• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Tribunal Suprem ratifica que les Normes Subsidiàries de Formentera estan ben fetes

Foto rp sentencia punta primaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el vicepresident segon i conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, han comparegut avui per informar sobre la sentència del Tribunal Suprem de data 11 de setembre de 2017, que desestima el recurs de cassació de l’entitat Sunway S.L, fet que en paraules del president “ratifica que les Normes Subsidiàries aprovades al 2010 estan ben fetes, de manera respectuosa amb el medi ambient, i en defensa de l’interès general de Formentera”.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per l’entitat Sunway S.L contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, de data 8 de juliol de 2014, contra l’acord del Ple del Consell de Formentera, adoptat en sessió de 30 de setembre de 2010, mitjançant el qual es va aprovar definitivament les Normes Subsidiàries de Formentera.

El president ha explicat que una vegada rebuda la sentència i consultats els assessors jurídics, “el dictamen del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears afirmava que l’actuació del Consell va ser correcta i ara és el Tribunal Suprem el que torna a afirmar el mateix”.

Jaume Ferrer ha destacat que el Consell sempre va tenir en compte la defensa de l’interès general a l’hora de redactar les Normes Subsidiàries i a més, ha explicat que “el Tribunal Suprem també ha defensat que les normes, segons la sentència, no han sostret cap dret a l’entitat Sunway S.L, ja que el fet de ser urbà no comporta associat dret edificatori”.

Primera Torxada: Trobada de Socorrisme

Foto socorristesEl Consell de Formentera, a través del Servei de Socorrisme, informa que el pròxim diumenge 17 de setembre a les 18.30h a la platja d'es Pujols es celebrarà la I Torxada: Trobada de Socorrisme. Els vigilants viuran una jornada de germanor en la qual realitzaran proves de natació, remolc i curses, entre altres jocs. Al sol post es ficaran a l'aigua amb torxes enceses.

L'objectiu d'aquesta trobada és "fer equip just el cap de setmana que comença la temporada baixa i s'acomiaden als primers socorristes que deixaran de prestar servei", segons ha explicat el cap dels socorristes, Marco Antonio Lage. "Convidem a tota la població de Formentera a què vengui a veure l'espectacle i conèixer millor el servei que donem", ha afegit.

Recordem que entre el 15 de juny i el 15 de setembre, temporada alta pel que fa a l'època de vigilància a les platges, hi ha 24 efectius del servei de socorrisme que vigilen la seguretat dels banyistes. El servei de socorrisme de Formentera es dóna entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10, igual que a l'inici de temporada.

Formentera intensifica la campanya de vigilància de pesca del raor

Foto vigilancia dronEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, informa que el Servei d'Inspecció de Pesca del Consell de Formentera ha intensificat durant el passat cap de setmana la campanya de vigilància de pesca del raor per mar, terra i aquest any per primera vegada també per aire amb el servei de vigilància de pesca amb dron.

Entre el divendres i el diumenge, membres del servei d'inspecció del Consell han fet sortides conjuntes amb els guardes de la Reserva Marina dels Freus per informar els pescadors sobre la normativa de la pesca del raor i les zones on es poden capturar. "De fet l'inspector del Consell ha aixecat dues actes a dues embarcacions recreatives per trobar-se pescant en una zona de veda on està prohibida aquesta activitat", segons ha destacat el conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell.

Normativa
El conseller ha recordat que "de raors, podem capturar-ne un màxim de 50 peces per pescador i dia, fins a un màxim de 300 raors per embarcació". El període de veda del raor va d'1 d'abril fins al 31 d'agost, per assegurar que les femelles ja hagin fresat, és a dir que ja hagin post els ous.

El Consell de Formentera aprova l’elaboració un codi ètic de bon govern i transparència

Foto votacio codi etic agost 2017Avui s’ha celebrat la sessió plenària del Consell de Formentera del mes de setembre. El ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups polítics un dictamen relatiu a l'elaboració i aprovació d'un codi ètic de bon govern i transparència.

Aquest acord té com a objectiu “que les actuacions dels servidors públics es regeixin pels principis d’eficàcia, imparcialitat, austeritat i responsabilitat i s’incrementi la transparència de la institució i es garanteixi l’accés a la informació per part de la ciutadania”, segons recull el dictamen aprovat a partir de la proposició presentada pel grup PSOE i pel grup PP.

La consellera de Participació Ciutadana i Transparència, Sònia Cardona, ha assumit amb il·lusió aquest nou repte, “jo crec que és una oportunitat única per tornar a posar en rellevància el compromís que aquest govern té en la transparència i el bon govern”, ha assegurat. Aquesta encomana serà una de les principals feines que impulsarà des de la seva conselleria aquest any.

Festius 2018: Sant Jaume i Sant Francesc
El Ple també ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació dels dies festius locals corresponents a l'any 2018. Els festius locals del pròxim any seran el 25 de juliol festivitat de Sant Jaume, com cada any, i el 3 de desembre, festivitat de Sant Francesc. Així mateix, s’ha donat suport de tots els grups a la proposta de ratificació de membres del Consell d'Entitats.

D’altra banda, s’ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups polítics, i l’abstenció del PP, una proposició del grup socialista per instar al Consell de Formentera, d'acord amb la tradicional defensa dels drets humans i respecte a la diferència i especialment al col·lectiu LGTBI, a reprovar la campanya de comunicació que està realitzant aquesta organització a Balears en contra d'aquest col·lectiu i traslladar aquesta reprovació a l'organització "Hazte Oir".

Nova campanya de retirada de fibrociment
Per últim, s’ha donat suport a la proposició del grup PP relativa a la creació d’una nova campanya de retirada de fibrociment destinada a domicilis i particulars de Formentera, com ja es va fer ara fa 4 anys. L’objectiu ajudar a la retirada d’aquest element contaminant i conscienciar a la població de la importància de la seva retirada.

Declaració institucional
A la sessió plenària també s’ha aprovat la declaració institucional, de tots els grups polítics, amb motiu dels atemptats a Barcelona i Cambrils per mostrar “la seva més rotunda condemna a la barbàrie terrorista comesa el dia 17 d'agost a Barcelona i Cambrils”.

Amb aquesta declaració la institució ha expressat la seva més enèrgica repulsa als actes terroristes que han atemptat de forma salvatge i sanguinària contra els veïns, veïnes i persones provinents d'arreu del món que havien anat a gaudir de la capital de Catalunya i de les seves zones turístiques, independentment del seu origen, idees o religió.

També s’ha expressat “el nostre condol a les famílies i amistats de les víctimes mortals, i desitjat una ràpida recuperació a totes les persones ferides en aquest atemptat. Així mateix s’ha manifestat el reconeixement i agraïment a la tasca de tots els cossos de seguretat, especialment dels Mossos d'Esquadra, les policies locals, els serveis sanitaris i el voluntariat que tan bona feina han fet”. Finalment el ple ha assegurat que “no ens faran defallir com a poble que estima la llibertat i la democràcia”. Perquè només a través de l’educació, la cultura, la tolerància i la democràcia serà possible la convivència de tots els pobles i ciutadans del món, segons recull el manifest, que conclou que “Estem unides i units en aquesta lluita. No tenim por.”

Comiat Carabinieri

Foto comiat carabinierisAvui a la Sala d'Actes del Consell de Formentera s'ha fet un acte de comiat als 2 efectius dels Carabinieris que han fet feina aquest estiu a l'illa en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Formentera. Els cossos de seguretat han destacat la importància del treball conjunt i els bons resultats que ha donat, segons ha destacat el comandant de la Guàrdia Civil a Eivissa, Antonio del Fresno. El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ha agraït que per tercer any consecutiu els Carabinieris hagin vengut a fer feina a la nostra illa, que en temporada alta rep turistes principalment de nacionalitat italiana.

Més articles...

Pàgina 49 de 72

49

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1