• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Economia i Hisenda Formentera invertirà dos milions del Pla de sostenibilitat en destinacions per millorar el patrimoni i potenciar el sector primari, entre d'altres

Formentera invertirà dos milions del Pla de sostenibilitat en destinacions per millorar el patrimoni i potenciar el sector primari, entre d'altres

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Hisenda i Economia, informa que invertirà els dos milions d'euros atorgats dels fons del Pla de sostenibilitat turística en destinacions de 2022 (PSTD) en actuacions de restauració de patrimoni, la creació d'un centre d'interpretació agrícola a la Mola, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la promoció del producte local i la potenciació del big data, segons ha explicat el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell.

Escandell ha recordat que aquests fons es destinen a modernitzar i millorar les destinacions turístiques i estan dividits en quatre eixos:

-Eix 1: transició verda i ecològica, 600.000 €. Per crear un centre d'interpretació del món rural i una finca agrícola autosostenible a la finca de ca ses Ferreres, a la Mola, on també es rehabilitarà la casa de ca ses Ferreres. També es rehabilitarà la torre des Garroveret i s'arranjaran les seues rutes senderistes.

-Eix 2: eficiència energètica, 1.000.000 €. Per instal·lar plaques fotovoltaiques i punts de recàrrega en aparcaments públics.

-Eix 3: transició digital, 200.000 €. Per invertir en transició digital, actuacions de recollida d'informació per al big data turístic a través de l'Observatori de Dades per obtenir informació que ajudi a millorar la destinació i el màrqueting digital.

-Eix 4: competitivitat, 200.000 €. Per promocionar productes agroalimentaris locals de quilòmetre zero. D'aquesta manera, se seguirà donant suport i potenciant el sector primari, que genera economia circular.

Aquests plans s'emmarquen dins el programa estatal per a la modernització i millora de les destinacions turístiques. El programa ha set elaborat per la Secretaria d'Estat de Turisme amb la participació de les comunitats autònomes i els consells i ajuntaments. En aquest sentit, el Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, va aprovar ahir la concessió de subvencions directes per un valor de 36,3 milions d'euros als consells insulars de Menorca, Formentera i Mallorca i a diferents ajuntaments de les illes. Formentera rebrà dos milions d'euros.

23 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 25 56
consell@conselldeformentera.cat

Informació del cobrament en període voluntari de tributs i altres ingressos del Consell Insular de Formentera (any 2010)

Agència Tributària de les Illes Balears

Wifi Formentera

Revista Formentera més propera

Agència Tributària

Ministerio de Economía y Hacienda

Política Regional - Inforegio