• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Formentera acull l'exposició 'Desenterrant el silenci'

Formentera acull l'exposició 'Desenterrant el silenci'

foto-desenterrant-el-silenci-1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que demà divendres a les 20.00 hores s’inaugura al Centre Antoni Tur “Gabrielet” l’exposició de memòria històrica "Desenterrant el silenci".

A través de les fotografies d’en Sergi Bernal, aquest projecte expositiu no sols tracta de desenterrar la memòria de les foses comuns de la Guerra Civil, sinó que també intenta tancar la història d'una promesa incomplerta, la història del mestre Benaiges i els seus alumnes que mai van poder veure el mar de la mà del seu tutor, tal i com els va prometre després d'editar el quadern de "El mar".

Aquesta mostra reivindica també una pedagogia on l'alumne sigui el centre del procés educatiu, com amb l'exemple dels quaderns que els mateixos alumnes editaven a l'escola del petit poble de Bañuelos de Bureba, a Burgos, on Antoni Benaiges seguia el mètode Freinet (Célestin Freinet).

L'exposició va ser inaugurada el setembre del 2011 al Centre Cívic les Esmandíes de Mataró, i fins ara s'ha pogut veure en una trentena de viles i ciutats de tot l’Estat.

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera