• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

‘RESPECT NATURE’ és el nou mural de conscienciació ambiental que il·lumina la façana del Casal de Joves a partir d’avui

foto 2020 mural casal jovesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que Viking Fader, un resident de Formentera, ha creat un mural davant la façana del Casal de Joves sota el títol “RESPECT NATURE”. A partir d’avui divendres 14 d’agost l’obra romandrà il·luminada totes les nits fins a l’1 de la matinada.

Viking Fader ha fet aquesta obra amb l’objectiu de “promoure una pràctica artística mediambiental capaç d’harmonitzar l’adquisició de coneixements, la conscienciació i la participació activa en accions de millora i conscienciació ambiental”.

Els joves usuaris del Casal de Joves s’han implicat en el projecte, ajudant en la realització de la part de baix del mural col·laborant en el treball creatiu. Juntament amb l’equip de l’àrea de Joventut amb aquestes actuacions “intentem despertar interès i promoure la sensibilització i implicació de l’equip, el muralista i els i les joves pel medi ambient”, segons ha explicat l’autor.


14 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Servei d'assessorament pels monitors de l'Escola d'Estiu

foto Assessorament Escola EstiuEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que ha posat en marxa un servei d'assessorament per a les monitores i monitors de l'Escola d'Estiu.

L'objectiu d'aquest assessorament és fomentar entre les monitores i monitors estratègies de treball col·laboratiu, aprendre a reconèixer les emocions tant pròpies com de les nenes i nens, i millorar la comunicació amb els i les participants de les escoles i les famílies, aspectes que reverteixen una importància clau en aquesta situació excepcional provocada per la pandèmia de la covid-19.

“Les monitores i monitors de les escoles d'aquest estiu 2020, així com les seves directores, s'enfronten enguany a un repte que requereix un acompanyament professional i una orientació que els permeti treballar les incerteses ocasionades per tota la situació tan excepcional que estem vivint”, ha manifestat la responsable de l'àrea, Vanessa Parellada.

“Les monitores i monitors de l'Escola d'Estiu són el referent del que serà l'escola ordinària i necessiten un suport que els ajudi a gestionar l'ansietat que pot generar la situació tan diferent que estan vivint i a treballar amb els nens i nenes des de la calma i la normalitat”, segons ha afegit la consellera de Joventut.

El servei s'ofereix a través del CEPCA, concretament amb la seva directora, Belén Alvite. De moment s'han fet dues sessions presencials que s'ampliaran les properes setmanes, i es manté un seguiment a través de connexions online.

24 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà reobre el Casal de Joves en el seu horari habitual i amb mesures de prevenció

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que demà es reobre el Casal de Joves al Centre Social es Molí. L'horari serà l'habitual d'aquest centre, de dimarts a dissabte, de 16 a 22h. L'obertura es produirà respectant la limitació d'aforament, mesures de distanciament social o, en el seu defecte, ús de mascareta, i mesures d'higiene especials a causa de la Covid-19.

Tot el personal del Casal de Joves vetllarà perquè es respectin les mesures de seguretat establertes. L'entrada es farà escalonadament per la porta del casal, i el personal també estarà pendent de que no hi hagi aglomeracions. A més, com ja es feia habitualment, se seguirà fent un registre dels usuaris. L'aforament màxim serà de 10 persones, comptant la monitora o el director. Es preveu que es puguin fer alguns tallers presencials especials sempre que sigui possible mantenir les mesures de seguretat i es mantindran les activitats virtuals del “Casal Viral”. A més, s'ha habilitat un espai d'aïllament per si s'ha algun participant manifestés símptomes, mentre es posés en marxa el protocol sanitari corresponent.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per poder tornar a obrir el Casal de Joves, un espai que serveix de punt de reunió a molts joves de Formentera i on comparteixen temps i experiències amb el personal i amb altres joves, aprenent mútuament. “Els i les joves han patit, igual que les nenes i nens, un dels confinaments més durs, i poder retornar una certa normalitat a la seva vida i les seves relacions socials és fonamental en aquest procés de desescalada”, ha declarat.

Casal Viral
Vanessa Parellada i l'equip de Joventut ha tret una part positiva del confinament, “les xarxes socials del Casal de Joves han servit per seguir en contacte amb els i les joves, i ara, després de la bona acceptació que han tengut, seguirem mantenint-les i potenciant-les amb tallers virtuals, que han aconseguit que pares i mares també entrin dins el casal i acompanyin les seves filles i fills”.

15 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera se sumen a la celebració del Dia de la Dona

foto 2020 mural dona 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, ha presentat avui les activitats organitzades durant aquest mes al Casal de Joves. La consellera d’Igualtat i Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat que aquesta setmana és molt especial “perquè se celebra el Dia de la Dona i els joves també faran activitats per reivindicar el paper de les dones a la nostra societat, així com per conscienciar de la necessitat de que la igualtat sigui real”.

Aquest divendres 6 de març a les 18h al Casal de Joves es farà un concurs amb proves divertides per mesurar el coneixement sobre temes d’igualtat, gènere, etc. El joc es farà a través d’una eina digital que sigui atractiva pels adolescents. A més, en relació al Dia de la Dona, els joves podran veure el documental En la brecha, que tracta sobre la desigualtat de gènere en el món laboral, es projectarà al Casal a les 19h el dimecres 18 de març.

D’altra banda, com cada mes, els joves també faran activitats mediambientals reivindicatives. El divendres 27 de març el programa Formentera Marxa se sumarà al Fridays for Future i a partir de les 16h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc es muntaran tallers per conscienciar als més joves, però també a la població en general sobre la necessitat de tenir un futur sostenible.

Trobada Consell de la Infància i Joventut
El dissabte 28 i diumenge 29 de març tindrà lloc la primera trobada de Consells Infantils i Juvenils de les Illes Balears a Eivissa (Santa Eulàlia), que comptarà amb la participació del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera.

13 aniversari del Casal de Joves
La consellera Vanessa Parellada també ha volgut destacar una de les activitats més especials que tindran lloc al Casal aquest mes i és que el dimarts 31 de març se celebrarà el 13 aniversari de l’obertura del Casal amb una gran festa que tindrà lloc a partir de les 18.30h. Parellada ha volgut agrair la molta feina que s’ha fet amb els i les joves des de la creació d’aquest espai i ha animat a tot el jovent a partir dels 10 anys, així com persones vinculades amb el casal durant aquests 13 anys, a que es sumin a la festa.

Altres activitats
Les propostes comencen avui amb un taller d’adhesius que es farà a les 18.30h al mateix casal. En aquesta activitat els joves podran elaborar d’una manera casolana adhesius per fer les seves pròpies decoracions. Els i les joves també podran fer un taller de cuina d’empanades colombianes, dissabte 7 de març a les 17.30h. Veure una pel·lícula, dimecres 11 de març i dimecres 25 de març a les 18.30h. Fer una manualitat pel Dia del Pare, divendres 13 de març a les 18.30h. Participar al taller “Parlem de sexe?”, dissabte 14 de març a les 18.30h, on es realitzaran dinàmiques que ens ajudin a parlar de sexe i resoldre dubtes. Fer una pràctica d’un activitat de circ, dissabte 21 de març a les 18.30h. Totes aquestes activitats tindran lloc al Casal de Joves.

4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El grup de dansa urbana de Formentera farà una representació pels actes de les illes a Palma

foto-2020-dancers-11El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el grup de Dansa Urbana del Casal de Joves representarà a Formentera en la celebració del Dia de les Illes Balears a diversos actes organitzats a Palma (Mallorca). Cinc joves d’entre 14 i 15 anys de Formentera, acompanyades per la professora de dansa del Casal, Imma Vidal, interpretaran diverses peces de dansa urbana i dansa contemporània. Les actuacions tindran lloc el dissabte 29 de febrer a les 13.15h al passeig de Sagrera i a les 17h al Mercat de Palma. També hi haurà actuacions de balladors de les colles o del grup de batucada Bloco Calubraria de Formentera en altres actes que es faran a Mallorca.

Recordem que a Formentera, el diumenge 1 de març dia de les illes, es farà l’acte institucional que comptarà amb un discurs de la presidenta Alejandra Ferrer i estarà amenitzat per la representació de les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells. Així mateix es farà una degustació de productes típics de Formentera. L’acte tindrà lloc a les 12.00h a la plaça de la Constitució.

A més, demà divendres hi haurà un concert Dia de les Illes Balears amb Pilar Mena & Bro’s, per part de Formentera, i Ana Martí per part de Mallorca. Aquesta actuació tindrà lloc a les 20h a la Casa del Poble de la Mola i compta amb la seva col·laboració. Cal destacar que és un concert que es fa de manera simultània a totes les illes. D’altra banda, el dissabte se celebra la IX FART – FORMENTERA ALL ROUND TRAIL. Es tracta d’una cursa de 72,5 quilòmetres que recorre la costa de Formentera amb sortida i arribada al port de la Savina. Tota la informació sobre la prova es pot trobar al web www.elitechip.net on també es poden fer les inscripcions.

27 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 9

Inici
Anterior
1

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01