• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Nova edició del Curs d'Integració Social i Cultural per a estrangers

El Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim 22 de febrer s'obren les inscripcions del XIX Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a estrangers de l'illa es desenvoluparà del 7 al 30 de març en horari de tarda a l'Escola d'Adults de Formentera.
El curs és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la comunitat autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l'examen CCSE de Nacionalitat.

El curs és gratuït i les inscripcions romandran obertes fins al 6 de març a l'àrea de Benestar Social, ubicades en el nou emplaçament venda des Brolls s/n, al Centre de Dia. Més informació al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigració@conselldeformentera.cat.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2023ii curs integ

Formentera obre la residència de gent gran

foto 2023ii residencia gent gran ALa nova residència de gent gran de Formentera ha celebrat avui una jornada de portes obertes, prèvia a la llegada dels futurs residents, i que ha tengut la presència de la presidenta del Consell, Ana Juan, acompanyada de la presidenta del Govern Illes Balears, Francina Armengol, i de diferents autoritats insulars i balears.

"Un model centrat en les persones"
Ana Juan ha assenyalat que "Formentera viu avui un dia històric" i ha agraït "en primer lloc, la feina desenvolupada pels anteriors gestors i de les persones que han fet possible que es pugui obrir aquesta instal·lació". Ana Juan ha recordat "la gran incomoditat que ha suposat durant anys per a moltes famílies haver de desplaçar-se a Eivissa i que avui ja per fi podem oferir aquest servei essencial per a Formentera". La presidenta ha destacat que "per al Consell la qualitat assistencial és fonamental i des de l'àrea de Benestar Social s'ha treballat a posar en marxa un model de residència centrat en les persones amb l'objectiu que els residents es puguin sentir com a la seva casa".

Per la seva part, Francina Armengol ha assenyalat que la residència és un somni col·lectiu de la ciutadania, i ha assegurat que quan es va iniciar el projecte "des del Govern es tenia molt clar la necessitat de tenir aquest recurs sociosanitari a Formentera que forma part del pla d'infraestructures que estam desplegant" i ha agraït la col·laboració amb el Consell de Formentera en la planificació del centre.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que "serà a partir de la pròxima setmana quan s'iniciï l'ocupació de les places, que es farà de manera progressiva". El conseller ha assenyalat que "l'entrada progressiva ens permet coordinar millor la qualitat assistencial i l'adaptació dels residents al centre i als cuidadors". El total de places es completarà al llarg de les següents setmanes i els primers residents que arriben són els que es troben a residències d'Eivissa, que són els que tenen prioritat". Ara mateix, hi ha nou persones de Formentera a residències d'Eivissa que ja han demanat el trasllat.

Instal·lacions
Les 18 places per a persones dependents, estan repartides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. Compta a més, amb infermeria, oficines, recepció espais comuns (exteriors i interiors), menjador, sala d'activitats i un racó de lectura.

La residència està unida amb el centre de dia, una unió física que s'ha realitzat per optimitzar personal i recursos. La residència compta amb 13 auxiliars sociosanitaris i personal sanitari, com ara fisioterapeuta, psicòloga, terapeuta ocupacional, i treballador social i altres serveis, com ara cuina i manteniment.

El pressupost de la construcció ha set de 2.065.000 €. El Govern balear s'ha fet càrrec del 70 % de la despesa de la construcció, i el Consell de Formentera, del 30 % restant. A més, el Consell s'ha fet càrrec de les despeses de mobiliari, de material sanitari i de condicionament de les instal·lacions, així com el personal. Per la seva banda, el Consell i el Govern signaran un conveni de col·laboració per al manteniment i funcionament de les places de la residència per a persones en situació de dependència.

16 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'antropòloga Judit Besora, el pròxim dijous al cicle Xerrades per a famílies i docents

El cicle Xerrades per a famílies i docents que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell torna el pròxim dijous dia 2 de febrer amb la conferència de l'antropòloga social Judit Besora (@lamevatribu) "Gestió de conflictes entre iguals". La xerrada se celebrarà dijous, 2 de febrer, a les 17 hores a la sala de plens del Consell i està oberta al públic en general.

A més, hi haurà servei d'acollida per a infants. Els interessats poden fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

27 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i xerrades ii2

"La importància d'educar: com motivar" a càrrec d'Antoni Ballester aquest dijous al cicle Xerrades per a famílies i docents

Antoni Ballester, pare, mestre, professor de secundària i doctorat per la UIB, oferirà aquest dijous 26 de gener la conferència 'La importància d'educar: com motivar' dins del cicle Xerrades per a famílies i docents que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera.

Totes les sessions se celebren a la sala de plens i estan obertes al públic en general. A més, hi ha un servei d'acollida per a infants. Els interessats poden fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

23 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i xerrades

Taller de formació de receptes per a les bones relacions de parella

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, organitza els pròxims 3 i 4 de febrer el taller de 'Receptes per a les bones relacions de parella'. L'objectiu d'aquestes jornades és oferir formació per millorar i/o tenir relacions sanes de parella.

La formació s'estructurarà per diferents temes, com l'amor (s'abordarà l'amor i l'enamorament, els estils amorosos, la monogàmia i el poliamor i el contracte de parella), la parella (sexualitat, amor romàntic, bon tracte, cura mútua, expectatives...), les dificultats (resolució de conflictes, maneig de la ira, les fases del desamor) i les relacions afectives (relacions íntimes, fantasies sexuals, jugarois sexuals...).

El taller se celebrarà el divendres, 3 de febrer, de 16 a 20 hores i el dissabte, 4 de febrer, de 10 a 14 hores, a la sala de plens del Consell de Formentera. Cal inscripció prèvia a través del correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271.

Es pot assistir en parella o de manera individual i també hi ha servei d'acollida per a infants.

20 de gener de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2023i taller bones relacions

Més articles...

Pàgina 6 de 61

6

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1