• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Ple ordinari d'abril

foto ple abril 2018El Consell de Formentera ha celebrat aquest divendres el ple ordinari del mes d’abril, una sessió on ha destacat l’aprovació de la proposta de paralització del projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics així com l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’estacionament.

No al projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics
Amb el vot positiu de Gent per Formentera (GxF), Psoe i Compromís, i l’abstenció del PP, s’ha tirat endavant la proposta que demanava instar al Govern de l'Estat a paralitzar de forma immediata la tramitació del projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics tot respectant la voluntat unànime expressada al Parlament de les Illes Balears per demanar la prohibició dels projectes d’exploració, recerca i explotació d’hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí de la mar Mediterrània.

Malgrat l'aparença merament científica del projecte i les reticències del grup popular a reconèixer la relació d’aquest projecte amb interessos petroliers, les darreres setmanes han saltat diferents alarmes per part d'entitats ecologistes, i la més recent per part d'Aliança Mar Blava, que afirma que disposa de proves que acrediten l'interès expressat per part de varies companyies petrolieres en aquest projecte per les possibilitats que pot obrir per a l'exploració d'hidrocarburs a aquesta zona en el futur, pel fet que les formacions geològiques salines que es pretenen estudiar poden dipositar importants bosses de petroli i gas.

Així mateix, pel que fa als impactes directes sobre el medi ambient els que més preocupen són els derivats del nivell d'enrenou ocasionats pels airguns perquè tindrien conseqüències fatals per la fauna marina, incloses espècies més vulnerables a aquests efectes com són balenes, catxalots, i dofins així com d'altres peixos d’interès comercial.

Ordenances d’estacionament
S’ha donat també el vistiplau, amb els vots de GxF i Psoe, de l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’estacionament, i de l’ordenança fiscal d’estacionament regulat. Així, s’amplia la regulació, ja establerta a la Savina, als pobles des Pujols, Sant Francesc i Sant Ferran.

D’aquesta manera, es cerca donar solució a l’augment de la demanda d’aparcament dels darrers anys, ja que s’afavorirà la rotació i donarà un major equilibri entre la demanda i l’oferta d’aparcament.

Compareixença
Per a finalitzar la sessió plenària, el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, ha fet un balanç de la seva acció de govern durant els darrers anys de govern.

Bartomeu ha recordat la millora del finançament per Formentera, que en 11 anys s’ha més que duplicat, passant de 3 milions a 6,8 en l’actualitat, i ha destacat l'aposta decidida per crear una administració dinàmica, passava per donar protagonisme a l'atenció als ciutadans i a l'administració electrònica.

Així mateix, el compareixent també ha recalcat el treball per a aconseguir modificar la Llei de Coordinació de Policies Locals de les Illes Balears i retornar la capacitat als ajuntaments de contractar als seus efectius, potenciant així l'estabilitat de les plantilles.

Aquesta modificació legal ha permès al Consell de Formentera convocar un procés selectiu per ocupar les vacants de plantilla que es ve arrossegant als darrers anys, i sumar efectius al seu cos, que si tot va bé ja estaran treballant en aquesta propera temporada alta de l'estiu. Bartomeu s’ha fet ressò també de la bona feina del cos de socorristes de platja, del cos de bombers i de la inestimable feina del cos de la Protecció Civil a Formentera, “Gent voluntària que estimen Formentera i que amb aquesta estreta col·laboració ens ajuden a millorar de manera substancial la gestió d'emergències”.

Presentat el nou cap de la policia local de Formentera

Foto Ramos PoliciaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, han presentat avui a Félix Ramos, nou cap de la Policia Local de Formentera.

La nova incorporació arriba per cobrir una plaça que restava vacant des del passat 31 de desembre, data en la que l’anterior cap de policia, Joan Mayans, va passar a segona activitat sense destí. Durant aquests mesos, l’oficial segon Pep Yern ha exercit de cap dels agents locals.

Jaume Ferrer ha agraït la feina feta per Pep Yern des de gener i ha animat el nou Cap davant els reptes que plantejarà el cos sota el seu comandament. Per al president, “el Consell de Formentera vol dotar al cos de policia local d’una estructura per poder enfortir la funció que té que donar la policia local a tots els residents a l’illa, així com a totes les persones que ens visiten durant l’estiu”. Així, Ferrer ha recordat que des de l’institució insular s’ha obert un termini d’inscripció obert a totes les persones que vulguin presentar-se a les oposicions per cobrir sis places més d’agents de policia.

Félix Ramos s’incorpora a la policia local de Formentera després d’haver prestat servei durant 26 anys al cos de policia de Sant Antoni de Portmany, des d’on des del 2008 ja hi ha exercit com a oficial. Ramos s’haurà d’encarregar de posar en marxa la nova estructura de comandament del cos formenterer amb una direcció mancomunada, per a ell “és un repte personal. Són ja una sèrie d’anys treballant a la seguretat pública, i davant l’oferta de créixer aquí com a professional vull ajudar a desenvolupar un projecte que doni el millor servei possible junt amb la resta de companys del nou gabinet tècnic”.

La nova base de la policia local serà un gabinet tècnic de gestió i organització. En aquest, la responsabilitat de la pròpia estructura quedarà repartida, aconseguint-se una direcció més sòlida supervisada pel nou cap de policia, que treballarà i coordinarà la tasca de diversos responsables d’àrea al servei del cos.

Nova acció concertada amb Ràdio Illa

rsz foto equip de radio illaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat amb el president de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF), Álvaro Raúl Méndoza, l’acció concertada entre la institució insular i aquesta associació per la producció de continguts de l’emissora pública de Formentera, Ràdio Illa.

El president ha mostrat la seva satisfacció “per poder signar una vegada més aquest acord” i ha explicat que per aquest 2018 es concedeix una dotació de 50.000 euros “perquè Ràdio Illa pugui continuar desenvolupant els continguts de la ràdio pública tant a nivell qualitatiu, com quantitatiu”. Ferrer ha destacat la feina que “des de fa anys duu endavant l’emissora pública, i el conseqüent reconeixement dins el món institucional i per part dels ciutadans que té”, un reconeixement a la seva dedicació que enguany els ha fet mereixedors del Premi Comunicació Onda Cero Eivissa 2018 i del Premi d’Honor Somriu 2018 per la seva tasca radiofònica de proximitat.

El president d’ACAF ha fet un agraïment especial al Consell de Formentera pel suport que diposita en l’emissora, però també als seus oients, i als treballadors que la fan possible. Mendoza ha recordat que “Ràdio illa s’ha convertit en la ràdio de referència dels formenterers, i volem seguir treballant per informar i continuar mereixent-nos la confiança dels nostres oients”.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat amb el president de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF), Paco Pérez, l’acció concertada entre la institució insular i aquesta associació per la producció de continguts de l’emissora pública de Formentera, Ràdio Illa. La signatura s’ha produït avui a les 12.00 hores a la Sala de Plens del Consell.

Visita Neus Mateu, directora insular de l’Estat

Foto Neus Mateu 1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la vicepresidenta primera, Susana Labrador, han rebut avui a na Neus Mateu, nova directora insular de l’Estat, en la seva primera visita a Formentera. Posteriorment, s’ha celebrat una reunió de treball on s’han tractat especialment els temes més importants cara a garantir la seguretat a l’illa en els mesos d’estiu.

Per part del Consell, el president Jaume Ferrer ha traslladat a la nova directora la necessitat de poder comptar per a aquest estiu amb reforç de la Guàrdia Civil de trànsit i de la Guàrdia Civil de la mar, de la que Ferrer ha destacat que “l’any passat, per primera vegada, va tenir seu al Port de la Savina, i va desenvolupar una funció molt important per a exercir un millor control de la gran quantitat d’embarcacions que tenim fondejades i que transiten per les nostres costes”. Així mateix, el president del Consell ha recalcat la importància de poder disposar de tots els efectius de la benemèrita durant tota la temporada d’estiu, “entenem que la col·laboració entre els efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Local, sobretot quan tenim falta d’efectius en algun dels dos cossos, és imprescindible per donar el servei que l’illa precisa, tant als residents com als que ens visiten”.

Per la seva banda, la directora insular de l’Estat ha volgut destacar els bons resultats obtinguts amb les investigacions posteriors als robatoris patits a vàries propietats l’any passat, “es van efectuar diverses detencions i no hi ha hagut moltes més denúncies. Esperem seguir amb els reforços i que la situació millori encara més”, ha declarat Mateu, que s’ha mostrat també optimista en quant a la resolució de les perquisicions referents als incendis de Cala Saona i ha confirmat l’establiment de nou aquest estiu d’una base de la Guàrdia Civil de la mar a Formentera alhora que ha advocat per seguir amb els reforços d’estiu i per la continuïtat de la coordinació entre Policia Local i Benemèrita.

Aquests temes es tractaran més àmpliament a la propera junta de seguretat, a celebrar el mes vinent.

El president Jaume Ferrer i el gerent Isidor Torres seran investigats sobre la resolució d'un borsí de bombers de 2013

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el gerent del Consell de Formentera, Isidor Torres, declararan el proper dia 24 d'abril davant la jutge d'instrucció número 3 d'Eivissa, com a investigats per presumpta prevaricació administrativa per a la contractació de persones per al cos de Bombers l'any 2013.

Aquesta citació es produeix perquè la primera sentència del cas, que va publicar-se l'any 2016 i que condemnava al Consell de Formentera, converteix una controvèrsia sobre la data màxima exigible del carnet de camió als aspirants en un advertiment a la Fiscalia de possible comissió de fets delictius.

Actualment, el cas segueix viu i ja ha set revisat pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que ha rebaixat les indemnitzacions de les sentències inicials un 50% i que ha considerat correcte el plantejament del Consell Insular de Formentera perquè el cas sigui analitzat pel Tribunal Suprem.

Acomiadament procedent

A banda de pretendre cobrar el període 2013-2015, en el qual no ha treballat, pel simple fet d'estar al borsí, el bomber denunciant té altres litigis amb el Consell Insular de Formentera, sempre relacionats amb la demanda de diners sense treballar.

En concret, el mes de gener de 2017, al produir-se un any de la seva incorporació, es va negar a renovar el contracte i va utilitzar aquesta finalització per demanar una nova indemnització al Consell de Formentera per acomiadament improcedent. En aquest cas, els tribunals han dictat en primera instància que l'acomiadament sí era procedent.

Encara amb aquests antecedents, el Consell de Formentera el mes de gener d'enguany el va tornar a incorporar, ja que era l'última de les persones disponibles del borsí vigent. El mateix bomber i per escrit va demanar finalitzar el contracte el 24 de febrer, un mes i mig després de la seva incorporació. Just dos mesos després d'aquesta finalització es produiran aquestes declaracions del president i del gerent.

'Cobrar sense treballar'

El president del Consell de Formentera i el gerent de la institució entenen que estan davant un cas "d'un bomber que vol cobrar sense treballar" i demanen que "aquest cas només afecta a una persona i no ha de malmetre la imatge dels Bombers, un equip de grans professionals que fan una feina molt important per l'illa".

Al llarg de tota la tramitació del borsí de 2013, el president va actuar amb conformitat dels informes tècnics i el gerent va iniciar la seva feina al Consell al 2015, dos anys després del citat borsí.

Més articles...

Pàgina 41 de 72

41

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1