• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Obert el termini per a l’obtenció de 16 llicències de taxi estacional per les temporades 2020/2021 a Formentera

Taxi FormenteraJEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que des del passat dissabte i fins el proper dimarts 10 de març està obert el termini per a presentar sol·licituds per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a Formentera.

En aquesta oferta, s’hi poden presentar titulars de llicència permanent i assalariats que acreditin haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els últims dos anys. Com a novetat, enguany s’augmenta el nombre de llicències estacionals de les 10 de les temporades 2018/2019 a 16, per les temporades 2020/2021. Aquest augment serà vigent per a aquesta temporada i la de l’any vinent.

El funcionament de les llicències de taxi estacional per a aquesta temporada i la propera es disposarà de la següent manera: 8 taxis estaran operatius des de l’1 de juny al 31 d’agost i els altres 8 de l’1 de juliol al 30 de setembre. D’aquesta manera, als mesos de major demanda, juliol i agost, el servei comptarà amb 16 taxis estacionals que se sumaran als 25 taxis de servei anual.

formentera.eco
Així durant el mesos de regulació de l'entrada de vehicles, juliol i agost de 2020, el nombre de taxis que prestarà el servei serà de 41, respecte als 35 de l'any anterior, el que suposa un augment del servei del 17%.

“Aquest augment del 17% del servei del taxi, juntament a l'augment del 18% en el servei de transport públic en autobús, donaran alternatives de mobilitat més sostenible als turistes i residents, i ajudaran a que d’una manera natural es pugui garantir el compliment per aquest any 2020 de reducció del sostre de vehicles en un 4%”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Vehicles sostenibles (híbrids)
L’adjudicació dels nous taxis estacionals es farà mitjançant concurs públic. Rebran més puntuació els vehicles sostenibles (híbrids) i els més nous. En aquest sentit, el conseller Rafael González ha declarat que “en aquesta convocatòria s’ha donat prioritat als vehicles híbrids, que són més respectuosos amb el medi ambient, i ens ajuden amb el nostre objectiu final d’aconseguir una mobilitat sostenible per l’illa de Formentera”.

Els interessats podran accedir a les bases mitjançant el següent enllaç: http://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6824%3A2020-03-02-13-25-42&catid=354%3Amobilitat&Itemid=455&lang=ca

3 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini d’inscripció per obtenir el permís de conductor de taxi

taxis-2020taxi-formenterajEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa a totes les persones interessades que s'han convocat les proves per obtenir el permís municipal de conductor d'auto taxi.

Les proves es realitzaran en la seva primera convocatòria el 4 de març de 2020. El termini de presentació de sol·licituds es va iniciar el passat divendres 7 de febrer, i està obert fins al dijous 20 de febrer, ambdós inclosos. Hi haurà una segona convocatòria d'examen l'1 d'abril de 2020, per aquesta prova es podrà fer la sol·licitud 10 dies hàbils a comptar des del 20 de febrer.

Les sol·licituds s'han de presentar al Registre General del Consell Insular de Formentera, OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana), c. de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc o telemàticament a través de l'OVAC. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la llista provisional d'admesos i exclosos es publicarà en el tauler d'anuncis i a la web del Consell.

Increment transport públic
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que aquest any hi haurà més demanda de conductors de taxis, per la qual cosa ha animat “a les persones que puguin estar interessades en aquesta feina que facin l'examen”. Recordem que la flota de taxis s'incrementarà en vista a l'inici de la temporada en un 17%, passant de 35 taxis el 2019 a 41 al 2020. “Tot perquè es pugui donar un millor servei públic a residents i turistes, a la vegada que donem alternatives de mobilitat”, segons ha destacat el conseller. A més, els nous taxis seran vehicles hídrids, “perquè el seu ús sigui també més sostenible”, segons ha destacat el responsable de Mobilitat.

Podeu trobar tota la informació sobre la prova d’obtenció del permís de conductor de taxi per l’illa de Formentera així com els requisits i el temari en el següent link:
http://conselldeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6753%3A2020-02-07-11-56-26&catid=354%3Amobilitat&Itemid=455&lang=ca.

11 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta davant el Consell d’Entitats el projecte de legislatura de formentera.eco per seguir el seu camí cap a una mobilitat sostenible

foto-formentera.eco 2020 2Avui dijous 30 de gener s'ha celebrat la convocatòria de la sessió ordinària del Consell d'Entitats de Formentera en què s'ha presentat, davant les entitats, el resultat del projecte formentera.eco en el seu primer any d'aplicació a l'illa i s'han marcat els objectius a seguir per als pròxims anys de regulació. “Tot sempre”, segons ha destacat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, “amb l'objectiu de fer de Formentera una illa sostenible de la qual puguin gaudir ara turistes i residents, però que també la puguin gaudir en el futur les pròximes generacions”.

La presidenta ha recordat que Formentera ja va iniciar el seu camí cap a la sostenibilitat fa anys amb la regulació de l'entrada de vehicles al Parc Natural, la instal·lació de punts de recarregada elèctrica, el projecte Save Posidonia Project o la regulació d'accés de vehicles as Cap de Barbaria, entre d'altres. "El projecte formentera.eco neix de la petició de la ciutadania de Formentera que sempre ens heu guiat en aquest camí i per això venim a presentar la proposta de legislatura, i per aquest any, davant aquest òrgan", ha destacat la presidenta.

Més ús dels models sostenibles
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha estat l'encarregat de detallar els resultats del primer any d'aplicació i presentar la proposta pel 2020-2023. González ha explicat que la posada en marxa del projecte formentera.eco ha permès "trencar amb la tendència alcista d'augment de vehicles en circulació, any rere any, i reduir un 2% el nombre de vehicles en circulació, un fet que ha comportat una baixada del 8% del trànsit a les carreteres de l'illa, i un augment de l'1,6% dels usuaris del transport públic i del 29% dels usuaris de la bicicleta, respecte al 2018. Això significa que hem iniciat un canvi de mobilitat a Formentera amb més ús dels models sostenibles".

I és que, l'objectiu general del projecte formentera.eco és canviar la mobilitat de Formentera, amb més espai pels vianants, per les bicicletes i més transport públic, en detriment de l'ús del vehicle privat, el que donarà a l'illa la mobilitat sostenible que necessita per assegurar el benestar de residents i turistes, segons el conseller.

Propostes per al 2020
En vista a la regulació del 2020 es crearà un nou punt d'informació sobre mobilitat al Port de la Savina i un nous trams de carril bici a la Savina i a Sant Ferran, a més es revisarà tota la senyalèctica de les 32 rutes verdes que hi ha a l'illa i es potenciarà el seu ús, també s'incrementarà la flota de taxis en un 17%, passant de 35 taxis al 2019 a 41 al 2020.

També es millorarà el transport públic del servei d'autobusos per aquesta temporada amb la creació d'una nova línia i increment de freqüències, amb un increment del 18% del servei respecte a l'any anterior. En total hi hauran 7 línies que donaran servei de 6 del matí a les 24h, amb una expedició nocturna especial de 24h a les 1.15h de la matinada. Com a novetat, el transport públic serà totalment gratuït pels joves menors de 18 anys i els infants. A més, pel 2021 amb la nova concessió hi haurà 9 línies i més potenciació del servei nocturn, entre altres millores.

formentera.eco 2020-2023
Aquestes mesures acompanyen a la regulació de vehicles que es farà de manera "controlada i progressiva", segons ha concretat el conseller Rafael González i que preveu "una reducció del 16% del sostre de vehicles en 4 anys". "Estem convençuts que amb les millores de mobilitat els residents de manera natural canviaran els seus hàbits de mobilitat cap a una mobilitat més sostenible", segons ha matisat el conseller.

formentera.eco 2020
La regulació d'entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 preveu reduir el sostre de vehicles en un 4%. El sostre de vehicles al 2019 va ser de 22.382, però el nombre màxim de vehicles autoritzats varen ser de 21.929. El nombre màxim de vehicles que es podran autoritzar aquest 2020 serà de 21.487.

El termini de regulació és un dels paràmetres que s'ha exposat al Consell d'Entitats per valorar si es fa entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, o s'amplia a la darrera setmana de juny i la primera de setembre. La taxa que hauran d'abonar els visitants per obtenir l'autorització serà d'1 euro/dia pels turismes, amb un pagament mínim de 5€, i de 0,5€/dia per les motos, amb un pagament mínim de 2,5€.

Les prereserves es podran realitzar a partir del mes de març al web formentera.eco i les reserves i la formalització de les prereserves es faran a partir d'abril. Fins llavors, totes les reserves d'allotjament o de passatge de vaixell per vehicles tindran garantida l'autorització per circular. A la mateixa web s'obrirà un canal específic per a aquestes peticions.

S'ha donat a les entitats una setmana per explicar als seus associats la proposta del Consell de Formentera pel 2020-2023 i se'ls ha tornat a convocar el pròxim dijous 6 de febrer a les 19.30h en primera sessió, i a les 20h en segona sessió, per celebrar la segona sessió del Consell d'Entitats envers aquest tema.

30 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta la campanya de seguretat vial “A la carretera hi som tots”

foto-a-la-carretera-hi-som-tot4La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada del conseller de Mobilitat, Rafael González, i del conseller d'Interior, Josep Marí, han presentat la campanya de Seguretat Vial que el Consell de Formentera ha posat en marxa per aquest hivern, amb l’objectiu de “conscienciar a la ciutadania dels perills que hi ha quan ens posem al volant”, segons ha declarat la presidenta.

La campanya de seguretat vial mostra diversos veïns de Formentera en situacions quotidianes del seu dia a dia mentre van en cotxe, motocicleta o bicicleta, i que ens alerten de que “A la carretera hi som tots”, i ens enviem els següents missatges: Per favor, no corris, no beguis i no et distreguis, que són els 3 principals motius dels accidents que hi ha a les nostres carreteres”, segons ha especificat Alejandra Ferrer.

carretera-cartell1

Aquests cartells es poden veure des d’ahir als OPIS de Formentera (Objectes Publicitaris Il·luminats) i es repartiran a les principals cartelleres de l’illa. A més, també es farà una campanya especial de difusió als mitjans de comunicació i les xarxes socials. “La campanya vol apel·lar al sentiment de comunitat per fer veure als formenterers i formentereres que els conductors que ens creuem a la carretera són els nostres veïns, amics i familiars”, ha matisat la presidenta.

Mapa de les carreteres
A més, també s’han editat 2.360 díptics amb les imatges centrals de la campanya i acompanyats d’un mapa desplegable de l’illa. En el fulletó es destaca que Formentera és una illa de petites dimensions i de vegades ens confiam quan circulam per les carreteres, però que al volant sempre hem d'anar molt alerta. Les carreteres amaguen moltes sorpreses; encreuaments rurals, poden aparèixer animals i circulen vehicles especials o ciclistes, entre d'altres.

carretera-cartell2

carretera-cartell6

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que tota la informació que es recull en el fulletó s’ha adaptat a la realitat de les carreteres de Formentera i la seva casuística particular “perquè els conductors les tenguin en compte”. També s’ha fet un repàs a les principals normes de circulació i seguretat que “tots i totes hem de respectar”, segons ha destacat el responsable de Mobilitat.

Els díptics i cartells informatius es repartiran a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), Poliesportiu, Mercat de Nadal, Biblioteca, Consell de Formentera, Casa del Poble, Casal de Joves, Punt de Lectura de Sant Ferran i l’Estació Marítima. La campanya ha estat dissenyada per "FARO, Agència de Comunicació" i ha tengut un cost de 4.961€.

carretera-cartell3

Controls de Policia Local i Guàrdia Civil
Per part seva, el conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat que “aquest ha estat un any difícil on hi ha hagut molts accidents greus a Formentera amb 5 persones que han perdut la vida i com que en molts dels casos han sigut residents les víctimes es va decidir dur endavant aquesta campanya de conscienciació a l’hivern”.

La campanya ve també acompanyada d’actuacions tant la Policia Local, com la Guàrdia Civil, que faran controls de velocitat i d’alcohol i drogues per comprovar que el que es difon en aquesta iniciativa es compleix.

carretera-cartell4

Difusió entre els joves
Paral·lelament també es va a fer una difusió de la campanya especial entre els joves. El pròxim dimecres 18 de desembre a les 12.00h a la Sala de Cultura-Cinema s’oferirà una conferència també de conscienciació pels alumnes de l’institut IES Marc Ferrer de 3r d’ESO i cursos superiors, que són els que ja poden conduir ciclomotor.

En aquesta conferència el conseller Josep Marí farà una presentació de la campanya, agents de la Policia Local parlaran sobre accidents de trànsit i com prevenir-los, un metge d’urgència explicarà com s’atenen aquests casos i les seves conseqüències i per últim seran les pròpies víctimes d’accidents de trànsit les que amb la seva vivència en primera persona els mostraran les conseqüències psicològiques i físiques d’un greu accident.

Taxistes
Per últim, el president de l’associació de taxistes de Formentera, José Antonio Ferrer, ha pres la paraula per recordar a tota la ciutadania de l’illa que el seu sector ofereix durant les festes de Nadal, però també la resta de l’any, servei les 24 hores del dia. Un servei que es pot sol·licitar telefonant a Radio Taxi Formentera, 971 32 23 42.

13 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

carretera-cartell5

Si les navilieres no asseguren la connexió de primera i darrera hora amb Eivissa el Govern garantirà aquest servei

foto mesa transport 2La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han participat avui en la reunió de la Mesa de Transport Marítim de les Illes Balears, que ha estat presidida pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i ha tengut lloc a Palma.

El conseller de Mobilitat del Govern ha anunciat que per donar una resposta adequada a les necessitats de connexió de Formentera amb Eivissa a primera i darrera hora del dia, durant la temporada baixa, s'iniciaran unes reunions amb les navilieres per veure si alguna en té interès de possibilitar aquesta connexió. En un termini de 15 dies esperen tenir la resposta que s'anunciarà a la pròxima reunió que tindrà lloc a Formentera, “si no el Govern balear traurà a licitació aquest servei per assegurar una connexió a les 6 del matí de Formentera cap a Eivissa, i una a les 22.30h d'Eivissa cap a Formentera”, segons ha explicat Marc Pons.

La presidenta ha agraït la feina feta per poder arribar a aquesta solució, i ha recordat que aquesta reivindicació és antiga i data de l'any 2010, quan es va aprovar la llei de Transport Marítim. “Aquesta connexió és molt important, i pels formenterers significa poder agafar el primer avió que surt de l'aeroport d'Eivissa, o poder tornar a la nit a casa, però també poder anar a l'hospital a veure als nostres familiars, o que els joves cursin estudis a Eivissa, entre moltes altres necessitats”, segons ha declarat Alejandra Ferrer.

La presidenta ha aprofitat la trobada per recordar que les connexions marítimes entre Formentera i Eivissa han de ser socialment sostenibles, amb mesures com la que han pactat, però també mediambiental i econòmicament sostenibles. A la trobada també ha assistit el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, així com representants de les conselleries de Medi Ambient i Territori, Model Econòmic, Turisme i Treball i de Salut i Consum, i representants del Consell de Mallorca, Menorca i Eivissa i de la CAEB, APEAM, CCOO, UGT, Marina Mercant, i de les cambres de comerç de Menorca, Mallorca Eivissa i Formentera.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 24

5

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica