• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

L’Escola de Música celebra el dia de Santa Cecília

escola-83El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que el pròxim divendres 22 de novembre l’Escola de Música i Dansa de Formentera farà un concert per celebrar el dia de la patrona dels músics, Santa Cecília. Aquest concert tindrà lloc a les 20h a l’església de Sant Francesc i s’inclou dins dels actes de programació per celebrar el XX aniversari de l’Escola de Música i Dansa.

Les activitats continuaran l’1 de desembre, quan els alumnes de l’escola col·laboraran en la gala benèfica que Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera) que tindrà lloc a la Sala de Cultura (Cinema) a les 20.00 hores. El 13 de desembre també es farà un concert de Nadal a la plaça de Sant Ferran a les 18.00h, en el qual participaran els infants de les escoles i la banda de l’escola.

Segons ha explicat la consellera d’Educació, Susana Labrador, “l’objectiu principal d’aquesta escola és aconseguir acostar el món de la música a la ciutadania de Formentera sigui quina sigui la seva edat, i siguin quines siguin les seves preferències, des de la seva vessant més tradicional, com són les classes d’instruments tradicionals, fins a la seva vessant més moderna, com són les classes de dansa moderna o guitarra folk”.

Activitats 2020
Ja en vista al pròxim any, des de l’Escola de Música han organitzat la IV Cantada Pagesa que tindrà lloc el 22 de febrer en horari de tarda a la Sala de Cultura (Cinema). Aquest acte és una trobada intergeneracional de cantadors i cantadores de l’illa. D’altra banda, el 26 de febrer es farà un festival també a la Sala de Cultura-Cinema on els alumnes de l’escola representaran diverses peces i balls amb motiu del Carnaval. I amb motiu de la festivitat del Dia Internacional de la Dansa, el dia 29 d'abril es farà un festival de dansa amb col·laboració del Casal de Joves.

Altres dels esdeveniments previstos és la realització d’un concert de petit format al Far de la Mola i una audició de piano a la Casa del Poble, però les dates encara estan per confirmar. També es farà una exposició permanent de fotografia amb instantànies d’actuacions dels alumnes que decoraran els passadissos de l’Escola de Música.


19 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dos alumnes de Formentera premiats per investigar el cicle de l’aigua

entrega-premis-aqualia1Els dibuixos de Pablo Wenham Martínez, del CEIP Sant Ferran de ses Salines, i d’Ana Burches, del CEIP Mestre Lluís Andreu, han resultat finalistes en la 17a edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Formentera. Els seus treballs han estat elegits entre els més de 7.200 participants, procedents dels municipis d’Espanya en els que Aqualia presta servei. En total han estat premiats 250 dibuixos.

La Presidenta del Consell Insular, Alejandra Ferrer, i la Consellera de Cultura, Susana Labrador, acompanyades de la responsable del Servei Municipal d’Aigua, M. del Mar Yern, han felicitat als guardonats i els han lliurat els seus premis, un rellotge intel·ligent per a cadascú. La presidenta ha agraït a Aqualia que faci aquest tipus de concurs i a les escoles que col·laboren amb el certamen perquè així “es crea conscienciació entre els infants de la necessitat de tenir cura d’un bé tan escàs com necessari, com és l’aigua”.

El concurs es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua per ensenyar als nens i nenes el valor de gestionar adequadament el cicle de l’aigua i la feina que suposa portar-la a les cases en quantitat i qualitat, així com tornar-la a la natura de forma sostenible.

En aquesta edició els joves alumnes de 3r i 4rt de Primària havien de convertir-se en investigadors per resoldre d’on prové l’aigua que consumeixen cada dia i a on va després d’utilitzar-la. Per això, la web www.investigadorsdelaigua.cat posava a la seva disposició gran quantitat de material educatiu sobre la gestió del cicle integral de l’aigua, així com una secció especial per conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el compromís d’Aqualia amb l’Agenda 2030.


13 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest dissabte comencen les classes de la Coral de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que aquest dissabte 26 d'octubre s'iniciaran les classes de la Coral Polifònica de Formentera. Totes les persones interessades a formar part de la coral poden escriure un correu electrònic a l’Escola de Música i Dansa de Formentera: escolamusica@conselldeformentera.cat.

Les classes són gratuïtes i es faran dos dissabtes al mes en horari de matí, de 10 a 14h. La primera trobada serà aquest dissabte 26 d'octubre a les 10h a l'Escola de Música i Dansa. Després de la presentació del nou director, Juan Carlos Ballesteros, es farà el primer assaig. Els següents assajos seran els pròxims 9 i 23 de novembre, i 14 de desembre.


23 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona celebren la novena edició del 7 a l'11 d'octubre

jornades estudis locals1El Consell de Formentera, a través de la Conselleria de Patrimoni Cultural, informa que la propera setmana, entre el dilluns 7 i el divendres 11 d'octubre, tindrà lloc la novena edició de les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona. Totes les conferències se celebraran a la sala d'actes del Centre de Dia (al costat de l'hospital), a partir de les 20.15 hores.

Com ha explicat la consellera de Patrimoni Cultural, Raquel Guasch, “es tracta d'unes jornades multidisciplinàries que ofereixen un contengut molt important i exhaustiu, que també ha de servir com documentació per la institució sobre la història de Formentera".

El programa de conferències és el següent:

-Dilluns, 7: Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s.VIII-X). A càrrec de Félix Retamero Serralvo, historiador i profesor de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana a la Universitat Autónoma de Barcelona. Ha col·laborat amb l´Enciclopèdia d´Eivissa i Formentera i és directiu de l'Asociación Española de Numismática i col·laborador de la seua revista ‘Gaceta numismática’.

-Dimarts, 8: Henri Quillé. Recerca sobre l'hàbitat a Formentera. A càrrec de Guillem Aloy Bibiloni, doctor en Teoria i Història de l'Arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i guanyador del premi d'arquitectura Ciutat de Palma.

-Dimecres, 9: Sa Senieta. Una història sota la calç dels seus murs. A càrrec de Sergio Moreno Torres, arqueòleg que a més ha col·laborat en la documentació de fosses comunes a les Pitiüses.

-Dijous, 10: L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera. Una obra de dos pobles. A càrrec de Felip Cirer Costa, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l'Enciclòpedia d'Eivissa i Formentera.

-Divendres, 11: La necròpolis de sa Tanca Vella. Un exemple de la població de Formentera dels segles IV-V dC. A càrrec de Maria Eulalia Subirà de Galdàcano, doctora en Biologia Humana i professora associada a la Unitat d'Antropologia Biològica (Universitat Autònoma de Barcelona).

Com en anteriors edicions, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió Plataforma per la Llengua

plataforma-per-la-llengua1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, han rebut avui a representants de la Plataforma per la Llengua de les Illes Balears, Marcel Girbau i Neus Sanchez, a una reunió en la qual s’ha parlat de què “el Consell de Formentera seguirà impulsant l’ús del català i continuarà amb la feina que s’està desenvolupant des de la institució per normalitzar el seu ús en el màxim d’àmbits”, tal com ha senyalat la presidenta del Consell.

Per la seva part, la consellera Raquel Guasch ha comentat que a la reunió s’hi ha posat “molt èmfasi en el fet que cal treballar i fer passes cap a la plena normalització de la llengua catalana”. “El català perd presència en l’àmbit de l’oci i en l’àmbit del sector serveis, per tal caldrà engegar mesures per pal·liar aquesta situació, sempre des del vessant més pedagògic i de conscienciació, la llengua ha de ser una eina de cohesió social”, ha dit la consellera.


1 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 22 de 39

22

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1