau del Consell de Govern.

Formentera renova el conveni amb l’Obra Cultural Balear de l’illa

foto OCB 018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat avui un conveni amb el representant de l’Obra Cultural Balear de Formentera (OCBF) Joan Francesc Ferrer, per valor de 8.000 euros.

Amb aquest acord, l’Obra Cultural Balear de Formentera es compromet a organitzar el cicle “Primavera de cultura”, una programació anual entorn de Sant Jordi (23 d’abril) que inclou presentacions de publicacions, conferències, taules rodones i lectures poètiques, entre altres actes. A més, també faran publicacions encaminades al foment de la cultura i del patrimoni històric i natural de Formentera així com tasques consultives i d’investigació que se li puguin encomanar, com a entitat cultural de referència a l’illa.

Signatura de l’acció concertada entre el Consell i la Cooperativa del Camp

Foto accio concertada Cooperativa 2018El Consell de Formentera ha formalitzat avui l'acció concertada entre la institució i la Cooperativa del Camp.

Aquest és el quart any de l'acció concertada entre la Cooperativa i el CiF, l'import màxim de finançament són 115.000 euros, entenent sempre aquesta necessitat de finançament com la diferència d'ingressos i despeses, que la Cooperativa haurà de justificar documentadament davant la màxima institució insular.

L'objecte de l'acció concertada és donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i millora de l'entorn rural i del paisatge de Formentera. Actuacions efectuades per la Cooperativa durant l'any 2018 a les parcel·les del Cens de Terres. Així mateix, també es dona suport a totes aquelles actuacions que signifiquen una millora del sector agrari de l’illa.

Cal recordar que aquest programa té la finalitat de contribuir a la reactivació de l'activitat agrícola a l'illa de Formentera, amb tots els avantatges econòmics, socials, culturals i ambientals que això suposa.

Antecedents
Aquest projecte comença a fer-se efectiu amb la cessió dels primers terrenys al mes d'abril de 2015. Des d'aquesta data fins avui han estat aprovades dues accions concertades corresponents als anys 2016 i 2017. En aquests gairebé tres anys de cens de terres, s'ha cedit aproximadament 200 hectàrees de cultiu, cessions que s’han formalitzat mitjançant un contracte tipificat entre les dues parts interessades.

La superfície de cultiu de parcel·les incloses en el Cens de Terres sobre la qual s'ha realitzat algun tipus d'actuació correspon a un 84.77%, ja que aproximadament la meitat de les parcel·les han estat sembrades amb farratge o cereal i a prop d’un 38% s’hi ha efectuat algun tipus de treball de manteniment com ara llaurar, passat de desbrossadora, etc.

La resta de parcel·les sobre les quals no s'ha efectuat cap treball, romanen a l'espera o han cursat baixa al Cens de Terres.

S’ha de destacar també l'augment de rendiment, en relació a producció de collita, de les parcel·les sembrades amb cereal i farratge respecte la campanya 2016.

La posada en marxa del programa públic de recuperació del sector agrícola i millora de l'entorn rural i del paisatge de Formentera es pot considerar, per tot l'anterior, un èxit en quant a resultats.

Formentera aprova la millora de la gestió dels seus residus

Foto ple feb2El Consell de Formentera ha celebrat avui divendres el Ple ordinari del mes de febrer, una sessió on ha destacat l’aprovació per unanimitat de la proposta de modificació contractual de gestió del servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes.

Entre d’altres mesures, aquesta modificació del contracte de recollida i neteja permetrà enretirar la matèria orgànica de grans productors a gran part de l’illa. L’objectiu és que aquest tipus de residu acabi transformat en compost per a ser reutilitzat als camps de Formentera i, d’altra banda, aconseguir rebaixar el cost d’enviament de residus a l’abocador de Ca Na Putxa.

També ha comptat amb suport de tots els grups la proposta de les bases reguladores d’acció concertada cap a la Cooperativa del Camp per a aquest 2018, una proposta que vol donar continuïtat al programa públic de recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. En aquest sentit, s’augmenta la partida destinada a aquest programa en 20.000 euros, quantitat acord amb l’increment de terres que la Cooperativa ha rebut el darrer any.

Altres proposicions
El Ple del Consell també ha aprovat, amb el suport de tots els grups, la proposta de Gent per Formentera (GxF) relativa a sol·licitar un increment d'ajudes de transport aeri per als residents, amb el 75% de bonificació dels vols des d’Eivissa a la resta de l’estat i el 100% de bonificació en les taxes aeroportuàries.

L’aprovació del reglament d’ús de la sala d’exposicions “Ajuntament Vell”, la proposta d'atorgament de creus al mèrit policial a 3 membres de la Policia Local amb trenta anys de servei o la proposta de recolzament a les reivindicacions en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, han estat d’altres punts que han obtingut un ampli consens.

Declaració institucional
Tots els grups polítics han donat suport a la Declaració Institucional de recolzament al manifest de l’Associació Espanyola contra el Càncer, la segona causa de mortalitat al mon, amb 9 milions de morts el 2015.

Davant aquest important problema de salut, el Ple del Consell Insular de Formentera s’adhereix al manifest i fa seves les reclamacions de l’AECC i de tota la societat pel que fa a la prevenció i la lluita contra aquesta malaltia.

Compareixença
Per a finalitzar la sessió plenària, el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha fet un balanç de la seva acció de govern durant el passat 2017 i ha destacat, de cara a aquest any, la concreció d’un dels projectes claus de la seva àrea; el Centre d’Esports Nàutics, instal·lació que el proper estiu serà ja una realitat i que Vidal considera de vital importància per a poder desenvolupar tot un conjunt d’activitats intrínsecament relacionades amb la mar.

Més articles...

Pàgina 10 de 40

10

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1