• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell habilita un punt d’informació sobre les mesures de la covid-19

foto 2021 punt info CovidEl Consell de Formentera ha habilitat un punt d’informació a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per oferir tota la informació actualitzada sobre les noves mesures arran de la covid-19 i resoldre els dubtes de la ciutadania.

Aquest punt d’informació s’ha habilitat aprofitant una de les casetes instal·lades per les festes de Nadal i està atès per un equip d’informadores contractat a través del programa SOIB Reactiva, que gestiona l’àrea d’Emprenedoria del Consell. L’equip d’informadores també treballa aquests dies al port de la Savina oferint informació sobre el tancament perimetral i es desplaça pels diferents nuclis urbans de l’illa oferint informació sobre les indicacions de la covid-19.

SOIB Reactiva
La contractació d’aquest equip d’informadores forma part del grup de 15 persones treballadores incorporades gràcies al programa SOIB Reactiva 2020.

Els treballs s’iniciaren el passat 23 de desembre i tindran una durada de 4 mesos, en aquest període les persones desocupades que s’han contractat podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions.

En total s’han contractat 6 auxiliars administratius dins del grup de joves desocupats, menors de 30 anys; 3 netejadors/res del grup de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i 4 auxiliars d’informació i 2 operaris de brigada del grup de persones aturades de 30 anys o més inscrites mínim de 3 mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si vénen d’ERTO.

Acabada la primera fase del programa el Consell Insular de Formentera procedirà a la selecció i contractació de 12 persones més.

Aquesta convocatòria té per a Formentera un import de 225.810,44 euros i permetrà contractar un total de 27 persones desocupades.

La convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha sigut promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

19 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera restringeix les entrades i sortides de l’illa

foto 2021 sortides restringidesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha anunciat avui que a partir de demà 16 de gener es produirà el tancament perimetral de l’illa de Formentera. Així es limitaran les entrades i sortides de persones a Formentera, només es permetran els desplaçaments essencials, per feina o assumptes mèdics, entre d’altres, i hauran d’estar adequadament justificats.

És una mesura de restricció que té diferents objectius segons ha explicat Alejandra Ferrer, per una banda “protegir als ciutadans i ciutadanes de Formentera, i per altra ser solidaris i col·laborar perquè es pugui mantenir l’atenció sanitària a la nostra àrea de Salut d’Eivissa i Formentera”. La presidenta ha destacat també “la importància de tractar d’arribar a l’estiu amb la situació més favorable possible, per poder garantir la reactivació econòmica turística, i també perquè es pugui fer el procés de vacunació amb normalitat, bàsic per finalitzar amb la pandèmia, i fer passes cap a la normalitat”.

La presidenta ha afegit que hi havia dos opcions: passar a nivell 4 i tancar tota la part de restauració i restringir més els contactes socials, o prendre mesures de restricció que ens puguin protegir per poder continuar amb les restriccions de nivell 3, sempre que les dades segueixin així “perquè sabem que la situació pot canviar de manera ràpida”.

En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha destacat que ara mateix, tot i que estam millor que a la resta de les illes, la nostra situació no és en cap cas favorable. Per això, de nou la presidenta ha fet una crida a la responsabilitat i col·laboració de la ciutadania, “en les pròximes setmanes hem de reduir al màxim els contactes per poder tornar a una relativa estabilitat, tant a la nostra illa, com al nostre entorn”.

Controls específics al port de Formentera
Alejandra Ferrer també ha explicat que la Policia Local de l’illa, conjuntament amb altres cossos de seguretat com la Guàrdia Civil faran controls sobretot al port de Formentera i també al d’Eivissa en cas necessari. S’ha demanat col·laboració a la Guàrdia Civil per realitzar controls amb suport de la Policia Local i del servei d’informadors del Consell de Formentera que explicaran a peu de port les noves restriccions.

D’altra banda, s’ha tornat a posar en funcionament el servei de centraleta i d’informació del Consell del 971321087 on es farà seguiment de les persones que venguin de fora demanant que facin un aïllament voluntari o restringir els contactes al màxim entre d’altres recomanacions com:

- Evitar els desplaçaments a altres illes, encara que siguin permesos, prioritzant els mitjans telemàtics o ajornar-los en cas que sigui possible.
- Evitar les trobades laborals presencials, fomentant el teletreball i les reunions telemàtiques.
- Reduir les trobades socials i familiars.
- Limitar-nos al màxim al nucli de convivència.
- Respectar les mesures de seguretat (mascareta, distància, higiene, ventilació...).
- Prioritzar les activitats i trobades a l’aire lliure.
- Complir totes les mesures del nivell 3 d’Alerta Sanitària.
- Si creus que has estat en contacte estret amb un positiu o creus que tens símptomes, AÏLLA’T i parla amb la teva empresa si estàs treballant.

També es recorda que és obligatori l’aïllament:
Si ets positiu per covid-19
Si estàs pendent de fer-te la prova
Si estàs esperant resultats
Si ets contacte estret

El tancament perimetral durarà fins almenys dia 30 de gener, els desplaçaments essencials hauran d’estar justificats i són els següents:

a) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris o d’atenció veterinària.
b) Compliment d’obligacions laborals, professionals o empresarials.
c) Assistència a centres universitaris, docents i educatius.
d) Retorn al lloc de residència habitual o familiar.
e) Assistència i cura de gent gran, persones menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
g) Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.
h) Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
i) Realització d’exàmens o proves oficials inajornables.
j) Per causa de força major o situació de necessitat.
S’hi inclouen els desplaçaments justificats per anar o tornar de ports i aeroports i el desplaçament per anar o tornar d’una activitat esportiva federada que estigui permesa.
k) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada.

Amb totes aquestes informacions s’han editat cartells informatius perquè la població conegui la nova normativa.

15 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell recorda l’obligatorietat de complir les mesures sanitàries i apel·la a la responsabilitat individual i la col·laboració ciutadana per ajudar a combatre la pandèmia

El Consell de Formentera ha fet avui una crida a la població de l’illa per mantenir les mesures socials de seguretat sanitàries i complir amb les normes bàsiques per ajudar a combatre la pandèmia i evitar així la propagació de la covid-19. Així mateix, l’administració insular ha convidat la població a denunciar accions, com la festa il·legal celebrada a Punta Prima la matinada del 7 de gener, i que va ser alertada per la cridada d’un veí. La col·laboració ciutadana és fonamental per poder aturar aquestes accions i, per això, el Consell convida a denunciar aquestes il·legalitats a través de la Policial Local, Guàrdia Civil o 112. Aquests incompliments de les mesures, com ara la festa il·legal, també suposen sancions pels promotors i participants. El Consell recorda que Formentera es troba en una situació complicada amb creixement de contagis les darreres setmanes i a l’espera de l’evolució d’aquests després de les festes; per això, cal mantenir extremant les precaucions.

Cal recordar que Formentera es troba actualment en nivell 3 i que entre les principals mesures socials, les reunions socials i familiars només poden ser de grups de màxim 6 persones a l’interior i l’exterior, que es recomana limitar el nombre de trobades fora del grup de convivència estable i que està prohibida la mobilitat de les persones de 00 a 06 hores.

8 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç de l’actuació dels Bombers de Formentera del 2020

foto 2020 bombers 2Els Bombers de Formentera durant l’any 2020 han realitzat un total de 163 serveis, mentre que al mateix període de 2019, es varen fer un total de 213 serveis. La davallada en el nombre de serveis és a causa de la baixada en el serveis relacionats amb tasques preventives, ja que el 2019 se’n varen realitzar 93, i el 2020, a causa de l’estat d’alarma, 43.

“La nova situació excepcional viscuda ha fet que els bombers no visitassin les escoles d’estiu, i no participassin en activitats organitzades pel Consell o altres feines de prevenció”, segons ha destacat el conseller d’Interior, Josep Marí. El conseller ha volgut agrair “la dedicació especial del cos de bombers que ha demostrat el seu caràcter de servei essencial aquest any marcat per la pandèmia”.

Incendis
Pel que fa als incendis, els bombers han fet 35 actuacions durant el 2020, mentre que al 2019 en varen fer 31. Els focs en terreny forestal o agrícola aquest any han cremat menys d’1 hectàrea, mentre que al 2019 es varen cremar 5,3 hectàrees d’aquests tipus de sols.

D’altra banda, el cos de bombers ha actuat en 23 salvaments o rescats durant aquest 2020, mentre que l’any passat varen fer 17 actuacions d’aquests tipus. Els serveis per falses alarmes han set 19, mentre que el 2019 es va actuar en 20 ocasions. Per assistència tècnica, els bombers s’han mobilitzat aquest 2020 en 43 ocasions i el 2019 en 52.

Nou vehicle
El Consell de Formentera ha adquirit una nova furgoneta, model Ford Transit, per valor de 38.148€, per als Bombers del Consell i els membres de Protecció Civil . El vehicle servirà per a trasllat de personal i càrrega de material divers (avituallament als incendis, material per a inundacions, rescats...) quan alguns dels dos cossos de seguretat ho necessitin.

30 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el darrer ple de l’any centrat en la cura del medi ambient i la cessió d’un terreny per construir HPO

foto 2020 ple desembreEl Consell de Formentera ha celebrat avui de manera telemàtica el darrer ple de l’any corresponent a la sessió ordinària de desembre. Entre altres propostes, el Ple ha aprovat per unanimitat una relativa a la millora del control de vigilància i la senyalització del Parc Natural de ses Salines i també la cessió d’un solar a l’Ibavi per a la construcció d’habitatges protegits a Sant Ferran.

Vigilància, control i senyalització al Parc Natural
En la proposta, defensada pel conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, el Consell insta el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera a realitzar “una actuació urgent de restabliment de la senyalització del canal de sa Sèquia indicant-hi la prohibició del bany”. Així mateix, es sol·licita al Govern que estableixi una planificació de restabliment i manteniment de la senyalització al parc natural indicant les restriccions d’aparcament fora de les zones habilitades, així com dels camins habilitats per a vehicles i vianants, i que augmenti la dotació de personal al parc. El conseller ha destacat que “és de vital importància la conservació d’aquest espai així com l’esforç de totes les administracions competents”.

Panells fotovoltaics a la dessalinitzadora
Igualment, amb els vots a favor de tots els grups, el Ple ha aprovat demanar al Govern que iniciï els tràmits per a la instal·lació de panels fotovoltaics a les dependències de la dessalinitzadora, “per tal d’aconseguir una instal·lació d’energies renovables per ajudar a assolir els objectius de transició energètica”. El conseller Antonio J. Sanz ha destacat el suport de l’oposició i ha remarcat que la reducció de la demanda d’energia i aprofitar els espais ja construïts per generar energia neta sense consumir territori “formen part de la política mediambiental que desenvolupa el Consell”.

Suport al comerç local
També s’ha aprovat per unanimitat una moció relativa al suport dels comerciants de l’illa, per continuar amb l’impuls d’aquest sector “primordial a Formentera”, com ha destacat la consellera de Comerç, Ana Juan. En la proposta, a més, s’insta el Govern a dotar de la inversió necessària per a la transició digital, modernització i dinamització del comerç local. La consellera Ana Juan ha fet un repàs de les iniciatives impulsades des del Consell i Govern enguany per mor de la covid-19 i ha recordat que “els beneficis del comerç local repercuteixen a la resta de la societat”.

D’altra banda, tots els grups han aprovat una proposta presentada per la consellera d’Esports, Paula Ferrer, per instar el Comitè Olímpic Internacional (COI) incloure el karate com a esport olímpic en els pròxims Jocs Olímpics París 2024 i consecutius.

Propostes de Sa Unió
Pel que fa a les propostes presentades per Sa Unió s’han aprovat 2 per unanimitat de tots els grups. Per una banda, s’ha aprovat la proposició relativa a arreglar el camí de l’abocador des Cap, i també ha obtingut el suport de tot el Ple una altra proposició relativa a sol·licitar que es recuperi, de manera urgent, el trajecte de les deu i mitja de la nit entre Eivissa i Formentera.

Cessió terreny Ibavi
El Ple del Consell ha aprovat per unanimitat la proposta de cessió gratuïta a l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi), de la finca pública ubicada al carrer d’Alacant de Sant Ferran de ses Roques per a la construcció d’Habitatges de Protecció Oficial de tipologia de lloguer.

El conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que amb aquesta cessió es continua la feina feta fins al moment en aquesta unitat d’actuació on també es construirà un parc infantil i zones verdes, i que “esperam sigui una realitat al més aviat possible perquè ens ajudi a facilitar l’accés a habitatge a la nostra illa a les persones que més ho necessiten”.

Compareixença Susana Labrador
La vicepresidenta segona i consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha comparegut avui davant el Ple per donar compte de les actuacions realitzades a les àrees que representa. La pandèmia ha marcat la nostra feina i ha posat en evidència que l’educació i la cultura són béns i drets essencials per a la societat i per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva, segons ha declarat Susana Labrador que també ha destacat que “a la vegada han estat sectors molt afectats i perjudicats per aquesta crisi”. En aquest sentit, ha afegit que des del Consell se seguiran implementant polítiques públiques educatives i culturals.

Pel que fa a l’àrea d’Educació, la consellera ha fet un repàs de com va afectar la pandèmia amb el tancament dels centres el passat mes de març i l’adaptació que han fet estudiants, professors, pares i mares, tant durant el confinament amb classes virtuals, com amb la tornada a les escoles amb les mesures de seguretat. Pel que fa a les escoletes i a l’Escola de Música i Dansa també ha fet un repàs de la feina feta durant el confinament i la posterior desescalada, així com ara durant la nova normalitat, per poder donar un servei adaptat a les circumstàncies excepcionals.

Pel que fa a l’àrea de Cultura, Susana Labrador ha recordat que els objectius principals de l’àrea de Cultura es basen en tres línies de treball: “Primer, seguir treballant per dotar Formentera de nous equipaments culturals i millorar els existents. Segon, realitzar una programació d’actes culturals de qualitat durant tot l’any. I tercer, l’organització de les festes, així com el suport a totes les associacions i comissions de festes que organitzen les festes patronals o altre tipus d’esdeveniments culturals”. Respecte a la programació d’actes, la consellera ha explicat que aquest 2020 s’han adaptat a la situació sanitària a partir del mes de març, sent virtual durant els mesos de confinament més durs, i adaptada a les mesures sanitàries en l’actualitat. Per acabar, Susana Labrador ha agraït “a tot el personal del Consell la seva feina i implicació, així com a totes les persones vinculades al món de l’educació i de la cultura de la nostra illa”.

Compareixença Vanessa Parellada
Vanessa Parellada ha comparegut avui també davant el Ple per donar compte dels objectius i tasques realitzades des de juny de 2019, com a consellera de Joventut, Participació ciutadana, Noves Tecnologies i, per delegació de la presidenta, també Igualtat i LGTBI. Parellada ha assenyalat que “totes aquestes àrees tenen en comú que se centren en temes transversals a totes les àrees del Consell i afecten tota la ciutadania”.

Les polítiques de Joventut es regeixen per el II Pla Estratègic de la Infància i la Joventut, aprovat la legislatura anterior, i ha destacat que “el confinament, tot i que va suposar un gir, no va fer que es deixés de banda la joventut, al contrari, va servir per apropar el Casal de Joves a qui encara no el coneixia”. Com a reptes la consellera ha assenyalat que s’ha de seguir repensant el Casal de Joves i ha destacat que per fi aquest any s’han començat les obres de l’skate park. El bon funcionament de les Escoles d’Estiu, en un moment especialment complicat també ha estat destacat a la compareixença.

Pel que fa l’àrea de Participació Ciutadana ha destacat “la creació d’un nou canal d’informació amb les associacions, el whatsapp de Participació Ciutadana, que reforça les comunicacions per e-mail, i que, amb el confinament, es va convertir en una eina clau, i que ara continua mantenint-se a ple rendiment”. Pel que fa als pressupostos participatius, Parellada ha recordat que aquest any, amb motiu de la pandèmia, les mateixes associacions van proposar destinar la partida a ajudes socials, “fet que com a equip de govern ens fa enorgullir del nostre teixit associatiu”.

Respecte a l’àrea de Noves Tecnologies, Parellada ha agraït la feina dels tècnics que a partir del mes de març de 2020, amb el teletreball i la deslocalització del personal, es va bolcar en el suport a companyes i companys. També ha destacat “l’assistència que es dona a la ciutadania amb els tràmits a l’administració electrònica a través de la web de l’OVAC, que amb els anys ha arribat a gestionar més de 300 tràmits i que requereix ara un procés de redisseny per tal de simplificar el seu ús i fer-la més intuïtiva”.

D’altra banda, pel que fa a Igualtat la consellera ha dit que s’han començat a desenvolupar les mesures aprovades dins el Pla Integral d’Igualtat de Formentera, en vigor i es continua recolzant totes les associacions que emprenguin accions que promoguin la igualtat i la diversitat sexual i de gènere. Finalment, ha declarat que “les polítiques en matèria de LGTBI s’han basat fonamentalment en actuacions de visibilització i sensibilització arran de la diversitat d’identitat de gènere i d’orientació sexual, no només en els dies assenyalats per reivindicar diversos aspectes (despatologització trans, lgtbifòbia, etc.) sinó durant tot l’any”.

22 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 81

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1