• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura El pròxim diumenge Formentera celebra el Dia de la Dona amb una cursa solidària i activitats reivindicatives

El pròxim diumenge Formentera celebra el Dia de la Dona amb una cursa solidària i activitats reivindicatives

foto 2020 dia dona 1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada, juntament amb la presidenta d’Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat el cartell d’actes organitzat per celebrar el Dia Internacional de les Dones que té lloc el pròxim diumenge 8 de març.

Alejandra Ferrer ha felicitat a la presidenta d’Espai Dones per haver organitzat un any més un ampli cartell que acull moltes i diverses activitats, des d’exposicions, pel·lícules, actuacions musicals, taules redones i presentació de llibres, entre d’altres. En aquest sentit, la presidenta del Consell ha destacat que si totes les activitats tenen alguna cosa en comú és que cerquen “seguir conscienciant sobre la necessitat de treballar per aconseguir que la igualtat de les dones sigui real”.

La presidenta d’Espai Dones ha estat l’encarregada de presentar el cartell de manera més detallada. Entre totes les activitats ha destacat especialment la que tendrà lloc el pròxim diumenge 8 de març Dia Internacional de la Dona.

La jornada començarà a les 11.00h amb la VI Cursa solidària per a la Dona que comptarà amb una cursa i caminada solidària. Els diners que es recullin aniran a càrrec de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). El mateix dia, hi haurà una paella solidària, els diners que es recullin també es destinaran a l’AECC. El dinar es farà a l’envelat instal·lat a l’aparcament de sa Senieta de Sant Francesc.

I tornem a la plaça, perquè a les 11. 00h el mateix dia 8 de març es muntarà una taula informativa i es farà una penjada de cartells amenitzada pel ritme de la batucada Bloco Colubraria. A les 13.00h hi haurà una concentració amb lectures realitzades per les dones voluntàries i també es farà la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones. A les 13.30h es farà la representació d’Un violador al teu camí, en què un grup de dones faran una performance. Aquesta tarda, de 19.00 a 20.00h i el pròxim divendres 6 de març a la mateixa hora es farà un assaig de la performance al Mòdul Esportiu de l’IES Marc Ferrer. Totes les dones interessades es poden acostar per participar-hi.

Exposició

I el pròxim dilluns 2 de març a les 20.00h, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell es farà la inauguració de l’exposició “Mujeres trabajando por mujeres”, que exposa la lluita de les dones en el passat i en l’actualitat. La mostra és de María María Acha-Kutscher, una artista visual feminista peruana que resideix a Espanya. Es podrà visitar fins al 14 de març, d’11 a 14h i de 18 a 20h de dilluns a dissabte. El diumenge i dilluns al matí la sala roman tancada.

El cartell es completa amb les següents activitats:

Divendres 6 i diumenge 8 de març, 20.30h i 20.00h respectivament
Pel·lícula Una cuestión de género de Mimi Lede
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dissabte 7 de març, 20.30h [L’Illa a Escena]
Les Kol·lontai. Concerts de Barnasants. Música amb motiu del Dia Internacional de les Dones.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dilluns 9 de març, 19.00h
Taula rodona amb la participació de tots els conferenciants del cicle Personatges de la nostra Història. Les dones en la història recent d’Eivissa i Formentera. Organitzat per l’Associació d’Amics del Museu Arqueològic (AAMAEF).
Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell

Divendres 13 de març, 20.00h
Presentació del llibre La venus que rompió el espejo de Miren Jaurne Martinez, youtuber representativa del moviment “Body Positive”.
Biblioteca Municipal Marià Villagòmez

Dimecres 18 de març, 19.00h
Documental En la brecha, dirigit per Claudia Rei. Posterior col·loqui sobre la desigualtat de gènere a la feina.
Casal de Joves

Diumenge 22 de març, 12.00h
XII Homenatge a la Dona Gran de Formentera
Sala de plens del Centre de Dia

Dijous 26 de març, 19.00h
Taula rodona “L’Empoderament de les dones. Un camí per recórrer”.
A càrrec d’Antonia Alanzol, sergent de l’EMUME de la Guardia Civil, Bélen Alvite, directora del CEPCA del Consell d’Eivissa, Pilar Ruiz, escriptora i bloguera. Conduït per Cristina Martín, directora del Diario de Ibiza.
Sala de plens del Centre de Dia

Divendres 3 d’abril, 19.00h
Xerrada “La masculinitat i els homes a l’era del feminisme”.
A càrrec de Ritxar Bacete
Sala d’actes del Consell – Plaça de la Constitució


La consellera Vanessa Parellada s’ha mostrat molt satisfeta per la gran participació d’entitats que hi ha al cartell i que “treballen per intentar posar cadascú la seva llavor perquè la societat sigui més igualitària”. Així mateix, ha animat a la població a participar i gaudir dels molts actes organitzats.

28 de febrer de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera