• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

El pròxim dilluns comença a operar la connexió de les 6 de la matinada entre Formentera i Eivissa

foto 2020 conexionsLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el president de Baleària, Adolfo Utor, han anunciat avui l’acord assolit entre el Govern balear i la companyia per a restablir la primera barca del dia entre Formentera i Eivissa, que cobrirà Baleària.

El nou servei de les 6.00 hores del matí de Formentera a Eivissa operat per la naviliera Baleària es posarà en funcionament a partir del dilluns dia 16. Amb aquest nou acord, es donarà una solució a la demanda de Formentera de mantenir durant tot l'any un enllaç marítim amb Eivissa a les 6.00 hores, des del port de la Savina.

La presidenta ha recordat que la mobilitat marítima a Formentera “no és exclusivament un tema d’oci, sinó que es tracta també de cobrir necessitats bàsiques de serveis que tenim a l’ illa veïna”. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha agraït a la companyia l’esforç que fa per poder donar el servei de les 6 de la matinada. Tot i això, ha emplaçat al conseller Marc Pons a continuar fent feina per aconseguir el trajecte entre Eivissa i Formentera a les 22.30h. Actualment la darrera connexió és a les 21.30h.

Segons ha explicat el president de Baleària, el servei de les 6.00 serà operat de dilluns a divendres per un dels eco fast ferries, exclusius per a passatgers, que la naviliera Baleària va incorporar fa dos anys dissenyats especialment per la ruta i que han permès millorar l’ecoeficiència de Baleària en les connexions entre Eivissa i Formentera.

A la presentació també ha assistit el conseller de Mobilitat de Formentera, Rafael González i el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis.

13 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitzada la segona temporada de la regulació de l’entrada de vehicles a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el passat 31 d’agost va finalitzar la segona temporada de regulació de l’entrada de vehicles a l’illa durant els mesos de juliol i agost. Les dades registrades pel Consell de Formentera ofereixen una mitjana diària de 18.969 vehicles durant els mesos de juliol i agost, una xifra un 8 % inferior a la de l’any anterior, quan hi va haver 20.595 vehicles acreditats de mitjana.

Així, la mitjana diària de juliol va ser de 18.322 vehicles i la d’agost, de 19.616. Per tipus de vehicles i residència, la mitjana desglossada en aquests dos mesos és la següent:

_______________________________________ Juliol Agost

Mitjana

Turismes de visitants......................................... 1.891 2.073 1.982
Motos de visitants 195 203 199
Turismes de residents a Eivissa 199 220 210
Motos de residents a Eivissa 20 20

20

Turismes de lloguer........................................... 2.481 2.592 2.536
Motos de lloguer 6.720 6.720 6.720
Vehicles de residents........................................ 5.723 6.440 6.081
Altres vehicles 1.093 1.348 1.221
Total___________________________________ 18.322 19.616 18.969

---

Alta ocupació de vehicles de visitants durant el mes d’agost
En aquest segon any de regulació, s’han esgotat per primera vegada al mes d’agost les quotes de vehicles de visitants. Aquest fet s’ha produït en quatre dies d’agost: el dijous 13, el divendres 14, el dijous 20 i el divendres 21. A més, l’ocupació de vehicles de visitants ha estat superior al 95 % durant 20 dies d’agost, del dia 5 al 24 d’aquest mes.

La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixava el sostre de vehicles en 21.487, una xifra un 4 % inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382.

A falta de totes les dades i conclusions definitives, que es disposaran a final d’aquest mes de setembre, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que la segona temporada d’aquesta mesura pionera a l’Estat ha estat"atípica per mor de la pandèmia; en la qual de forma general hi ha hagut menys vehicles que l’any anterior a la nostra illa, però que durant vint dies d’agost hem tengut unes altes ocupacions quant a vehicles, fins a arribar a esgotar les quotes en quatre ocasions. Fet que ens confirma que aquesta regulació és necessària per a la nostra illa".

El conseller també ha destacat “la correcta aplicació de la regulació, sense desajustos ni incidències destacables” i ha agraït "la col·laboració mostrada en tot moment per les empreses navilieres que han informat als seus clients durant aquests dos mesos i per les empreses de lloguer de vehicles pel seu compliment generalitzat de la regulació".

Per acabar, el conseller González ha informat, que una vegada es tenguin totes les dades a partir d’octubre s’iniciaran les reunions amb el sector social i empresarial de l’illa per valorar aquesta segona temporada i treballar en la temporada vinent.

8 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera tanca l’accés a ses Illetes per evitar aglomeracions

foto 2020 illetes tancadaEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Mobilitat i Interior, ha tancat avui l’accés a ses Illetes del Parc natural de ses Salines. El tancament s’ha efectuat a les 12.30h, una vegada l’afluència de persones a les platges era la màxima per prevenir aglomeracions i poder garantir les mesures de seguretat derivades de la covid-19.

També s’ha tancat l’entrada al transport públic a la zona, tant pel que fa al servei d’autobusos com de taxis i l’accés de vianants i bicicletes. “En vista que estem en el punt més alt de la temporada turística demà divendres i el cap de setmana es continuarà amb el mateix modus operandi”, segons ha explicat el conseller d’Interior, Josep Marí.

“Una vegada l’afluència a les platges sigui elevada, l’empresa concessionària dels aparcaments, Ibifor, avisarà a la Policia Local que procedirà al tancament de l’accés a ses Illetes, tant pel que fa als vehicles privats, transport públic, com vianants i bicicletes”, ha afegit.

Aquesta tarda, passades a les 15h, l’entrada s’ha tornat a reobrir de manera controlada, després que moltes persones hagin sortit de la zona deixant espais lliures per garantir la seguretat sanitària.

La Policia Local rebrà suport de la Guardia Civil de Formentera i de la Guardia Civil de Trànsit per controlar aquest espai en aquests dies de major afluència. El servei d’autobusos que diàriament realitza 7 expedicions en farà 4, sempre que l’accés no s’hagi tancat abans.

13 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Informació transport públic

foto bus proximo ferryEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que des del passat 1 d’agost l’aplicació web i mòbil Próximo Ferry (https://proximoferry.com/) inclou informació sobre els horaris de transport públic de Formentera.

Així, en l’apartat Eivissa>Formentera s’aporta informació actualitzada de les connexions de bus existents en cada horari d’arribada d’un vaixell de les navilieres que cobreixen el trajecte entre les Pitiüses.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que l’objectiu és “donar a conèixer l’oferta de transport públic existent a Formentera i potenciar el seu ús entre residents i turistes”. El conseller ha destacat que “per arribar al major nombre de persones possible, aquesta informació s’ofereix en una aplicació àmpliament coneguda i utilitzada”.

8 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una mitjana diària de 18.322 vehicles han circulat per Formentera el mes de juliol

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que durant el mes de juliol, primer mes de regulació de 2020, hi ha hagut acreditats per circular per Formentera una mitjana diària de 18.322 vehicles, una xifra un 6% inferior a la de l’any anterior, quan hi va haver 19.532 vehicles acreditats durant el mateix mes.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha valorat aquestes dades en una temporada turística “atípica”, que començà a finals del mes de juny. “Les xifres de vehicles autoritzats estan per sota del sostre de vehicles establert per aquest estiu, complint fins al moment els objectius de sostenibilitat establerts; i a la vegada, aquestes són superiors a les expectatives inicials en l’actual context de crisi sanitària”, ha assenyalat el conseller de Mobilitat.

El conseller ha destacat que aquest segon any d’aplicació “s’està desenvolupant sense incidències ni desajustos destacables” i ha agraït la col·laboració de les empreses navilieres i de lloguer de vehicles.

Xifres desglossades pel primer mes de regulació:

Turismes de visitants 1.891
Motos de visitants 195

Turismes de residents a Eivissa 199
Motos de residents a Eivissa 20

Turismes de lloguer 2.481
Motos de lloguer 6.720

Vehicles de residents 5.723
Altres vehicles 1.093

Total 18.322

La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixa el sostre de vehicles per aquest any en 21.487, una xifra un 4% inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382.

El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera va marcar el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l’objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb una baixa del 4% anual. “Aquest objectiu final es manté, ja que no volem que la crisi sanitària afecti el model d’illa sostenible pel qual fa anys que estam treballant”, ha assenyalat.

Bonificació del 100%
Cal recordar que a causa de la situació excepcional que s’està vivint aquesta temporada, es bonifica al 100% el pagament de les taxes a tots els visitants. De manera excepcional, aquesta temporada, els visitants poden obtenir la seva autorització de circulació gratuïtament, els tràmits d’obtenció de l’acreditació es fan al web www.formentera.eco.

Control de matrícules
Aquest segon any d’aplicació del projecte formentera.eco s’està fent el control amb el lector de matrícules situat a la Savina a l’accés i sortida de l’illa. La regulació preveu sancions per no tenir l’acreditació que van entre els 1.000 i 10.000€.


6 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 23

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica