• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Avui s’efectua la neteja del canal de la Savina

foto-neteja-canal-de-la-savina1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que avui 30 de maig s’està realitzant la neteja del canal de la Savina situat junt les salines d'en Ferrer. Aquestes tasques les està efectuant una empresa contractada pel Consell després que s’hagi constatat el mal estat en què es troba el canal de desguàs d’aigua dolça, a causa de la brutícia que s’ha acumulat. Un fet que ha provocat que l’aigua hagi quedat estancada i generi males olors i proliferació d’insectes, segons un informe tècnic elaborat pel Consell.

El preu de les feines, que es faran avui entre les 8 i les 18h ascendeixen a 1.875,50 euros (IVA inclòs). La darrera actuació es va efectuar ara fa més de 3 anys. Les tasques de neteja del canal de desguàs d’aigua dolça s’estan efectuant al seu pas pel carrer Gregal i Ponent, per la part que bordeja les salines d'en Ferrer fins a la seva sortida a l’estany des Peix, segons mostra la següent figura:

trac--at2

A més, des de l’àrea de Medi Ambient han destacat que el canal, al seu encreuament amb el carrer Ponent i Gregal es troba travessat, entre d’altres, per la xarxa de sanejament. En aquest sentit, s’ha afegit que des del Consell s’ha demanat la retirada d’aquestes canonades, una petició que es troba en tràmit i s’inclou dins el projecte de substitució i millora de la xarxa de sanejament de l’illa de Formentera que ha de dur endavant Abaqua (Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental).

30 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada retirada de pedres

photo-2019-05-29-08-30-40-1-El pròxim dissabte 1 de juny una jornada de sensibilització i retirada de pedres es farà ea la zona des Trucadors. Les persones interessades en participar en aquesta trobada poden enviar un email per obtenir la seva plaça a educacio@gengob.org.

El punt de trobada pels participants que venguin d'Eivissa serà l'estació marítima de Formentera a les 8.30h, el desplaçament serà gratuït, i pels formenterers el punt de trobada serà l'aparcament des Ministre a les 10.30h.

A la jornada es retiraran part dels munts de pedres amuntegats en aquesta zona i es conscienciarà als assistents sobre el perill que suposa per la vida de moltes espècies, així com l'impacte sobre el paisatge.


29 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera ha instal·lat 199 plaques fotovoltaiques a 6 edificis públics de l’illa

foto plaques solars 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que s'han instal•lat 199 plaques fotovoltaiques a sostres de 6 edificis públics de l'illa de Formentera. En concret s'han instal•lat 15 a l'edifici des Molí, 60 a l'edifici de la biblioteca de Sant Francesc, 24 a l'escorxador, 8 a l'escola de la Mola, 56 al col•legi Mestre Lluís Andreu de dalt, i 36 a l'edifici de baix de Mestre Lluís Andreu.

El pressupost total d'aquestes instal•lacions ha estat 111.215€, dels quals 54.608€ han estat subvencionats pel Govern balear, i la resta sufragats pel Consell de Formentera. Es preveu una producció anual de 89.760 kilowatts i un estalvi de 9.689€ anuals.

"Amb aquest tipus d'iniciatives el Consell de Formentera vol anar substituint el subministrament de l'energia elèctrica per energies més renovables com aquestes produïdes amb energia solar", segons ha declarat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera.

21 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Neteja de s'Espalmador

neteja-espalmador-xarxes-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que les places per participar en la neteja de s'Espalmador organitzada per Plastic Free Formentera pel pròxim diumenge 19 de maig estan esgotades. Una setantena de persones s'han inscrit, 20 faran neteja subaquàtica, i 50 per terra. La sortida tindrà lloc a les 9h des del port de la Savina.

Des de l'organització es lamenta no haver pogut donar cabuda a totes les persones interessades en participar en la neteja, ja han hagut de rebutjar més d'una vintena de sol·licituds i se'ls emplaça a participar en pròximes jornades que es faran.


17 de maig 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera inicia la campanya de recollida de matèria orgànica als grans i mitjans productors de l’illa

foto-porta-a-porta-mate--ria-o1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que des del 15 de maig fins a mitjans d'octubre es durà a terme la campanya de recollida de fracció orgànica d'aquest 2019. Igual que en la campanya passada es faran dues rutes de recollida de restes de grans i mitjans productors de l'illa.

En total són uns 170 negocis als quals es fa recollida porta a porta de la matèria orgànica que generen. Per fer-lo amb garanties disposen de l'assessorament dos informadors ambientals i de tres zeladors de l'àrea de Medi Ambient, que fan el seguiment de la campanya.

A més, després dels bons resultats del 2018, aquesta temporada per segon any consecutiu es farà també la recollida porta d'envasos als establiments del Parc Natural de ses Salines de Formentera.

D'altra banda, cal destacar que Ecoembes, organització sense ànim de lucre que promou el reciclatge ha finançat la contractació d'altre informador ambiental per ajudar a incrementar les taxes de reciclatge a l'illa.

Balanç del 2018
Durant la campanya del 2018, que va ser també de 5 mesos de durada, es varen retirar un total de 527,4 tones de matèria orgànica als 170 establiments que hi varen participar. Gràcies també als bons resultats aquesta temporada s'ha pogut contractar un informador més i repartir cubells grocs a tots els establiments per continuar amb l'increment de les taxes de reciclatge.

La consellera de Medi Ambient ha agraït a tots els establiments la seva col·laboració i espera "poder tornar a repetir aquestes bones dades que són positives pel benefici mediambiental que generen però també l'econòmic, ja que el transport dels residus reciclats no té cost perquè es sufragat per les empreses de reciclatge, però el de la fracció de rebuig sí que es paga".


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
14 de maig de 2019

Més articles...

Pàgina 9 de 41

9

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix