• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Informació transport públic

foto bus proximo ferryEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que des del passat 1 d’agost l’aplicació web i mòbil Próximo Ferry (https://proximoferry.com/) inclou informació sobre els horaris de transport públic de Formentera.

Així, en l’apartat Eivissa>Formentera s’aporta informació actualitzada de les connexions de bus existents en cada horari d’arribada d’un vaixell de les navilieres que cobreixen el trajecte entre les Pitiüses.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que l’objectiu és “donar a conèixer l’oferta de transport públic existent a Formentera i potenciar el seu ús entre residents i turistes”. El conseller ha destacat que “per arribar al major nombre de persones possible, aquesta informació s’ofereix en una aplicació àmpliament coneguda i utilitzada”.

8 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una mitjana diària de 18.322 vehicles han circulat per Formentera el mes de juliol

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que durant el mes de juliol, primer mes de regulació de 2020, hi ha hagut acreditats per circular per Formentera una mitjana diària de 18.322 vehicles, una xifra un 6% inferior a la de l’any anterior, quan hi va haver 19.532 vehicles acreditats durant el mateix mes.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha valorat aquestes dades en una temporada turística “atípica”, que començà a finals del mes de juny. “Les xifres de vehicles autoritzats estan per sota del sostre de vehicles establert per aquest estiu, complint fins al moment els objectius de sostenibilitat establerts; i a la vegada, aquestes són superiors a les expectatives inicials en l’actual context de crisi sanitària”, ha assenyalat el conseller de Mobilitat.

El conseller ha destacat que aquest segon any d’aplicació “s’està desenvolupant sense incidències ni desajustos destacables” i ha agraït la col·laboració de les empreses navilieres i de lloguer de vehicles.

Xifres desglossades pel primer mes de regulació:

Turismes de visitants 1.891
Motos de visitants 195

Turismes de residents a Eivissa 199
Motos de residents a Eivissa 20

Turismes de lloguer 2.481
Motos de lloguer 6.720

Vehicles de residents 5.723
Altres vehicles 1.093

Total 18.322

La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixa el sostre de vehicles per aquest any en 21.487, una xifra un 4% inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382.

El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera va marcar el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l’objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb una baixa del 4% anual. “Aquest objectiu final es manté, ja que no volem que la crisi sanitària afecti el model d’illa sostenible pel qual fa anys que estam treballant”, ha assenyalat.

Bonificació del 100%
Cal recordar que a causa de la situació excepcional que s’està vivint aquesta temporada, es bonifica al 100% el pagament de les taxes a tots els visitants. De manera excepcional, aquesta temporada, els visitants poden obtenir la seva autorització de circulació gratuïtament, els tràmits d’obtenció de l’acreditació es fan al web www.formentera.eco.

Control de matrícules
Aquest segon any d’aplicació del projecte formentera.eco s’està fent el control amb el lector de matrícules situat a la Savina a l’accés i sortida de l’illa. La regulació preveu sancions per no tenir l’acreditació que van entre els 1.000 i 10.000€.


6 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Es redueix la velocitat de l’avinguda de la Mola de 40 a 30 km/h dins del nucli urbà

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir de la propera setmana es reduirà la velocitat de 40 a 30 km/h a l’avinguda de la Mola dins del nucli urbà, una mesura recollida al Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera aprovat al 2019.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que l'Associació de veïns del Pilar havia sol·licitat al Consell la “reducció substancial de la velocitat dels vehicles” en aquesta via i que “atenent aquesta petició, contemplada al pla de Mobilitat, es pren aquesta mesura que a més anirà acompanyada de controls de velocitat mitjançant un radar mòbil”. Aquests controls de velocitat es realitzaran per part de la Policia Local en dies aleatoris.

“Amb aquesta mesura s’espera una reducció substancial de la velocitat a l’avinguda de la Mola, la principal via de la població, la qual és especialment transitada els dies de Mercat Artesà de la Mola”, ha subratllat el conseller de Mobilitat.


30 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera habilita els aparcaments de mitja circumval·lació des Pujols, com a places d’aparcament lliure

foto 2020 parquing dissuassiuEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Mobilitat i Serveis Insulars, ha habilitat aparcaments lliures a la meitat de la zona d’aparcaments de la circumval·lació des Pujols. Es tracta d’una mesura temporal mentre as Pujols s’habilita una nova zona d’aparcament lliure (o aparcament dissuasori). Aquest nou aparcament, en el qual s’hi està treballant en aquests moments, s’habilitarà en uns espais de titularitat pública cedits recentment al Consell.

A les places temporals d’aparcament lliure s’ha instal·lat senyalització en la qual s’indica l’aparcament lliure (gratuït i sense tiquet). També s’han anul·lat els parquímetres d’aquesta zona.

A més, el Consell recorda que s’ha reduït l’horari de regulació de l’aparcament a la zona blava des Pujols. El nou horari de regulació és de 9 a 21h, quan abans era de 10 a 24h. Així l’aparcament passa a ser gratuït en horari nocturn.

17 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera insta al concessionari del servei de transport públic a posar en funcionament totes les línies d’estiu

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que d’acord amb les necessitats actuals de mobilitat a l’illa ha instat al concessionari del servei regular de transport públic de viatgers per carretera, Autocares Paya S.L., a la posada en funcionament, a partir del divendres 17 de juliol de 2020, de totes les línies d’estiu.

Donada la demanda actual, s’insta a Autocares Paya a prestar el servei amb les línies i freqüències realitzades durant els mesos de maig i octubre de 2019. A més, s’estableix que per tal de determinar la suficiència del servei l’empresa concessionària haurà d’informar setmanalment a l’àrea de Mobilitat del Consell de Formentera de les dades d’utilització del mateix, de manera que amb la mateixa periodicitat es puguin revisar a l’alça les freqüències necessàries.

De la mateixa manera s’ha informat a l’empresa que l’incompliment d’aquestes obligacions suposarà l’obertura del corresponent expedient d’imposició de penalitats, tot d’acord amb les clàusules que regeixen el contracte de concessió prolongat el 21 de desembre de 2020, respecte del qual el concessionari mostrà la seva conformitat, i que actualment es troba en vigor.

Evolució de la crisi de la covid-19
Cal recordar que a causa de l’estat d’alarma provocat per la crisi de la covid-19 el servei es va reduir per adaptar-se a la baixada de la demanda i a les necessitats de salut pública. Una vegada finalitzat l’estat d’alarma el passat 21 de juny i superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, des del Consell de Formentera es considera necessari procedir a la recuperació progressiva del servei habitual. Actualment s’està prestant de forma diària un servei mitjançant una línia d’autobús que resulta de la combinació de les línies L1 i L2.

En aquest sentit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “de forma imminent s’ha de millorar l’oferta del servei de transport públic per adaptar-se a les actuals necessitats de mobilitat de residents i turistes”.

15 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 24

2

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica