• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Torna el Concurs de Fotografia de Beni Trutmann que celebra la seva XVIII edició

Torna el Concurs de Fotografia de Beni Trutmann que celebra la seva XVIII edició

cartell 2021 beni trutmannEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ja s’ha obert el termini de presentació de fotografies per al Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 12 d’abril. Aquest certamen, referent fotogràfic de la nostra illa, enguany celebra la seva XVIII edició.

El Concurs de Fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor cap a l’illa i cap a la seva natura. És per això que la natura de Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient.

Categories Color i Blanc i Negre
En les categories Color i Blanc i Negre, els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals). Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Categoria Fotodenúncia
Es consolida la categoria fotodenúncia amb l’objectiu de denunciar, reivindicar o fer reflexionar sobre qualsevol qüestió ambiental. Els premis seran de 500 euros per al primer classificat, 300 euros per al segon i 200 euros per al tercer.

Les fotografies de les tres primeres categories es podranpresentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), amb cita prèvia (tel. 971321087) o través de correu certificat i/o administratiu dirigit al Consell Insular de Formentera (plaça de la Constitució, 1, 07860 Sant Francesc, Formentera) fins al 12 d’abril de 2021.

Fotografia amb telèfon intel·ligent
Aquesta categoria tan popular està enfocada a joves d’entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic (concursfoto@conselldeformentera.cat), enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb telèfons intel·ligents, fins al 12 d’abril.

Jurat
Com cada any, es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera, un representant de l’Obra Cultural Balear de Formentera, una persona de reconeguda experiència en les arts visuals sota la presència d’un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l’Arxiu d’Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria
Els divuit anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb aproximadament 1.200 fotografies i la participació de més de 300 persones. L’expansió d’aquest certamen s’ha fet palesa amb l’arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot, d’altres països europeus.

Cal destacar que l’edició del passat 2020 es va haver de suspendre per mor de la declaració del primer estat d’alarma. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat la població de Formentera a presentar-se a aquest concurs, “en aquests moments de restriccions es recomana sortir a gaudir de la natura de l’illa, segur que en aquests passejos podem fer fotografies dignes del concurs, que va adreçat tant a fotògrafs professionals com amateurs”.

Exposició i entrega de premis
El concurs culminarà en una exposició d’una selecció de fotografies que s’exposaran a la Sala d’Exposicions (Ajuntament Vell) a partir del dilluns dia 3 de maig on es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d’aquesta XVIII edició i restarà oberta fins al 15 de maig. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs a la plana web del Consell de Formentera.

18 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera