• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell de Formentera destina 16.000 euros en subvencions per a gent gran i discapacitats

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ja s'ha obert el termini per sol·licitar subvencions per a gent gran i discapacitats. El pressupost per a aquesta convocatòria és de 16.000 euros.

Els sol·licitants han de ser residents a Formentera, amb una edat igual o superior a 65 anys o una discapacitat reconeguda del 33% o més, entre altres requisits. També podran sol·licitar aquesta subvenció les persones discapacitades institucionalitzades fora de Formentera, sempre que el grup familiar estigui empadronat a l'illa.

Una comissió tècnica avaluadora serà l'encarregada de triar els projectes que obtenen les ajudes. Aquests ajuts es destinen per a l'adquisició de cadira de rodes, adaptació de vehicle, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llit hospitalari o activitats de rehabilitació (fisioteràpia, logopèdia ...), etc.

El termini per a la presentació de les sol·licituds és fins al dia 23 de setembre de 2019 a la conselleria de Benestar Social, Gerència i Transparència (antic Centre Mèdic) o a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera.

2 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera dona suport a Formenterers Solidaris per projectes solidaris per al 2019

foto-signatura-conveni-forment1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Maria Costa han signat un conveni de col·laboració entre el Consell de Formentera i l'ONG formenterera per a l'execució de projectes de cooperació per a l'ajuda al desenvolupament de països en vies de desenvolupament, així com per la creació d'activitats de sensibilització i assistència social bàsica a Formentera per a l'any 2019.

Amb aquest acord l'ONG Formenterers Solidaris es compromet a: fer una elaboració i gestió de projectes de cooperació i desenvolupament a països en vies de desenvolupament. Organització de ponències, taules rodones, fòrums, exposicions o conferències. També finançarà despeses derivades de l'equipament, material i subministrament propis per al funcionament regular de l'ONG. Així mateix es compromet a organitzar de campanyes de recollida de productes i sous per enviar a llocs necessitats, gestionar bonificacions d'alimentació concedits pel Consell Insular de Formentera i fer accions de suport i ajuda a les persones amb més necessitats socials de l'illa de Formentera.

El Consell de Formentera subvencionarà les activitats i despeses de l'ONG Formenterers Solidaris per a donar compliment a aquest conveni amb 3.000€. El conveni se signa amb caràcter anual. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, i la secretària de l'ONG, Teresa Costa, també varen assistir a la signatura que es va produir ahir 1 d'agost al Consell de Formentera.

2 d’agost de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb el Fons Pitiús de Cooperació

reunio---fina-darder1La presidenta, Alejandra Ferrer, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, es varen reunir ahir amb la coordinadora del Fons Pitiús de Cooperació, Fina Darder. Aquesta ha estat la primera trobada de la legislatura en què "es va acordar continuar treballant de manera conjunta per ajudar a que aquesta organització pugui seguir desenvolupant projectes de cooperació i ajuda als més desfavorits", segons ha explicat la presidenta Alejandra Ferrer.

El Consell de Formentera és soci del Fons Pitiús de Cooperació. Aquesta organització sense ànim de lucre du endavant projectes de cooperació i d'ajuda humanitària en emergències i també fa accions d'educació per la ciutadania de Formentera i Eivissa amb campanyes de sensibilització i accions educatives i de formació. El conseller Rafael Ramírez i la coordinadora Fina Darder s'han emplaçat a tenir una propera reunió per seguir treballant en els aspectes del dia a dia de l'organització.

23 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb els representants sindicals d'UGT

reunio-ugt-consell premsav21El conseller de Gerència, Rafael Ramírez i la consellera de Recursos Humans, Paula Ferrer, s'han reunit avui amb el secretari general de funció pública d'UGT a Balears, Miguel Ángel Romero. Aquesta ha estat una primera pressa de contacte on s'han definit les línies a seguir per aquesta legislatura en matèria de Recursos Humans del Consell. Posteriorment, la consellera i el representant d'UGT s'han reunit amb els seus delegats sindicals al Consell. A la trobada s'ha acordat continuar convocant de manera periòdica les meses de negociació sindicals "per a tractar els temes que afecten el dia a dia dels treballadors".

Paula Ferrer ha agraït la visita del secretari general, al qual ha felicitat "pels 130 anys de lluita en defensa dels drets dels treballadors que des del seu sindicat celebren aquest any". Per la seva part, la responsable de Recursos Humans s'ha compromès "a treballar de manera conjunta amb els sindicats per a garantir el correcte funcionament de l'administració publica", segons ha declarat.


22 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s’adhereix a una campanya de conscienciació contra agressions sexistes

foto-material no-i-punt-1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Igualtat, s’ha adherit a la campanya “No i punt” que té com a objectiu que les festes estiguin lliures d’agressions sexistes. Aquesta campanya ha estat creada per l’Ajuntament de Palma en col·laboració del Consell de Mallorca.

“L'objectiu general de la iniciativa és promoure espais d’oci igualitaris i segurs, dels que puguin gaudir tant homes com dones, i que estiguin lliures d’agressions sexistes, sexuals y homòfobes”, segons ha declarat la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada. “La idea és informar i sensibilitzar cap a la prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexistes”, ha afegit.

Per aconseguir-ho, avui 16 de juliol es col·locarà a la Savina una taula informativa, en horari de tarda-nit, amb material de la campanya amb motiu de les festes del Carme. El mateix es farà el pròxim dissabte 20 de juliol, en el mateix horari, amb motiu de la celebració de la Festa Flower a Sant Francesc.

El material que inclou la campanya és: protocol de prevenció i actuació davant les agressions sexistes, un decàleg de bones conductes, test anti agressions, adhesius “No i punt”, polseres “No i punt” i banderola “No i punt”. A més hi haurà tècnics especialistes que ajudaran a difondre l’objectiu de la campanya.

Campanya #nosiguisase

D’altra banda, per tercer any consecutiu, el Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Joventut, i en col·laboració amb el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) continua amb l’adhesió a la campanya de sensibilització #nosiguisase.

“Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars de les Illes Balears, enviant missatges preventius a totes aquelles persones que hi participen, sobretot joves, per evitar un excés en el consum de l’alcohol”, segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

El pròxim 20 de juliol es muntarà una taula informativa amb professionals de la plataforma Energy Control (projecte de l’ONG Associació Bienestar y Desarrollo). En aquesta taula es repartirà material informatiu de la campanya com motxilles, xapes, postals amb missatges de conscienciació, botelles d’aigua amb collet amb missatges i pòsters.

El Consell de Formentera també farà difusió de les campanya a la seva web a través de banners informatius de les campanyes.

16 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 34

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1