• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Nou curs de la UOM a Formentera

Foto flyer UOM 2018El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que demà divendres s’inaugura, al Centre Social i de Majors de Sant Ferran, el curs acadèmic de 2018 de la Universitat Oberta per Majors organitzat des de la UIB en col·laboració amb el Consell i la participació de la Fundació la Caixa i El Corte Inglés.

Es tracta d’un cicle de 7 conferències impartides a les seus dels clubs de majors, 3 al de Sant Francesc, 3 al de Sant Ferran i 1 al de la Mola, sobre temes diversos, escollits per cadascun dels tres clubs.

El Consell dona suport i impulsa l’organització de tota activitat que contribueixi a estimular en les persones majors les ganes d’aprendre i de mantenir-se actives per promoure la seva salut i la seva autonomia.

8 alumnes s’especialitzaran en atenció geriàtrica a Formentera

Foto taller ocupacional geriatriaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el Centre de Dia acollirà, a partir del proper dijous dia 15, un nou curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, el curs Tramuntana VII.

El curs, d’una durada de nou mesos, es realitzarà entre febrer i novembre. Prepara per atendre a persones dependents en l'àmbit sociosanitari a la institució on es desenvolupi la seva actuació, aplicant les estratègies dissenyades per l'equip interdisciplinari competent i els procediments per mantenir i millorar la seva autonomia personal i les seves relacions amb l'entorn.

La formació constarà de 385 hores de classes teòriques i 875 hores de pràctiques remunerades, de manera que es faran 2 hores de classe per jornada i 5 hores i mitja de feina efectiva diària, bé al Centre de Dia, bé al SAD (servei d'ajuda a domicili) amb la supervisió d’una docent-directora del curs.

Cada alumne percebrà un sou de 1.021,01€ al mes, a més de la cotització a la seguretat social. En acabar el curs, podran desenvolupar els seus coneixements en el camp de la atenció de minusvàlids físics, psíquics i sensorials, així com en la cura de persones dependents en institucions.

El pressupost total del projecte, subvencionat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears, és de 130.219,33€.

Carnaval dels usuaris del Centre de Dia

MajorsEls majors del Centre de Dia de Formentera han celebrat avui el Carnaval. Un total de 25 usuaris i cinc treballadores del centre han participat d’aquesta festa disfressant-se de cartes de poker amb figures i disfresses que ells mateixos s’han encarregat de dissenyar i manufacturar.

Piques i trèvols negres, així com cors i rombes vermells han servit per caracteritzar una heterogènia baralla de cartes humanes que han donat un punt de color a les activitats que es desenvolupen al centre.

Curs de dinamitzador d’oci i temps lliure

diverespaiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Formació i Ocupació, informa que des d’aquest passat dilluns, dia 29 i fins a mitjans de juny, s’està duent a terme un curs de formació per a monitores i monitors emmarcat dins el programa SOIB Jove de formació i ocupació. Aquest programa ofereix possibilitat d’inserció al mon laboral als joves menors de 30 anys.

El curs, dirigit pel docent Fran Jurado, compta amb la participació de 10 alumnes; 9 noies i 1 noi, i consta de 12,5 hores setmanals de formació que s’imparteixen els matins de dijous i divendres al Casal de Joves.
Així mateix, el curs consta de 25 hores setmanals de pràctiques que els alumnes desenvolupen a diversos espais com el Casalet de Sant Ferran, el Casal de Joves o el club de bàsquet, on aquests estudiants s’han d’adaptar a les circumstàncies socials de cadascun dels llocs i desenvolupar el seu aprenentatge teòric.

Objectius
El que persegueix aquest curs és dotar als alumnes de les eines necessàries per a poder dinamitzar espais en els que hi hagi població infantil i juvenil. Així mateix, que sàpiguen oferir fórmules als joves sobre com fer un ús profitós del seu temps lliure mitjançant recursos lúdics i recreatius a més d’educar-los en valors com el respecte a la diversitat, la tolerància, l’empatia o la companyonia entre d’altres.

Titolació
En finalitzar el curs, els participants obtindran un certificat com a dinamitzador d’oci i temps lliure que els permetrà accedir a llocs de treball relacionats amb l’àrea sociocultural i enfocats a infants i joves. Entre d’altres, clubs esportius, casals, associacions, escoles i campus d’estiu, el Diverespai i d’altres activitats recreatives amb infants.

Formentera ofereix un programa d’acolliment lingüístic per a alumnat nouvingut

Presentacio del projecte dacolliment linguisticAquest matí s’ha fet la presentació del projecte d’acolliment lingüístic per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut. La presentació ha estat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i de la docent i coordinadora de les classes, Maria Isabel Jiménez.

Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als natius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu.

Objectius del programa d’acolliment
A diferència d’anteriors edicions, el programa d’enguany, que comença el 5 de febrer i s’estendrà fins a la finalització del curs, no se centrarà en un grup escolar, sinó que s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de la ESO.

En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, “oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars”.

D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada”.

Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant la llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.

Inscripcions
Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a la seu del Centre Municipal de Serveis Socials, a la Vénda des Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 09.00h a 14.00h, des d’aquest dijous 25 de gener fins al dijous 1 de febrer.

Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.

Més articles...

Pàgina 9 de 22

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1