• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

L’Obra Social ”la Caixa” i el Consell de Formentera rubriquen el seu compromís amb la gent gran

foto conveni Gent GranEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat un conveni de col·laboració amb en Josep Verdera, director de l'oficina de CaixaBank a Sant Francesc, renovant el seu compromís per promoure l’envelliment actiu i desenvolupar el programa de Gent Gran a 3 centres de l’illa.

En concret, el conveni afecta al Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, al Centre Social i de Majors de Sant Ferran i al de la Mola. Durant el conveni anterior, aquests centres han acollit 20 activitats i tallers dels quals han participat 140 persones grans.

La nova generació de persones grans
El programa de Gent Gran és el més emblemàtic de l’Obra Social “la Caixa”, remuntant-se els seus orígens a l’any 1915. Des de fa més d’un segle, els projectes posats en marxa pel programa s’han anat adaptant a les realitats per donar resposta, juntament amb institucions com el Consell de Formentera, a les noves necessitats socials d’aquest col·lectiu.

L’objectiu del programa de Gent Gran és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se alhora a les seves necessitats actuals. El programa inclou tallers de promoció de la salut i el benestar, projectes de participació social i voluntariat, i projectes de formació en tecnologies de la informació i comunicació.

Convocatòria SOIB Jove Qualificats Entitats Locals

foto soib joveAquesta és la darrera setmana de termini per a inscriure’s a la nova convocatòria de SOIB Jove Qualificats per a entitats locals, a través de la qual, ajuntaments, Consells Insulars i entitats vinculades o que depenen d’ells poden contractar a joves que reuneixin els següents requisits:

1. Edat de 18 a 29 anys
2. Amb inscripció al SOIB com a demandants en atur
3. Amb inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil com a beneficiari o beneficiària
4. Amb titulació universitària o formació professional superior
5. Que puguin signar un contracte en pràctiques per aquella formació acadèmica
6. Que no hagin participat anteriorment en un projecte d'experiència professional per a l'ocupació de la mateixa titulació

S'ofereix un contracte en pràctiques de la seva titulació a una entitat local amb una durada de 12 mesos, a començar a durant la primera quinzena de novembre.

Les persones interessades s'han d'apuntar abans del proper divendres 14 de setembre al SOIB com a demandants d'ocupació i a Garantia Juvenil. Per això han de demanar cita al SOIB telefonant al 012 o al web del SOIB (http://soib.fundaciobit.org/citasoib/reservar-cita;lang=ca).

Es poden fer les dues inscripcions a la mateixa cita, i s’ha d’acudir al SOIB amb les acreditacions de les titulacions per a les quals es vol optar.

Una vegada que les entitats presentin les ofertes, a més de citar als joves inscrits al SOIB que compleixin els requisits, es posaran les ofertes en difusió a la web www.soib.es amb tota la informació de com presentar-se a cada oferta en concret.

Els usuaris del Centre de Dia col·laboren amb el Festival Que Celeste

foto-cdd-que-celeste-1Els usuaris del Centre de Dia estan col·laborant aquests dies amb membres de l’associació ecologista "Que Celeste" emprant alguns dels objectes recollits en les neteges de platges que l’entitat ha dut a terme els darrers mesos a les zones de ses Illetes, es Carnatge i es camí des Ram.

D’aquesta manera, es dona una segona vida amb un ús decoratiu a diversos materials, una fórmula de reciclatge artístic que permet que els usuaris del Centre de Dia millorin en creativitat i autonomia personal.

En concret, s’estan fent servir les ampolles de plàstic per a fer-ne meduses que serviran com a llums decoratives per al festival Que Celeste, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre a la plaça de l'església de Sant Ferran i que com en edicions anteriors, té per objectiu conscienciar a la població i als visitants sobre la conservació i cura de l'entorn.

Els usuaris del Centre del Dia descobreixen la posidònia

foto busseig centre de dia 2.jpgNou usuaris del Centre de Dia, acompanyats de tres monitors i de varis professionals de l’empresa Formentera Divers, s’han fet avui a la mar per fer una excursió de descoberta de les praderies de posidònia.

La sortida ha consistit en un passeig en barca per la zona del Parc Natural de ses Salines amb capbussada inclosa dins la reserva marina des Freus. Així, aquells que han volgut han fet snorquel per sobre de les praderies de posidònia i han pogut observar els nombrosos peixos i d’altres espècies marines que habiten en aquest entorn.

Aquesta sortida, que ha permès que els usuaris del Centre de Dia gaudissin d’una jornada a l’entorn marí de l’illa, ha estat organitzada conjuntament entre la conselleria de Benestar Social i el centre de busseig Formentera Divers.

Formentera destina 16.000 euros en subvencions a gent gran i discapacitats

foto majorsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa avui que enguany es destinaran 16.000 euros en ajudes per persones grans o discapacitats.

Els sol•licitants han de ser residents en Formentera, amb una edat igual o superior als 65 anys o una discapacitat reconeguda del 33% o més, entre d’altres requisits. També podran sol•licitar aquesta subvenció les persones discapacitades institucionalitzades fora de Formentera, sempre que el grup familiar estigui empadronat a l’illa.

Els interessats poden sol•licitar més informació a l’àrea de Benestar Social. Les ajudes es poden demanar fins al dissabte 25 d’agost presentant sol•licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al carrer de Ramon Llull núm. 6 de Sant Francesc.

Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de triar els projectes que obtenen les ajudes. L’any passat 14 persones varen rebre aquesta subvenció i la quantia total que el Consell va destinar-hi fou de 12.000 euros.

Més articles...

Pàgina 9 de 26

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1