• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera acull la presentació de la guia ‘Salam al català’

foto salam al catala 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de l’àrea de Benestar Social, informa que el proper dimarts 23 d’octubre a les 19.00 hores, la biblioteca Marià Villangómez acollirà la presentació de la guia Salam al català. Una guia lingüística que presenta la llengua catalana a la comunitat araboparlant de les Illes Balears.

Aquesta guia neix de la mà de Plataforma per la Llengua, un projecte d’acollida lingüística per a persones nouvingudes de la comunitat islàmica a les Illes Balears.

Plataforma per la llengua és una ONG no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballen als diferents territoris de parla catalana i des d’una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l’acollida i arrelament lingüístic als nouvinguts, en les universitats, en l’educació i a les administracions, entre altres àmbits.

Després de l’acte de presentació, tindrà lloc un col·loqui amb la participació de Bernat Joan (sociolingüista), Iris Palomo (tècnica d’immigració), Wassima Bouhia (nouvinguda d’origen araboparlant) i Maria Teresa Ferrer (presidenta de l’OCB de Formentera). El col·loqui estarà moderat per Vicent Ferrer (lingüista i docent).

Nou curs d’integració social i cultural a Formentera

xi-edici-curs-integraci-social1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que des del proper dilluns 22 fins al divendres 02 de novembre resta obert el termini d’inscripció per l’onzè Curs d'Integració Social i Cultural. Aquest curs, que compta amb 15 places i es realitzarà a l'aula gran de l'Escola d'Adults, s’iniciarà el 6 de novembre, finalitzarà el dia 29 d'aquest mateix mes i constarà de 20 hores lectives repartides en dues sessions setmanals.

Continguts
Aquest és un curs adreçat sobretot a persones estrangeres, ja que els serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial.

Entre altres, els continguts que es tractaran seran: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea o igualtat entre homes i dones. La finalitat és l'aprenentatge d'aquests continguts, que ajuden a obtindre l’Informe d'Esforç d’Integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Les persones interessades en inscriure-s’hi poden adreçar-se a l’àrea de Benestar Social en horari d’oficines o bé cridar al telèfon 971 321 271.

Formentera defineix el primer Pla d’Igualtat amb 53 accions per afavorir una cultura general més igualitària

foto pla igualtat 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, presentava ahir dilluns davant el Consell d’Entitats el primer Pla d’Igualtat de l’illa. Confeccionat de manera coordinada entre diferents àrees del Consell, aquest Pla, que se centra en els problemes i necessitats específiques de les dones de Formentera, s’ha elaborat amb la participació del teixit associatiu i d’agents socials de diversos àmbits.

La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada destacava que “hem configurat un Pla amb 13 objectius i 53 mesures. Hi ha accions en tots els àmbits; per fomentar la conciliació, per afavorir la participació en l’oci i l’esport de manera igualitària i per anar aconseguint una cultura general més igualitària a l’hora que es vol treballar també per prevenir la violència de gènere”.

Aquest primer Pla d’Igualtat parteix d’una diagnosi elaborada en col·laboració amb La Radial, associació de recerca i intervenció social. Es preveuen 5 eixos d’actuació (Treball i conciliació, Participació, oci i temps lliure en igualtat, Cap a una cultura més igualitària, Atenció social i violència masclista, així com Incorporació de la perspectiva de gènere al Consell Insular de Formentera), amb 13 objectius i 53 actuacions a aplicar en el proper quadrienni 2019-2022 tot especificant els terminis de finalització de cadascuna de les propostes en primer any, segon any, tercer any i quart any.

Després de ser exposat ahir davant el Consell d’Entitats, el Pla d’Igualtat serà sotmès a aprovació en el proper Ple ordinari d’octubre i posteriorment s’obrirà un període d’exposició pública perquè tothom qui ho vulgui hi pugui fer aportacions.

Presentació dels actes Dia Mundial contra el Càncer de Mama

foto AECC 2018 1La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, juntament amb la presidenta de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Formentera, Pepita Gabaldar, han presentat avui el programa d'actes organitzat per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama que tindrà lloc el proper divendres 19 d'octubre.

El mateix divendres, l'AECC muntarà una taula informativa a la plaça de Sant Francesc. Aquella mateixa nit, es celebra un sopar solidari a benefici de l'associació en el restaurant de l’hotel Cala Saona per un preu de 40 euros. La reserva es pot fer en els telèfons 670 291 414 o 636 514 596. La vetllada estarà animada amb música i es farà una rifa de dos regals, un quadre donació de na Teresa Matilla i una joia donada per n’Enric Majoral, als que la presidenta de l’AECC ha agraït la seva solidaritat.

A més, s’ha organitzat una caminada solidària contra el càncer que tindrà lloc el dissabte 20 d'octubre amb sortida a les 16h des del Moll de Pescadors de la Savina. La inscripció té un preu de 7 euros i inclou una samarreta de regal.

Així mateix, demà dimecres i el proper dimarts, dia 16, hi haurà una taula informativa, en horari de matí a la plaça de Sant Francesc i de tarda al Poliesportiu, per inscriure's a la cursa i comprar samarretes.

Psicologia oncològica
La consellera de Benestar Social ha destacat la gran tasca que fan des de la Junta Local de l'AECC de Formentera. Gràcies a la seva feina, des de desembre de 2015 es dóna el servei d'un psicòleg especialitzat en oncologia, que es desplaça a l’Hospital de Formentera els dimarts i dijous per ajudar en el tractament emocional, psicològic i social dels malalts de càncer i els seus familiars.

D'altra banda, l’AECC de Formentera té previst organitzar el gener uns cursos per a voluntàries i voluntaris cara a ajudar els malalts de càncer tant a nivell hospitalari com en visites a domicili. Aquests cursos seran impartits per especialistes de Palma, així com pel psico-oncòleg que presta servei a l’hospital.

Formentera ofereix un curs d’acolliment lingüístic per a alumes nouvinguts

foto acolliment ling 2018El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que demà, divendres 5, s’obre el període d’inscripcions per al nou curs d’acolliment lingüístic pensat per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut. La presentació del projecte, feta avui, ha estat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i de la docent i coordinadora de les classes, Maria Isabel Jiménez.

Projecte d’acolliment lingüístic
Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als nadius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu.

Objectius del programa d’acolliment
El programa d’enguany, que comença el 15 d’octubre i s’estendrà fins a la finalització del curs, s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de secundària.

En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, “oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars”.

D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada”.

Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant el català, llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.

Inscripcions
Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a l’àrea de Benestar Social, a la vénda des Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 14.00 h, des d’aquest divendres 5 d’octubre fins al divendres 12 d’octubre.

Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o bé al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.

Més articles...

Pàgina 9 de 27

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1