• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Asfaltat de diversos punts de la xarxa viària de Formentera

Tram carretera porto saleEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Infraestructures i Mobilitat, informa que a partir del proper dilluns dia 19 de febrer es duran a terme actuacions de reparació i millora a diversos punts de la xarxa viària de Formentera.

A la zona de la Savina es refarà un pas de vianants elevat. En concret el situat a la carretera PM-820-2 que va cap a Illetes. A la zona d’es Ca Marí es procedirà al reasfaltat i reparació de diversos desperfectes en el paviment i es durà a terme la reubicació d’un reductor de velocitat. En diversos punts de la carretera de Porto-Salè es duran a terme treball de millora i reforç del ferm. Així mateix, es faran diverses millores viàries al camí des Mal Pas i a la carretera des Cap es refarà un reductor de velocitat situat a l’alçada del bar es Cap.

Les obres suposaran una inversió de 48.250 euros + IVA i s’executaran en un termini de dues setmanes.

L’arribada de la fibra òptica a ses Bardetes tallarà parcialment l’avinguda Isidor Macabich

Foto Macabich 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea Mobilitat informa que a partir de demà divendres, dia 9, i a fi de fer arribar el servei de fibra òptica al nucli de ses Bardetes, es realitzaran obres a l’encreuament de les avingudes Isidor Macabich i Vuit d’Agost. Aquests treballs produiran talls parcials a l’avinguda Isidor Macabich a partir de la tarda, un cop finalitzat l’horari escolar i durant el cap de setmana.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha comunicat que durant l’execució d’aquestes obres “es produiran molèsties de remors als veïns de la zona”, unes molèsties per les que el conseller demana disculpes als afectats, però que són necessàries per a garantir que la fibra òptica arribi enguany a ses Bardetes.

Regulació del trànsit
Aquests treballs afectaran el trànsit rodat a l’avinguda Isidor Macabich, en la qual només restarà transitable un sol sentit de circulació. Per a garantir la circulació en els dos sentits i minimitzar les molèsties als conductors, aquest tram quedarà regulat mitjançant senyalització.

En cas que les inclemències meteorològiques impedissin dur a terme les obres, aquestes es posposarien fins el cap de setmana següent.

Convocatòria de les proves per a permís de taxi a Formentera

Foto parada taxis formentera1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa a totes les persones interessades que s’han convocat les proves per obtenir el permís municipal de conductor d’auto taxi, de conformitat amb les bases reguladores de les convocatòries i exàmens de conductor d’auto taxi aprovades pel Consell Insular i publicades al BOIB núm. 15 amb data 1 de febrer de 2018, i que també es podran consultar al web www.consellinsulardeformentera.cat (àrea de Mobilitat) o al web: https://goo.gl/Mmx453

Les proves es realitzaran el dimecres dia 28 de febrer de 2018. El termini de presentació de sol·licituds és del 2 de febrer al 15 de febrer, ambdós inclosos, al Registre General del Consell Insular de Formentera, OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana), c. de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc.

La llista de persones admeses i excloses es farà pública al tauler d’anuncis de la Corporació el pròxim 16 de febrer de 2018.

Mobilitat trànsit rodat a la xarxa viaria de l’illa de Formentera

Carretera-reduxEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que del 3 al 15 d'agost de 2017, moment de màxima demanda a la xarxa viària de Formentera, es va dur a terme una campanya de treball de camp a les carreteres de l’illa per a fer un recompte de vianants, bicicletes, motocicles, cotxes i usuaris d'autobusos i taxis per conèixer el tipus de mobilitat existent a l'illa de Formentera i el nombre d'usuaris.

Les dades obtingudes s’han contrastat amb les de la campanya feta l’any 2009 per veure quina ha estat l’evolució de la mobilitat a l’illa, donant per resultat un notori creixement del trànsit en la quasi totalitat de les vies mesurades.

De fet, en Intensitat Mitjana Diària (IMD), sols el tram PM-820-2 entre es Pujols i ses Illetes ha experimentat un lleuger descens del 4%, mentre que la resta de trams han comptabilitzat augments que van des del 2 al 26% d’incidència de trànsit rodat, essent la variant PM-820-2 entre la Savina, es Pujols i Sant Ferran el tram on s’han registrat uns increments més moderats, amb 5%, 2%, -4% i 7%, i la carretera a Cala Saona la zona amb més pressió de trànsit acumulada, amb el 26% de pujada.

Així mateix, la PM-820, que travessa l’illa des de la Savina fins a la Mola, té també creixements destacables en hora punta que arriben al 23% en alguns dels punts, amb xifres d’ocupació que superen el seu límit de capacitat teòrica entre la Savina i es Caló de Sant Agustí. El tram de la PM-820-01 de Sant Francesc a la cruïlla del restaurant es Cap registra pujades del 14% i 19% i els trams de la PM-820 que van d’es Caló a la Mola i la zona de Maryland tenen un augment del 10% de trànsit.

En comparació al 2016, el passat 2017 la població de residents a Formentera ha augmentat un 8% i el nombre de vehicles censats, dels quals un terç són motocicletes, un 3,5%. A això cal afegir-hi en estimació unes 8000 motos de lloguer i 2000 cotxes. La mitjana de vehicles per miler d’habitants s’eleva a Formentera als 675 veh/Mhab, gairebé 200 punts més que la mitjana estatal, que es xifra en 479 veh/Mhab.

Formentera amplia la regulació de l’aparcament a es Pujols, Sant Ferran i Sant Francesc

Aparcament la savina premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de la propera temporada turística es regularà l’aparcament a les poblacions de es Pujols, Sant Ferran i Sant Francesc. Tal i com surt reflectit avui mateix al BOE, el Consell Insular ja ha iniciat la tramitació per a l’adquisició dels parquímetres amb l’objectiu de tenir-los a disposició dins el primer semestre d’aquest 2018 i poder tenir les noves zones d’aparcament regulat plenament operatives de cara a l’1 de juliol d’enguany.

Experiència a la Savina
El Consell implantà el 2015 a la població de la Savina la primera zona d’aparcament regulat de l’illa. Aquest nucli patia una gran mancança d’aparcament i després de tres temporades d’implantació de les zones blava i verda ha vist solucionada aquesta problemàtica. Aquesta bona experiència és el que ha dut al Consell a ampliar les zones d’aparcament regulat a d’altres nuclis amb problemes d’aparcament.

El control d’aquestes zones d’aparcament regulat es realitzarà amb un únic equip de controladors format per 3 membres durant la temporada d’hivern, plantilla que s’ampliarà fins a 16 operaris durant la temporada d’estiu. Aquest cos de treballadors estarà format per empleats públics contractats pel Consell, tal i com queda reflectit als pressupostos de la màxima institució Insular d’aquest 2018.

En els pròxims mesos, el Consell convocarà a les associacions de veïns de cada població per a explicar les característiques d’aquest projecte en cada cas.

Consell d’Entitats
La implantació de la regulació d’aparcament segueix la línia del model explicat els anys 2014 i 2015 en el Consell d’Entitats. En vàries sessions celebrades aquells anys, es tractà l’objectiu de reduir el nombre de vehicles en circulació a l’illa, especialment durant la temporada estival.

En aquestes sessions es tractaren diverses propostes, algunes competència del Govern balear com ara gravar l’entrada de vehicles a Formentera, i d’altres competència del Consell, com regular l’aparcament a nuclis urbans. En aquest sentit, l’ampliació de les zones d’aparcament regulat prevista, té com a objectiu optimitzar l’ús de les zones d’aparcament i, a la vegada, minvar l’ús del vehicle privat a l’illa.

Més articles...

Pàgina 10 de 19

10

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica