• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

La sostenibilitat i els valors naturals, eixos principals de la promoció turística de Formentera a la World Travel Market

wtm-2019--2-vp1La World Travel Market, la fira de turisme de Londres, ha obert avui les portes amb la presència, una edició més, de la delegació de Formentera encapçalada per la presidenta i consellera de Turisme del Consell, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carles Bernús. Aquest any, Formentera torna a compartir espai amb la resta d'illes a l'estand de Balears i tindrà la sostenibilitat i els valors naturals i culturals com eixos principals de la seva promoció.

Demà se celebra el Dia de les Illes Balears, en el qual es presentarà un programa basat en Balears com a destinació de qualitat i on la presidenta del Consell destacarà la riquesa natural, cultural i patrimonial de l'illa, ideal també per a la pràctica de l'esport o per descobrir la nostra gastronomia. En aquesta edició, la promoció de Formentera també posa en valor les estratègies que es duen a terme a la recerca de la sostenibilitat, com la limitació de vehicles que s'ha aplicat per primera vegada aquest estiu o les actuacions posades en marxa per a la protecció de la posidònia.

La presidenta del Consell ha destacat des de la fira londinenca que "el mercat britànic està canviant els seus hàbits de reserva i comença a crear els seus propis paquets de viatjar a través d'Internet; això suposa una oportunitat de tornar a captar aquest mercat a través de la venda directa i millorar les seves dades d'ocupació".

D'altra banda, la delegació de Formentera també aprofitarà la WTM per dur a terme reunions amb agents de viatges i agències de comunicació, tant britàniques com del mercat holandès i dels Estats Units, per començar a planificar l'any 2020. Paral·lelament, se celebraran trobades amb portals especialitzats en línia i amb algunes companyies aèries.

La WTM d'enguany ve marcada per la fallida de l'operador turístic Thomas Cook i per la incertesa creada pel brexit. “Si bé, la incidència del mercat britànic a Formentera no és molt elevada, un 5%, sí que representa un mercat important per visitar-mos majoritàriament fora de temporada alta”, ha assegurat la presidenta del Consell, que hi ha subratllat, que "Formentera participa en l'estratègia conjunta amb tots els consells i el Govern balear" per veure "com es pot encaixar el cop i de quina manera s'encamina la promoció per recuperar-se, bé dirigint-nos a nous mercats o treballant amb nous turoperadors, en definitiva, aplicant noves estratègies de promoció".

4 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

UOM

uom-1-1La consellera d'Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria del Consell de Formentera, Ana Juan, s'ha reunit avui amb el director de la Universitat Oberta per a Majors, Antoni Gamundí. A la reunió s'ha parlat de la necessitat d'impulsar el programa l'UOM a Formentera per a tractar de millorar la participació dels majors de cara al curs vinent. La consellera Juan ha mostrat la disposició del Consell per afavorir el desenvolupament d'aquest programa, que consisteix en un cicle de set conferències repartides per diferents centres de l'illa.


17 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’obri el termini per l’adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc

mercat-nadal-132El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que avui s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc de l'any 2019-20. Aquestes sol·licituds es poden presentar fins al 31 d'octubre a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i també telemàticament a l’oficina virtual del Consell (OVAC).

El Mercat Nadalenc, que organitza el Consell per tal de dinamitzar les festes nadalenques amb els comerços que queden oberts a l'hivern, i els artesans amb carta d'artesania que viuen i treballen a Formentera a l'hivern, s'inaugurarà el 29 de novembre i se celebrarà fins al 6 de gener de 2020, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier.

El Consell de Formentera adjudicarà un màxim de vuit casetes per a la venda de productes al Mercat Nadalenc; quatre casetes seran adjudicades a comerços i artesans i les altres quatre seran adjudicades pel sector de la restauració.

També podran formar part del Mercat Nadalenc, amb un màxim de tres casetes, altres comerços, serveis de restauració i artesans, que siguin propietaris de casetes amb les mateixes dimensions i tipologia que les pròpies del Consell de Formentera, en cas d'haver-hi més de tres casetes s'adjudicaran per rigorós ordre de registre d'entrada.

El Consell de Formentera, a més, instal·larà un envelat perquè, rotatòriament, puguin realitzar la venda de productes alimentaris, els centres educatius, parròquies i ONG, que presentin sol·licitud. Per altra banda, el Consell de Formentera considera que el mercat de Nadal ja ha superat la prova dels quatre primers anys per consolidar-se, i per això, els adjudicats ja no han d'estar exempts del pagament de la taxa d'ocupació de via pública. Així, s'aplicarà el pagament de la taxa de via pública, segons l'establert a l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic. (BOIB 51 de 16-04-2013). Els adjudicataris de casetes destinades a restauració hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 576€, mentre que els adjudicataris de casetes destinades a comerç, hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 216€.

Entre totes les sol·licituds que es presentin dins el termini establert i que compleixin amb els requisits exigits, se'n faran dos sortejos (restauració i comerç) davant el secretari del Consell.

Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc i sol·licitud: http://www.caib.es/eboibfront/ca/2019/11062/627418/regim-de-regulacio-provisional-del-mercat-nadalenc


15 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera traça un full de ruta per millorar la sostenibilitat de l’illa dins el Fòrum Posidonia Project

foto spp 2019 2Avui se celebra el III Fòrum Posidonia Project a Formentera. La presidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte. Ferrer ha destacat que "Formentera és un territori petit que ha tengut sempre clara la necessitat de treballar cap a la sostenibilitat". "Una bona mostra d'això és el Save Posidonia Project, que va començar a l'any 2017, a més aquest any es compleixen 20 anys de la declaració de les praderies de posidònia com a Patrimoni de la Humanitat, i la seva protecció és un dels nostres reptes", segons ha recordat Alejandra Ferrer.

Tot i que el camí s'ha iniciat la presidenta ha reconegut que "queda molta feina per fer". "Però si hi ha voluntat política, social i empresarial encara és possible posar-hi remei, ja que "coneixem els problemes però també les solucions". Precisament per trobar aquestes solucions ahir es varen iniciar les jornades del fòrum creant grups de treball per marcar objectius concrets relacionats amb l'aigua, els residus, els plàstics, la mobilitat terrestre i marítima, la transició energètica i la posidònia.

Alejandra Ferrer ha anunciat que Formentera s'ha adherit a la declaració de turisme sostenible i ha adoptat els objectius de desenvolupament sostenible en vista al 2030. "Són 17 objectius de desenvolupament sostenible que esperem que el teixit social i empresarial de Formentera també faci seus, però treballar per ser sostenibles ja no és una opció, sinó que és responsabilitat de tots".

Objectiu 2021

Per últim, el biòleg marí Oscar Esparza ha presentat les conclusions dels grups de treball que es varen reunir ahir durant tota la jornada per debatre i traçar el full de ruta de Formentera 2021 per treballar cap a la sostenibilitat de l'illa.

En concret s'han establert els següents reptes i plans d'acció:

- Repte 1: treballar cap a la implantació residu 0 a Formentera.
Pla d'acció 1: erradicar els plàstics d'un sol ús i apostar per crear un sistema de dipòsit de devolució i retorn.

- Repte 2: millorar l'eficiència energètica a l'illa amb el foment d'energies renovables.
Pla d'acció 2: elaborar un pla d'eficiència energètica i renovable en l'empresa turística, administració i habitatges.

- Repte 3: reduir l'ús de vehicles contaminants entre el sector empresarial i la ciutadania.
Pla d'acció 3: incentivar a empreses i ciutadans en l'ús de mitjans de transport no contaminants.

- Repte 4: regular el flux de visitants adaptant-lo a la necessitat de càrrega que pot suportar Formentera.
Pla d'acció 4: elaborar un pla de regulació participativa i gestió eficient del tràfic marítim de línies regulars que també permetrà acabar amb el problema dels fondejos descontrolats en el litoral de l'illa.

Durant els pròxims 2 anys es treballarà de manera activa amb el sector social i empresarial per aconseguir pas a pas aquests objectius. S'espera tenir resultats en el 2021, quan es torni a fer el Fòrum Posidonia Project de gran format.

Conferències i taules redones

Durant tota la jornada s'estan realitzant conferències d'experts en matèria mediambientals i de sostenibilitat turística, social i econòmica. Així mateix, es realitzaran dues taules redones, una de turisme sobre "La sostenibilitat com a pilar de la competitivitat turística" i altra de medi ambient "La petjada de carboni. Mesurem l'impacte que ocasionem?".

Demà dissabte continuaran les activitats amb un "cleanup" i una sortida en vaixell perquè la premsa especialitzada que ha vengut per explicar l'esdeveniment conegui de primera mà perquè la posidònia és Patrimoni de la Humanitat.


11 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici del Fòrum Posidonia Project 2019

foto forum posi proj2019 2La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, han donat avui la benvinguda als assistents de les taules de treball del III Fòrum Posidonia Project. En aquesta primera jornada de feina s'estan fent taules de treball amb tècnics del Consell Insular de Formentera i del Govern balear, empreses locals, associacions ciutadanes i ONGs per analitzar diferents aspectes relacionats amb l'aigua, els residus, els plàstics, la mobilitat terrestre i marítima, la transició energètica i la posidònia.

“Del debat i l'anàlisi d'aquesta primera jornada sortirà una proposta amb nous reptes i un compromís de millora per al futur que es presentarà demà en l'inici del Fòrum”, segons ha declarat la presidenta que ha animat a tots els assistents a “posar sobre la taula els principals reptes mediambientals i de sostenibilitat als que s'enfronta Formentera en els pròxims anys”, segons ha declarat.

Demà se celebrarà el segon dia del Fòrum que serà obert al públic. A partir de les 9.00h a la Sala de Cultura-Cinema es presentaran els resultats dels grups de treball de la jornada d'avui, així com els resultats dels projectes apadrinats en 2017. També hi haurà ponències, projecció de documentals i taules rodones. Podeu consultar tota la programació en aquest link: https://www.saveposidoniaproject.org/forum-posidonia-2019/.


10 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 36

8

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 10
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)