• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Educación

El Consell Insular de Formentera i la conselleria balear d’Educació signen el conveni de gratuïtat de 0 a 3

La vicepresidenta primera del Consell Insular de Formentera, Verónica Castelló, i el conseller balear d’Educació i Universitats, Antoni Vera, han signat avui a Formentera el conveni de gratuïtat de 0 a 3. Un acte al qual han assistit el conseller de Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana del Consell, Óscar Portas, el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, i la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, Neus Riera. Amb aquest conveni es garanteix la gratuïtat als dos centres d’educació infantil de l’illa.

Gràcies a aquest acord, les dues escoletes de Formentera rebran 2.286.000 euros fins al 2027 i tendran garantida així la gratuïtat a totes les etapes d’educació infantil.

El conseller insular d'Educació, Óscar Portas, ha volgut agrair a Antoni Vera que hagi complit les promeses que va realitzar durant la seua visita a l'illa el mes d'agost. "Va venir, va veure les necessitats que teníem i ha tornat ara al novembre portant fets, i veurem com es traslladen aquests fets als pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2024 i com aquestes necessitats de l'illa de Formentera en matèria educativa es fan finalment realitat", ha manifestat Portas.

El conseller insular ha recordat així mateix que un total d'un centenar de nens de les dues escoletes de l'illa es beneficiaran d'aquesta gratuïtat.

Per la seua part, Antoni Vera ha apuntat que el Govern balear tenia el compromís "de fer efectiva aquesta promesa electoral que portàvem en les passades eleccions autonòmiques, que era garantir la gratuïtat a totes les famílies en l'etapa de 0 a 3 anys". En aquest sentit, ha recalcat que, encara que hi ha zones de Balears en les quals encara no ha estat possible arribar al 100% de les famílies, "a Formentera tots els alumnes que han volgut han pogut tenir la gratuïtat de 0 a 3 anys".

Quant a les actuacions previstes en matèria educativa a Formentera, Vera ha destacat la "molt necessària" ampliació de l'IES Marc Ferrer. "El projecte estarà acabat en aquest mes de desembre, per la qual cosa les obres es podran licitar a principis de 2024", ha indicat.

També està pendent la reforma de l'edifici més antic del CEIP Mestre Lluis Andreu i la unificació dels dos edificis "en la qual hem hagut de començar a treballar perquè no hi havia res fet, ni projecte bàsic ni avantprojecte", per la qual cosa es començarà a treballar en el 2024 en aquest projecte "que haurà de ser una realitat en aquesta legislatura perquè ens hem trobat un edifici bastant antic que necessita una reforma integral.

Una altra de les actuacions que es duran a terme a Formentera serà dotar de zones d'ombra als patis del CEIP de Sant Ferran, ja que, encara que el centre és nou, "no es va preveure" aquesta actuació.

Finalment en el CEIP del Pilar de la Mola està prevista una ampliació per construir el servei de menjador i altres instal·lacions que necessita el centre.

A les Illes Balears s’han signat un total de 142 convenis amb els 191 centres públics i de la xarxa complementària que s’han adherit a la iniciativa. La inversió prevista fins a l’any 2027 és de 152,7 milions d’euros i la partida pressupostada per a l’any 2024 és de 51 milions d’euros.

La signatura del conveni s’ha dut a terme tot just abans que el conseller Antoni Vera i el gerent de l’IBISEC, Mateu Suñer, hagin iniciat una visita als centres del Pilar de la Mola, Sant Ferran, Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer. El conseller s’ha reunit amb els equips directius dels centres i han fet un seguiment de les actuacions iniciades.

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera suspèn temporalment el cobrament de les quotes del servei d’escoleta

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha acordat suspendre temporalment el cobrament de la quota del servei d’escoleta de quatre hores a les famílies de l'alumnat matriculat en el primer cicle d'educació infantil del curs 2023-2024, amb efecte retroactiu des de l'1 de setembre.

S'ha adoptat aquesta mesura en aplicació del Decret llei de mesures urgents aprovat el mes d'agost pel Govern balear per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats en el primer cicle d'educació infantil en centres de la xarxa pública d'escoles infantils i de la xarxa complementària a partir del mes de setembre.

Amb aquesta mesura es confirma l'inici de la gratuïtat total de l'escolarització dels nens de 0 a 3 anys en aquest curs 2023-2024, tal com es va anunciar a principis del mes d'agost en una reunió amb representants del sector. La gratuïtat serà de l'1 setembre al 30 de juny durant quatre hores diàries d'escolarització, la qual cosa equival a 168 € al mes per infant. Els mesos de juliol i agost es continuarà cobrant com fins avui. Avui dia a les escoletes hi ha 124 infants matriculats per al curs 2023-2024, i encara queden deu vacants disponibles.

S'ha eliminat també la quota de 70 € per a material. La despesa corrent anual de les escoletes és d'aproximadament 1.200.000 euros.

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha aprovat, així mateix, la suspensió temporal de l'aplicació de l'article 5 de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoletes únicament referent al cobrament de la quota del servei a aquestes famílies fins que s'aprovi en el ple de la Corporació una modificació de la mateixa en aquest sentit.

El Consell també ha aprovat iniciar els tràmits des de la Conselleria de Cultura i Educació amb el Govern balear per aprovar i signar el conveni que indica el decret de mesures urgents en l'àmbit educatiu per establir la gratuïtat i finançar la prestació del servei educatiu dels alumnes matriculats en els diferents nivells d'educació infantil.

A més, la Junta de Govern ha acordat iniciar els tràmits per modificar l'Ordenança fiscal del Consell reguladora de la taxa per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoletes durant el curs 2023-2024.

Festival fin de curso de la Escuela de Música y Danza de Formentera

El próximo jueves 22 de junio la Escuela de Música y Danza de Formentera ofrece el festival de fin de curso en la Sala de Cultura (Cinema) a las 17.00 h. Los alumnos realizarán una muestra de todas las especialidades, tanto de música como de danza, que se cursan en la Escuela con actuaciones que más de sesenta estudiantes llevan meses trabajando. También participarán la Coral Polifónica y la Banda de Música de Formentera, que acompañarán a las voces más jóvenes de los alumnos de Iniciación a la Música.

13 de junio de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

cartell 2023vi fi de curs

El lunes se abre el período de preinscripción y matrícula en la Escuela de Música y Danza de Formentera

El Consell de Formentera, a través del área de Educación, informa de que desde el próximo lunes 29 de mayo y hasta el domingo 4 de junio estará abierto el período de matrícula para los antiguos alumnos de la Escuela de Música y Danza y de preinscripción para nuevos alumnos para el curso 2023-2024. Se pueden presentar las solicitudes telemáticamente a la Oficina Virtual de Atención Ciudadana (OVAC), o presencialmente en la Oficina de Atención Ciudadana (OAC).

En septiembre, desde la Escuela de Música y Danza se pondrán en contacto con los nuevos solicitantes en el número de teléfono que pongan en la preinscripción para formalizar la matrícula o realizar las pruebas de acceso, según el caso.

Para aclarar dudas u obtener más información, los interesados pueden dirigirse al correo electrónico escolamusica@conselldeformentera.cat, a la web escolamusica.conselldeformentera.cat o escribir un whatsapp en el teléfono 627 642 093.

La vicepresidenta y consellera de Educación y Cultura, Alejandra Ferrer, ha invitado a todos a apuntarse a esta oferta formativa y de ocio del mundo de la danza y la música que va dirigida a toda la población, tanto infantil como adulta.

En concreto, se ofrecen los siguientes estudios:

- Estudios reglados de música (a partir de ocho años)
Instrumentos: flauta travesera, guitarra, piano, trompeta y clarinete.

- Estudios no reglados (a partir de ocho años)
Instrumentos: flauta travesera, clarinete, saxofón, trompeta, trompa, trombón, bombardino y tuba.

- Taller de música tradicional (a partir de cuatro años)
Instrumentos característicos del folclore de la isla: tambor, castañuelas y flauta.
Cuatro niveles: Iniciación I y II, y Continuación I y II.

- Iniciación a la música (de cinco a ocho años)
Aproximación a los instrumentos y al lenguaje musical mediante canciones, juegos... orientado a niños de cinco a ocho años.

- Enseñanzas profesionales libres
Adecuados a las necesidades del alumnado (es requisito la titulación de enseñanzas elementales de cualquier escuela reglada o conservatoria del ámbito estatal).

- Taller de percusión
Asignatura en la que se aprenden los ritmos y diferentes instrumentos de percusión.

- Coral polifónica de Formentera
Actividad gratuita dirigida a personas con inquietudes musicales sin necesidad de conocimientos previos de música.

- Banda de música
Agrupación instrumental formada básicamente por instrumentos de viento. Consiste en una hora de formación en grupo del instrumento escogido, una hora de lenguaje musical específico (si no se tiene ningún conocimiento de lectura musical) y una hora de lado.

- Estudios reglados de danza (a partir de ocho años)
Las enseñanzas elementales de danza están distribuidas en cuatro cursos y se organizan en las siguientes asignaturas:
Danza clásica
Danza española
Música aplicada a la danza

- Estudios no reglados de danza
Danza moderna (para todas las edades)
Iniciación a la danza (de tres a siete años)
Taller de flamenco para adultos
Taller de ballet para adultos

La oferta formativa puede ser modificada dependiendo de la demanda existente.


26 de mayo de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

cartell 2023v escola musica

Formentera destina 95.500 € en ayudas a estudiantes y centros educativos

El Consell de Formentera, a través del área de Educación, informa de que ya se ha abierto el plazo de presentación de ayudas y becas de libros, de compensación de la doble y triple insularidad y estudios superiores. Desde hoy lunes 22 de mayo y hasta el 30 de junio los estudiantes y centros educativos pueden presentar las solicitudes en la OAC o en la OVAC. Asimismo, los interesados pueden pedir más información al correo electrónico educacio@conselldeformentera.cat.

La vicepresidenta y consellera de Educación, Alejandra Ferrer, ha explicado que "desde hace años desde el Consell de Formentera otorgamos esta ayudas para corregir las desigualdades y los desequilibrios entre los estudiantes de Formentera y los del resto de la comunidad o del Estado". Las ayudas se otorgan a los estudiantes que cursan estudios superiores fuera de Formentera para compensar la insularidad y los centros educativos de Formentera y las familias que más lo necesitan para adquirir los libros o el material necesario para la educación de los niños y jóvenes.

Ayudas para compensar la doble/triple insularidad para los estudiantes que cursen estudios fuera de la isla de Formentera para el curso 2022-2023.
El importe que se destina a estas ayudas es de 38.000 € y se divide en:

· Ayudas a estudiantes que cursen sus estudios en Eivissa y en universidades a distancia. (150 €)
· Ayudas a estudiantes que cursen sus estudios fuera de las islas Pitiüses. (500 €)
· Ayudas a estudiantes que cursen estudios de las enseñanzas elementales o profesionales reglados de música o danza fuera de la isla, siempre que éstas no se puedan realizar en Formentera. (100 €)

Ayudas económicas para participar en el programa de reutilización de libros de texto y material didáctico y/o en el programa de digitalización para el curso 2022-2023.
El importe total que se destina a esta ayuda es de 45.000 € y se divide en:

· Ayudas económicas a los centros educativos de primaria y secundaria de Formentera que desarrollen el programa de reutilización de libros de texto y material didáctico y/o el programa digitalización para el curso 2022-2023. (50 € por alumnado adscrito de primaria / 70 € por alumnado adscrito de secundaria)
· Ayudas por los alumnos de primaria del 100 % de la aportación al fondo de reutilización de libros de texto para las ayudas individuales de alumnos, en caso de familias numerosas y monoparentales.
· Ayudas por los alumnos de secundaria del programa de digitalización, 200 € del coste del equipo informático adquirido por el programa de digitalización para las ayudas individuales, en caso de familias numerosas y monoparentales.

Ayudas económicas de becas de estudios superiores para estudiantes de Formentera para el curso 2022-2023.
El importe destinado a esta ayuda es de 12.500 €. Se convocan diez becas, la cuantía de cada beca será de 1.250 €.

· Los estudios cursados deben tener como principal interés una titulación de carácter oficial y con validez en todo el estado español. Las becas de estudios superiores serán concedidas para estudios presenciales en centros oficiales reconocidos por la administración educativa y que se encaminen a la obtención de un título oficial con validez académica o profesional.

22 de mayo de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

cartell 2023v beques ajuts

Más artículos...

Página 1 de 39

Inicio
Anterior
1

Nos encontrareis en:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14  · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1