• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera impulsa un programa d'ocupació per a joves amb estudis universitaris

comercos formenteraEl Consell de Formentera, a través de l'oficina d'Ocupació i de Formació adscrit a l'Àrea de Benestar Social, impulsa la realització d'un Cens dels comerços de Formentera, que es realizarà amb 3 joves qualificats amb estudis universitaris o de formació professional de grau superior entre els mesos de desembre d'enguany i de juliol.

Poden optar a participar en el projecte tots aquells joves menors de 30 anys que s'apuntin al programa de garantia juvenil al Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), abans del 24 de novembre.

La finalitat del programa és que "els joves que tenen estudis universitaris o de formació professional recents adquireixin experiència i hàbits professionals", segons explica Vanessa Parellada, consellera de l'àrea de Benestar Social.

"Avui en dia tenir estudis universitaris no és garantia de tenir treball, per això estem contents d'oferir aquesta sortida, amb una oferta per a tres professionals, que es podrà realitzar a l'hivern, ja que començarà al desembre, i ens permetrà obtenir un valuós resultat que és un cens dels comerços existents a l'illa", ha explicat la consellera.

Per tramitar i preparar aquest projecte el Consell de Formentera ha dedicat un Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local de la institució, Santiago Juan, que a més farà de tutor dels joves durant la seva estada al Consell. La subvenció que rebrà la institució per part del SOIB per aquesta iniciativa serà de 63.000€.

Activitats per eliminar la violència contra les dones

Foto presentacio violencia de genereAvui la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, la presidenta d'Espai Dones, Dolors Fernández Tamargo i la tècnica de Benestar Social Azuzena Carrasco han presentat el cartell d'activitats organitzades per celebrar el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre. La presentació ha tengut lloc a la sala d'Actes del Consell de Formentera a les 10.30h.

La consellera ha explicat que enguany les activitats s'inicien aquest dissabte 11 de novembre amb una obra de teatre i es perllongaran fins al 29 de novembre. Tot per commemorar el dia 25 de novembre que és dia de l'eliminació de la violència contra la dona. Vanessa Parellada ha destacat que el Consell de Formentera col•labora amb Espai Dones per "organitzar aquests tipus d'actes que són diversos però tenen el mateix darrer objectiu: lluitar contra la violència de gènere".

Programa d'activitats
Per part seva, la presidenta d'Espai Dones ha detallat les activitats recollides en el cartell. Aquest dissabte 11 de novembre a les 20.00 h es representarà l'obra de teatre HILOS de l'actriu Rosa Díaz – Premi Nacional d'Arts Escèniques 2011. Serà a la sala municipal de Cultura (Cinema).

Les activitats continuen el dimarts 14 de novembre amb la projecció del documental "Los niños del Barrio Rojo", Òscar 2015 al millor documental, que tindrà lloc a les 20.00 h a la biblioteca municipal Marià Villagómez. I el dissabte 18 de novembre torna el teatre amb una actuació sobre Teatre fòrum sobre violència de gènere, a càrrec del teatre de Xoc de Menorca, que es representarà al restaurant Sa Panxa a partir de les 22.00 h. El dilluns 20 de novembre a les 20.00 h s'inaugurarà de l'exposició fotogràfica «Koinonía», d'Isa Sanz a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell.

'La maleta de Marta'
El dimecres 22 de novembre es farà la projecció de la pel·lícula La maleta de Marta de Günter Schwaiger. La mateixa protagonista oferirà un posterior col•loqui després de la pel•lícula que està patrocinada per Amnistia Internacional Illes Balears i Eivissa. La projecció tindrà lloc a les 19.30 h a la sala d'Actes de Cultura.

Dissabte 25 de novembre
El dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona, 25 de novembre, serà una jornada plena d'activitats. A les 11.00 h es muntarà a la plaça de la Constitució una taula informativa Re-Acció d'IBdona. Uneix-te al pacte social contra les violències masclistes. Al mateix indret es farà a les 13.00 h la lectura del manifest amb motiu d'aquesta celebració.

I a la tarda, a les 19.00 h es farà el taller emocional-vivencial amb perspectiva de gènere «Ni princeses ni prínceps» a càrrec de l'experta en psicoteràpia social Isabel Serrato a la sala d'Actes de Cultura. Com cada any, a les 21.30 h es farà el sopar de germanor que aquest any a més celebra el X aniversari d'Espai Dones. El sopar es farà a l'hostal Rosales d'Es Pujols. Es poden reservar places telefonant al 697 941 016.

Per últim, el dimecres 29 de novembre s'oferirà una xerrada per les famílies a partir de les 19.00h amb el títol "Benvinguts al llarg i emocionant viatge" a l'escoleta Sa Miranda de Sant Francesc. A les 19.30 h d'aquell mateix dia hi haurà un taller per «Aprendre a gestionar les teves emocions difícils», a càrrec de la psicòloga Ana Costa García a la sala d'Actes de Cultura.

Violència de gènere
Per part seva, la tècnica de Benestar Social, ha explicat que fins al mes d'octubre d'aquest any des del telèfon d'emergències s'ha intervingut en 14 casos de violència de gènere, mentre que fins les mateixes dates de l'any passat s'havien atès 18 casos.

En aquest sentit, el pròxim 28 i 29 de novembre, la consellera de Benestar Social i dues tècniques de l'àrea participaran en unes jornades organitzades per l'Institut Balear de la Dona per crear estratègies per a la coordinació interinstitucional i la intervenció amb víctimes de violències masclistes.

Posada de la primera pedra del Tanatori de Formentera

Foto primera pedra tanatoriEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, han posat avui la primera pedra del Tanatori Insular de Formentera. Les obres de construcció del tanatori començaran la pròxima setmana i tenen un termini d'execució de 8 mesos.

Jaume Ferrer ha mostrat la seva satisfacció per poder fer aquest acte simbòlic de posada de la primera pedra d'un "equipament molt necessari per Formentera, ja que les actuals instal•lacions han quedat obsoletes, i no compleixen els mínims requisits per donar aquest servei, tan important per la ciutadania, amb comoditat".

Per part seva, Vanessa Parellada ha declarat que d'aquesta manera "podrem acomiadar d'una manera digna als nostres éssers estimats". La consellera de Benestar Social ha destacat també que al recinte s'habilitarà un espai perquè es puguin fer cerimònies civils de comiat dels difunts.

Situació i característiques
El futur tanatori es construirà al costat del cementeri municipal de Sant Francesc, i dins el complex que conformen l'Hospital de Formentera, el Centre de dia i la futura Residència. La superfície total construïda serà de 460m2 i comptarà amb els següents espais:

- Rebedor o sala d'accés, de 90m2, que actua de zona d'entrada i espera, també es podrà fer servir per fer cerimònies.
- Dues sales de vetlatori, de 40m2 cadascuna.
- Una sala de pràctiques, de 52m2, per a realitzar autòpsies.
- Un magatzem i zona d'aparcament, de 80m2
- Oficina administrativa , 24m2
- Zona de banys públics, 15m2

El pressupost de l'obra és de 660.690,30€ i ha estat adjudicada a la UTE 7 Tanatorio Formentera, constituïda per Hermanos Parrot i Tecopsa. L'arquitecte de l'obra ha estat, Xavier Pallejà.

A l'acte també han assistit la diputada per Formentera Sílvia Tur, la vicepresidenta Susana Labrador, el conseller d'Infraestructures, Rafael González, el conseller d'Esports, Jordi Vidal, i els representants del PSOE de Formentera Ana Juan i Rafael Ramírez, i la portaveu de Compromís, Cristina Costa.

La pròxima setmana s’obrin les inscripcions pel curs d’integració

Curs dintegracio i reforc 2017El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que entre pròxim dilluns 23 d'octubre i el dilluns 6 de novembre estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social I Cultural que du endavant el Consell per novena edició. Anualment es fan dos edicions del curs a l'any, una al novembre i altra al març. La pròxima edició començarà el 7 de novembre i durarà fins al 30 de novembre.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes. Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions, és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19.00h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d'Adults i la docent serà la Dolores Tamargo.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, Igualtat entre homes i dones, etc. La finalitat del curs és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix. És un curs adreçat sobretot a immigrants que els hi serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial.

Presentació dels actes Dia Mundial contra el Càncer de Mama

foto presentacio aeccLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada juntament amb la presidenta de l'Associació de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Formentera, Pepita Gabaldar han presentat el programa d'actes organitzat per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama que tindrà lloc el pròxim dijous 19 d'octubre. Ho han fet en roda de premsa a les 12.00h a la sala d'Actes de l'edifici central del Consell de Formentera.

El mateix dijous l'AECC muntarà una taula informativa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. A més, han organitzat una caminada solidària contra el càncer que tindrà lloc el dissabte 21 d'octubre i sortirà a les 16h del Moll de Pescadors de la Savina. Avui, demà i dimecres, en horari de matí i tarda, hi haurà una taula informativa per inscriure's a la cursa i comprar samarretes al Poliesportiu. Ja hi ha 250 participants inscrits per les 400 places que compta la caminada.

A més, la nit del dissabte 4 de novembre hi ha un sopar solidari a benefici de l'associació en el restaurant Caminito d'Es Pujols per un preu de 45 euros. La reserva es pot fer en el telèfon 670 291 414 o 636 514 596. La vetllada estarà animada amb música i es farà una rifa de regals de donacions d'empreses de Formentera, a les que la presidenta de l'associació ha agraït la seva solidaritat.

Psicologia oncològica
La consellera de Benestar Social ha destacat la gran tasca que fan des de la Junta Local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Formentera, que es va crear a l'any 2015. Gràcies a la seva feina des de desembre de 2015 es dóna el servei d'un psico-oncòleg, per ajudar en el tractament emocional, psicològic i social dels malalts de càncer i els seus familiars.

Precisament el tècnic que ho fa, Pablo Rodríguez, ha estat present en la presentació i ha explicat que des de la posada en marxa del servei a Formentera han atès entre 30-40 pacients. Les consultes són cada dimarts i dijous a l'Hospital de Formentera. D'altra banda, també amb el suport de l'associació, des de fa 3 mesos es dóna el servei d'una treballadora social especialitzada en casos d'oncologia, que ofereix consultes una vegada a la setmana al Casal d'Entitats.

Més articles...

Pàgina 10 de 21

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1