• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Si les navilieres no asseguren la connexió de primera i darrera hora amb Eivissa el Govern garantirà aquest servei

Si les navilieres no asseguren la connexió de primera i darrera hora amb Eivissa el Govern garantirà aquest servei

foto mesa transport 2La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han participat avui en la reunió de la Mesa de Transport Marítim de les Illes Balears, que ha estat presidida pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i ha tengut lloc a Palma.

El conseller de Mobilitat del Govern ha anunciat que per donar una resposta adequada a les necessitats de connexió de Formentera amb Eivissa a primera i darrera hora del dia, durant la temporada baixa, s'iniciaran unes reunions amb les navilieres per veure si alguna en té interès de possibilitar aquesta connexió. En un termini de 15 dies esperen tenir la resposta que s'anunciarà a la pròxima reunió que tindrà lloc a Formentera, “si no el Govern balear traurà a licitació aquest servei per assegurar una connexió a les 6 del matí de Formentera cap a Eivissa, i una a les 22.30h d'Eivissa cap a Formentera”, segons ha explicat Marc Pons.

La presidenta ha agraït la feina feta per poder arribar a aquesta solució, i ha recordat que aquesta reivindicació és antiga i data de l'any 2010, quan es va aprovar la llei de Transport Marítim. “Aquesta connexió és molt important, i pels formenterers significa poder agafar el primer avió que surt de l'aeroport d'Eivissa, o poder tornar a la nit a casa, però també poder anar a l'hospital a veure als nostres familiars, o que els joves cursin estudis a Eivissa, entre moltes altres necessitats”, segons ha declarat Alejandra Ferrer.

La presidenta ha aprofitat la trobada per recordar que les connexions marítimes entre Formentera i Eivissa han de ser socialment sostenibles, amb mesures com la que han pactat, però també mediambiental i econòmicament sostenibles. A la trobada també ha assistit el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, així com representants de les conselleries de Medi Ambient i Territori, Model Econòmic, Turisme i Treball i de Salut i Consum, i representants del Consell de Mallorca, Menorca i Eivissa i de la CAEB, APEAM, CCOO, UGT, Marina Mercant, i de les cambres de comerç de Menorca, Mallorca Eivissa i Formentera.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica