• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Economia i Hisenda Ajudes econòmiques a les empreses afectades per la covid-19

Ajudes econòmiques a les empreses afectades per la covid-19

foto 2021 economia CLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la vicepresidenta i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell s’han reunit amb el director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular del Govern balear, Manuel Porras, que els ha informat sobre les ajudes empresarials que va a treure el Govern. A la trobada també han assistit els representants del sector empresarial de Formentera.

La presidenta ha agraït la visita del director general, una visita a la que Govern i Consell s’havien compromès amb el sector per treballar les diferents ajudes i garantir que siguin adaptades a les necessitats dels formenteres i formentereres. A la reunió s’ha fet un repàs als decrets estatals i autonòmics que regulen les condicions i tràmits de les ajudes que portaran 855 milions d’euros a les Balears per donar una injecció econòmica a les empreses afectades per la covid-19.

En aquest sentit, el director general, Manuel Porras, ha destacat, en primer lloc, que s’han incorporat nous sectors per estar dins de la convocatòria per rebre les ajudes, la qual cosa permet que a Formentera es puguin beneficiar 10 empreses més i 26 treballadors autònoms més. Així, segons el director general les ajudes poden arribar a 176 empreses i més de 300 autònoms.

Manuel Porras també ha assenyalat que aquestes ajudes seran finalistes, per a tots aquells que les sol·licitin sempre que compleixen amb els requisits i que no es pagaran per ordre d’entrada. El director general ha assegurat que el procediment es farà de manera “àgil” i que “el pagament serà de manera anticipada”. La previsió és que la convocatòria sortirà “a final de maig i principi de juny, i que final de juny els primers autònoms ja puguin cobrar”, segons ha assenyalat.

Noves ajudes del Consell
Per la seva banda, la presidenta ha afegit que juntament amb el sector, “estudiarem quines han set les activitats que han quedat fora de les ajudes que ofereix el Govern, i també les millores que es poden introduir en una pròxima convocatòria del Consell de Formentera, d’aquesta manera podrem obrir una nova línia amb més ajudes per incloure activitats i millorar els requisits”.

Per acabar, la presidenta ha destacat que hi ha hagut 100 sol·licituds a la línia de 630.000 euros d’ajudes, que el Consell de Formentera havia tret per pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la crisi sanitària de la covid-19 entre els treballadors autònoms i petites empreses de l’illa. A partir de la pròxima setmana es començaran a pagar les ajudes a les empreses que compleixen els requisits. Finalment, la presidenta ha emplaçat a les patronals a una nova reunió per acabar de tancar les propostes i modificacions.


7 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 25 56
consell@conselldeformentera.cat

Informació del cobrament en període voluntari de tributs i altres ingressos del Consell Insular de Formentera (any 2010)

Agència Tributària de les Illes Balears

Wifi Formentera

Revista Formentera més propera

Agència Tributària

Ministerio de Economía y Hacienda

Política Regional - Inforegio