• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Comença la construcció de la Residència per gent gran de Formentera

Comença la construcció de la Residència per gent gran de Formentera

foto-primera-pedra-reside--nci1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, juntament amb el director general de Planificació i Serveis Socials del Govern, Andreu Horrach i la consellera de Benestar Social de Formentera, Vanessa Parellada, han posat avui la primera pedra de la Residència per gent gran de Formentera. Les obres de construcció de la Residència començaran aquesta mateixa setmana, tenen un termini d’execució de 12 mesos, i un pressupost d’adjudicació de 2.065.000 €.

La Residència tendrà 18 places per persones dependents, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia. Aquesta unió física s'ha realitzat per compartir personal i recursos ja existents al Centre de Dia com cuines, bugaderies o serveis com el de fisioteràpia, entre altres.

Xarxa sociosanitària
A més, el president ha destacat que en un futur, si hi ha demanda, la Residència es podria ampliar. Així mateix, Jaume Ferrer ha declarat que “aquest nou equipament completa la xarxa sociosanitària de Formentera, que es va començar a crear a l’any 2007 amb la posada en marxa de l’Hospital, va continuar amb la creació del Centre de Dia al 2011, i segueix avançant ara amb la imminent posada en marxa del Tanatori, i en un futur pròxim de la Residència”.

Per part seva, el director general ha destacat que amb la Residència “es consolidaran tots els serveis de dependència a l’illa de Formentera, i així en aproximadament un any les persones dependents que ho necessitin ja no s’hauran de traslladar a altres illes”. Andreu Horrach ha dit que aquest projecte és un “exemple de cooperació entre administracions, que a més s’ha fet ajustant els serveis a les necessitats de Formentera i aprofitant els recursos ja existents”.

El Govern balear es fa càrrec del 70% de la despesa de la construcció del centre, el 30% restant ho finança el Consell de Formentera. Una vegada posada en marxa l’executiu balear també assumirà part de la despesa de funcionament pagant un preu per plaça i dia, la resta ho finançarà la institució insular. L'acte també ha comptat amb l'assistència de la diputada Sílvia Tur, i altres consellers de l’equip de Govern i dels grups de l’oposició.

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1