• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera es coordina davant possibles víctimes de punxades

foto 2022 actuacio punxadesEl Consell de Formentera ha celebrat una reunió de coordinació per establir el protocol d'actuació en cas que alguna dona pateixi punxades a Formentera. En aquesta trobada han assistit el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez; el conseller d'Interior, Josep Marí, així com representants de la Policia Local, la Guàrdia Civil i l'Hospital de Formentera.

El conseller de Benestar Social ha enviat un missatge de "rebuig total a la submissió química de les dones, sigui la que sigui la forma com s'aconsegueixi, a les punxades i a l'assetjament masclista", i ha recordat que "totes aquestes agressions són constitutives de delicte i seran perseguides". Ramírez ha destacat que "les punxades tenen una finalitat dissuasiva perquè les dones no puguin gaudir de la festa i de l'oci nocturn". En aquest sentit, ha assegurat que "les dones han de poder participar sense por en les festes i des del Consell de Formentera, en col·laboració amb la resta de forces de seguretat i de l'hospital, treballarem perquè així sigui".

Per la seua part, el conseller d'Interior ha destacat que "és important que les dones tenguin clar que si hi són víctima de punxades, les administracions públiques els donaran total suport i atenció". La Policia Local, la Guàrdia Civil, el servei del 112 i els treballadors de Benestar Social, que estaran a la carpa de "No i punt!" de Formentera, seguiran un protocol d'emergència per donar suport a la víctima. "Totes aquestes administracions actuarem de manera coordinada per oferir la millor atenció a les víctimes en aquest moment tan delicat", ha concretat Rafael Ramírez.

Així mateix, a la reunió s'ha traslladat el protocol d'actuació recomanat per a les possibles víctimes de punxades o testimonis d'aquestes agressions que puguin ajudar la víctima, pactat entre el Govern de les Illes Balears i els Consells Insulars.

-Si estau a un local privat, heu d'avisar el personal. Si estau a una festa popular, us heu de dirigir a la parada "No i punt!" de Formentera.
-Telefonau al 112 o contactau directament amb la Policia Local i/o la Guàrdia Civil perquè hi intervinguin.
-Seguiu les instruccions de la Policia Local, la Guàrdia Civil o el personal de "No i punt!".
-No us separeu del grup d'amics, ni us n'aneu soles si no us trobau bé.
-Si us trobau amb una víctima, escoltau-la i oferiu-li telefonar a una persona del seu entorn per donar-li suport. No la deixeu tota sola.
-Heu d'anar a urgències de l'Hospital de Formentera, on faran proves respecte de la punxada.
-En el cas que necessiteu atenció psicològica, trucau al 112 per activar el psicòleg de guàrdia.
-Es recomana que interposeu una denúncia davant la Guàrdia Civil.

També s'ha posat a disposició el servei de 24 hores d'IBDONA al telèfon 971 178 989 i el del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (de 9 h a 14 h de dilluns a divendres) al telèfon 971 321 271.

S'ha donat trasllat d'aquest protocol tant a l'associació Espai Dones com a la PIMEF.

12 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que des d'avui ja es poden sol·licitar les subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat. El pressupost per a la convocatòria d'enguany és de 18.000 euros.

Els sol·licitants han de ser residents a Formentera, d’edat igual o superior a seixanta-cinc anys o tenir una discapacitat reconeguda del 33 % o més, entre altres requisits. Aquests ajuts es destinen, entre d’altres, a l'adquisició de cadires de rodes, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llits hospitalaris o tractaments professionals sociosanitaris, com ara fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, etc.

L'import individual màxim i per a tots els conceptes que es pot concedir per beneficiari és de 2.900 euros. Una comissió tècnica avaluadora serà l'encarregada de valorar les sol·licituds que obtenen les ajudes. Els sol·licitants han de presentar les despeses realitzades (mitjançant factures originals) que han de correspondre al període comprès entre l’1 de juny de 2021 i el 31 de maig de 2022.

Les bases estan publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell de Formentera, i el termini per presentar les sol·licituds és fins al dia 22 d’agost de 2022 a la conselleria de Benestar Social (Centre de Dia), o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell dona suport a Formenterers Solidaris per a la distribució d'aliments a persones vulnerables i per a projectes de cooperació

foto 2022 f solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Sara Miguel, han signat avui un conveni de col·laboració per valor de 10.000 euros per distribuir aliments a les persones més vulnerables residents a l'illa i per executar projectes de cooperació per a països en vies de desenvolupament, per a l'any 2022. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, també ha assistit a la signatura del conveni.

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya contra les agressions sexistes i de prevenció de consum d'alcohol a les festes de Formentera

foto 2022 campanyes festesEl Consell de Formentera instal·larà una taula de prevenció d'agressions sexistes i de consum d'alcohol aquest estiu durant els esdeveniments festius a Formentera. La campanya començarà aquest dissabte 16 juliol amb motiu de les festes de la Mare de Déu del Carme i continuarà els dies 22, 24 i 25 de juliol, amb motiu de les festes de Sant Jaume, i 4 i 5 d'agost, durant les festes de Santa Maria.

Enguany, el Consell, a través de l'àrea de Benestar Social, s'ha afegit a la iniciativa llançada pel Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma 'No i Punt!' que té com a objectiu la prevenció de les agressions sexistes. A més, es continua amb la campanya de prevenció de consum i venda d'alcohol a menors de l'illa impulsada pel Consell.

La presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha animat la joventut de l'illa "a gaudir de les festes després de dos anys molt durs i complicats per la pandèmia, també per a ells", però ha recordat que "l'ambient de festa mai, sota cap concepte, pot ser excusa per a les agressions sexistes, i tots n'hem de ser conscients". Per això, tal com ha afegit el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, "volem conscienciar tothom, no només la joventut de Formentera, de la importància de la prevenció i hem de sensibilitzar la ciutadania davant d'aquest tipus de situacions identificant què és la violència sexista i oferint eines per prevenir-la i detectar-la". En la taula informativa també s'ofereix informació amb pautes sobre què fer en aquests casos o com actuar si es presencia una agressió.

Durant les nits de concerts hi haurà una taula informativa de les dues campanyes, amb un tècnic del Consell i un monitor format. A la taula hi haurà material de prevenció de la campanya 'No i Punt!' (samarretes, un fotoreclam, targetes i cartelleria) i de 'No t'ofeguis en l'alcohol' (motxilles, xapes, adhesius i cartelleria, recomanacions de dispensació, guia per a pares i mares, etc.).


15 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Curs d'Abordatge de l'ús de substàncies entre el jovent

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim dilluns 18 de juliol es farà un "curs d'Abordatge de l'ús de substàncies entre el jovent" adreçat als monitors de l'àmbit esportiu, d'oci i temps lliure. La formació tendrà lloc a la sala de Plens entre les 16 i 18 hores i estarà impartida per la psicòloga experta en prevenció de drogodependències, Alicia Bustos.

Es parlarà sobre conceptes bàsics i efectes de les substàncies, es donaran dades que conviden a la reflexió i s'explicaran dinàmiques i estratègies per treballar amb joves. Les inscripcions es poden fer al correu prestauratives@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271 fins al 14 de juliol. El curs és gratuït.

5 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 abordatge

Més articles...

Pàgina 10 de 61

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1