• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Un mes d’activitats per grans, joves i petits per celebrar la Diada de Sant Jordi a Formentera

Un mes d’activitats per grans, joves i petits per celebrar la Diada de Sant Jordi a Formentera

cartell-sant-jordi-20191El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui les activitats de la Diada de Sant Jordi. El cartell d’activitats, sota el títol “Obriu els llibres, obriu les ales!”, recull un total de 15 activitats, repartides durant tot el mes d’abril i adreçades a grans, joves i petits perquè “gaudeixin d’aquesta festa que té com a objectiu apropar la cultura a la ciutadania”, segons ha explicat la consellera del ram, Susana Labrador. Les activitats comencen el proper divendres 5 d’abril amb la presentació del llibre Sara i els silencis, de Maria Escalas, a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Activitats infantils i juvenils
Les activitats per als infants i joves s’iniciaran dissabte 6 d’abril a les 18.00 h amb l’espectacle Ella Balla de Las Moskitas Muertas. Una obra per a nens i nenes que combina música en directe, moviment i paraula tot creant un joc escènic fresc i divertit. Basada en la infantesa de la coreògrafa i ballarina Gillian Lyne, coneixerem com la petita descobreix el seu do (ballar) gràcies a les seves aparents dificultats (callar i estar quieta). Una història que ens convida, tant a infants com a grans, a ser qui realment som. L’espectacle tendrà lloc al jardí de ses Eres.

Divendres 12 d’abril, al Casal de Joves tendrà lloc la segona edició de glosadors i rap, a càrrec dels glosadors Vicent de Jeroni i Pep de Can Andreu, i els rapers Victoria Jiménez (Kelevra), Juan Camilo Puerta (El Puerta), Christian Elian Encinas (Elian C), Ricki Rap. L’acte tendrà lloc al Casal de Joves, a partir de las 18.00 h.

El dimarts 23 d’abril, els més joves podran gaudir el taller de Roses de Sant Jordi al Casal de Joves.

Presentacions de llibres
El dilluns 8 d’abril tendrà lloc la presentació del llibre Ibiza estrellada, de l’editor eivissenc Ramon Mayol i publicada per Ibiza Editions. La presentació tendrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez i anirà a càrrec de David Valls.

Seguint amb la literatura, dimarts 16 d’abril la poeta Maria Teresa Ferrer presentarà el llibre L’espera de la letargia, un recull dels seus poemes curosament editat per l’editorial eivissenca Finis Africae i que compta amb les il·lustracions de Maribel Escandell. L’acte tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez, el 16 d’abril a les 20.00 h.

Dimecres 17 d’abril a les 20.00 h, la Biblioteca acull la presentació del llibre 100 gloses de Vicent Jeroni i unes més de regateig, de Vicent Jeroni des Racó, un acte organitzat per l’Obra Cultural Balear de Formentera.

Finalment, dimarts 30 d’abril Santi Colomar impartirà una xerrada sobre “El port de la Savina: història d’una estafa i un miracle (segles XIX – XX)”. L’acte tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez a les 20.00 h.

Concerts
Dissabte 13 d’abril, podrem gaudir del concert de Giorgio Conte i Joan Isaac, dos cantautors de llarga trajectòria units per un mar que perfuma les seves cançons. Dues cultures, un sol mar, un concert que s’engloba dins del projecte cultural BARNASANTS.

Diumenge 14, l’OCB de Formentera organitza el concert de Jo Jet i Maria Ribot. El duet manresà d’autor actuarà a les 20.00 h al Centre Tur “Gabrielet”.

Diada de Sant Jordi
Durant el matí del Dia de Sant Jordi, dilluns 23 d’abril, es posaran paradetes d’intercanvi de llibres i paradeta de llibres la plaça de la Constitució de Sant Francesc amb signatura de Vicent Jeroni des Racó i Maria Teresa Ferrer.

D’11 a 13 hores Maria José Cardona amenitzarà la diada amb música en viu.

Concurs literari i punt de llibre
Dimecres 17 d’abril, a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) es celebrarà el lliurament de premis de la XIX edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Arran de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versaran sobre la següent temàtica: “Viure sense plàstic”.

L’acte de lliurament de premis comptarà amb l’animació a càrrec d’Àngels Martínez.

Exposicions i projeccions
Dilluns 15 d’abril, a les 19 h es projectarà a la Sala de Cultura (Cinema) el documental Arrels fondes, un film dirigit per Eva Parey i Pep Martínez.

Dins la programació de Sant Jordi, s’inaugurarà a les 20.00 h a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell la mostra El Petit Príncep, a càrrec de Jordi Riera i Maite Ferrer. Una proposta cultural de la mà d’Obra Cultural Balear.

Caminada popular
Dins del programa de Sant Jordi, l’Obra Cultural Balear de Formentera organitza una caminada popular a càrrec d’Andreu Ferrer i Santi Colomar. La sortida serà a les 10.00 h del dissabte 28 d’abril a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Aquestes activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera amb la col·laboració de les biblioteques de l'illa i del Casal de Joves. Compten també amb la implicació especial dels centres d’educació infantil i primària de Formentera i associacions com Obra Cultural Balear de Formentera, i el projecte cultural BARNASANTS, així com altres entitats com Ràdio Illa i l’Institut d’Estudis Baleàrics, als quals agraïm la seva col·laboració.


2 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera