• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Els consells de Formentera i Eivissa tracen línies estratègiques conjuntes per a la tutela dels menors migrants

Els consells de Formentera i Eivissa tracen línies estratègiques conjuntes per a la tutela dels menors migrants

reunio---benestar-social1Els consellers de Benestar Social dels consells de Formentera i Eivissa, Rafael Ramírez i Carolina Escandell, respectivament, han celebrat una reunió de treball avui a Formentera en la qual, entre altres qüestions relatives als seus departaments, s'ha abordat la situació dels menors migrants que estan arribant a les costes de les Pitiüses. A la reunió s'han redefinit les línies estratègiques d'actuació i de col·laboració entre les dues administracions, d'una situació “sobrevinguda" i que en els últims mesos, amb l'arribada d'embarcacions, “s'ha excedit qualsevol previsió”.

El conseller Rafa Ramírez ha destacat el treball conjunt, ha incidit en aquesta situació “especial i de saturació" que s'han trobat els consells, també a Mallorca, i ha senyalat que per aquest motiu “cal una col·laboració amb les entitats supra insulars, com el Govern o l'Estat, perquè s'abordi, mitjançant la col·laboració institucional amb garantia d'èxit social i d'inserció, la situació d'aquestes persones”. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que es reforçarà la plantilla de Benestar Social per poder incorporar més tècnics que es desplacin per fer el seguiment dels menors i que es necessita implementar més recursos per atendre els menors amb garanties.

Per la seva banda, la consellera Carolina Escandell, ha manifestat que s'està vivint “una situació d'emergència, sobrevinguda, que cap dels consells havíem viscut”. Escandell ha destacat que la tutela dels menors “s'ha anat desentelant fins ara des de la normalitat però que els números aquest any han excedit qualsevol previsió”. “Tots els mitjans que teníem a la nostra disposició estan sobrepassats, parlem que hem hagut de duplicar la capacitat dels serveis i això ningú s'ho esperava i creiem que és una situació que continuarà en un futur”. La consellera ha coincidit amb Ramírez en què la situació “requereix un suport supra insular de Govern balear i d'Estat” i ha assegurat que seguiran “obrint línies de col·laboració entre els dos consells, celebrant reunions periòdiques i creant sinergies”.

“Aquesta situació no passa per una solució única, sinó que a més es tracta de treballar de manera conjunta per poder donar-los als menors els recursos adequats”, ha assenyalat.

Finalment, els dos consellers, han destacat la feina dels tècnics: “Els polítics podem traçar línies estratègiques i prendre les decisions, però aquesta situació sobrevinguda, l'estan emparant i afrontant els tècnics dels dos consells amb gran implicació i dedicació i això cal valorar”.

29 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1