• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

El Formentera Fotogràfica torna a portar a l’illa el coneixement de grans professionals del món de la fotografia

foto-ff-2020--2019-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, ha explicat que entre el 29 d’abril i el 3 de maig se celebrarà a l’illa de Formentera la 8a edició del Formentera Fotogràfica. En aquest festival, de cinc dies de durada, adreçat a professionals, estudiants i aficionats de la imatge, els inscrits podran aprendre i compartir el coneixement de grans professionals del món de la fotografia nacional i internacional, en un indret únic com és Formentera.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que el Formentera Fotogràfica s’inclou dins la campanya Descobreix Formentera al maig, per atraure turisme en els extrems de la temporada. “A més, aquest esdeveniment posa Formentera en el centre dels objectius de molts amants de la fotografia que troben a la nostra illa un lloc idíl·lic per practicar la seva afició”, ha afegit Alejandra Ferrer. La presidenta ha recordat que hi ha un preu especial per als residents de 165€ per tot el curs, ja que tenen un 50% de descompte, per la resta el preu del festival és de 325€. Les inscripcions es poden fer al web https://www.formenterafotografica.com.

Ponents
La nord-americana Donna Ferrato i el marsellès Antoine d’Agata al costat de referents de la fotografia espanyola com Vari Caramés, Miguel Oriola i Manuel Outumuro.

L’activista Donna Ferrato, una de les màximes exponents de la fotografia documental guardonada recentment amb el premi PhotoEspaña 2019, travessa l’Atlàntic per compartir la seva lluita contra la violència de gènere i el seu compromís en la defensa dels drets de la dona, la igualtat de gènere i la llibertat sexual.

Per altra banda, el fotògraf i cineasta marsellès Antoine d’Agata presentarà a Formentera un fragment de White noise, la seva última producció cinematogràfica aclamada pel públic a l’IFFR (International Film Festival Rotterdam). Una revisió als 30 anys de trajectòria d’aquest mestre de la fotografia documental de l’agència Magnum Photos.

També hi haurà la presència de grans fotògrafes i fotògrafs com ara Javier Aznar —biòleg membre de la ILCP—, Jota Barros —pedagog i fotògraf de carrer—, Vari Caramés —referent de la fotografia contemporània gallega—, Antoni Cladera —fotògraf de natura i membre fundador de Photopills—, Tomeu Coll —documentalista mallorquí—, Adriana López Sanfeliu —fotògrafa i cineasta—, Camilla de Maffei i Eugeni Gay de l’Observatorio, Ferran Forné —docent i subdirector de fotografia del Diari Ara—, Miguel Oriola —docent i fotògraf de moda—, Manuel Outumuro —retratista enamorat de la indumentària— i Juanan Requena amb La Ínsula nòmada.

Projecció documental
Silence Sounds Good és el documental guanyador de la categoria nacional del Dart festival 2019, d’Adriana López Sanfeliu, i es projectarà a la Sala de Cultura de Sant Francesc el dimecres 29 d’abril a les 22.00h. Amb aquest film es vol fer un homenatge a la figura de l’artista francès Elliott Erwitt, fotògraf de l’agència Magnum Photos amb més de 70 anys de trajectòria.
El documental serà obert al públic en general i d’entrada gratuïta.

Exposició de Toni Catany
El Far de la Mola i la Sala d’Exposicions de Sant Francesc acolliran la mostra Altars profans de Toni Catany, una mostra coorganitzada per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera i la Fundació Toni Catany.

Les fotografies del singular fotògraf de Llucmajor (Mallorca), Toni Catany, s’exposaran a Formentera gràcies a la col·laboració de la fundació que porta el seu nom. La mostra presenta l’última sèrie creativa d’aquest creador incansable de la fotografia contemporània, mort l’octubre de 2013 mentre preparava aquesta exposició per a la galeria Trama de Barcelona. La consellera de Cultura, Susana Labrador ha expressat la seva satisfacció “per poder apropar aquesta mostra a la ciutadania de Formentera, i als aficionats de la fotografia que aquells dies visitaran la nostra illa, ja que és una exposició necessària si es vol conèixer la figura d’aquest fotògraf de les illes i que encaixa perfectament en els dos espais expositius que l’acolliran”.

La inauguració serà dimecres 15 d’abril a les 20.00h a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’. La mostra es podrà veure fins el 2 de maig a la sala Ajuntament Vell, i fins a finals del mes de juny a la sala d’exposicions del Far de la Mola.

Binomi: fotografia-territori
El binomi fotografia-territori en format reduït és el tret principal d’aquest festival de fotografia. Després de vuit edicions, Formentera Fotogràfica segueix apostant per un aforament reduït, posant en valor la qualitat de la formació i el respecte pel territori. Ponències, tallers, classes magistrals, exposicions, projeccions audiovisuals, visionat de portafolis i rutes guiades pel patrimoni de l’illa. Sessions pràctiques i teòriques en espais interiors com la Sala de Cultura de Sant Francesc Xavier però també a l’aire lliure, en contacte directe amb la naturalesa. Una invitació a gaudir, debatre i reflexionar entorn del fet fotogràfic, on poder compartir els reptes que se’ns plantegen i intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector.

13 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera finalitza la promoció a la BIT de Milà amb ‘bones sensacions’

formentera-bit-mila--jAvui finalitza la fira turística BIT de Milà on Formentera s’ha promocionat des del passat diumenge, dia en què va obrir portes. “Durant els tres dies de duració, en aquesta fira destinada al públic final i professional, s’ha pogut comprovar les bones sensacions i perspectives per la temporada 2020 pel que fa a aquest mercat, un dels més importants i fidels a la nostra destinació”, segons ha explicat el cap de promoció, Carlos Bernús, que s’ha traslladat aquests dies a la ciutat italiana.

Ahir a les 20.30h es va fer una presentació de Formentera com una destinació sostenible. “Hem recordat les iniciatives que hem fet a Formentera per ser sostenibles com la reducció de bosses de plàstic de fa anys, o la més recent regulació de vehicles que es iniciar l’any passat amb el projecte formentera.eco o el Save Posidonia Project que va nàixer al 2017”, segons Carlos Bernús.

A més, també s’ha reforçat imatge de la destinació i s’han explicat “les possibilitats que ofereix als visitants Formentera sobretot en temporada baixa, quan compta amb un gran calendari d’activitats esportives i culturals”, ha destacat el cap de promoció. Aquesta presentació es va fer davant la premsa especialitzada, mitjans locals, agències de viatges i touroperadors.

Estand propi
D’altra banda, a la fira hi ha un estand de Formentera amb material promocional de l’illa, un material que també fa especial incidència en la promoció dels extrems de la temporada, entre els quals destaca el calendari d’esdeveniments esportius i també el conjunt d’esdeveniments culturals i esportius, de pre i post temporada. També s’ha donat difusió del nou mapa “Formentera Slow food”, que s’ha creat per aquesta temporada i on es poden trobar els productors i els comerços de producte de quilòmetre zero de l’illa.


11 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Catalina Escandell, guanyadora del sorteig de gener de Compra a Casa

catalina-mayans--compra-a-casa1Catalina Escandell ha estat la guanyadora del sorteig del mes de gener de la nova Campanya d’Hivern dins el programa Compra a Casa, que impulsa el Consell de Formentera amb col·laboració de la Pimef. L’afortunada, que té la targeta des de gener de 2017, ha rebut una targeta amb un saldo de 50 euros. L’objectiu d’aquesta campanya és potenciar les vendes del petit comerç durant els mesos d’hivern. Així, totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant l’última setmana de cada mes, fins al març, podran accedir al sorteig. Per això han de fer una compra mínima de 15€. El proper sorteig, el de febrer, es realitzarà la primera setmana de març; i el de març, la primera setmana d’abril.


11 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona a la BIT de Milà

foto-2020-cami-roma--1Aquest diumenge 9 de febrer obri portes la fira turística BIT de Milà. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el cap de promoció turística, Carlos Bernús, assistiran a la fira per promocionar Formentera com a illa sostenible. La fira es perllongarà fins al pròxim dimarts 11 de febrer.

Formentera comptarà amb un estand propi amb material promocional de l’illa, un material que fa especial incidència en la promoció dels extrems de la temporada. “Un dels reclams per venir a la nostra illa és el calendari d’esdeveniments esportius i culturals, de pre i post temporada, que presentem”, segons ha explicat la presidenta. També es farà especial incidència en la difusió del nou mapa “Formentera Slow food”, que s’ha creat per aquesta temporada i on es poden trobar els productors i els comerços de producte de quilòmetre zero de l’illa.

El dilluns a les 20.30h es farà una presentació específica de l’illa de Formentera davant la premsa especialitzada, mitjans locals i touroperadors. Aquesta promoció es fa a petició del propi sector. Recordem que a Formentera el mercat italià és un dels principals per l’illa.

7 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’inicia la ronda de contacte amb els Segments Estratègics Turístics de Formentera

foto-reunio---segments-turi--s1La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i el cap de promoció turística, Carlos Bernús, han assistit avui a la primera reunió de Segments Estratègics Turístics en què han participat el sector turístic de Congressos, Reunions, Conferències i Exposicions (MICE—Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions), el de Salut (sanitari i benestar) i el de Luxe de l’illa de Formentera. Amb aquesta trobada s’ha donat inici a la ronda de reunions territorials dels Segments Estratègics Turístics.
“Hem explicat el funcionament d’aquestes comissions i les possibilitats que dona al sector de participar en la promoció turística”, segons ha detallat la presidenta. A través de l’Impost de Turisme Sostenible, hi ha una partida específica per l’Agència de Turisme Balear que es destina als Segments Estratègics de Turisme per fer accions conjuntes amb el sector, accions públic-privades, i millorar de manera especialitzada i segmentada el producte que s’ofereix el client final.

A les illes hi ha vuit diferents Segments Estratègics Turístics, de gastronomia, cultura, turisme actiu, ecoturisme, turisme esportiu, salut (sanitari i benestar), luxe i el de Congressos, Reunions, Conferències i Exposicions (MICE). Pròximament es reuniran amb els representants de la resta de sectors. Aquestes trobades es faran de manera bianual. Les empreses de Formentera que participen en aquests segments estratègics s’han d’adherir i així podran decidir a on es destinen els recursos promocionals dels quals els dota el Govern i també podran fer propostes per millorar la competitivitat del seu sector i de l’illa.

Promoció 2020
A la trobada també s’ha explicat la promoció que es farà el 2020 per part del Consell de Formentera que participarà en diferents fires, workshops i presentacions. La presidenta ha destacat que es farà “especial incidència en la promoció del mercat nacional, italià, francès i portuguès, sense deixar de banda altres mercats tradicionals com pot ser el britànic i l’alemany”.

A més, a la reunió, els responsables de turisme han explicat que el Consell de Formentera farà cursos de formació per al personal d’empreses turístiques perquè sàpiguen com traslladar la informació de què és Formentera i quines possibilitats ofereix al turista, que va ser una de les reclamacions que es va detectar arran del baròmetre de satisfacció turística. Aquesta formació es farà a partir del mes d’abril.


4 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 36

4

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 10
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)