• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera entrega un regal institucional a l'Athletic Club

Foto de grup sd for athletic clubEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha entregat aquest migdia al president de l'Athletic Club, Josu Urrutia, un regal institucional per agrair la seva visita a l'illa de Formentera amb motiu del partit de la Copa del Rei que avui enfronta la SD Formentera amb l'Athletic Club. A l'obra entregada, tallada en metall de llautó, hi ha la silueta d'icones de l'illa com ara un far, una església, una figuera, una figuera de pic, o la visió des Vedrà des de la nostra illa, a més d'un gravat en lletra sobre la base de fusta en que es pot llegir "L'illa de Formentera a l'Athletic Club. Consell Insular de Formentera. 25 d'octubre de 2017". L'artesana local Sandra Tarrago ha estat l'encarregada de fer aquest objecte que passarà a formar part de la vitrina del club basc.

El president de la SD Formentera, Xicu Ferrer, i el president Junta Insular de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Vicent Bufí, també han fet entrega d'una placa commemorativa de l'encontre a l'Athletic club. Després han mantingut un dinar al Restaurant Es Caló amb les directives dels dos clubs, el president del Consell i el conseller d'Esports, Jordi Vidal.

Els Bombers de Formentera han sufocat 40 incendis durant aquest 2017

feines bomber incendi cala saona juliolEl servei de bombers del Consell de Formentera ha oferit avui un balanç dels incendis que ha patit l’illa aquest any després que el passat 15 d’octubre finalitzés el període alt de risc d’incendis a les Balears. Entre l’1 de gener i el 15 d’octubre els Bombers de Formentera han fet feina per sufocar un total de 40 incendis, 2 menys que en les mateixes dates del 2016.

“Els serveis més destacats d’aquesta temporada d’incendis han estat sens dubte, els tres incendis forestals que es varen produir entre el 20 de maig i el 18 de juliol a la zona de Cala Saona, i que varen calcinar 29,5 hectàrees de massa forestal”, segons ha destacat el conseller de Presidència, responsable d’Interior, Bartomeu Escandell.

El conseller ha aprofitat per agrair l’efectivitat i bona feina de tots els efectius que participaren en l’extinció d’aquests incendis, així com dels voluntaris, tot això en un any que ha qualificat “d’especialment trist per Formentera perquè s’han cremat 29,5 hectàrees de vegetació forestal, mentre que al 2016 es cremaren 1,8 hectàrees de vegetació forestal”. A més, Escandell ha destacat altres de les actuacions dels bombers en dos incendis a habitatges unifamiliars i dos accidents de trànsit.

158 serveis
En total, els Bombers de Formentera han realitzat durant aquest any 158 serveis, 42 més que en les mateixes dates del 2016 que fins al 15 d’octubre havien realitzat 116 serveis. Aquest increment té dos causes, segons ha explicat el conseller, “l’increment i consolidació de la plantilla, que ara compta amb 7 efectius, mentre que al 2016 tenia sis i al 2015 cinc bombers (tres contractats i dos a disponibilitat), i per altra banda, els temporals que varen haver l’hivern passat”.

De fet, l’increment principal en els serveis s’ha produït en el nombre d’assistències tècniques que han passat de 21 fins al 15 d’octubre de 2016, a 60 fins les mateixes dates de 2017. Aquestes assistències responen a desperfectes ocasionats per temporals de vent o pluja o vessaments a la via pública, entre d’altres. Els bombers també han fet 17 actuacions de salvament o rescat, han cobert 18 falses alarmes i assistit a 23 accions preventives en el que portem d’any.

Formació
El conseller també s’ha referit a la importància de la formació constant dels efectius que aquest any han fet cursos de perfeccionament i formació en: excarceració amb ferramentes lleugeres i extracció en grau 0 en accidents de trànsit, direcció i control d'emergències, jornada de mercaderies perilloses, direcció en situació tàctica actualitzada, acreditació de l’ús del DESA (Desfibril·lador Extern Semi Automàtic), incendis interiors i ventilació i atac combinat a incendis d’interior.

Signat el conveni per la construcció de la residència de Formentera

Residenciaformentera web 0367El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat avui amb la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el conveni de col·laboració amb el Govern balear per a la construcció d’una residència a Formentera per a persones dependents. La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha participat en l’acte.

La residència formarà part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. La construcció, que tindrà un cost previst d'un milió dos-cents mil euros (1,2M€), anirà a càrrec del Govern (70%) i del Consell de Formentera (30%). El cost del funcionament ordinari també estarà compartit ja que Formentera entraria dins la baremació que aplica el Govern al finançament de persones amb situació de dependència, que en funció del grau, s'estableix entre 63 i 68€ dia.

La nova residència es contempla per a 18 persones, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia per compartir els recursos ja existents. El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s'ha mostrat molt satisfet per haver signat aquest conveni “que possibilita la construcció d’aquesta infraestructura que dignificarà la vida dels formenterers, sobretot en una situació tan delicada com la que viuen les persones dependents”. Per últim, Jaume Ferrer ha volgut agrair la feina feta per la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i per la seva homòloga balear, per possibilitar la construcció de la residència.

Transferència places residencials
D’altra banda, el president també ha participat avui en la reunió de la Comissió Mixta de Transferència en què s’ha aprovat traspassar als consells insulars de Formentera, Menorca i Mallorca les competències en matèria de places residencials i de centre de dia per persones grans i dependents i de serveis de promoció de l’autonomia personal. La transferència serà efectiva a principi d’any.

Formentera demana l’ús públic d’una part del port de Formentera

Port 1 foto ja arribasEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, demanarà a l'Autoritat Portuària de Balears que destini part del port de la Savina a l'ús públic, enfocat al sector nàutic de Formentera. "Volem que una part del port de Formentera també es destini a la gent de la mar i així recuperi els usos tradicionals i contribueixi a la revitalització de la Savina", ha declarat el president.

El Consell de Formentera fa aquesta petició davant l'anunci que ha fet l'APB de que no prorrogarà la concessió de Formentera Mar, un dels dos ports esportius que hi ha al port de la Savina. "El canvi de Port Esportiu a Club Nàutic seria una oportunitat per acostar el port a la gent de Formentera i afavorir el seu ús social, cultural, esportiu i recreatiu entre els residents", ha destacat el president.

A més, Jaume Ferrer ha recordat que el Consell de Formentera està desenvolupant el projecte de regulació de l'estany des Peix "que amb aquesta mesura es veuria facilitat perquè hi hauria un increment de l'espai d'amarraments disponible per la flota d'esbarjo local", segons ha declarat.

La primera fase d’embelliment del port de la Savina començarà al novembre

Visita apb 2El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s'ha reunit avui amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, a les dependències de la Casa del Mar del port de la Savina. A la trobada també han assistit el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell i el conseller d'Infraestructures, Rafael González, entre altres autoritats, així com personal tècnic d'ambdues administracions.

El president de l'APB ha explicat que en el mes de novembre s'iniciarà la primera fase del Pla d'Embelliment del port de la Savina, unes obres que estaran enllestides abans de l'inici de la temporada. Aquesta primera fase consisteix en l'adequació i millora de l'àrea d'estacionament situada a la zona nord del port de la Savina, on està el far, i permetrà optimitzar els fluxos de passatgers i vehicles que accedeixen a l'Estació Marítima. A més, les obres contemplen la millora dels vials i les zones de vianants a l'àrea de servei del port. El pressupost de licitació és de 599.811 euros (sense IVA).

A més, Gual de Torrella també ha afegit que en aquestes mateixes dates es faran les obres de millora del moll de pescadors i l'adequació del mur emergent i pavimentació del moll. Dues actuacions que compten amb un pressupost d'adjudicació de 457.154 euros i de 137.187 euros, respectivament.

D'altra banda, el president d'APB ha avançat que al mes de novembre de 2018 s'iniciarà la segona fase del pla d'embelliment del port, que inclou les obres del Passeig Marítim. Precisament, avui els equips tècnics i directius del Consell i del Port han parlat sobre aquestes futures actuacions.

Per part seva, el president del Consell ha mostrat la seva satisfacció perquè les obres del port comencin en el mes de novembre i així estiguin enllestides pel començament de la pròxima temporada, tal com demanava el Consell. Jaume Ferrer també ha agraït a l'APB que consensuï amb el Consell les obres que faran al port, "respectant així la idea que la institució i els veïns tenen sobre la Savina i el nostre propi model d'illa".

Més articles...

Pàgina 22 de 47

22

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1