• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni El Consell retira les tanques del castellum romà de Can Blai per fer-lo més accessible i agradable als visitants

El Consell retira les tanques del castellum romà de Can Blai per fer-lo més accessible i agradable als visitants

foto 2023ii can blaiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ha retirat les tanques que envoltaven el bé patrimonial del castellum romà de Can Blai per millorar-ne l'accessibilitat i perquè sigui més agradable pels visitants. L'antiga reixa s'ha substituït per pal i corda.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que amb aquesta intervenció "es continua amb la tasca que portam des de l'àrea aquesta legislatura de visibilitzar i posar en valor els nostres béns amb l'objectiu d'apropar i obrir el patrimoni a la gent". La retirada de tanques també es va fer anteriorment a la capella de sa Tanca Vella i també està en projecte obrir el jaciment de Cap de Barbaria II.

Can Blai són les restes d'una construcció fortificada d'època romana baix-imperial. La datació estimada és entre finals del segle III i principis del IV de la nostra era, i es caracteritza per la planta quadrada amb una torre a cada cantonada. Els resultats de les excavacions realitzades els anys 1979 i 1980 fan pensar que es tracta d'una obra inacabada, possiblement de caràcter privat, destinada al refugi de la població dels voltants. Es va declarar bé d'interès cultural, en la tipologia de jaciment arqueològic, l'any 1994.


14 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera