• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera publica el temari de la prova teòrica per renovar el seu borsí de bombers

foto-bombers-20181El Consell de Formentera ha publicat al taulell d'anuncis de la seva web el temari de la prova teòrica del nou procés selectiu per renovar la borsa de treball de bomber col·laborador.

Amb aquesta nova borsa el Consell de Formentera garantiria comptar amb persones preparades a disposició de la institució en cas de necessitats urgents de treball.

Les bases del procediment estan previstes que s'aprovin durant la primera setmana de juliol i es publiquin al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Amb la publicació del temari a la web, les persones interessades ja es poden anar preparant per la prova.

Formentera completa tots els tràmits per iniciar la regulació de vehicles a Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols

foto-ple-juny-2018--2-1El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat definitivament avui amb els vots a favor de l'equip de govern de Gent x Formentera, el PSOE de Formentera i Compromís, i l'abstenció del Partit Popular l'ordenança fiscal de la taxa per estacionament regulat de vehicles als nuclis de Sant Francesc, Sant Ferran, es Pujols i la Savina.

Amb aquesta regulació es donen totes les circumstàncies per començar el servei, donat que la setmana passada es va finalitzar el procés selectiu per incorporar 14 nous controladors i controladores d'aparcament regulat, que se sumen als 3 ja existents, i que els parquímetres ja estan a l'illa i en els propers dies, l'empresa proveïdora els instal·larà.

Aquesta és la principal mesura que s'ha aprovat al Ple ordinari de juny, celebrat a la sala de Plens del Centre de Dia. A més d'aquesta iniciativa, se n'han aprovat d'altres. A proposta de l'equip de govern, ha aconseguit la unanimitat els dies festius locals per a l'any 2019, que seran Sant Jaume (25 de juliol ) i Santa Maria (5 d'agost); la declaració d'interès general de la línia elèctrica de Can Joan Simon; la proposta inicial de dissolució i extinció del Patronat municipal de Turisme de Formentera i la proposta del III Pla insular sobre drogues i altres addiccions. L'equip de govern de GxF ha aprovat amb els seus vots la proposta d'aprovació inicial del Reglament de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística de Formentera.

El Partit Popular ha aprovat per unanimitat la recuperació del circuit hídric de Can Marroig i a instal·lar un bany i un aparell d'aire condicionat a l'Escola d'Adults.

El Partit Socialista i Compromís no han aconseguit aprovar cap de les proposicions que han portat al plenari.

En el Ple d'avui també s'ha produït la compareixença de la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, i s'han votat dos mocions d'urgència, les dos aprovades per unanimitat i a instàncies de l'equip de govern. La primera està relacionada amb l'abocador de Ca na Putxa, d'Eivissa, i en concret instar l'empresa concessionària a iniciar en menys d’un mes les obres d'una planta de triatge i biometanització. La segona és una sol·licitud per demanar al govern de l'Estat que agilitzi l'entrada en vigor del descompte aeri i marítim el 75% perquè sigui una realitat dins el 2018 i que no es retardi fins al 2019.

Els socorristes de Formentera realitzen un simulacre d'accident

foto socorristes 2018Avui divendres s'ha realitzat un simulacre de rescat per part dels socorristes a la platja de ses Illetes. El simulacre ha consistit en el rescat d'un banyista que patia simptomes d’ofegament i posterior aturada cardiorespiratòria.

Seguint el protocol establert, des de la torre de vigilància un socorrista ha alertat la llanxa de patrullatge, que s’ha apropat fins el banyista. Tot seguit, els socorristes han tret l’accidentat de l’aigua i l’han dut fins a la vora de la platja, on s’han practicat tècniques de reanimació substituïnt l’accidentat per un maniquí.

Formació continua
Aquest simulacre forma part de la formació continua que es duu a terme en el cos de socorristes per avaluar els temps de resposta davant vàries situacions d’emergència i posar en pràctica diverses tècniques d’auxili i cura.

Així mateix, ahir dijous els socorristes van fer un curs de formació d’unes 8 hores impàrtit per membres de l’empresa Emergency Staff. L’objectiu era actualitzar i posar en comú algunes de les principals tasques que es duen a terme habitualment com ara primers auxilis bàsics de ferides, contusions i sagnats, a més d’immobilitzacions i pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

La plantilla al complert
A partir d’avui mateix i fins al 15 de setembre es completa la plantilla amb tots els efectius fins a arribar als 23 socorristes. Del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10.

Aquesta temporada destaca com a novetat que s’ha posat una torre de vigilància a la platja d’es Caló i una altra a Cala Saona. Una altra de les novetats ha estat l'adquisició d'una moto aquàtica de rescat per millorar el servei i augmentar les zones d’abast del servei i també s’han comprat 15 walkie-talkies per millorar la cobertura i comunicació entre les distintes zones. Així mateix, es disposa de 6 desfibril·ladors per donar servei a totes les platges en cas d’aturades cardiorespiratòries.

Els bombers de Formentera intervenen a un accident de trànsit

foto cotxe 2018Els bombers de Formentera han intervingut aquesta tarda en un accident que s’ha produït pels volts de les 16.30 al camí del Mal Pas.

En l’accident s’ha vist implicat un cotxe elèctric que ha quedat bolcat enmig de la via. A resultes del mateix, una dona ha estat traslladada en ambulància a l’hospital de Formentera, per bé que les ferides sofertes han estat de caràcter lleu.

Al lloc de l’accident s’hi ha desplaçat varis efectius dels bombers, amb un camió i un vehicle d’intervenció ràpida, així com dotacions de la Guàrdia Civil, una ambulància del 061 i un camió grua que s’ha encarregat de carregar el vehicle accidentat.

El Consell d’Entitats tracta la regulació d’entrada de vehicles a l’illa

foto CdE entrada vehicles 2a 2La Sala de Plens del Centre de Dia va acollir ahir dimarts la segona sessió extraordinària del Consell d’Entitats de Formentera per tractar de la regulació d’entrada de vehicles a l’illa. La sessió, que va comptar amb la participació de representants del teixit associatiu, empresarial i polític de l’illa, va ser presidida per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, el conseller d’Infraestructures i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Rafael González, i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona.

Després de l’exposició inicial dels tràmits fets fins ara, s’hi va presentar el text final de l’Avantprojecte de la llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera, un text que es retornava a la valoració del Consell d’Entitats després del procés d’al·legacions. S’hi ha presentat un total de 20 al·legacions per part de diverses administracions, empreses i grups polítics. D’aquestes, se n’han estimat el 40%.

La futura norma facultarà al Consell de Formentera per limitar l’entrada de vehicles i la seva circulació en funció de criteris mediambientals, establir un nombre màxim de vehicles de lloguer i potenciar l’ús de vehicles elèctrics i no contaminants tant en el sector públic com en el privat.

Novetats de l’avantprojecte
Aquells que tinguin casa a Formentera o que tot i viure a Eivissa treballin a Formentera seran considerats com a residents a l’illa i no se’ls aplicarà cap regulació d’accés als seus vehicles. També s’equiparen en condicions als residents els formenterers que resideixen fora i han de tornar per motius familiars greus.

Així mateix, el Consell de Formentera establirà una quota específica per als residents d’Eivissa per facilitar el seu accés a Formentera. Aquesta quota, que serà prioritària, prendrà com a base les dades d’afluència que es recolliran aquest estiu.

Les companyies navilieres tindran l’obligació d’informar els clients sobre la necessitat de disposar d’autorització per circular amb vehicle a Formentera, encara que no estan obligades a impedir l’accés al vaixell, el seu desembarcament o la compra de bitllet. La responsabilitat de circular per l’illa sense autorització recau totalment en el titular del vehicle.

Tots els vehicles hauran de dur un distintiu que acrediti que poden circular per Formentera. Les sancions per aquells que no duguin distintiu o autorització aniran de 1000 a 10.000 euros segons la gravetat de la infracció.

Tramitació i aprovació
Després de l’exposició i valoració d’ahir per part del Consell d’Entitats, ara l’avantprojecte s’enviarà al Consell Econòmic i Social i es preveu que a l’agost sigui aprovat pel Consell de Govern. Posteriorment, s’enviarà al Parlament per la seva aprovació, que es preveu per a finals d’aquest 2018.

Així, la regulació d’entrada de vehicles a Formentera ja es podrà començar a aplicar de cara a la propera temporada.

Més articles...

Pàgina 42 de 77

42

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1