• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera presenta diferents campanyes per incentivar les vendes del petit comerç a l’hivern

img 1822-1-La consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada pel president de la Pimef, Josep Mayans, i la gerent Lydia Álvarez i la representant de la Cambra Comerç d'Eivissa i Formentera, Caterina Tur, han presentat avui diferents campanyes comercials per incentivar les vendes del petit comerç a l'illa durant aquests mesos.

En primer lloc, aquest divendres 29 novembre, el Consell de Formentera i la Pimef han posat en marxa la jornada ‘Black Friday a Formentera’ a través del seu programa de fidelització per al comerç local Compra a Casa. Durant aquesta jornada, totes les compres a partir de 15€ que es realitzin en els establiments adherits a Compra a Casa participaran en el sorteig d'una targeta regal de 50€. El guanyador es donarà a conèixer el dimarts 3 de desembre i podrà recollir el seu premi a les oficines de Pimef.

Al Nadal compra a casa
De cara a les festes de Nadal, s'ha activat la campanya ‘Al Nadal compra a casa’. Un any més premiarà les compres que es realitzin a Formentera durant les festes nadalenques. Així, enguany per Nadal es sortejaran entre totes les compres que es realitzin durant aquest període els següents premis: 3 targetes Compra a Casa amb un saldo cadascuna de 200, 100 i 50 euros respectivament.

"Amb aquesta campanya des del Consell de Formentera volem fomentar les compres al petit comerç, fomentar que els nostres pobles tinguin vida durant el Nadal, i així d'aquesta manera fem que els nostres habitants sense sortir de l'illa puguin gaudir d'un Nadal com es mereixen", ha senyalat la consellera Ana Juan.

El president de la Pimef, Josep Mayans, també ha destacat que actualment són 29 els establiments adherits al programa Compra a Casa i des de la seva posada en marxa el 2016 s'han expedit 2.322 targetes. Mayans ha subratllat l'increment de l'import de les compres, que ha passat d'1.272.366 euros l'any 2018 a 1.781.272 euros l'any 2019. Enguany s'ha acumulat també 35.967 euros en descomptes enfront de les 24.451 de l'any passat.

Concurs d'Aparadorisme Nadalenc
Per altra banda, la Cambra de Comerç i el Consell han convocat el XIII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa. El període d'inscripcions finalitza avui i en total s'han inscrit un total de 12 comerços. Els premis es faran públics el 2 de desembre, i consistiran en un 1r premi de 225 € i una placa de reconeixement, un 2n premi de 150 € i placa de reconeixement, i un 3r premi de 75 € i placa de reconeixement.

Nova campanya d'hivern
Finalment, la consellera de Comerç ha destacat que enguany, com a novetat, la campanya d'hivern continuarà després de les festes. Així, el Consell de Formentera amb col·laboració de la Pimef continuaran potenciant les vendes del petit comerç durant els mesos d'hivern. Totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant l'última setmana de cada mes (gener, febrer i març), podran accedir al sorteig d'una targeta amb un saldo cadascuna de 50 €.

Per poder accedir al sorteig han de fer una compra mínima de 15€. El sorteig del mes de gener es realitzarà la primera setmana de febrer; el de febrer, la primera setmana de març; i el de març, la primera setmana d'abril.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El baròmetre turístic destaca l’alta satisfacció del turista que visita l’illa i es marca com a línia seguir millorar la relació qualitat-preu

foto-reunio---sectorial2Avui s’ha celebrat a la sala de Plens del Consell de Formentera la reunió sectorial de turisme. Una trobada anual en què el sector turístic i la ciutadania de Formentera coneix les principals dades turístiques de la temporada i s’obri un debat per plantejar quines seran les bases de l’estratègia turística de Formentera en vista al pròxim any.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha estat l’encarregada d’obrir i tancar l’acte. Per part seva el cap de promoció, Carlos Bernús, ha estat l’encarregat de presentar les dades turístiques de la temporada 2019, així com les accions promocionals desenvolupades durant el 2019.

També s’han presentat les conclusions de les enquestes de satisfacció turística que realitza el Consell. “Com a part positiva, s’ha destacat l’excel·lent grau de satisfacció que tenen els turistes que se situa aquest any en un 96,2% i de fidelització que se situa en el 47,3%. A més, s’ha incrementat la despesa diària mitjana per turista, fins a 133€”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Com a assignatures pendents, “la insatisfacció del turista continua sent la mateixa, s’ha de seguir millorant la relació qualitat preu, tant en el servei com en les instal·lacions”, segons la presidenta. A més s’ha de treballar per la diferenciació com a destí, “donant a conèixer el nostre producte local, gastronomia, cultura i activitats d’oci”, ha afegit Alejandra Ferrer. Els principals atractius de Formentera pels turistes segueixen sent les platges, la natura i la tranquil·litat.

Creació de l’observatori de dades
A més, també s’ha presentat al nou personal de l’Observatori de Dades del Consell de Formentera, que s’està posant ara en marxa. És un nou departament que servirà per analitzar i fer enquestes tant a nivell turístic, com de residents, per ajudar a traçar la línia d’actuació del Consell de Formentera i per millorar el dia a dia dels residents i la satisfacció del turista. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que “l’any que ve tindrem dades molt més concretes que ens ajudaran a encarar millor tant les nostres febleses com fortaleses com a destinació i com a illa”, ha declarat.


22 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell inicia una nova campanya d'inspecció d'anuncis d'estades turístiques a internet

foto consell premsaEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i el Servei d'Inspecció, informa que el pròxim 1 de desembre es començarà una campanya de revisió d'anuncis a internet, per tal de comprovar si els anuncis penjats informen del nombre d'estada turística (ET) o, si encara no es disposés d'ell, del número de registre general d'entrada de la Declaració Responsable d'Inici d'Activitat (Driat).

Des del Consell es recorda que d'acord amb la llei 8/2012 de 19 de juliol que regula el turisme de les Illes Balears, és un deure dels allotjaments turístics, “incorporar i fer públic de forma permanent en el canal d'oferta turística el número d'inscripció turística de l'habitatge” (article 19.n), o bé, “s'admetrà la incorporació del número de registre d'entrada atorgat quan es va presentar la Driat a un registre públic” (article 23.7).

Aquesta campanya es porta a terme per vetllar pel compliment de la llei per part d'empresaris turístics i usuaris, així com per protegir el dret a l'habitatge garantir l'ús residencial d'aquells immobles que no tenen autorització turística, tal com s'ha establert al pla d'inspecció turística del Consell.

El Consell informa que en aplicació de la mateixa llei, la publicitat d'una estada turística, sense publicar el número d'ET o de registre general d'entrada de la Driat, suposa una infracció lleu que es pot sancionar amb multes de fins a 4.000 €. En el cas de no tenir autorització la infracció es consideraria greu i la sanció podria ser entre els 20.000 i els 40.000 €.

13 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona en la fira 'Emotions Travel Community'

foto-promocio---sevilla1El Consell de Formentera, a través de l'àrea Turisme, està participant aquesta setmana en la fira "Emotions Travel Community" que se celebra a Sevilla des d'avui i fins aquest dimecres 13 de novembre. Aquest esdeveniment professional està dirigit a touroperadors, petites agències de viatges i empreses del sector "que treballen amb un perfil de client d'alt poder adquisitiu", tal com destaca el cap de promoció Turística, Carlos Bernús, present aquests dies a Sevilla.

Aquesta és la primera vegada que el Consell de Formentera es promociona en aquesta fira. El format de promoció és diferent al d'altres fires més generalistes. "Aquí es fan reunions de petit format, amb moltes agències especialitzades per exemple dels Estats Units, un nou mercat en què volem fer incidència, però també de l'Índia, Suïssa, Brasil i Àsia, països que no coneixen la nostra destinació, però en els que hi ha potencials clients amb alt poder adquisitiu, que estan cercant nous mercats, i pels quals Formentera pot ser una destinació idònia".

11 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertes les inscripcions per participar en el XIII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc

El Consell Insular de Formentera i la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera convoquen el XIII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc 2019 amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa de Formentera.

El termini d'inscripció per participar en aquest concurs comença avui, 11 de novembre, fins al 20 de novembre, a les 13.30 hores. Aquest concurs està dirigit als establiments de Formentera que estiguin oberts totes les festes de Nadal i valorarà els aparadors creats per a la mateixa empresa.

La valoració es farà el dijous 28 de novembre i els premis es faran públics el dilluns 2 de desembre. Els premis consistiran en un 1r premi de 225 € i una placa de reconeixement, un 2n premi de 150 € i placa de reconeixement, i un 3r premi de 75 € i placa de reconeixement.

Les inscripcions es poden realitzar a la Cambra de Comerç i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Els premiats de 2018 varen ser Casa Ortega, Llibreria Tur i Parafarmacia Nuria Gomà Roca.

11 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 36

7

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 10
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)