• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Entrega de diplomes als alumnes de natació escolar

Diplomes piscinaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que demà dia 21 de juny s’entregaran els butlletins i medalles per participació en els cursos de natació escolar 2015-2016, als alumnes del Pilar de la Mola. En aquests cursos han participat 300 alumnes dels col·legis Mestre Lluís Andreu, Virgen Milagrosa i El Pilar de la Mola i als alumnes de natació adaptada tant del Mestre Lluís Andreu, com del IES Marc Ferrer, que ja han rebut els seus diplomes en els darrers dies.

Al curs que tenen una durada d’any escolar, de setembre a juny, els estudiants reben classes de 30 minuts, una vegada per setmana, a la piscina municipal. En vista al pròxim curs, es vol fer un canvi qualitatiu, i per poder treballar totes les habilitats motrius bàsiques s’ampliarà l’horari de les classes a 45 minuts. Els alumnes que reben aquesta formació són del cicle infantil durant el qual es produeix el desenvolupament motriu, tant al terra, com a l’aigua.

Rescindit el contracte amb l’Escola de Vela

foto windsurfEl Consell de Formentera i l’empresa concessionària de l’Escola Municipal de Vela, “4 nómadas” han rescindit el contracte de concessió del servei de mutu acord. L’acord de 4 anys de durada finalitzava al gener de 2017 però “hi ha hagut desacord amb la dotació econòmica signada en el plec de condicions entre ambdues parts”, segons ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vidal. El contracte de 4 anys de durada tenia una dotació de 90 mil euros anuals IVA inclòs.

El conseller d’Esports, ha lamentat que s’hagi trencat la relació amb el director de l’escola, Asier Fernández, i el seu equip. La institució seguirà donant el servei municipal de Vela aquest estiu “bé directament o subcontratant-lo a una empresa privada”, segons ha declarat. Aquesta és la solució a curt termini però el Consell ja té avançats els tràmits per construir un nou centre d’esports nàutics a 50 metres del lloc que ocupava l’Escola de Vela, a la plataforma de fusta situada al principi del carrer Almadrava. A més, la institució va adquirir material de competició de windsurf el passat hivern, i ara espera l’arribada de material d’iniciació de vela i windsurf.

Cursos de busseig subvencionats

Foto ajudes cursos busseigEl conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha presentat avui l’acord de col·laboració amb el centre de busseig Vellmarí per subvencionar els cursos de busseig entre els residents de l’illa. Així ho ha explicat en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del responsable del centre de busseig, Manu Sán Felix, i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera.

Jordi Vidal ha explicat que el Consell subvencionarà el 50 per cent del preu dels cursos als residents de l’illa, fins a un màxim de 7.000 euros. En el cas dels menors de 17 anys el Consell també subvencionarà el 50 per cent del curs, i a més Vellmarí farà un descompte del 25 per cent. Així els residents majors de 17 anys pagaran 100 euros per curs, i els menors 75 euros. L’objectiu és fomentar la pràctica d’aquest esport recreatiu entre els formenterers, segons el conseller.

Aquest acord s’ha signat des de fa més d’una dècada amb el centre de busseig, el que ha permès que devers 650 residents s’hagin especialitzat en la pràctica del busseig, segons ha explicat Sán Felix, que ha afegit que enguany podran formar-se “entre 50 i 80 residents més”. La consellera de Medi Ambient ha recordat la importància “d’educar i instruir a tots els residents de la riquesa del nostra món submarí i la praderia de posidònia”.

Formentera celebra el primer Dia del Ioga

Presentacio Yoga DayEl conseller d’Esport del Consell de Formentera, Jordi Vidal, i una de les organitzadores del Yoga Day, Flor Mauger, han presentat avui les activitats del Yoga Day que se celebraran des de demà divendres 17 de juny fins al pròxim dimarts dia 21 Dia Internacional del Yoga. Sis professors de yoga residents de l’illa, Flor Mauger, Suzanne Laier, Claudio Valdiserri, Irina Zadek, Olga Dargel i Eva Oller s’han ajuntat per organitzar tot un seguit d’activitats obertes i gratuïtes dirigides a adults i nens en relació amb el ioga.

Les activitats comencen demà a les 20.30 hores amb la inauguració de l’exposició de fotos de Guillermo Ferrer Torres Viu feliç al teu ecosistema al Centre Antoni Tur "Gabrielet", seguida d’una videoprojecció. Dissabte dia 18 i dilluns dia 20 els professors de ioga seran al Centre Gabrielet en horari de matí i de tarda per donar informació sobre les variants del ioga i per les tardes hi haurà també videoprojeccions.

Yoga Day
El dimarts dia 21 se celebra el Yoga Day propiament dit, des de les 9.00 fins les 22.00 hores, hi haurà activitats per nens i adults al jardí de Ses Eres i al Centre Gabrielet relacionades amb la pràctica d’aquesta disciplina mil·lenària. Les activitats contemplen des de classes pràctiques de ioga, xerrades i pica-pica amb menjars naturals, així com actuacions musicals, entre d’altres. Tots els tallers són gratuïts, però es poden fer donatius que seran utilitzats amb fins benèfics per ajudar al poble de Nepal.

L’organització del Yoga Day ha comptat amb la col·laboració del Consell de Formentera que ajuda tant amb el muntatge del material logístic, com en tasques d’edició del tríptic informatiu i el cartell i el pagament de les samarretes que es repartiran entre els participants. En total el cost ha estat de devers 3.500 euros.

Primera Diada Escolar d’Atletisme a Formentera

foto atletismeEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha organitzat per al pròxim dissabte 11 de juny la primera Diada Escolar d'Atletisme de l'illa de Formentera. En aquesta trobada esportiva participaran 3 escoles municipals d'Atletisme: la de Sant Joan, la de Sant Josep i la de Formentera. La diada es celebrarà al Poliesportiu Antoni Blanc, segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal.

"Es faran activitats de cooperació, igualtat, companyonia, per fomentar els valors esportius que es treballen a l'atletisme i que el Consell tracta de promoure entre els esportistes de l'illa a través del pla de valors esportius que hem posat en marxa aquest any", ha declarat el conseller. Les activitats seran des de les 11.00 hores fins a les 16.30 hores. Hi haurà una pausa per dinar en dos torns. En total participaran uns 75 esportistes d'entre 5 i 10 anys d'Eivissa i Formentera. L'accés del públic és gratuït.

Més articles...

Pàgina 23 de 28

23

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo